Як перейти з Мегафону на МТС зі збереженням номера

Anonim

Як перейти з оператора Мегафон на МТС, зберігаючи номер телефону. Також, у статті буде розказано про те, як проходить даний процес, у яких випадках клієнту може бути відмовлено у переході і що робити у такій ситуації.

Як перейти з Мегафона на МТС, зберігши свій номер

Необхідно зазначити, що для переходу з одного оператора на іншого, користувачеві потрібно підготувати його паспорт або будь-який інший документ, який зможе підтвердити його особистість.

Для того щоб перейти з оператора Мегафон на оператора МТС користувач повинен зробити наступне:

  1. Для початку потрібно звернутися до офісу компанії МТС, в якому абонент повинен написати заяву за встановленою формою. Після цього укладається договір, згідно з яким буде здійснюватися обслуговування номера, який переноситься;
  2. У встановленій формі користувач повинен вказати його ім'я, прізвище та по батькові, а також номер, який необхідно перенести та дані його паспорта;
  3. Після цього користувач отримує тимчасовий номер телефону, яким він буде користуватися в процесі підтвердження переходу на іншого оператора. Як правило, цей процес займає не більше восьми діб.

Після виконання цих дій розпочнеться процес переведення номера клієнта на іншого оператора.

Як відбувається перенесення номера з Мегафон на МТС

Після подання заяви на перенесення номера починається відповідний процес. Крім вище описаних дій для успішного переходу, користувач повинен на тимчасову SIM-карту покласти приблизно 250 рублів, сто з яких будуть використовуватися для оплати перенесення номера. Решта коштів буде використана для оплати зв'язку.

Після цього протягом кількох діб дані, зазначені в заяві користувача, перевірятимуться на правильність. Під час цього процесу абонент отримуватиме SMS-повідомлення про стан перевірки. За добу до переходу на іншого оператора користувач отримає СМС-повідомлення, а в ньому буде вказана точна дата та час, коли абонент буде переведено на нового оператора.

Коли оператор може відмовити у перенесенні номера і що робити

В законодавстві Російської Федерації є ряд обов'язкових правил у процесі зміни оператора, що надає послуги зв'язку, зі збереженням номера. У випадку, якщо ці правила не дотримуються, оператор може відмовити клієнту в переході на іншого оператора.

Причини відмови у переході іншого оператора:

  1. Переноситься номер, який оформлений на сторонню особу без наявності необхідних довіреностей;
  2. Заява на зміну оператора подається до завершення періоду в 60 діб з останнього подання цього ж запиту;
  3. Мобільний оператор змінюється за межами одного району;
  4. У клієнта є заборгованість у попереднього оператора;
  5. Послуги зв'язку були припинені для клієнта через втрату SIM-картки, у зв'язку з рішенням суду або через порушення правил угоди, встановлених з колишнім оператором;
  6. Користувач вказав у заяві неправильну інформацію, яка не збігається з даними, зазначеними в базі попереднього оператора.

Окрім цього, користувач також повинен враховувати те, що переносити мобільний номер з одного оператора на інший можна тільки в тому випадку, якщо він федеральний.

Після того, як абонент зможе усунути всі вище описані причини, через які компанії могли відмовити в переході, він може спробувати заново подати заяву для переходу на іншого оператора зі збереженням попереднього телефонного номера.

Запитання експерту Чи може користувач використовувати SIM-картку до завершення процесу переходу на іншого оператора?

Протягом цього часу користувач видає тимчасовий номер, на якому йому буде доступний тариф «Тарифище». Цей тариф включає безлімітний доступ до інтернету, пакети повідомлень і хвилин, обсяг яких він може налаштувати, перейшовши на офіційний сайт МТС або в мобільному додатку.Скільки коштує перехід на іншого оператора зі збереженням номера?

Ця послуга обійдеться абоненту в 100 рублів. Як поповнювати рахунок після переходу іншого оператора?

вибирати в терміналі або на сайті компанію МТС, а потім вводити номер, який раніше належав оператору Мегафон.

Порядок переходу з Мегафону на МТС без зміни номера

Клієнт Мегафона може перейти на обслуговування оператором МТС завдяки послугі Mobile Number Portability. Ця дія гарантується користувачеві послуг зв'язку законодавчим правом. Для того, щоб перейти з оператора Мегафон на оператора МТС клієнту необхідно слідувати наступному порядку дій:

  1. Спершу необхідно звернутися до офісу МТС із заявкою про зміну оператора з Мегафона на інший.Клієнт повинен вказати номер, який необхідно перенести, у бланку організації, а також особисті паспортні дані. Крім цього, клієнт має підтвердити свою особистість, використовуючи відповідні документи;
  2. Після цього укладається договір на роботу з перенесеним номером мобільного телефону;
  3. Далі клієнт отримує нову SIM-карту від компанії МТС з тимчасовим номером, а через вісім днів на цю карту буде перенесено номер з оператора Мегафон. Номер телефону, який видається клієнту на якийсь час, буде доступний відразу після того, як буде укладено договір;
  4. Клієнт повинен буде дочекатися завершення процесу перевірки заяви, а також прийняття рішення щодо перенесення його номера. Протягом терміну, встановленого законодавством, організація МС повинна повідомляти клієнта SMS-повідомлення про статус його заяви, а також про те, що йому необхідно зробити;
  5. Наприкінці користувач отримує СМС-повідомлення, що містить у собі підтвердження про те, що номер було перенесено. Також у повідомленні буде вказано дату та час активації номера. Як правило, це повідомлення надходить від фахівців МТС за 24 години до зміни оператора.

Як перейти назад з МТС на Мегафон

Для повернення до оператора Мегафон абонент повинен також написати заяву в офісі компанії або на сайті Мегафон, вказавши в ньому необхідний номер, ПІБ, а також паспортні дані. У цьому випадку на період обробки заяви користувачеві також буде видано тимчасову SIM-картку після укладання договору. Як правило, процес займає приблизно 11 діб, після якого абонент буде переведений на обслуговування до оператора Мегафон.

Необхідно зазначити, що при переході з одного оператора на інший кошти, що є на балансі користувача, не переносяться. Для їхнього перенесення абонент має звернутися до компанії МТС.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про те, як це зробити: