Що означає прив'язані номери в Мегафоні

Anonim

Якщо немає бажання повідомляти свій номер телефону стороннім людям, можна скористатися опцією, яку Мегафон надає своїм клієнтам. У цьому випадку надається можливість телефонувати з додаткового номера. Таким чином, абонент цього оператора може захистити свої особисті дані від сторонніх.

Що означає прив'язані номери в МегаФоні

Другий номер призначений для того, щоб його вказувати в анкетах, службах доставки інтернет-магазинів, рекламних оголошеннях. При необхідності легко доступне його блокування або відключення.

Для отримання додаткового номера не потрібно купувати нову сім-карту

Опис послуги «Другий номер»

Скориставшись своєю сім-карткою, користувач надає інформацію про свій телефонний номер стороннім. Зазвичай, у цьому нічого страшного немає. Однак у деяких випадках хотілося б не повідомляти свого номера. Для цього, наприклад, можна придбати ще одну сім-карту і користуватися нею у певних випадках.

Компанія Мегафон передбачила таку ситуацію і запропонувала своїм клієнтам послугу, яка дозволить уникнути додаткових витрат, неминучих при купівлі другої сім-карти. Клієнту надається право приєднати другий номер до вже існуючої.

Таке рішення дозволить уникнути настирливих рекламних дзвінків та SMS. Цей номер працюватиме лише на прийом. Для його використання в більшості випадків немає необхідності суттєво поповнювати баланс рахунку.

Таким чином можна приймати дзвінки або текстові SMS повідомлення. Прийом ММС за допомогою другого номера не передбачено.

Умови надання

За весь час використання додаткового номера необхідно виплачувати абонентську плату, що дорівнює 1 руб. На добу. Активація послуги є платною та обійдеться абоненту Мегафона в 30 рублів.

Якщо клієнт планує придбати певний номер, його вартість залежатиме від його типу. При цьому звичайний обійдеться 970 руб., Срібний коштуватиме 4970, а золотий - 14970 руб.

Контролювати баланс телефону зручно в особистому кабінеті Мегафона. Як ним користуватися, розказано у відеоролику

Опція працює на всіх тарифах компанії Мегафон, за винятком тих, де не передбачено використання голосового зв'язку. Скористатися послугою можна тільки в столичному регіоні.

Як підключити Другий номер на Мегафоні

Єдиним способом отримання додаткового номера за допомогою USSD команди. Для цього необхідно набрати на екрані комбінацію «4371» без лапок. Після цього потрібно натиснути на кнопку «Зняти трубку».

Використання цієї команди передбачає, що вибір відповідного номера недоступний. І тут мається на увазі, що він буде випадковим. Якщо необхідно забезпечити можливість вибору, то використовується інша USSD команда: «4375». У цьому випадку користувач зможе скористатися звичайним, срібним або золотим варіантом. Активувати цю послугу через особистий кабінет не можна.

Другий номер телефону можна обрати самому

Як прив'язати другий номер

Якщо користувач хоче отримати не випадковий, а певний номер, він може його прив'язати за допомогою USSD команди.Для цього необхідно набрати "4375" і потім зняти трубку. При цьому можна буде вибрати додатковий номер, залежно від його типу, він буде вважатися звичайним, срібним або золотим. Залежно від цього буде використана різна вартість активації опції.

Як тимчасово заблокувати другий номер

Інколи може знадобитися блокування додаткового номера. Для цього існує USSD команда 437. Якщо її набрати, номер буде заблокований до того моменту, поки не буде потрібно його знову активувати.

В цей час абонент, який спробує зв'язатися з його допомогою, чутиме повідомлення про те, що абонент зараз не знаходиться в зоні дії мережі. Це буде не як блокування номера, а як тимчасова недоступність абонента. Незалежно від того, заблокований номер чи ні, абонентська плата як і раніше списуватиметься.

Як розблокувати другий номер

Коли потрібно знову активувати наявний у користувача другий номер, це можна зробити за допомогою ще однієї USSD команди. Для цього набирають "4373", потім знімають трубку. Після цього номер буде відкрити для отримання дзвінків та SMS повідомлень.

У цьому відео докладно описано отримання цієї послуги та керування нею:

Як відключити послугу Другий номер

Коли потреба у послузі пройде, її можна відключити. Для того щоб це зробити, потрібно набрати команду «4370», потім натиснути на кнопку «Зняти трубку». Після цього прив'язаний номер буде деактивовано.

Тонкощі послуги

При використанні цієї послуги потрібно знати наступне:

  1. Отримавши випадковий номер, необхідно уточнити його. Це можна зробити, скориставшись командою «205» або «4372».
  2. Отримати інформацію про свій додатковий номер та його статус можна за допомогою USSD команди «4376».
  3. Користувачі, які використовують опцію «Замінити гудок», можуть користуватися нею одночасно на основному або додатковому номерах.
  4. Отримання дзвінків та СМС повідомлень на другому номері доступне лише при позитивному балансі. Якщо він стане рівним нулю або негативним, скористатися такою опцією буде неможливо до тих поповнений.
  5. Коли клієнт замовляє другий номер, йому не гарантується, що він у Мегафоні ніколи нікому не належав. Існує ймовірність того, що він збігається з одним із тих, що реально існували.
  6. На цей номер не можна замовляти додаткові послуги від мобільного оператора.
  7. У деяких сервісах їм не можна буде скористатися для реєстрації. Це стосується, наприклад, Viber і Whatsapp. Крім того, потрібно враховувати, що їм зазвичай користуються протягом обмеженого часу, а номер, вказаний при реєстрації, може знадобитися після того, як від нього відмовилися.Тому в деяких випадках краще використовувати свій основний номер.

При активації цієї опції потрібно пам'ятати, що дзвінки та СМС з нього недоступні. Додатковий номер призначений лише для тих, хто входить. Тому сфера використання другого номера обмежена. Він не може розглядатися як повноцінний додатковий номер.

Запитання експерту У яких випадках потрібен додатковий номер?

Він потрібен, якщо клієнт Мегафона не хоче повідомляти свій номер, побоюючись небажаних дзвінків або SMS. В яких регіонах країни ця опція доступна?

Їй можна скористатися лише у столичному регіоні. Чи можна з додаткового номера дзвонити чи надсилати СМС?

Ні, він призначений лише для прийому текстових SMS або дзвінків. Чи можна самостійно вибрати новий номер?

Це доступно за додаткову оплату. Якщо клієнту необхідна послуга за мінімальною ціною, то номер буде обраний випадковим чином. Його можна буде дізнатись за допомогою відповідної USSD команди.

Використання другого номера вигідне у тих випадках, коли свій не хочеться повідомляти незнайомим людям чи організаціям. Після його активації може бути використаний прийому небажаних дзвінків чи СМС. Абонентська плата за його використання незначна, тому його зручно використовувати доти, доки не закінчиться необхідність.