Як перевести гігабайти з Мегафона на Мегафон

Anonim

Можна виникнути ситуація, коли користувачеві необхідний інтернет, але він не може використовувати Wi-Fi, а інтернет, який підключений на тарифі, просто закінчився. Це можна вирішити двома способами:

  • Знайти точку з інтернетом;
  • Попросити друга поділитися інтернетом.

Як перекласти гігабайти з Мегафону на Мегафон

На жаль, у компанії Мегафон на даний момент немає такої функції, коли користувач може передати свої гігабайти іншому, тому що даний функціонал доступний лише власникам тарифу «Сім'я», більш детально про який варто поговорити далі.

Якщо розглядати найвигідніший для користувача спосіб роздачі інтернету, то це використання телефону, як точки роздачі. Подібну операцію можна виконати як для Android, так і для iOS. Докладніше про цю функцію варто подивитися в цьому відео

Якщо розглядати сам алгоритм, то він достатній простий і доступний тільки для певних тарифів, тому що на інші можуть встановити обмеження. Алгоритм наступний:

  1. Для початку користувач, який хоче поділитися інтернетом, повинен відкрити налаштування на своєму пристрої. Зверніть увагу! Розташування іконок, пунктів, а також їх назви залежать від операційної системи, яка встановлена ​​на телефоні.
  2. Після цього варто перейти до розділу під назвою «Ще», який розташовується в перших рядах після основних пунктів;
  3. Тепер користувачеві варто тапнути на пункт під назвою «Точка доступу»;
  4. Активуємо функцію за допомогою встановлення галочки в необхідний квадрат.

Подобный алгоритм можливий задля всіх тарифів, оскільки діють певні обмеження. Такі тарифи, як «Включайся! Дивись, Включайся! Спілкуйся» та «Включайся! Преміум» не можуть скористатися передачею власного трафіку, оскільки це просто недоступно для них.

Цей спосіб має великий мінус, який полягає в тому, що користувач постійно прив'язаний до одного телефону, тобто до користувача, який надає доступ до інтернету. Це не дуже зручно, тому що роздача інтернету хороша тільки в тому випадку, коли користувач має постійний доступ до того телефону, який роздає гігабайти. Щоб виправити та допомогти користувачам, компанія Мегафон вигадала тариф під назвою «Сім'я», про який варто поговорити докладно.

Як перевести гігабайти з Мегафону на Мегафон за допомогою опції Сім'я

Ця опція дуже зручна для того, щоб перекладати гігабайти іншим користувачам, причому інші абоненти можуть скористатися ним навіть без прив'язки до певного пристрою.

Максимальна кількість учасників для групи – 10 осіб, при цьому подібна опція має низку переваг, серед яких є:

  • Економія на послугах зв'язку. Оскільки опція оплачується окремо, то після користувача може заощаджувати з неї;
  • Користувач може поділитися тими хвилинами та ГБ, які залишилися, щоб надалі їх не втратити;
  • Члени спільноти можуть бути на далекій один від одного відстані, при цьому це ніяк не позначиться на доступність інтернету або хвилин;
  • Для підключення доступні абсолютно будь-які тарифи. Умови підключення прості;
  • Інші абоненти не повинні платити за опцію. За неї платить той, хто створює подібну спільноту.

Детальніше про вхід до особистого кабінету Мегафон у цьому відео

Кому доступна послуга

На жаль, не всі можуть підключити цю послугу, особливо на момент 2020 року. Раніше вона була доступна не на кожному тарифі. Тільки тарифи під назвами «Все підключено L» та «Все підключено VIP» могли активувати подібну послугу. На даний момент ці тарифи знаходяться в архіві, тобто їх не можна підключити жодним чином.

Користувачеві не вдасться підключити цю послугу, якщо у нього немає подібних тарифів. Проте, подібне обмеження діє лише творця. Інші користувачі не вміють обмежень і запрошувати до спільноти можна абсолютно всі тарифи, які є.Можна підключити навіть ті, що йдуть без абонентської плати.

Скільки коштує

Скористатися подібною послугою можуть лише тарифи, які не мають безмежний ліміт. Якщо розглядати розцінки, то існують різні «статуси»: запрошені і творець.

Створитель платить за те, що він створив цю групу. Йому один раз необхідно заплатити 50 рублів, при цьому кожен учасник, який вступить до групи, також повинен зробити подібну виплату. Після цього щодня з організатора знімається по 3 рублі. При цьому дана розцінка складається тільки за одного користувача.

Зверніть увагу! Творець може також «розпустити» співтовариство або сам залишити його.

Як підключити

Підключення можуть виконувати лише вищесказані тарифи, які надалі будуть творцями групи. Активація функції – і є створення групи, куди незабаром додадуться участники.

Для опції не передбачені команди, тому підключення можна виконати тільки через особистий кабінет на офіційному сайті Мегафон або в мобільному додатку.

Як настроїти

Після створення та активації, користувачеві потрібно створити власну групу. Щоб це зробити, необхідно перейти в особистий кабінет і виконати наступний алгоритм:

  1. Для початку вводимо номер телефону та пароль для входу;
  2. Тепер переходимо до розділу «Сім'я»;
  3. Клікаємо на кнопку «Додати спільноту»;
  4. Вказуємо ті номери, яким надалі будуть надіслані повідомлення – запрошення.

Після цього учасники повинні перейти СМС – запрошення і вступити до групи, де вони можуть ділитися ГБ, пам'яттю та багатьом іншим.

Як відключити

Все дуже просто для користувача. Щоб залишити спільноту, необхідно перейти в особистий кабінет на сайті, а потім тапнути на розділ «Сім'я». Далі потрібно натиснути на пункт «Залишити сім'ю», щоб вимкнути послугу автоматично. Після цього не зніматиметься абонентська плата.

Як роздати інтернет з Мегафону іншими способами

Якщо користувачу не підходить і спосіб з точкою доступу, і сімейний тариф, то він може роздати інтернет за допомогою блютуз – модему. Для цього лише потрібно перейти в налаштуваннях у відповідний режим, а потім підключитися до того пристрою, який роздає інтернет.

Як видно, є різні способи, щоб роздати інтернет. Опції та точки доступу – все це можна застосувати для вигідної передачі даних.

Питання експерту Що краще: точка доступу чи блютуз – модем?

Кожен спосіб має свої переваги та недоліки. Блютуз-модем краще, тому що не витрачає так багато батареї, як та сама точка доступу. Чому опція "Сім'я" перестала працювати?

Швидше за все, у компанії змінилася політика. Послуга стала невигідною для Мегафон. Чи існують такі опції?

На жаль, зараз компанія не може надати подібні тарифи.