З'явилося оновлення Android 11

Anonim

Компанія Google випустила оновлену версію операційної системи Android 11. Найпершими це оновлення отримають лише певні смартфони, такі як Google Pixel, OnePlus, Xiaomi, Oppo та Realme. Але найближчим часом ця операційка стане доступна власникам мобільних телефонів інших виробників.

Що оновилося

Насправді змін цього разу досить багато. Фахівці компанії Google з кожним разом дедалі більше вдосконалять систему, роблячи її зручною для користувачів. Розглянемо всі зміни.

  1. Було вдосконалено інтерфейс різних елементів. У тому числі були змінені системні налаштування та шторки повідомлень.
  2. Чати з різних мессенжерів були перенесені в окремий розділ, що знаходиться в шторці повідомлень. Завдяки цьому повідомлення з них не змішуються з іншими системними повідомленнями.
  3. Можна швидко налаштувати отримання повідомлень з месенджерів від обраних людей, навіть у режимі «Не турбувати».
  4. Чати можна виводити поверх інших відкритих у смартфоні додатків.
  5. Покращена функція запису екрана на відео. Тепер підтримується захоплення звуку, як від мікрофона, так і від самої програми.
  6. Покращені та налаштування конфіденційності. Тепер можна вибирати, як часто програма матиме доступ до камери, розташування та інших функцій. У налаштуваннях можна виставити три варіанти - один раз, при відкритті програми, завжди або повністю заборонити.

З'явилася й досить зручна функція. Налаштування виданих дозволів автоматично скидається, якщо програма давно не запускалася.

Що ще нового

У новій операційній системі додано ще кілька корисних опцій, які значно спростять життя користувачам.

  • З'явилося відокремлене меню, через яке можна керувати домашніми смарт-пристроями. Щоб його запустити, необхідно натиснути кнопку живлення смартфона і витримати її в такому положенні кілька секунд;
  • Швидкий доступ до налаштувань Google Pay за допомогою меню. Відкрити його можна також тривалим натисканням на кнопку живлення;
  • Розробники передбачили швидке перемикання між різними пристроями для бездротового відтворення звуку. Зробити це можна через інтерфейс плеєра в шторці повідомлень.

Найближчим часом різні виробники смартфонів адаптуватиму свої мобільні пристрої під ОС Android 11. Крім цього, на вітчизняному ринку з'являться смартфони, на які цю версію операційної системи буде встановлено спочатку.