Як перейти з Мегафону на Теле2 зі збереженням номера

Anonim

Як перейти з Мегафона на Теле2 зі збереженням номера. Як відбувається перенесення номера з мегафон на теле2. Коли оператор може відмовити у перенесенні номера та що робити. Порядок переходу з мегафону на теле2 без зміни номера. Як перейти назад з Теле2 на Мегафон.

Як перейти з Мегафону на Теле2 зі збереженням номера

Для виконання поставленої задачі необхідно діяти за алгоритмом:

  1. Відвідати найближчий салон стільникового зв'язку Теле 2. Не обов'язково, щоб цей салон знаходився за місцем прописки та фактичного проживання.
  2. Пояснити співробітникові установи свою ситуацію.
  3. Заповнити договір на перенесення номера телефону та оформлення нової сім-карти. Договір видається співробітником салону та заповнюється за простим шаблоном.
  4. Зробити аналогічні дії в салоні оператора Megafon.
  5. Дочекати завершення перенаправлення номера. Через кілька днів після підписання договорів людині треба буде повторно з'явитися до салону Теле 2. Там йому видадуть нову вже активовану SIM-картку, на якій залишиться колишній номер. Цю сім-карту необхідно просто вставити у свій телефон.

Коли оператор може відмовити у перенесенні номера і що робити

У деяких ситуаціях у перенесенні номера з Мегафону на Теле 2 людині може бути відмовлено. Відмова надходить у вигляді SMS-повідомлення після укладання відповідного договору. Ця обставина обумовлена ​​такими причинами:

  • Абонент не закрив заборгованості перед оператором Megafon. У такому разі на смартфон приходить SMS, в якому оператор настійно просить погасити всі борги, щоби закінчити процедуру перенесення номера. Поки користувач не зробить цього, він не зможе перейти на Теле 2.
  • При перевірці договору було знайдено помилки або помилки. Наприклад, у процедурі перенесення номера часто відмовляють, якщо реальні паспортні дані людини не збігаються з тими, що він вказав у договорі. Для виправлення ситуації абоненту потрібно з'явитися в салон стільникового зв'язку та переписати договір на надання послуг, заповнивши його правильно.

Абонент не сплатив мито за перенесення номера. Зазвичай перехід з Мегафону на Теле 2 здійснюється безкоштовно протягом семи робочих днів. Але в деяких ситуаціях оператор може запросити окрему ціну за свої послуги, надані в процесі перенесення номера, наприклад, за оформлення нової сім-картки.

Важливі питання

Питання експерту Чому мені відмовили у переході з Мегафон на Тілі 2 із збереженням номера, підкажіть, що робити?

Для початку Вам необхідно дізнатися про причину відмови. Зазвичай причина вказується у SMS-повідомленні, яке має прийти на Ваш телефон через кілька днів після укладання та підписання договору на перехід до іншого оператора зв'язку. Якщо в повідомленні немає причини, відмови, а Вас просто поставили перед фактом, необхідно з'явитися в той же салон зв'язку, де складався договір. Там Ви вже сто відсотків зможете дізнатися про причину і, виходячи з неї, усунути проблему. Що потрібно зробити, щоб перейти на Теле 2, якщо у мене Мегафон в даний момент? Залишати колишній номер для мене не є принциповим.

Рекомендую Вам зробити все за правилами, а не просто утилізувати стару сім карту, а потім поставити нову.Завітайте до салону Megafon, де Ви укладали раніше договір з оператором, і розірвіть його. Потім Вам треба буде прийти до салону Tele 2, вибрати потрібний тариф та оформити договір. Після цього співробітник салону видасть Вам SIM-карту, заздалегідь активувавши її. Для використання сімку потрібно вставити в телефон. Нещодавно перейшла з Мегафона на Теле 2, т.к. знайшла вигідніший тарифний план в іншого оператора. Але мій телефон не бачить сім-карту Megafon. З чим це пов'язано і як виправити проблему?

Насамперед, перевірте свій мобільник на працездатність. Для цього вставте в нього іншу сім-карту. Якщо пристрій розпізнає її, значить проблема в SIM-карті Мегафон. Завітайте в салон стільникового зв'язку оператора, де Ви придбали сімку, і розкажіть консультанту про свою проблему. Швидше за все, співробітник прямо при Вас перевірить сім-карту на працездатність та усуне помилку. Можливо, цю сімку необхідно активувати. Що робити, якщо після переходу з Мегафон на Теле 2 з мене щомісяця стали знімати по 340 рублів за обслуговування?

Такого не повинно бути. Для вирішення своєї проблеми я Вам рекомендую звернутися до салону оператора та уважно ознайомитись із укладеним договором, де Ви розписувалися. Якщо там немає такого пункту, зайдіть у «Особистий кабінет Теле2» за номером свого мобільного телефону та перевірте список підключених послуг. Деякі з них часто підключаються автоматично, і абонент не знає про це. Непотрібну послугу треба деактивувати переведенням відповідного повзунка в неактивне становище. Як перейти з Мегафона на Теле2 через інтернет, якщо немає можливості відвідати салон стільникового зв'язку?

Для цього Вам необхідно зайти в особистий кабінет Megafon, наприклад через мобільний додаток і скласти заяву на переоформлення сім-карти онлайн. Це нескладно, достатньо дотримуватися інструкцій сайту.

Порядок переходу з Мегафону на Теле2 без зміни номера

З цим завданням впорається будь-яка людина, якщо діятиме за інструкцією:

  1. Заблокувати свою сім-карту Мегафон. Для цього необхідно або зателефонувати на гарячу лінію оператора зв'язку, або особисто відвідати салон.

  2. Заблоковану сімку можна утилізувати. Вона більше не працюватиме.
  3. Оформити SIM-карту Tele2, відвідавши найближчий салон стільникового зв'язку даного оператора. Для оформлення нової сім-карти співробітнику салону треба буде надати свій паспорт та вибрати потрібний тарифний план, виходячи з його особливостей. Після цього він почне займатися укладанням договору.

  4. Уважно ознайомитися зі складеним договором та підписати його в потрібних місцях. Особливо рекомендується звертати увагу на дрібний шрифт, щоб уникнути неприємних наслідків у подальшому.
  5. Вибрати потрібний номер телефону. Консультант у салоні надати людині кілька SIM-карток на вибір, кожній з яких надано власний номер.
  6. Дочекатися, поки фахівець закінчить активацію обраної сім-картки. Кожна сімка активується співробітником салону, інакше вона не працюватиме.

Практично у всі сучасні смартфони можна встановити до двох сім-карток від різних операторів. При цьому обидві SIM повинні нормально функціонувати та бути придатними до використання.

Як перейти назад з Теле2 на Мегафон

Для цього абоненту потрібно ще раз виконати вищезгадані дії. Тобто. сім-карту Tele 2 треба буде спочатку заблокувати, а потім утилізувати. Після цього абоненту буде потрібно відвідати салон зв'язку Мегафон та оформити новий договір на отримання сім-картки з відповідним тарифним планом. Тарифний план за бажанням можна змінити в особистому кабінеті Megafon.

При зміні тарифного плану рекомендується звертати увагу на наявність додаткових послуг. Зазвичай вони підключаються автоматично, але завжди можна прибрати, щоб зменшити щомісячну плату за тарифом.

Таким чином, перейти з Мегафона на Теле2 досить просто. Щоб уникнути обману з боку операторів зв'язку, необхідно ознайомитися з викладеними вище рекомендаціями щодо правил оформлення договору.