На WhatsApp приходить повідомлення-вірус

Anonim

В мережі з'явилася інформація щодо того, що в WhatsApp приходить видобуток-вірус, який ламає смартфони. Такі випадки вже були як мінімум двічі. Гучні випадки були у 2014 та 2018 роках. Зараз користувачам приходить нова комбінація символів, що виводять мобільні пристрої з ладу. Вперше цю проблему висвітлено на порталі WABetaInfo.

Повідомлення ламає мобільники

Вірус однаково шкідливий як для мобільних пристроїв під керуванням Android та iOS. Якщо користувач відкриває таке повідомлення, месенджер Вацап спочатку зависає, а потім перестає запускатися. При цьому програма не запускається навіть після перезавантаження смартфона.

Щоб вирішити цю проблему, необхідно видалити програму, а потім встановити її заново. Але все це може призвести до втрати важливої ​​інформації, адже видаляється не тільки листування, але і файли, що пересилаються. Особливо небезпечно вірусне повідомлення для тих, хто не має хмарного сховища, куди періодично зберігається важлива інформація.

Що робити

Якщо WhatsApp підключено до якогось браузера на комп'ютері, то відновити все можна без видалення програми. Для цього необхідно відкрити вебверсію Вацап у браузері на комп'ютері та просто видалити вірусне повідомлення, щоб у мобільній версії система не бачила його при завантаженні.

Фахівці дали пару порад тим користувачам, які регулярно користуються WhatsApp.

  1. Необхідно налаштувати резервне копіювання в iCloud (у Ватсапі заходимо в Налаштування > Чати > Копіювання >Створити копію) або на Google Диску (Налаштування > Чати > Резервне копіювання)
  2. Встановлюють веб-версію на комп'ютер (навіть якщо на ПК ви цією програмою не користуєтесь - просто щоб вона була на такі випадки).

Розробники поки що коментарі щодо цієї ситуації не давали. Однак користувачі їх вже завалили скаргами, тому реакція має бути найближчим часом. А поки що залишається чекати, поки буде випущений патч, який виправить вразливість.