Знайти Айфон через комп'ютер з iCloud та з іншого Айфону

Anonim

Смартфон є постійним супутником будь-якої людини. Через це ситуація, коли iPhone губиться стає як мінімум неприємною, а максимум – фатальною. Проблема полягає не тільки стільки у вартості пристрою, скільки в даних, які він зберігає. Тому у випадку, якщо ви втратили Айфон, слід відразу ж зайнятися його пошуком.

1. Як знайти iPhone через комп'ютер c iCloud

Сучасні технології дозволяють здійснити пошук пристрою прямо з комп'ютера. Це допоможе офіційний сайт iCloud. Він об'єднує у собі всі сервіси Apple, включаючи той, що дозволяє знайти iPhone. Тому, якщо у вас є ПК, дійте за наступною інструкцією:

  1. Відкрийте браузер.
  2. Перейдіть на сайт icloud.com.
  3. Авторизуйтесь, використовуючи свій Apple ID.
  4. Клацніть по значку «Знайти iPhone».

  5. Введіть пароль та натисніть кнопку «Увійти».

У разі успішного виконання операції розташування Айфона буде показано на карті.

Звичайно, сервіс навряд чи допоможе, якщо девайс завалявся десь у квартирі. Однак він виручить, якщо ви випадково випустили апарат або залишили його в гостях.

Пошук Айфона буде можливий тільки в тому випадку, якщо на ньому активна функція геолокації.

Также користувачеві є кілька дій, які він може зробити зі своїм iPhone на відстані:

  • відтворення звуку;
  • Включення режиму зникнення;
  • скидання даних.

Перша опція дозволить знайти гаджет шляхом відтворення звукового сигналу. Якщо пристрій знаходиться поблизу, ви обов'язково почуєте гучний звук незалежно від того, який на ньому було встановлено рівень гучності.

Увімкнення режиму зникнення передбачає появу на екрані Айфону вашого повідомлення. Так, ви можете вказати контактні дані на випадок, якщо хтось знайде iPhone швидше за вас.

Нарешті, можна стерти всі дані смартфона. Це необхідно в ситуації, коли ви вже не сподіваєтеся знайти пристрій і просто не хочете, щоб стороння людина змогла отримати доступ до конфіденційної інформації.

2. Як знайти iPhone через інший iPhone

Для того, щоб знайти Айфон через iCloud, зовсім не обов'язково мати під рукою комп'ютер. Виконання операції доступне і на будь-якому іншому смартфоні компанії Apple.

Вам знадобиться, як і в позначеному способі пошуку, перейти на сайт icloud.com, пройти авторизацію під своїм Apple ID, натиснути кнопку «Знайти iPhone» і перевірити розташування свого гаджета на карті.

Серед функцій, здатних спростити процес пошуку також є відтворення звуку, включення режиму зникнення та видалення даних. Ви можете вибрати будь-який з них за потреби.

3. Як знайти Айфон, якщо він вимкнений

Особливістю Apple iPhone є той факт, що вони швидко розряджаються. Тому, якщо смартфон буде втрачено, то лише за кілька годин він відключиться. Як бути в такій ситуації? Невже доведеться забути про можливість знайти апарат через інший телефон чи комп'ютер?

Як заявляє компанія Apple, стандартна функція пошуку телефону працює навіть у тому випадку, якщо він вимкнений. Це відбувається через те, що Айфон вимикається, маючи при цьому невеликий заряд батареї. Теоретично даний факт повинен допомогти в пошуку пристрою.

Таким чином, ви можете скористатися раніше представленими в матеріалі способами, які допомагають знайти Айфон. Тобто вам знадобиться відкрити сайт icloud.com, пройти авторизацію та скористатися опцією «Знайти iPhone».

На жаль, достовірних підтверджень того, що iPhone можна знайти навіть після кількох годин вимкненого стану, немає. Все ж таки для пошуку використовується геолокація, яка витрачає великий обсяг електроенергії. Тому ймовірність, що Айфон не знайдеться, є.

Якщо ви потрапили в таку саму ситуацію, рекомендуємо дочитати матеріал до кінця. На закінчення ми розповімо, як знайти iPhone, коли жоден із запропонованих раніше способів не допомагає.

4. Пошук iPhone за допомогою програми Знайти iPhone

Схожий варіант пошуку ми вже розглядали, коли говорили про те, як знайти Айфон через iCloud на комп'ютері чи телефоні. У тій ситуації використовувалася функція «Знайти iPhone». Мало хто знає, але вона працює і через однойменний додаток.

Пошук здійснюється досить просто. Відкриваємо необхідну програму, проходимо авторизацію на іншому iPhone, вказуючи дані свого Apple ID. Далі натискаємо кнопку пошуку та очікуємо, коли місцезнаходження пристрою з'явиться на карті.

Через кілька секунд на екрані ви побачите геолокацію свого облікового запису.Надалі з пристроєм можна взаємодіяти так само, як і через iCloud. Тобто користувачеві будуть доступні функції відтворення звукового сигналу, увімкнення режиму зникнення або повного очищення смартфона.

5. Пошук iPhone через Apple Watch

Ще одним способом пошуку Айфона можуть скористатися власники розумних смарт-годин Apple Watch. При налаштуванні аксесуар завжди прив'язується до iPhone. Це дозволяє виводити статистику тренувань на екрані смартфона, а також користуватися віддаленим керуванням.

В тому числі власнику стає доступною функція пошуку втраченого айфона. Для виконання операції знадобиться зробити свайп знизу вгору на своєму годиннику. Після цього з'явиться меню підключення. Тут нас цікавитиме іконка у вигляді телефону.

Клікнувши на нього, користувачеві буде запропоновано вибрати варіант пошуку. Наприклад, на Айфон може заграти звуковий сигнал. Крім того, передбачено роботу спалаху. Виберіть відповідний варіант і підтвердіть виконання операції.

Простота цього способу пошуку компенсується одним дуже помітним недоліком. Apple Watch підключається до iPhone за допомогою Bluetoth. Таким чином, щоб знайти втрачений пристрій, потрібно перебувати неподалік нього. Навіть найсучасніша версія блютуз не дозволить здійснити операцію при знаходженні двох гаджетів на відстані понад 100 метрів. І це ще без урахування можливих перешкод.

Крім того, щоб даний метод спрацював, блютуз повинен бути активований на самому Айфоні. Функціонування датчика помітно позначається на заряді акумулятора, через що без потреби власники техніки Apple відключають його. Якщо ви зробили так само – не розраховуйте на те, що вам вдасться знайти Айфон через Apple Watch. Подібний варіант розвитку подій виключено.

Інші способи знайти Айфон

Представлені у матеріалі методи пошуку мають низку недоліків. Головний із них у тому, що людина має заздалегідь включити функцію «Знайти Айфон», і навіть активувати геолокацію. А якщо пошук здійснюється через Apple Watch, потрібен датчик блютуз.

Якщо ви все-таки не вдалося виявити втрачений пристрій. Існують і альтернативні матеріали пошуку, про які розповість наш експерт. Звичайно, навіть у такому випадку існує ймовірність того, що Айфон не знайдеться. Але спробувати все-таки варто.

Запитання експерту Що потрібно зробити в першу чергу?

Спочатку уважно огляньте свій будинок або квартиру, а також речі, в які ви могли покласти Айфон. Не виключено, що девайс знаходиться вдома. Також можна зателефонувати за своїм номером, використовуючи інший телефон. Якщо він увімкнений, то, можливо, трубку підніме ваш друг, у якого був залишений гаджет. Якщо після втрати Айфона пройшло кілька днів, рекомендується перевірити в інтернеті оголошення про знахідку Apple iPhone. У цьому допоможуть групи у соціальних мережах та спеціалізовані ресурси. Чи можна знайти Айфон через SIM-картку?

Подібну опцію надають багато операторів стільникового зв'язку. Але проблема полягає в тому, що ви повинні заздалегідь підключити послугу пошуку смартфона на своїй сімці. Якщо цього не було зроблено, оператор навряд чи допоможе. Чи варто звертатися до поліції?

Як відомо, служби правопорядку мають доступ до персональних даних громадян і за потреби можуть вимагати інформацію про геолокацію у операторів стільникового зв'язку. Водночас поліція не шукає втраченого телефону. Заява буде прийнята тільки в тому випадку, якщо було здійснено крадіжку Apple iPhone. Але спробувати варто навіть тоді, коли ви впевнені, що айфон ніхто не крав. Цілком ймовірно, таким чином буде знайдено людину, яка підібрала гаджет.