Який браузер краще для Андроїд-смартфонів

Anonim

На сьогоднішній час представлена ​​велика кількість різних браузерів для телефонів, з різним ступенем зручності, індивідуальним інтерфейсом та набором функцій. 10 найкращих програм для Android представлені в таблиці.

Топ-10 найкращих браузерів

Назва Опис Ціна Рейтинг
Яндекс.Браузер Висока швидкість роботи, можливість роботи навіть на слабких смартфонах, вбудований месенджер Безкоштовно ★★★★★
Google Chrome Простий інтерфейс, відмінне відображення контенту, велика кількість розширень Безкоштовно ★★★★★
Mozilla Firefox Швидке завантаження «важких» сайтів, є різні режими роботи, відсутня реклама Безкоштовно ★★★★★
Opera Mini Значний рівень ергономіки, вбудований блокувальник реклами, помірна витрата заряду Безкоштовно ★★★★★
Tor Browser Коректне відображення сторінок, вищий рівень безпеки даних, кеш не зберігається Безкоштовно ★★★★★
Puffin Можна налаштовувати режим трафіку, підтримує віртуальну мишу та Flash-ігри Є безкоштовна та платна версії ★★★★★
Dolphin Синхронізація з іншими браузерами, вбудована система керування жестами, приємний дизайн Безкоштовно ★★★★★
Kiwi Значна швидкість роботи, є блокувальник реклами, вбудований перекладач Безкоштовно ★★★★★
Maxthon Є секретний режим, підтримує багато плагінів, дані зберігаються у хмарі Безкоштовно ★★★★★
DuckDuckGo Кілька тем оформлення, гарний рівень безпеки даних Безкоштовно ★★★★★

Кожен з представлених браузерів наділений індивідуальним стилем, тому, перед тим, як точно вибрати відповідний для себе додаток, потрібно дізнатися характеристики, плюси та мінуси кожного браузера.

Яндекс.Браузер

Цей браузер відомий більшості російських користувачів. Програма відрізняється приємним дизайном, великою кількістю доповнень, інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. При відкритті дається інформація про погоду, курс валют, відкривається доступ до маркета, ігор, новин, музики, пошти та інших сервісів.

Плюси та мінуси Швидка та якісна робота Підтримка зашифрованого з'єднання Є Flash Player та вбудований месенджер Розумний пошуковий рядок Налаштування заточені під систему Яндекса Займає багато пам'яті Пропонує встановити свої сервіси Функціональність 10 Інтерфейс 8 Швидкість роботи 9 Конфіденційність 8 10 Разом 9 Кращий браузер, безліч функцій та розширень, відмінна швидкість роботи.

Google Chrome

Ця програма встановлена ​​в телефон ан системі Android за замовчуванням.Він автоматично проводить синхронізацію з обліковим записом Google, що дозволяє використовувати один обліковий запис для всіх сервісів та налаштувань. Швидко працює на більшості смартфонах, може гальмувати тільки на старих та слабких пристроях.

Плюси та мінуси Мінімалістичний дизайн Швидка та стабільна робота Є режим інкогніто та режим спрощеного перегляду Краще відображення контенту На слабких пристроях гальмуватиме Кешування сторінок займає багато ОЗУ Швидко витрачає енергію акумулятора Функціональність 9 Кількість розширень 8 Разом 8.6 Швидкісний браузер, багато розширень, дизайн не відволікає від перегляду контенту.

У спрощеному режимі перегляду сайти завантажуватимуться швидше, знизиться навантаження на батарею, трафік економиться.

Mozilla Firefox

Цей браузер наділений великою кількістю розширень, призначених для розробників.Існує можливість синхронізації облікових записів, наприклад, з ПК або іншим телефоном. Відзначається висока швидкість та коректність відображення даних. Помірна витрата енергії батареї поєднується з продуманим інтерфейсом.

Плюси та мінуси Швидке завантаження будь-яких сторінок Відсутня реклама та рекомендації Багато додатків для розробників Кілька додаткових режимів У деяких випадках контент погано відображається Займає багато пам'яті У офлайн режимі сторінки зберігаються тільки у PDF Функціональність 8 Інтерфейс 9 Швидкість роботи 9 Конфіденційність 4 Кількість розширень. з хорошими показниками, багато доповнень та різних функцій.

За своїми можливостями браузер практично не відрізняється від своєї версії для ПК. Тобто є майже ті ж опції, розширення встановлюються всередині браузера, є доступ до коду сторінок.

Opera Mini

Швидкість відтворення контенту у Opera Mini також досить висока, можна вибирати тему головної сторінки або налаштувати планшетну орієнтацію. Головний екран браузера представлений стрічкою з можливістю нескінченного прокручування. Вона складається з панелей вкладок, новин, сервісів та великої кількості реклами.

Плюси та мінуси Є можливість налаштування інтерфейсу Удосконалений режим економії трафіку Витрачає невелику кількість заряду Присутня блокування небажаного контенту Багато реклами від партнерів браузера Відсутня менеджер паролів Немає підтримки розширень Інформація може погано відобразитися на екрані Функціональність 8 Інтерфейс 7 Швидкість роботи 8 Конфіденцій У програми середні показники, це хороший варіант, якщо не потрібно використовувати розширення.

Tor Browser

Ця програма дозволяє анонімно відвідувати світову мережу за допомогою технології Tor. Після запуску браузера відбудеться ініціалізація та підключення до Інтернету. Це займає чимало часу, проте завдяки цим махінаціям забезпечується високий рівень безпеки та приватності. Відстеження дій користувача буде неможливим.

Плюси та мінуси Кращий рівень безпеки Доступ до заблокованих сайтів Коректне відображення даних сторінок Параметри конфіденційності налаштовуються автоматично Не підійде для перегляду фільмів та вирішення повсякденних завдань Повільно завантажує сторінки Не підійде для слабких і старих смартфонів Функціональність 7 Інтерфейс 8 Швидкість роботи 5 Конфіденційність 7.2 Середні показники функціональності, низька швидкість компенсується найвищим рівнем безпеки.

Браузер не зберігає кеш, приховує розташування користувача, його IP-адресу та особисті дані. Інтерфейс нагадує налаштування Mozilla Firefox, однак Tor упор зроблений саме на безпеку.

Puffin

Це кросплатформовий браузер, що підтримує технологію Flash. Це дає користувачам можливість грати на телефоні в ігри різних соціальних. мереж, таких як Facebook, VK та інших сайтів. Саме в цьому полягає особливість програми Puffin. Крім того, в додатку є безкоштовний проксі-сервер, робота та завантаження сторінок здійснюється плавно.

Плюси та мінуси Можна грати у Flash-ігри та переглядати фільми Самостійне налаштування витрати трафіку Присутня підтримка віртуальної миші та трекпаду Можна підключити геймпад для Flash-ігор Браузер вимогливий до апаратних параметрів телефону Споживає велику кількість трафіку та заряду Є обмеження використання у безкоштовно 7 Швидкість роботи 6 Конфіденційність 6 Кількість розширень 8 Разом 7 Середні показники швидкості та безпеки, хороша функціональність, багато розширень.

Програма дозволяє вибирати пошуковик самостійно, проте синхронізувати дані облікових записів не можна. Також можна вибрати хмарне сховище для завантажених файлів.

Dolphin

Програма підтримує систему жестів, необхідний контент можна зберігати в хмарні сервіси, є можливість синхронізації між обліковими записами різних браузерів. Є магазин додаток, за його допомогою можна додавати сайтам функціональність. Крім того, можна створювати резервні копії закладок та інших елементів системи.

Плюси та мінуси Багато тем для налаштування головного меню Присутня підтримка Flash, можна грати у ігри Швидкість роботи 5 Конфіденційність 6 Кількість розширень 7 Разом 6.4 Середні показники більшості параметрів, виділяється функціональність браузера.

Kiwi

Ця програма створена на основі движка Chromium. Інтерфейс простий та інтуїтивно зрозумілий, трохи нагадує налаштування Chrome. Швидко завантажуються навіть важкі сторінки, є темна тема і налаштування блокувальника реклами. Підтримуються розширення із фірмового магазину браузера Chrome. Перехід між вкладками здійснюється за допомогою свайпа вперед/назад.

Плюси та мінуси Оптимізовано під слабкі телефони Відмінна швидкість роботи, плавний перехід Підтримує розширення з Chrome Вбудований перекладач і блокувальник рекламних оголошень Витрачає трафік навіть у фоновому режимі Немає синхронізації з обліковими записами пошукових систем 7 Разом 6.8 Хороші показники більшості параметрів, проте, не найвища конфіденційність.

До особливостей даного браузера також відносять велику кількість налаштувань для людей з порушенням зору.

Maxthon

На головній сторінці браузера представлено багато закладок, панель для керування системою знаходиться в нижній частині. У пошуковий рядок інтегровано технологію для сканування QR-кодів. Є менеджер паролів, блокувальник реклами, UUMail. Швидкість невисока, відображення сайтів коректне. Можна заощадити трафік, увімкнувши розумне відображення картинок.

Плюси та мінуси Присутня 2 режими – нічний та секретний Є підтримка багатьох популярних плагінів Дані облікового запису зберігаються у хмарі Може зчитувати QR-коди Невисока швидкість завантаження контенту Дизайн програми не дуже привабливий Іноді видає помилки при завантаженні сторінок Функціональність 7 Інтерфейс 6 Швидкість роботи розширень 6 Разом 6 Показники невисокі, особливо виділяється функціональність, швидкість роботи низька.

Програма підтримує 25 різних мов, крім того, можна підключити керування жестами, проте використовувати їх не дуже зручно. Також є блокнот для внесення нотаток.

DuckDuckGo

Браузер пропонує комфортне використання однієї пошукової системи, яка має високий рівень конфіденційності. Підтримується OpenSearch, що робить браузер безпечним та анонімним. Крім того, є HTTPS-з'єднання та AES-шифрування інформації. Є спеціальна кнопка в адресній смузі, яка примусово видаляє дані сесії. Є доступ до заблокованих сайтів.

Плюси і мінуси Високий рівень безпеки і стабільності Захист поєднується з відмінною швидкістю завантаження Можна вимкнути режим приватності для певної сторінки Кнопка видалення даних сесії Мінімальний перелік налаштувань користувача Погано працює на середніх і слабких пристроях Може некоректно відображати сайти Функціональність 6 Інтерфейс 5 розширень 5 Разом 6.4 Трохи розширень та функцій, але висока безпека даних та швидкість завантаження інформації.

Представлені вище браузери можуть швидко, стабільно та без помилок виконувати базовий набір опцій. Вони мають як подібні опції, і індивідуальні особливості. Тому потрібно вибрати підходящий для себе браузер або завантажити кілька програм для різних завдань.