Створити електронну пошту Google

Anonim

Для роботи в інтернеті кожній людині доводиться заводити електронну пошту. Вона потрібна для реєстрації на найрізноманітніших сайтах, включаючи інформаційні ресурси, онлайн-кінотеатри та стрімінгові сервіси. Крім того, e-mail дозволяє спілкуватися з друзями, родичами та колегами.

Переваги поштової служби Gmail

На сьогоднішній день існує величезна кількість поштових скриньок. Але найчастіше люди обирають Gmail. Ця пошта має цілу низку переваг. У той же час не можна забувати і про недоліки, які теж є.

Gmail – це безкоштовна поштова служба, створена та розроблена Google у 2004 році.

Плюси та мінуси Підтримує більшість мов світу Високий рівень швидкодії при надсиланні листів Відмінне розпізнавання спаму Пророблена система безпеки Можлива робота відразу на декількох пристроях Інтеграція з іншими сервісами Google Досить нудне оформлення Не найкраще сортування листів Не підтримується редагування документів.

Складно сказати, наскільки серйозними є виділені недоліки. Можливо, когось не цікавить кольорове оформлення поштової скриньки, а неможливість редагування документів не є проблемою. Тому рекомендується самостійно зважити всі плюси та мінуси, щоб зробити вибір на користь Gmail або іншої поштової служби.

Як обрати назву електронної адреси

Коли мова заходить про створення поштової скриньки в інтернеті, завжди гостро постає питання про вигадування логіну.Google надає користувачам можливість задати будь-яке ім'я для електронної пошти. Але тут людина може зіткнутися з низкою обмежень. Головне з них проявляється у зв'язку з тим, що на Gmail зареєстровано безліч адрес. Тобто створити пошту з простим ім'ям не вийде, оскільки вона вже зайнята іншою людиною.

Тому людині доведеться дописати кілька сторонніх символів до імені. Як правило, в даному випадку використовуються цифри, і виходить адреса на кшталт У той же час існує ціла низка порад, які дозволять правильно підібрати ім'я для скриньки:

  • якщо це корпоративна адреса, використовуйте на адресі ім'я вашої компанії;
  • для особистих цілей слід створювати обліковий запис, який відображає ім'я та прізвище;
  • для підвищення конфіденційності можна придумати нікнейм, проте він може позначитися на довірі до вашої адреси з боку інших користувачів;
  • придумуйте відносно просте ім'я e-mail, щоб його не забути, оскільки поштова скринька є основним інструментом взаємодії в інтернеті.

Як створити пошту Gmail

Незважаючи на необхідність вивчення всіх переваг і недоліків Gmail, а також особливостей вибору логіну, найважливішим для нового користувача буде розуміння алгоритму при створенні скриньки. І тут у людини буде кілька способів на вибір, оскільки зробити електронну адресу можна як на комп'ютері, так і на смартфоні.

З телефона

Акаунт в Gmail без особливих зусиль можна створити навіть на телефоні. Для цього лише знадобиться підключення до інтернету через мобільні мережі або Wi-Fi. Але сам алгоритм трохи відрізнятиметься залежно від того, на якій операційній системі планується зареєструвати пошту.

Всі Андроїд-смартфони мають повну інтеграцію з сервісами Google. Тому при першому увімкненні пристрій відразу пропонує створити обліковий запис. Якщо цього не було зроблено раніше, можна скористатися налаштуваннями. У будь-якому випадку процес реєстрації виглядає однаково:

  • Після появи пропозиції здійснити вхід натисніть кнопку «Створити обліковий запис».

  • Вкажіть загальні відомості про себе, що включають ім'я та дату народження.

Вкажіть логін для поштової скриньки.

Придумайте пароль.

  • Вкажіть номер телефону та натисніть кнопку «Далі».
  • Ознайомтеся з умовами використання, а потім увійдіть до облікового запису, використовуючи придумані раніше логін та пароль.

На цьому процес реєстрації можна назвати закінченим. А тепер розглянемо алгоритм створення скриньки на Gmail на Apple iPhone. Операція виконується в такий спосіб:

  1. Скачайте та встановіть поштовий клієнт через App Store.
  2. На сторінці входу натисніть кнопку «Створити обліковий запис».

  3. Заповніть невелику анкету з персональними даними.

  4. Придумайте логін, а потім пароль.

  5. Вкажіть номер телефону, ознайомтеся з правилами використання сервісу та підтвердьте створення облікового запису.

Таким чином, навіть на Айфоні не виникають складності при реєстрації облікового запису. Єдиною відмінністю є необхідність завантажувати поштовий клієнт окремо.

З ПК

Зрозуміло, на комп'ютері також можна створити електронну пошту Gmail. Для цього знадобиться:

  1. Відкрити будь-який браузер.
  2. Перейти на сторінку accounts.google.com/signup.

  3. Заповнити коротку інформацію про себе (ПІБ, логін та пароль), а потім натиснути кнопку «Далі».
  4. Вказати дату народження, стать та номер телефону, а потім знову клацнути на «Далі».

  5. Натиснути кнопку «Приймаю» після прочитання умов використання та політики конфіденційності.

Тепер ви можете здійснити вхід у щойно створений обліковий запис на своєму комп'ютері. Для авторизації знадобиться лише вказати логін та пароль.

Як створити поштову скриньку без номера телефону

Багато людей не хочуть вказувати номер телефону під час реєстрації облікового запису, незважаючи на те, що він підвищує рівень безпеки. Як би там не було, ви можете відмовитись від вказівки відповідної інформації. Для цього потрібно лише натиснути кнопку «Пропустити» на сторінці, де система вимагає прописати номер телефону.

Як увійти на свою пошту в Gmail

Після того, як ви створите поштову скриньку, ви зможете здійснити вхід. Операція виконується відразу після реєстрації або в будь-який момент за бажанням користувача. Просто відкрийте поштовий клієнт у вигляді програми на телефоні чи комп'ютері у браузері через сторінку mail.google.com.

Залишиться натиснути кнопку «Увійти» та ввести інформацію, вказану під час реєстрації. Під нею мається на увазі логін. Далі знадобиться натиснути "Далі" і ввести пароль від облікового запису. У цьому процедура авторизації закінчується.

Налаштування поштової скриньки Gmail

Поштовий сервіс від компанії Google має велику кількість способів кастомізації та налаштування. Таким чином, власник облікового запису може налаштувати скриньку на свій розсуд, щоб їм було зручніше користуватися. Перехід у налаштування відбувається після натискання відповідної кнопки у вигляді шестерні.

У розділі з'явиться можливість змінити мову інтерфейсу, шрифт, увімкнути або вимкнути додаткові функції поштового клієнта: перевірка правопису, автозаміна символів і так далі. Крім того, через налаштування можна вказати адресу небажаних e-mail, від яких ви не хочете отримувати листи.

Як працювати з поштовою скринькою

Сервіс електронної пошти Gmail дуже простий у користуванні. Для взаємодії з нею не потрібні особливі навички.Для початку потрібно увійти до облікового запису. Про те, як це зробити ми вже розповідали раніше. Після здійснення входу перед користувачем відкриється список отриманих листів.

Заголовки непрочитаних повідомлень відображаються жирним шрифтом. Після прочитання шрифт змінюється на стандартний. Будь-якої миті лист можна видалити. Для цього потрібно поставити галочку в квадратному пункті зліва і натиснути кнопку «Видалити».

Таким чином повідомлення можна додавати до списку вибраних, використовуючи кнопку у вигляді зірочки. Нарешті, ви можете самостійно надіслати листа іншому користувачеві, натиснувши кнопку «Написати». Також поштовий сервіс пропонує широкі можливості сортування повідомлень та створення чернеток.

Як створити та використовувати кілька облікових записів Gmail

Практика показує, що сучасна людина використовує не одну, а відразу кілька поштових адрес. Наприклад, перший є особистим, а другий – робітником. У такому випадку важливо вміти здійснювати плавний перехід між обліковими записами.

Створюється додатковий обліковий запис так само, як і основний. А для того, щоб після створення змінити основний обліковий запис на додатковий, знадобиться натиснути на іконку основної пошти, натиснути кнопку «Змінити» та вибрати необхідну.

Особливості бізнес-пошти Gmail

Google пропонує своїм користувачам не лише сервіс звичайної пошти для фізичних осіб, але й так звану бізнес-пошту. Про те, що вона є і як працює, розповість наш фахівець.

Питання експерту Чи відрізняється процес створення бізнес-пошти від звичайного облікового запису?

Так, тому перед реєстрацією потрібно вибрати, чи плануєте ви зробити особистий обліковий запис або вам необхідний корпоративний обліковий запис. Які додаткові інструменти має бізнес-пошта Gmail?

По-перше, це делегований доступ до пошти. Тобто адміністратор може вибрати облікові записи, які можуть входити до облікового запису. По-друге, через бізнес-пошту можна запланувати надсилання листа на певний час. Які ще переваги у корпоративної пошти?

Одна з головних переваг – наявність додаткового місця для зберігання даних у хмарі та можливість проводити відеоконференції зі співробітниками компанії.