Як підключити ДВД до телевізора

Anonim

Перед виконанням поставленого завдання обидва пристрої необхідно уважно оглянути з їх задньої сторони щодо наявності відповідних портів підключення.

У які роз'єми можна підключити DVD-плеєр до телевізора

Підключати ДВД можна в наступні роз'єми ТБ:

HDMI. Це сучасніший порт, яким не оснащуються старі моделі TV приймачів. Підключивши DVD пристрій у цей роз'єм, можна досягти найкращої якості зображення, що передається.

SCART. Це так звана «щітка». Цей порт можна побачити як на старих, так і на сучасних ТБ у вигляді плазм. Однак для синхронізації DVD-плеєра з телевізором через роз'єм, що розглядається, знадобиться спеціальний провід. Такого кабелю зазвичай немає в комплекті з ДВД.

RCA. Це порти як «тюльпанів». При їх оформленні використовувалися три кольори: жовтий, червоний та білий. Жовтий порт відповідає за передачу відеосигналу, червоний та білий роз'єм передають звук. Тому при підключенні ДВД важливо все правильно підключити, щоб надалі на екрані телевізора було зображення та звук.

S-Video. Цей спосіб синхронізації зазвичай застосовують у крайньому випадку, коли жоден із вищезгаданих методів підключення DVD до ТБ не привів до позитивного результату.За допомогою цього порту можна надіслати лише відео. Для передачі звуку доведеться купувати додатковий перехідник.

Перехідники для підключення DVD-плеєра до телевізора

Якщо у людини не вдається приєднати ДВД-плеєр до приймача TV за допомогою проводів, що йдуть у комплекті, то він завжди зможе купити потрібний перехідник. Наприклад, такі пристрої будуть потрібні, якщо сучасний плеєр підключати до старого телевізора, на якому відсутній відповідний роз'єм.

Існують перехідники з одного роз'єму на інший з розглянутих у попередньому пункті. Підключення DVD

Процес виконання поставленої задачі залежить від типу роз'ємів, за допомогою яких користувач намагається досягти синхронізації обладнання. Далі процедура буде докладно розглянута для кожного порта.

Через роз'єм HDMI

Найпростіший і ефективніший спосіб синхронізації пристроїв, що розглядаються, що дозволяє досягти картинки максимально можливої ​​якості.

Зазвичай провід HDMI йде в комплекті з DVD-плеєром. На другому кінці знаходяться роз'єми RCA, які також будуть задіяні при синхронізації обладнання.

Щоб підключити ДВД до ТБ даним способом, необхідно один кінець дроту встромити в роз'єм HDMI на DVD-плеєрі, а «тюльпани» під'єднати за кольором в порти ззаду ТБ, будь то плазма або телевізор старого зразка. У цьому процедура синхронізації вважається завершеной.

Через роз'єм SCART

Підключення ДВД до TV також можна здійснити, використовуючи провід SCART, тобто. у вигляді «щітки».

Правильна синхронізація обладнання передбачає дотримання наступного алгоритму:

  • Знайти провід SCART. Це кабель, на обох кінцях якого знаходяться роз'єми у вигляді «щіток».
  • Знайти на телевізорі порт з назвою «SCART» або «ln» і приєднати до нього один з кінців проводу, що розглядається.
  • Те ж саме зробити і з портом на DVD плеєрі.

Впевніться, що пристрої синхронізувалися, і на екрані телевізора з'явився сигнал.

Приєднуючи провід SCART до ТБ, потрібно виявляти певну силу, т.к. кабель буде туго у відповідний роз'єм.

RCA

Спосіб підключення, заснований на використанні тюльпанів, вважається одним із найпоширеніших. Його можна використовувати як на старих, так і на сучасних TV. Алгоритм приєднання DVD-плеєра цим методом передбачає виконання наступних дій за алгоритмом:

  1. Один кінець дроту вставити у відповідні порти DVD-плеєра підлогу кольору. Тут заплутатися складно, потрібно просто зіставити колір штекерів з кольором портів і з'єднати їх.
  2. Ті ж самі операцію необхідно зробити з портами, розташованими із задньої сторони телевізійного корпусу.

  3. Упевнитися, що синхронізація успішно досягнута, та обладнання функціонує. Для цього треба зайти в налаштування ТБ і перейти на DVD-плеєр, попередньо ввімкнувши його натисканням на кнопку живлення.

Через S-Video

Для реалізації такого методу людині потрібно буде купити спеціальний провід. Для досягнення синхронізації необхідно вставити один кінець дроту в роз'єм S-Video на телевізорі, другий в той же порт, але тільки на плеєрі.

У загальному вигляді процес синхронізації через S-Video можна охарактеризувати так:

Використання компонентного кабелю

Більшість DVD програвачів оснащено п'ятьма «тюльпанами», а не трьома стандартними. Використання таких додаткових роз'ємів RCA не випадкове. Ці порти дозволяють стабілізувати зображення на екрані, досягти його чіткості, плавності, а також підвищують загальну якість картинки, що передається.

У процедурі підключення через компонентний кабель немає жодних нововведень. Операція та сама, але тільки користувачеві доведеться зіставити більше штекерів по кольорах. Цей варіант синхронізації TV приймача і DVD-плеєра лише трохи поступається HDMI з'єднанню.

Як підключити ДВД програвач до телевізора старого зразка

На подібних моделях користувач з великою ймовірністю не зможе знайти роз'єм HDMI і порту S-Video. На подібних пристроях є тільки RCA та SCADA порти.

Тому для підключення можна використовувати розглянуті вище способи. Купувати перехідник із SCADA на HDMI недоцільно, т.к. загубиться сигнал буде слабким і нестабільним, а зображення сильно втратить як.

Можливі проблеми

При підключенні ТБ до DVD-плеєра може виникнути ряд неприємних проблем. Причому неважливо, чи сучасний телевізор використовується, чи TV старого зразка. Основні помилки, а також методи їх усунення далі будуть описані у вигляді невеликої таблички для кращого сприйняття та повного розуміння теми.

Проблеми та рішення DVD-плеєр не працює після підключення, а на телевізорі, як і раніше, йдуть передачі.

У цій ситуації Вам потрібно зайти в налаштування свого телевізора і переключитися на зовнішній пристрій.е. ДВД. Також перевірте, чи увімкнено програвач. На кнопці живлення повинен постійно горіти LED індикатор. Якщо жоден із пристроїв не працює, перевірте розетку, до якої підключено обладнання, на несправність. Також можливо, що пошкоджено кабель під'єднаний. Не працює звук при підключенні DVD-програвача до ТБ через RCA дроти.

Для виправлення ситуації огляньте свій телевізор ззаду і переконайтеся, що до нього підключено червоний та білий штекери від проводу RCA. Саме вони відповідають за передачу звукового сигналу. Якщо все нормально і проводи підключені, то спробуйте поворухнути їх рукою, не виймаючи з роз'ємів. Можливо, десь відходить контакт. Якість картинки на DVD-плеєрі, підключеному до TV-приймач, залишає бажати кращого. По всьому екрану перешкоди звук взагалі пропадає.

У ситуації, що склалася, Вам потрібно перевірити надійність підключення.Тобто. штекери кабелю повинні щільно закріплюватися у відповідних роз'ємах як на телевізорі, так і DVD. Притисніть їх якнайсильніше до корпусу обладнання. Але, головне, не перестаратися, щоб не поламати порти. Телевізор не бачить DVD-плеєр у налаштуваннях після підключення.

Спочатку перевірте правильність підключення всіх проводів, а також переконайтеся, що контакти кабелів не торкаються стороннього предмета. Такі предмети часто й викликають цю проблему. Якщо обладнання підключено і на обплітанні проводів немає зовнішніх дефектів, то проблема, швидше за все, у ДВД. Можливо, Вам потрапив бракований екземпляр, який потрібно здати назад у магазин за гарантією для проведення діагностики та ремонту. Зображення з DVD-плеєра раптово зникло, а на екрані з'явилося повідомлення «Немає сигналу».

У такій ситуації спочатку важливо перевірити, чи не відійшли десь приєднані до роз'ємів дроти.Покручуючи штекери біля портів у руках, стежте за картинкою на екрані. Якщо вона не з'являється, перезапустіть обладнання. Можливо, стався короткочасний збій, який призвів до виникнення подібної проблеми. Якщо виконані маніпуляції не допоможуть, то плеєр можна зарахувати до категорії бракованої техніки. Такий пристрій краще здати в магазин за гарантією.

Стандартний пульт дистанційного керування для DVD-плеєра виглядає так:

Запитання експерту Як краще підключити DVD до сучасного SMART TV?

У такій ситуації краще використовувати провід HDMI для синхронізації пристроїв, що розглядаються. Це підключення забезпечить найвищий рівень сигналу, високу якість та стабілізацію зображення. На моєму сучасному ТБ немає тюльпанів для підключення DVD, що робити?

Для вирішення проблеми Вам потрібно придбати перехідник із SCART на RCA. Його можна замовити практично у будь-якому інтернет магазині. Однак для економії грошей краще замовляти на китайських сайтах, наприклад, AliExpress. Після підключення до телевізора DVD працює лише кілька хвилин, а потім картинка зникає з екрана, і так щоразу. Підкажіть, що робити в такій ситуації?

Швидше за все, ця проблема викликана шлюбом ДВД плеєра. Щоб переконатися в частковій поломці пристрою, Вам доведеться перевірити його працездатність на іншому телевізорі. Якщо ситуація аналогічна, DVD-плеєр рекомендую віднести назад в магазин за гарантією. У процесі роботи DVD програвача несподівано зник звук. Що робити?.

Для усунення проблеми необхідно переконатися, що штекери дроту RCA білого та червоного кольорів щільно прилягають до відповідних роз'ємів телевізора. Можливо, вони відійшли і звук зник. Що робити, якщо не вдається знайти перехідник із SCART на RCA?

Виберіть інший варіант підключення ДВД до ТБ, наприклад, за допомогою HDMI дроту для отримання чіткішого зображення.

Таким чином, підключити DVD до TV-приймача можна різними способами, кожен з яких має власні нюанси реалізації.