Що таке вай-фай-адаптер

Anonim

Wi-Fi адаптер - це такий пристрій, за допомогою якого користувач може підключатися до бездротової мережі, а також отримувати сигнал. За допомогою даного механізму можна лазити на просторах інтернету не тільки з телефону, а й з комп'ютера і взагалі з усіх пристроїв, які підключені до адаптера.

Що таке Wi-Fi адаптер і навіщо потрібен

Вай-Фай адаптер має певний діапазон частот, яке головним призначенням є передача певного блоку даних. Він передається по мережі від адаптера до пристрою в режимі та вигляді пакетів.

Такі пристрої, як правило, оснащені спеціалізованою антеною, яка має як і внутрішній, так і зовнішній сигнал. Кожен вай-фай адаптер також має програмне забезпечення, до якого необхідно підібрати правильну мікропрограму або драйвер.

Пристрій є в кожному будинку в різних варіаціях. Як правило, його можна купити в будь-якому магазині техніки, у тому числі у великих фірмах, мережах. Якщо користувачеві не вистачає сигналу, який є на пристрої, або його зовсім немає, то він може купити зовнішній адаптер, який можна підключити прямо по USB порту. Принцип його такий самий, як і у вбудованого варіанта.

Існують відмінні один від одного варіанти мережевих адаптерів, які відрізняються способом підключення. Більш детально про Вай-Фай адаптерів та їх види можна подивитися в цьому відео

Види ві-фі-адаптерів

Сучасні варіанти адаптерів поділяються на три типи. Кожному користувачеві підходить свій адаптер, все залежить від цілей, а також інших факторів, детальніше про які варто поговорити далі.

Існує три розмежування:

  • Зовнішні;
  • Внутрішні;
  • Карткові.

Варто розглянути кожен варіант, а також його особливості.

Зовнішні

Зовнішні Вай-Фай адаптери так називаються, тому що прикріплюються зовнішнім способом. Вони своєю конструкцією схожі насамперед на USB – накопичувачі. Його конструкція проста та ергономічна, надійна. Такий адаптер просто використовувати, достатньо всунути його в певний слот на комп'ютері, щоб забезпечити бездротове підключення.

Прилади такого класу мають невисоку швидкість передачі, що пояснюється їх конструкцією. Незважаючи на це, вони також мають досить демократичну вартість, що робить їх на ринку подібних відмінним варіантом покупки.

Внутрішні

Внутрішні адаптери не настільки затребувані, що пов'язано насамперед з їх підключенням. Вони приєднуються до материнської плати. Таке підключення може забезпечити не кожен досвідчений програміст, що вже говорити про інших користувачів.

Вони мають високу пропускну здатність, а також високу вартість для підключення. Звичайно, вартість більшою мірою залежить від того, якого виробника користувач купуватиме конструкцію, але ціна звичайного внутрішнього адаптера досить велика.Також внутрішні Вай-Фай провідники мають надійне підключення та високу швидкість передачі даних. Це і зумовлює їхню досить дорогу вартість на ринку.

Карткові

Останній тип – карткові адаптери. Вони призначені передусім лише для тих комп'ютерів, які мають спеціалізований картковий слот для подібних конструкцій. Вони мають потужну антену, яка забезпечує сильний сигнал. Також вони зручні, їх важко зламати, їхній корпус виконаний з якісного пластику. Як правило, подібні конструкції мають демократичну вартість за рахунок того, що вони не такі популярні на ринку, як могли б бути.

Як вибрати вай-фай-адаптер

Вибирати адаптер необхідно за деякими критеріями, які користувач повинен уточнювати у продавця:

  • Сумісність;
  • Стандартність;
  • Частоти;
  • Потужність;
  • Шифрування доступу;
  • Дальність дії.

Кожен параметр особливо важливий. Від того, які користувач виставить вимоги, залежатиме правильність вибору. Варто розглянути кожен критерій.

Як правило, адаптери підключаються або на комп'ютер, або на телевізор. При підключенні до стаціонарних пристроїв користувачеві необхідно завантажувати додаткові драйвери, які є на сайті розробника. Також необхідно підібрати правильний пакет інтернету, щоб він був сумісний з пристроєм, а також фірмою, яка поставляє драйвер.

  • Стандарт зв'язку – також важливий показник. У кожній країні є свій стандарт. Від нього залежить швидкість передачі.Максимальна швидкість, яка можлива зараз – це 300 Мбіт/секунду. Користувачеві варто вибрати пристрій того стандарту, який йому необхідний. Її також можна уточнити в інструкції до адаптера, що купується.
  • Частота – це показник, від якого повністю залежить стандарт інтернету. Основні та найпростіші конструкції розраховані на частоту не більше 5 Гц, коли найменший показник – 2, 5 Гц. Для кожного стандарту є своя частота, яку також варто перевіряти в інструкції до апарату.
  • Потужність відповідає за стабільність підключення. Варто вибрати моделі, які мають параметри від 16 до 20 дБ.
  • Шифрування – це захист мережі від злому, якщо не розглянути якісно цей параметр, не вивчити протоколи, то дані, передані по інтернету, можуть бути зламані.
  • Дальність вимірюється в метрах. Якщо адаптер для домашнього використання, то цілком підійдуть моделі, які розраховані на 5 метрів. Це забезпечить повне покриття, а також зв'язок без перебоїв.

Якщо дотримуватися та чітко переглядати всі ці параметри, то користувач гарантує якісний вибір адаптера. Також варто частіше заглядати в специфікацію, тому що в ній вказані всі параметри, якими володіє прилад, що купується.

Рейтинг кращих моделей року

Щоб користувачеві було легше вибрати якісний адаптер для стабільного підключення, йому варто поглянути на цю добірку. Вона відображає всі найпопулярніші та перевірені іншими користувачами адаптери.

Asus USB – AC68

Дана модель має виразний дизайн, а також непогану швидкість передачі даних. Підключення йде по високошвидкісному USB 3, є два роз'єми, а також спеціалізована підставка для гнучкого розташування. Єдиний мінус - багато хто скаржиться на різні перегріви пристрою.

Характеристика Параметр
Сумісність Windows від 7 до 10; Mac OS
Стандарт 802.11
Частота 5 Ггц
Швидкість 1300 Мбіт/сек
Вывод: відмінний варіант, якщо користувачу непринципова вартість апарату, і навіть деякі характеристики.

ALFA NETWORK AWUS036ACH

Це цікавий адаптер від тайванського виробника, за допомогою якого можна отримати високошвидкісну передачу даних. У нього є спеціалізована і висока станція док, а також має підвищену чутливість. На відміну від подібних, також підтримує ін'єкцію пакетів і привабливий дизайн. З мінусів користувачі помічають те, що драйверами на Лінукс у нього виникають проблеми.

Характеристика Параметр
Сумісність Windows, Mac OS
Стандарт 802.11
Частота 5.8 Ггц
Швидкість 900 Мбіт/сек
Висновок: продуктивний пристрій, за допомогою якого можна забезпечити досить швидке підключення.

TP-LINK ARCHER T6E

Цей пристрій не заявляє себе найпродуктивнішим, але і за свою вартість пропонує максимальну швидкість, надійність та безперебійне підключення. Також адаптер має якісне охолодження. Єдиний мінус - вбудований софт не бачить 5 Ггц, необхідний додатковий.

Характеристика Параметр
Сумісність Windows, Mac OS
Стандарт 802.11
Частота 5 Ггц
Швидкість 897 Мбіт/сек
Висновок: гідний варіант за демократичну вартість.

XIAOMI MI Wi-Fi POWERLINE

У даного китайського пристрою величезна кількість плюсів, у тому числі і можливість розширення зони покриття, прискорена передача даних, безперебійна та високоякісна робота, а також мінімалістичний дизайн.

Характеристика Параметр
Сумісність Windows, iOS
Стандарт 802.11
Частота 2.4 Гц
Швидкість 100 Мбіт/Сек
Висновок: непоганий китайський пристрій за свою вартість та продуктивність.

ASUS USB-N14

Достатньо ефективний і елегантний апарат, який чесно відпрацьовує свої характеристики. Виробник не ставить на нього захмарні ціни, а також чесно говорить про його переваги та недоліки.

Характеристика Параметр
Сумісність Windows, iOS
Стандарт 802.11
Частота 2.4 Ггц
Швидкість 150 Мбіт/сек
Висновок: якщо користувачу не такі важливі обмеження за швидкістю, то йому адаптер відмінно підійде.
Назва моделі Опис Рейтинг
Asus USB – AC68 Незважаючи на свою високу вартість, яка варіюється від магазину, користувач отримує відмінний адаптер зовнішнього типу, за допомогою якого можна отримати максимальну швидкість передачі даних. Також він має гарний дизайн, високошвидкісний порт і гнучке підключення по USB. ★★★★★
ALFA NETWORK AWUS036ACH Це машина, яка чудово справляється зі своїм головним завданням – безперебійне підключення мережі та якісна передача даних. ★★★★★
TP-LINK ARCHER T6E За свою вартість – чудова заміна дорогих адаптерів, який прослужить довго. Якісний виробник вже давно тішить покупців на ринку. ★★★★★
XIAOMI MI Wi-Fi POWERLINE Унікальний пристрій, за допомогою якого можна передавати інформацію з швидкою швидкістю.

★★★★★

ASUS USB-N14 На думку багатьох компаній, даний апарат вартий уваги за рахунок того, що виробник чесно вказує його параметри і не бреше покупцям. ★★★★★