Моє місцезнаходження зараз

Anonim

Як працюють GPS-системи в мобільних пристроях, програми, які можуть визначати місце розташування людини. Крім цього, у статті буде розказано про послуги для геолокації, які можуть надавати мобільні оператори.

Як працює GPS-система на телефоні

В даний час модулем GPS мають практично всі сучасні девайси. Завдяки цій функції користувач може визначати розташування різних точок та об'єктів, а також прокреслювати маршрути до необхідних місць.

Необхідно зазначити, що для того, щоб мобільний пристрій зміг визначити розташування користувача, він повинен увімкнути на телефоні відповідну функцію.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, як працює ця функція:

Програми для визначення розташування

Програма Find My Kids - Де Мої Діти

Завдяки поданій програмі кожен користувач зможе легко визначати місце розташування своєї дитини. Для використання програми потрібно просто встановити програму на телефон батька та дитини.

Плюси та мінуси Ця програма може записувати весь звук, що знаходиться навколо мобільного пристрою. Програма повністю відображає маршрути дитини. У будь-який час можна додавати нові пристрої. Обмежена кількість функцій.

Програма GPS-трекер Geozilla

За допомогою представленої програми користувач також зможе стежити за місцем розташування необхідної людини. Програму можна встановити як на мобільні пристрої з операційною системою Android, так і IOS.

На офіційному сайті програми за бажання користувач може випробувати пробну версію.

Плюси та мінуси Програма стежить за пересуванням людини у реальному часі. У випадку, якщо людина перетнула дозволену зону, надходитиме повідомлення. Є внутрішній чат. За бажанням людина, місцезнаходження якої відстежується, може видалити цю програму. Обмежений функціонал.

Програма Cell Tracker

Завдяки цій програмі людина також зможе відстежувати необхідного абонента в режимі реального часу. Для використання цю програму також необхідно встановити на два телефони: на пристрій того, хто відстежуватиме місцезнаходження, і на гаджет того, місце розташування якого необхідно відстежити.

Плюси та мінуси Додаток неймовірно зручний у використанні. Користувач отримує максимально точні координати. За необхідності можна отримати інформацію про заданий інтервал часу. За бажанням людина, місцезнаходження якої відстежується, може видалити цю програму. Обмежений функціонал.

Стільникові оператори та їх послуги для геолокації

Крім спеціальних програм, за допомогою яких можна відстежувати місце розташування необхідної людини, зараз існують опції, що надаються стільниковими операторами. Завдяки їм власник смартфону також зможе стежити за людиною.

МТС

Користувачам послуг стільникового зв'язку, що надається компанією МТС, надається опція під назвою «Пошук». З її допомогою можна робити наступне:

  • З дозволу іншого абонента отримувати інформацію про його точне розташування в режимі реального часу;
  • Створювати певні зони, в яких абонент може знаходитись. Також користувач зможе отримувати інформацію про те, скільки часу абонент провів у даній зоні;
  • У випадку, якщо абонент залишить виділену зону, користувачеві відразу ж надходитиме повідомлення;
  • Окрім цього, людина отримує інформацію про телефон абонента, місцезнаходження якого відстежується. А саме: стан акумулятора, рахунки тощо;
  • Абонент, місцезнаходження якого відстежується, у разі надзвичайної події може надіслати сигнал «SOS» для отримання екстреної допомоги.

Для того, щоб скористатися цією функцією, потрібно спочатку підключити опцію під назвою «Пошук», а потім встановити офіційний додаток МТС на мобільний пристрій. Після цього потрібно надіслати запит абоненту і якщо він дасть свою згоду, користувачу буде надіслано інформацію про його місцезнаходження.

Необхідно зазначити, що людина може поставити заборону на отримання інформації про її місцезнаходження. У такій ситуації користувачеві має прийти відповідне повідомлення.

Білайн

Для визначення місцезнаходження абонента послуг стільникового зв'язку Білайн потрібно зробити наступні кроки:

  1. Спершу необхідно зробити звернення в офіс продажу компанії Білайн або відкрити особистий кабінет на офіційному сайті, використовуючи персональний комп'ютер;
  2. Після цього потрібно знайти послугу під назвою «Координати» та підключити її;
  3. Тепер потрібно надіслати коротке SMS повідомлення на номер «4770», в якому користувач повинен вказати номер телефону та ім'я людини, місце розташування якого необхідно відстежити;
  4. Після того, як це буде зроблено на вказаний номер, має прийти СМС-повідомлення, в якому буде міститися наступний текст: «Абонент +7… просить дати дозвіл на визначення вашого розташування. Для згоди надішліть СМС «Так» на номер… За незгоди проігноруйте запит»;
  5. Якщо абонент згоден, то кожні п'ять хвилин користувачеві надходитиме інформація про його місцезнаходження за пригодою кожних п'ять хвилин.

Необхідно зазначити, що абонент може одночасно стежити лише за п'ятьма людьми. Також, варто відзначити те, що дана послуга надається на платній основі.

Теле2

Така ж функція доступна клієнтам стільникового оператора Теле2. Послуга називається "Локатор". Після того, як вона буде підключена, власник мобільного пристрою зможе отримувати повідомлення про розташування необхідного абонента, але тільки за умови, що він згоден.

Окрім цього, стільниковий оператор Теле2 пропонує своїм клієнтам послугу під назвою «Батьківський контроль». За її допомогою людина зможе отримувати інформацію про розташування смартфона, який використовується неповнолітнім абонентом. Також, у разі потреби дитина зможе надсилати сигнал SOS. Батько отримуватиме повідомлення з точними координатами дитини, а також про те, що з нею щось трапилося. Більше того, після цього повідомлення на координати можна надсилати екстрені служби.

Слід зазначити, що послуга надається на платній основі.

Мегафон

Стільниковий оператор Мегафон також надає своїм клієнтам послугу під назвою «Радар», за допомогою якої вони можуть визначати точне розташування користувача, поряд з яким є його мобільний пристрій.

Необхідно відзначити, що цю функцію також можна використовувати і з клієнтами інших стільникових операторів.

Послуга «Радар» має різні варіації. А саме:

  • Опція «Радар Лайт» - це обмежений тариф, за допомогою якого користувач може дізнаватися точні координати необхідного абонента лише один раз за 24 години. Необхідно відзначити, що за 24 години можна визначати розташування лише одного абонента. Підключити її може кожен користувач абсолютно безкоштовно;
  • Опція «Радар» має помітно широкий вибір послуг, однак користувач повинен вносити щодня абонентську плату в розмірі трьох рублів.Клієнт зможе стежити за розташування п'яти людей у ​​будь-який час. Однак, на добу є обмежена кількість переглядів;
  • Опція «Радар+» є найдосконалішою у представленій лінійці. Оператор дозволяє клієнтам, які використовують цю функцію, складати допустимі маршрути, а також виділяти дозволені зони. Якщо людина, місце розташування якої відстежується, залишатиме ці місця, клієнту відразу надходитиме повідомлення у вигляді СМС-повідомлення. Дана послуга надається на платній основі - за добу необхідно платити 7 рублів.

Пошук розташування через облікові записи Google або Apple

Користувачі мобільних пристроїв від Apple можуть стежити за розташуванням своїх близьких, використовуючи програму під назвою «Локатор». Для цього необхідно зробити наступні кроки:

  1. Спершу потрібно відкрити цю програму і у вкладці «Пристрої» ввести логін від облікового запису необхідної людини;
  2. Після цього потрібно вибрати розділ під назвою «Маршрути»;
  3. Тепер користувачеві буде доступна геопозиція необхідної людини в картах.

Слід зазначити, що цей спосіб може не спрацювати в тому випадку, якщо на мобільному пристрої відключено функцію «Локатор».

Так само, відстежити місцезнаходження людини можна за допомогою його облікового запису в сервісі Google. Для цього потрібно зробити наступні кроки:

  1. Спершу необхідно отримати доступ до необхідного облікового запису, дізнавшись логін та пароль від нього;
  2. Після потрібно авторизуватися в сервісі, через який можна стежити за пересуванням людини.

У списку відображуваної інформації буде місце розташування людини, а також місця, які вона найчастіше відвідує.

Як відстежити людину за номером телефону через комп'ютер

Слідкувати за пересуванням людини можна також за допомогою персонального комп'ютера. Для цього потрібно просто перейти на спеціальний сайт, який може видати відповідну інформацію, і вписати там номер людини, розташування якої необхідно з'ясувати.

Необхідно відзначити, що не всі сервіси можуть відображати точну інформацію, у зв'язку з чим варто використовувати тільки перевірені.

Запитання експерту Як ще можна дізнатися координати людини, використовуючи персональний комп'ютер?

Це можна зробити за допомогою спеціальних програм, що встановлюються на персональний комп'ютер. Однак, у цьому випадку може бути потрібна допомога фахівця. Який із вищенаведених способів надійніший?

Насправді всі описані вище способи можуть максимально точно видати інформацію про розташування людини, тому користувач може вибрати будь-який.