Антена для цифрового телебачення на дачу

Anonim

Яка антена підійде для використання на дачі, види цифрових антен та підсилювачів для телевізорів. Також у статті буде розказано про основні критерії при виборі антени. Наприкінці статті будуть представлені моделі антен.

Класифікація прийнятих сигналів

Всего відрізняється три види сигналів. А саме:

  • Цифровий сигнал. Даний сигнал може працювати в діапазоні ДЦМ. Для максимально якісної передачі сигналу необхідно, щоб місцевість попадала в радіус, що радить покриття.Крім цього, для передачі цифрового сигналу необхідний спеціальний ресивер, який може передавати цей сигнал або ТВ-приставка. У випадку, якщо такий ресивер є, користувач матиме всі переваги сучасних телевізійних трансляцій. Також варто відзначити, що розмір цифрової антени помітно менший за аналогову модель, як і її вартість;
  • Аналоговий сигнал. Поданий вид сигналу працює в місцевостях, в які не сильно розвинене використання цифрових трансляцій. Також такий сигнал використовується на більш старих моделях телевізорів. Конструкція аналогової антени досить велика, а якість зображення не така висока. Основною перевагою використання даного типу сигналу є те, що власнику не доведеться докуповувати будь-які деталі;
  • Комбіновані сигнали. Виробники створили спеціальні комбіновані модифікації, які можуть працювати відразу в декількох діапазонах для розширення можливостей користувачів.Комбінація з цифрового та аналогового пристрою підключається до телевізора за допомогою одного приладу.

Яка антена підійде для дачі

У випадку, якщо на ділянці користувача встановлено телевізор, а також вбудована, зовнішня або кімнатна антена, то йому варто підключити всі прилади, а потім перевірити їх на працездатність. Якщо сигнал передається стабільно, а зображення відображається без перешкод, то користувач може більше нічого не робити.

Але якщо ситуація склалася зворотним чином, то доведеться шукати альтернативне вирішення цієї проблеми. Кімнатні дуже зручні у використанні і мають невеликі розміри, але хороша робота забезпечується тільки в тому випадку, якщо є стабільний телевізійний сигнал. Кімнатна антена буде гарним придбанням також у тому випадку, якщо поряд з будинком є ​​ретрансльована або телевізійна вежа.

Також, для використання на дачній ділянці підійдуть такі моделі:

  1. Супутникове ТБ, завдяки якому забезпечується максимально стабільна передача сигналу з високою якістю, а вартість не вдарить по гаманцю;
  2. Метрові діапазони. Трансляція аналогового сигналу приймається практично в будь-якій місцевості, проте зображення передаватиметься не в найкращій якості;
  3. Комбінована модель. Це найкраще, оскільки такі моделі можуть приймати сигнали відразу у двох діапазонах.

Види цифрових антен

Розрізняються такі види цифрових антен:

  • Кімнатні антени. Даний тип антен відмінно підійде для використання на ділянці, розташованій недалеко від великого міста, оскільки завдяки цьому можна досягти максимально якісної передачі сигналу. Також з кімнатними антенами можна використовувати підсилювачі;

  • Зовнішні антени. Ці конструкції мають різні варіації, а також способи прикріплення. Дані антени використовуються в тому випадку, якщо дачна ділянка розташована на досить великій відстані від великих міст і вишок, через що якість сигналу може бути слабкою. Для використання потрібно придбати прокладку кабелю, від довжини якої повністю залежить потужність сигналу, що передається.

Основні критерії вибору

У процесі покупки дуже важливо враховувати марку виробника, а також відгуки користувачів.

Окрім цього, рекомендується дотримуватися наступних критеріїв:

  • Не варто купувати занадто дешеві моделі, які виробляються невідомими компаніями, оскільки якість сигналу може виявитися надто низькою. Придбавати більш дорогі моделі необхідно в тому випадку, якщо сигнал, що транслюється, занадто слабкий;
  • Оскільки прилад купується для тривалого використання, він повинен бути максимально надійним і стійким перед погодними умовами. Варіанти зі сталі більш міцні та стійкі до зледеніння, а моделі з алюмінію не іржавіють з часом, а також менше важать. Також користувач повинен пам'ятати про те, що кріплення теж повинні бути надійними, а місце, в яке встановлюється підсилювач, має бути герметично;
  • Робити остаточний вибір варто після того, як покупець порадиться з сусідами, а також з консультантами в магазині.

Активні чи пасивні

Пасивні антени зовні дуже нагадують активні аналоги. Така антена може передавати телевізійний сигнал без будь-яких додаткових процедур.Також, в процесі роботи антени їй допомагає спеціальний фільтр, який може прибирати шуми і перешкоди, що виникають у процесі роботи.

Те, який прилад краще використовувати повністю залежить від якості сигналу, що передається. Кімнатні моделі та зовнішні моделі дуже прості у використанні. Спочатку користувач повинен визначитися з точкою, в яку надходить стабільний телевізійний сигнал у квартирі, де необхідно згодом встановити приймач. Встановлення зовнішньої антени є досить ризикованим процесом, оскільки робиться зовні вдома. У цьому випадку рекомендується звернутися за допомогою до професіоналів. Саме майстер зможе надійно закріпити всю конструкцію, а потім провести повне налаштування обладнання. Більше того, кваліфіковані майстри можуть також встановити громовідвід.

На дачній ділянці телевізор виступає в ролі новинного провідника або супутника, який використовується для дозвілля між повсякденними справами.У зв'язку з цим використання телевізора без антени повністю втрачає сенс. Саме тому для максимально повноцінної антени користувач повинен встановлювати або активну, або пасивну.

Чому варто віддати перевагу пасивній антені

Користувач може отримати досить хорошу якість сигналу, що передається завдяки пасивним антенам. Також до основних переваг даного типу телевізійних антен можна віднести наступне:

  • Дані антени мають доступну всю вартість;
  • Конструкція досить проста, завдяки чому пристрій має довгий термін експлуатації;
  • Конструкція має високу стійкість перед поганими погодними умовами, наприклад, перед блискавками;
  • Для антени не потрібно додатково купувати блок живлення, також її не потрібно підключати до електричної мережі.

Чому варто віддати перевагу активній антені

Також варто відзначити те, що чим ближче розташована антена до телевізійного приймача і чим коротший кабель, тим краще буде проходити телевізійний сигнал. Рекомендується використовувати кабель довжиною не більше 7 метрів.

Види підсилювачів для телевізорів

Незважаючи на те, що всі підсилювачі сигналу мають однакову конструкцію і призначення, вони все ж таки відрізняються за кількома критеріями.

Основний критерій, яким відрізняються підсилювачі, це посилюючий коефіцієнт. Цей параметр відповідає за потужність приладу, а ступінь посилення повністю залежить від кількості напруги, яку не потрібно додавати до антенних показників.

Необхідно відзначити, що підсилюючий прилад повинен бути набагато потужнішим за антену, оскільки в іншому випадку від нього буде мало користі.

Електричне харчування підсилювачів

Прилад необхідно підключати незалежно від телевізійної антени, оскільки від цього може різко підвищуватися кількість шумів у кабелі. В даний час виготовляються моделі з різним типом живлення. А саме:

  • Підсилювачі на 5 Вольт. Ці пристрої споживають менше електричної енергії, завдяки чому також знижується ймовірність перегріву приладів. До недоліків таких пристроїв відноситься те, що їх можна підключати до мережі тільки за допомогою індивідуальних розеток або через спеціальний пристрій. Подібні підсилювачі використовуються для відображення телевізійних трансляцій у різних громадських закладах, наприклад, у барі;
  • Підсилювачі на 12 Вольт. Ці пристрої відрізняються тим, що вони набагато дешевші і зручніші. У більшості сучасних телевізорів є вбудований прилад, до якого користувач може підключити підсилювач безпосередньо, використовуючи окремі входи.Як правило, такий пристрій використовується в поєднанні з кімнатними антенами в квартирах.

Конструкція підсилювачів

За типом конструкції підсилювачі поділяються на автономні та впроваджені. Впроваджені підсилювачі використовуються набагато частіше, оскільки вони повністю поєднуються з параметрами приймача, який вони вставляються. Також подібну конструкцію називають активною.

Автономні конструкції більше підходять для використання у поєднанні з пасивними антенами. Рекомендується вибирати цей прилад дуже уважно, стежачи за тим, щоб його можливості та характеристики підходили під можливості телевізора та антени. Практично всі моделі окремих приладів для посилення сигналу можна віднести до приладів, які можуть працювати зі стандартом DVB-T2. Більш того, такі прилади можуть працювати з сигналами, що відбивають, які відрізняються від звичайних вищим рівнем шумів.

Принцип роботи телевізійних підсилювачів сигналу

Всі підсилювачі можуть працювати як у супутникових, цифрових, так і в аналогових діапазонах. Дані пристрої більш ефективні передачі телевізійних сигналів у певних хвильових діапазонах.

Крім цього, також існують широкосмугові підсилювачі, які можуть підвищувати рівень потужності для прийому в абсолютно будь-якому діапазоні. Ці прилади мають більш високу вартість, а також споживають більшу кількість електричної енергії.

Який купити підсилювач для дачної антени

Даний прилад використовується для підтримки хорошої якості сигналу після передачі його по телевізійному кабелю. Придбати підсилювач рекомендується за таких обставин:

  1. На телевізор передається сигнал із критично низьким рівнем потужності;
  2. Від декодера до телевізора простягається занадто довгий кабель;
  3. Все обладнання та кабель функціонує повністю правильно.

В інших випадках купувати підсилювач марно, оскільки він не дасть ніякого ефекту або навпаки буде створювати різні перешкоди при передачі зображення. Рекомендується купувати підсилювач з коефіцієнтом потужності більше, ніж у антени.

Найкращі ефірні антени для дачі

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Дельта К-13 Це кімнатна модель пасивної антени, яка має гарну надійність і якісну збірку. Може приймати сигнал на відстані 12 км, а сам процес проходить завдяки єдиному провіднику.

Конструкція досить проста, завдяки чому пристрій має досить великий термін експлуатації. Більше того, модель зробила зі сталі, що робить пристрій ще міцнішим.

400 рублей. ★★★★★
РЕМО ВАS 5107 Дана модель відрізняється досить незвичайним дизайном, який виглядає як трапеція з плоскою основою. Саме завдяки цьому антена стала дуже популярна.

Прилад може приймати сигнал на відстані 15 км, а також до ресивера можна підключити підсилювач. У пристрої є захист від різних перешкод, завдяки чому користувачеві не потрібно придбати додатково зовнішній адаптер.

У зв'язку з тим, що присоски на приладі досить слабкі, рекомендується встановлювати пристрій на горизонтальній поверхні.

2000 рублей. ★★★★★
Lumax DA-2505 Це комбінована модель антени, яка може приймати як цифровий сигнал, так і аналоговий. До приладу можна підключити підсилювач до 17 дБ, а сама антена виготовлена ​​з алюмінію та дуже міцного пластику. Важить пристрій 2 кг, а основним його недоліком є ​​короткий провід. 2500 рублей. ★★★★★
Locus Meridian 12 F Ця антена, виготовлена ​​з алюмінію, відрізняється тим, що може приймати сигнал на відстані 65 км. Якщо антена буде правильно встановлена, користувачеві не потрібно витрачати кошти на додаткове обслуговування. Також, антена стійка перед грозами. 1550 рублей. ★★★★★
Lumax DA-2501 Потужна антена активного виду, яка може приймати сигнал на відстані не більше 100 км, а також може приймати живлення від роз'єму приставки. Більше того, для використання її не потрібно підключати до розетки. 2110 рублей. ★★★★★