Чому не працює Інстаграм

Anonim

Instagram є однією з найпопулярніших соціальних мереж у 2020 році. Інстою користуються сотні мільйонів людей, у зв'язку з чим не дивно, що в деяких користувачів виникають проблеми з цією соцмережею.

Чому не працює Інстаграм – можливі причини

Так, багато хто скаржиться на те, що сьогодні не працює Інстаграм. При спробі відкрити мобільний додаток або офіційний сайт, розташований за адресою instagram.com, користувач бачить повідомлення про помилку підключення. Стрічка не провантажується і про вхід у власний обліковий запис не може йтися й мови.

Проблема з ресурсами Інстаграма може відбуватися з кількох причин:

  • технічні роботи на сервері;
  • відсутність підключення до інтернету;
  • недостатня кількість вільної пам'яті пристрою;
  • неполадки в браузері.

Кожна зазначена у списку причина цілком може вилитися на рушницю, якщо людині не вдається відкрити Інстаграм. Але найчастіше будь-які проблеми, пов'язані з підключенням до офіційного клієнта соцмережі, відбуваються через відсутність з'єднання з інтернетом.

Тому, щоб відразу відсікти цей варіант, необхідно перевірити працездатність інших сайтів. Відкрийте іншу соцмережу або запустіть іншу програму, яка потребує підключення до мережі. Якщо проблем немає – значить, рішення потрібно шукати точно не в інтернет-з'єднанні.

Також слід розуміти, що обробка інформації в такій соціальній мережі, як Instagram, де викладається величезна кількість фото і відео, вимагає достатньої кількості вільної пам'яті. При нестачі місця Інста не запуститься за жодних обставин.

Нарешті, досить часто проблема доступу до Інстаграма відбувається через проведення технічних робіт. У такому разі визначити точну причину допомагає відкриття інших ресурсів. Якщо не працює тільки Інста, то з високою ймовірністю можна заявити про те, що вся справа в профілактиці.

Чому не можу увійти до Інстаграм

Ще однією поширеною проблемою, пов'язаною з доступом до Instagram, є відсутність можливості здійснити вхід до свого облікового запису. Тобто сама соцмережа відкривається, але при спробі авторизації виникає помилка. Вона може з'явитися з таких причин:

  • неправильний логін та пароль;
  • злом аккаунта;
  • нестабільне інтернет-з'єднання;
  • Профілактичні роботи.

У разі проблем з авторизацією насамперед потрібно перевірити правильність зазначених даних для входу. Можливо, користувач припустився помилки при введенні логіну та пароля. У гіршому сценарії може виявитися так, що обліковий запис людини виявився зламаний. Це відбувається досить часто, особливо у популярних блогерів.

Проблеми з інтернетом рідше впливають на вхід до системи. Якщо сам Інстаграм відкрився, та й інші сайти працюють без нарікань, справа тут точно не в підключенні до мережі. А ось профілактичні роботи – це досить часта причина виникнення проблем із входом. Ймовірно, що розробники тестують нові алгоритми аутентифікації, і авторизація деяких користувачів обмежується.

Що робити – вирішуємо проблему на Андроїді

Пошук причини виникнення проблеми – важлива справа. Але в будь-якому випадку набагато важливіше знайти спосіб її усунення. Так, якщо ви користуєтеся Інстою на Андроїд-смартфоні або планшеті через офіційний додаток, рекомендується діяти за наступною інструкцією:

  1. Перевірте підключення до інтернету та спробуйте відкрити інші ресурси, що працюють через інтернет.
  2. Перезавантажте пристрій і спробуйте повторити операцію.
  3. Зайдіть у налаштування та перевірте наявність достатньої кількості вільного місця у внутрішній пам'яті пристрою. За потреби виконайте часткове очищення.

  4. Вивантажте зайві програми з оперативної пам'яті і спробуйте знову зайти в Інсту.
  5. Відкрийте Google Play і перевірте наявність оновлень для Instagram. За наявності встановіть необхідні апдейти.
  6. Перевстановіть програму.

  7. Спробуйте відкрити інстаграм через браузер, відвідавши офіційний сайт instagram.com. Якщо доступ обмежений, а інші сайти працюють, швидше за все, на серверах Instagram йдуть технічні роботи. Потрібно почекати деякий час, поки вирішується проблема.

Насамкінець пропонується спробувати зайти в Інсту через інший пристрій. Наприклад, із комп'ютера. Якщо все буде працювати – проблема на 100% пов'язана з вашим смартфоном. Потрібно виконати скидання параметрів через настройки.

Якщо ж сам Інстаграм відкривається, але не вдається увійти до свого облікового запису, необхідно перевірити ще раз правильність введення даних. Також не зайвим буде спробувати здійснити вхід на іншому пристрої.

Як вирішити проблему на Айфоні

На смартфонах компанії Apple Інстаграм теж найчастіше використовується через офіційний мобільний додаток. У разі виникнення будь-яких проблем з доступом до сервісу необхідно діяти схожим з Андроїд чином:

  1. Перевірте підключення до Інтернету. Спробуйте перейти з Wi-Fi на мобільну мережу або навпаки.

  2. Перезавантажте Айфон і спробуйте заново відкрити Інсту.
  3. Звільніть достатню кількість вільного місця у внутрішньому накопичувачі пристрою та вивантажте зайві програми з оперативної пам'яті.
  4. Перевірте наявність оновлень Instagram через магазин програм App Store. Якщо вони є, обов'язково виконайте установку.
  5. Видалить програму, а потім знову встановіть її.
  6. Ввійдіть до Інстаграм через браузер. У випадку, якщо операція не буде виконана, зачекайте деякий час, поки закінчаться технічні роботи.

Крайнім методом вирішення проблеми на Айфоні теж є скидання до заводських параметрів. При цьому не забувайте про створення резервної копії. Це допоможе уникнути втрати важливої ​​інформації.

Що робити на комп'ютері

Несправності з Інстаграмом можуть виникати не тільки на мобільних пристроях, але й на персональних комп'ютерах. Головна відмінність даних платформ полягає в тому, що на ПК для доступу до Інсти використовується браузер, а не спеціальний додаток. Тому потрібно діяти трохи інакше:

  1. Перевірте підключення до мережі та спробуйте відкрити інші сайти.
  2. Зайдіть в Instagram через інший браузер або виконайте очищення поточного кеша. Якщо це не допоможе, перезавантажте комп'ютер.
  3. Вивільніть мінімум 20% пам'яті.
  4. Відкрийте диспетчер завдань і переконайтеся, що в даний момент не запущені процеси, які сильно впливають на продуктивність ПК.

  5. Спробуйте увійти до Інсти з іншого пристрою. Наприклад, зі смартфона. Якщо все гаразд, то бажано перевірити комп'ютер на наявність вірусів і позбавитися їх.

Рекомендувати робити переустановку операційної системи тільки через те, що працює Instagram, ми не буде. Але все ж таки слід виконати хоча б перевірку на віруси. Також не зайвим буде виконати переустановку браузерів або встановити новий для здійснення входу до Інстаграм.

Якщо нічого не допомогло

На жаль, навіть найдокладніші інструкції далеко не завжди дозволяють раз і назавжди позбутися проблеми. Крім того, у роботі Instagram можуть виникати неполадки не тільки з входом, але і стабільністю функціонування. Тому рекомендується ознайомитися з порадами експерта з вирішення подібних проблем.

Запитання експерту Чому ще може не працювати Інстаграм?

Не виключено, що стався конфлікт операційної системи та серверів Instagram. Рекомендується перевірити правильність дати та часу на пристрої. Що робити, якщо програма запускається, але не відкриваються фото?

Перевірте якість підключення до Інтернету. У разі потреби перейдіть на іншу мережу та перезавантажте пристрій. Як вирішити проблему з постійними лагами програми чи сайту?

Очистіть оперативну та внутрішню пам'ять пристрою. Крім того, перевірте якість підключення до Інтернету. Обмежте фонові процеси інших програм, не пов'язаних з Інстою. Якщо це не допоможе, ваш поточний пристрій просто не справляється з підвантаженням всіх необхідних даних соціальної мережі.