На екрані телефону з'явився гурток

Anonim

Сучасні моделі мобільних гаджетів, що випускаються, мають великі і функціональні дисплеї. Розмір пристрою залишається колишнім за рахунок зменшення рамок навколо самого екрана. Користуватись таким пристроєм не завжди зручно. Розробники намагаються вдосконалювати старі та розробляти нові засоби навігації. До них можна віднести багатофункціональне коло на дисплеї. Користувачам смартфонів слід розібратися, навіщо він потрібен і як його прибрати з головного екрана за необхідності.

Для чого потрібен кружок на екрані телефону

Як правило, інтерактивний гурток впроваджується в гаджети виробниками смартфонів Honor і Huawei

. Іноді таку навігацію можна зустріти в інших моделях стільникових телефонів.

Кружок включає декілька зручних інструментів для комфортного використання пристрою.

Переміщення можливе через здійснення різних натискань, все залежить від їх тривалості:

  • при короткочасному натисканні - користувач повертається до минулого меню;
  • щоб перейти на робочий стіл, коло слід утримувати пару секунд;
  • при затисканні кружка і зсуву його в бік відкривається інформація про працюючі програми.

Принцип керування навігацією можна змінити через спеціальний розділ налаштувань.

Як прибрати кружок з екрану Андроїд

Кружок на екрані андроїда є кнопкою навігації, якою досить легко керувати - перемикати і відключати за допомогою налаштувань. Але якщо гурток раптом з'явився на екрані, значить, якимось чином він увімкнувся. Залишилося розібратися, як його відключити.

Знайти в меню розділ налаштувань, натиснути на нього та відкрити розділ «система».

Тут знаходиться рядок системної навігації.

Далі, потрібно знайти підрозділ «Кнопка навігації» та тапнути по ній. Гурток відразу пропаде з екрана.

Як настроїти нижні кнопки на Андроїді

Правильне налаштування панелі навігації дозволяє додати додаткові клавіші та перепрограмувати дії.

Щоб розуміти, як поміняти місцями нижні кнопки, слід спочатку з'ясувати, до якого саме функціонала користувач найчастіше вдається при використанні свого телефону.

Для початку, можна зробити заміну призначення клавіш, використовуючи стандартний функціонал або змінивши їхній зовнішній вигляд. Як варіант, допускається їх видалення через сторонні програми.

Як поміняти місцями кнопки

Екранні кнопки хороші тим, що їх можна міняти місцями та перепризначати. При цьому сама процедура набагато простіше, ніж при роботі з аналоговими клавішами. процес можна розглянути на прикладі телефонів Huawei та Honor, але інструкція може бути застосована і для інших моделей мобільних пристроїв.

Порядок дій наступний:

  • в меню гаджета зайти в розділ налаштувань (параметрів);
  • перейти до конфігурації;
  • вибрати систему навігації та зайти в параметри;
  • вибрати найбільш зручну комбінацію розташування клавіш;
  • зберегти всі зроблені зміни.

У різних моделях мобільних пристроїв є свої розділи та пункти, що відрізняються лише за назвою, у той час, як їхнє розташування в меню практично ідентичне. Якщо виникають проблеми з пошуком, користувач може швидко скористатися вбудованою пошуковою системою, задавши одне ключове слово, наприклад «навігація» або «клавіші». Після пошуку вибирається відповідний варіант. Зміна кнопок здійснюється і в стандартних налаштуваннях певних моделей телефонів.

Як вимкнути екранні кнопки на телефоні

Деяким користувачам цікаве питання про те, як приховати кнопки навігації на телефоні. Тут все досить просто, головне, дотриматися всієї послідовності действий.

Для початку, потрібно усвідомити, що кнопки управління умовно можна поділити на механічні та програмні. Перший варіант знаходиться на корпусі телефону, до них відносяться кнопка живлення, перемикання гучності і в деяких моделях телефонів - кнопка «додому». Другий варіант кнопок є віртуальним і розташовується на екрані пристрою, керування відбувається через натискання пальцем на дисплеї. Вигляд кнопок залежатиме від моделі андроїда.

Прибрати віртуальні кнопки можна за допомогою програми «ful!screen». Ця програма примітна тим, що приховує кнопки в місцях, де інші програми не можуть впоратися.Крім цього, цим кнопкам надається альтернативна заміна – дві бічні напівпрозорі кнопки налаштовані на дії «назад» та «додому». Залишається підтримка звичайного натискання, довгого та свайп – тобто, по три дії для кожної кнопки. Ful!screen можна вважати кращим програмою для приховування екранних кнопок.

Користувачі можуть також спробувати програми «Tablet Bar Hide» та «No System Bar».

Якщо приховування здійснюється через меню телефону, користувачеві знадобиться:

  • зняти блокування з гаджета;
  • направитися в головне меню і вибрати розділ налаштувань;
  • знайти пункти відповідають запитам - система та системна навігація;
  • зайти в розташування кнопок навігації;
  • показаний на екрані повзунок перевести в стан активації - «приховати навігаційні клавіші».

Як варіант, можна використовувати програму «GMD Full Screen Immersive Mode» - вона допускає можливість не просто приховати панель навігації операційної системи, а й почати функціонування з аналогічними налаштуваннями в програмах користувача.

"Запитання експерту Як працює кнопка навігації? Управління за допомогою кружка досить просте і дозволяє виконувати однакові дії, що і за допомогою трьох кнопок навігації, що знаходяться в нижній частині екрану. При розміщенні кружка звичайним перетягуванням в будь-яке місце екрану, можна виконати ряд різних дій - при швидкому натисканні спрацьовує команда назад, при тривалому утриманні - відбувається перехід у головне меню та ін. лише однієї кнопки. Що робити, якщо на пристрої зникла кнопка «Додому»? Зникнення з екрану пристрою кнопки Home, досить часта проблема, з якою можуть зіткнутися користувачі мобільних гаджетів. При цьому особливих проблем із її відновленням немає. Тут важливо розібратися, чому виникла її пропажа. Можливо, було внесено якісь зміни у налаштуваннях.У такому випадку слід зайти до розділу параметрів і повернути все на свої місця або зробити переназначення навігаційних клавіш. Пропажа кнопки може бути пов&39;язана з помилкою операційної системи, викликаної збоєм при проведенні прошивки пристрою. Рекомендується ще раз перепрошувати пристрій вже новою та стабільною версією ОС або спробувати виконати повне скидання до заводських параметрів."