Що таке "Коректування інше" в МегаФоні і як відключити

Anonim

Коли клієнт оплачує послуги мобільного оператора, він розраховує, що гроші з його балансу будуть витрачатися відповідно до правил, які він знає. Часто користувач не передбачає, що необхідно контролювати точність розрахунків. Однак, зазирнувши через кілька місяців до особистого кабінету, він бачить, що витрачені суми вищі, ніж він передбачав. Він бачить багато виплат, які відносяться до категорії «Коректування інше».

У цьому відео розповідається про додаткові виплати в Мегафоні:

https://www.youtube.com/watch?v=IkfhL8wg9nU

Чому списують кошти

Іноді, подивившись список виплат, людина бачить, що витрати істотно більші, ніж їй раніше здавалося. Для того, щоб їх контролювати, необхідно розібратися в тому, які причини таких списань. Зазвичай це відбувається в таких випадках.

При розрахунку абонентської плати

Якщо тариф має абонентську плату, до неї зазвичай входить певний обсяг послуг. Якщо клієнт використовував не все, то у нього буде списана не тільки плата за реально отримані, але і частина, що залишилася. З нього знімуть плату таким чином, що він використовував повний обсяг послуг. Доплата частини, що залишилася, буде відображена як один з видів аналізованих коригувань.

Приклад коригування

Зміна способу тарифікації

Оскільки будь-який бізнес постійно перебуває у розвитку, його умови можуть змінюватися. Користувач, уклавши договір з Мегафоном, часто припускає, що умови залишаться незмінними. Однак, насправді це не так. Іноді компанія Мегафон змінює умови обслуговування, не повідомивши користувача. Наприклад, це може стосуватися переходу з посекундною на щохвилину тарифікацію.

Якщо розмова тривала 4 хвилини і 10 секунд, йому потрібно було раніше заплатити за 250 секунд. Після переходу на хвилинну тарифікацію потрібно буде сплатити 5 хвилин, тобто 300 секунд. Різниця між цими сумами буде вказана як «Корегування інше».

Іноді може бути так, що Мегафон повідомляє за допомогою SMS-повідомлень, але клієнт їх не прочитав. Якщо він регулярно контролюватиме стан свого рахунку, він зможе вчасно виявити додаткові затраты.

Інформація про платежі

Банківські СМС

При використанні банківських послуг регулярно надходять SMS-повідомлення. У деяких випадках вони повідомляють про скоєні транзакції, в інших - вимагають рішення свого клієнта. Раніше у відповідь СМС для користувачів були безкоштовними, але зараз банки зробили їх платними.

Оплата інтернету

Якщо клієнт використовував весь оплачений трафік, то він уже не зможе деякий час отримувати доступ. Однак гроші у вигляді подобової оплати продовжуватимуть списуватись. Іноді умовами тарифу може бути передбачено автоматичну активацію наступного пакета трафіку. Тобто людина витратила все, що в неї було, а з неї додатково знімають гроші за новий пакет, не повідомляючи про це.

Платні сервіси

Іноді відбувається оплата платних послуг або сервісів, які користувач не замовляв. Деякі з них можуть бути підключені в автоматичному режимі, інші - поміняти свій статус з безкоштовного на платний.

Тут розказано, як відключити платні послуги у Мегафона

Зміна розцінок за тарифом

Компанія Мегафон може внести зміни до тарифних розцінок, але не завжди повідомляє про це клієнта. При цьому виплати збільшуються, але користувач відразу не може зрозуміти, що спричинило це. Коли знімаються додаткові суми, до них робиться позначка «Корегування інше».

Як відключити коригування

Додаткові виплати можуть відбуватися з різних причин. Для того, щоб не допустити їх, потрібно зробити таке:

  1. Регулярно контролювати стан свого балансу в особистому кабінеті.
  2. При виявленні виплат, які робляться з незрозумілих причин, необхідно зв'язатися зі службою підтримки компанії та уточнити причини.
  3. В залежності від виду зняття коштів, потрібно вжити заходів, щоб їх повністю припинити або обмежити.

Потрібно звернути увагу на наступне:

  1. В особистому кабінеті перевірити, чи є підключення до платних сервісів, які не потрібні. Якщо вони є, необхідно відключити.
  2. Деякі пакети послуг підключаються автоматично після вичерпання попередніх. Це, наприклад, застосовується для оплати трафіку. В особистому кабінеті необхідно активувати опцію про заборону їх автоматичного надання.
  3. При підписанні договору з мобільним оператором необхідно його уважно прочитати, у тому числі й те, що написано дрібним шрифтом. У разі потреби необхідно спірні місця уточнити у співробітника компанії. У цьому випадку можна точно дізнатися, які платежі будуть у різних ситуаціях.
  4. При використанні банківських послуг рекомендується завантажити на смартфон відповідний додаток та працювати через нього. У цьому випадку поточні питання з банком можна вирішувати без надсилання СМС повідомлень та їх оплати.

Якщо виникають складнощі з використанням обраного тарифу, то можна розглянути можливість переходу на новий.

Бонус: найкращі тарифи без абонентської плати

Такі тарифи будуть корисні тим, хто хоче мінімізувати витрати на мобільний зв'язок. У цьому випадку доведеться платити лише за реально отримані послуги. При цьому ймовірність появи виплат із позначками «Корегування інше» стає мінімальною. Найдоступнішими з таких тарифів є:

Тариф «Переходь на нуль»

Вибравши «Переходь на нуль», клієнт отримає необмежену можливість безкоштовно розмовляти з іншими клієнтами Мегафону. З абонентами інших операторів вартість розмови становитиме 2, 5 руб. за хвилину. В інші регіони РФ можна буде зателефонувати за 12, 5 руб. За хвилину.

Перейти на нього можна, використовуючи USSD команду «1051005». Ці символи набирають на дисплеї смартфона, потім натискають кнопку «Зателефонувати». Тут передбачено помегабайтну оплату інтернету. СМС у своєму регіоні коштуватиме по 2 руб., а на всій території РФ - 3 руб.

Тариф «Все просто»

У цьому випадку дзвінки всередині мережі у своєму регіоні є платними. Вони коштують 1, 60 руб. за хвилину. За межами регіону РФ вартість зростає до 3, 9 руб. за хвилину. Інтернет коштує 9, 9 руб. за мегабайт. Тим, кому потрібний інтернет, рекомендується скористатися додатковим пакетом «Інтернет XS».

Для підключення тарифу можна скористатися USSD командою «1050041». Після того, як її буде набрано, потрібно зняти трубку. Вартість СМС-повідомлень у рідному регіоні становить 2 руб., а по всій території РФ - 3 руб.

Тариф «Теплий прийом»

На нього можна перейти за допомогою USSD команди «1050046». Набравши ці символи на екрані, потрібно зняти трубку. Серед абонентів Мегафона, які використовують цей пакет, вартість розмов складає 1 руб. Для тих, хто знаходиться в одному регіоні, вона зросте до 1, 5 руб. По всій Росії клієнтам Мегафон можна спілкуватися по 2, 5 руб.

У рідному регіоні з клієнтами інших операторів розмова коштуватиме 2 руб. По всій Росії телефонувати абонентам інших операторів можна по 10 руб. за хвилину. Можна додатково активувати пакет «Інтернет XS», який дозволить отримати 70 мегабайт трафіку за 7 рублів.

Питання експерту Зняття коштів із позначкою «Коректування Інше» є законним чи це порушення правил?

Таке зняття грошей відбувається на підставі чинних правил, підключених послуг або положень, що містяться у договорі. Чи можна запобігти таким виплатам?

Не можна, якщо це відповідає умовам договору (наприклад, передбачено можливість одностороннього підвищення тарифів), але можна здебільшого. Як мінімізувати виплати, пов'язані з коригуванням?

Потрібно регулярно контролювати стан свого балансу та за необхідності вживати заходів, про які розказано у статті.

При виборі тарифу в Мегафоні необхідно уважно ознайомитися з його умовами. Стан балансу потрібно регулярно контролювати та з'ясовувати спірні питання у службі підтримки. Заходи, перелічені у статті, дозволять уникнути додаткових виплат у більшості випадків.