Перевірка Айфону за серійним номером

Anonim

Як тільки користувач набуває нового Айфона, постає питання про те, наскільки він оригінальний. Особливо сумніви можуть виникнути в тому випадку, якщо людина купувала телефон не в офіційному магазині, а у перекупників, які справді можуть продати не оригінал, а дешеву підробку.

Що таке серійний номер Айфона

Для того, щоб користувач був упевнений в оригінальності свого пристрою, компанія придумала серійний номер, який людина може пробити будь-якої миті на офіційному сайті або на сторонніх сервісах.

Сама компанія рекомендує після покупки перевірити серійний номер, щоб не виникло надалі проблем. Серійний номер насправді дуже важливий, тому потрібно знати його точно.

Серійний номер є абсолютно у кожного айфона, якщо це, звичайно, не підробка. Єдиний випадок, коли номери може бути, так це підроблений пристрій. Такий телефон не зареєстрований в офіційній базі компанії, тому від нього практично немає ніякого сенсу.

Що таке IMEI Айфона

На відміну від серійного номера, IMEI – це міжнародний унікальний ідентифікатор гаджета. Це не те саме, що й серійний номер. Він найчастіше потрібен для того, щоб відстежувати пристрій, який вкрали або втратили. Як правило, він складається лише з 15 цифр, бо це є міжнародний стандарт.Не може бути однакових значень. Якщо пристрій використовує стільниковий зв'язок, то у нього зі 100% ймовірністю є ІМЕІ.

Багато хто плутає ІМЕІ і серійний номер, але насправді це абсолютно різні позначення. Перший використовується для того, щоб показати, що пристрій має доступ до стільникового зв'язку, а другий показує найменування продукту всередині компанії.

Епл могла випустити телефон без серійного номера, якби захотіла так зробити, але компанія не має права випускати пристрій без IMEI, бо це суперечить міжнародним стандартам.

IMEI не так важливий для користувача, як серійний номер. Звичайно, за допомогою ІМЕІ можна обчислити де знаходиться пристрій, але він не показує оригінальність пристрою, на відміну від серійного номера. Серійний номер у цій грі здобуває перемогу та встановиться важливішим позначенням, ніж IMEI.

Детальніше про те, що таке IMEI на Айфоні варто подивитися в цьому відео

Як дізнатися серійний номер Айфона

Як правило, ІМЕІ та серійний номер розташовуються поруч один з одним, тому що ці значення важливі для пристрою. Щоб користувач зміг перевірити свій пристрій, йому необхідно дізнатися, де знаходиться його серійний номер.

Знайти його користувач може в кількох джерелах:

  • У налаштуваннях;
  • На упаковці;
  • На офіційному сайті;
  • В iTunes.

Як видно, у користувача є багато варіантів.

Зверніть увагу! Всі способи показують те саме значення, тобто серійний номер. Вони не повинні відрізнятися один від одного, інакше це показує те, що пристрій неоригінальний.

У налаштуваннях користувач може виявити і подивитися серійний номер.Для цього необхідно відкрити їх та тапнути на розділ «Основні». Через них варто вибрати пункт "Про пристрій". У перших рядах користувач одразу може знайти всю необхідну характеристику, у тому числі й серійний номер.

Друге місце також можливе. Цей спосіб зручний у тому випадку, якщо у користувача немає з собою пристрою, але є коробка від нього. Необхідно знайти штрих-код, на якому і буде позначено серійний номер.

Останнє місце – iTunes. Якщо користувач може підключити пристрій до комп'ютера за допомогою кабелю, варто використовувати цей спосіб. Підключаємо пристрій та активуємо програму. Після цього топаємо на пункт «Зведення», де користувач побачить всю інформацію про пристрій.

Як видно, знайти серійний номер можна в різних місцях на телефоні та в його системі.

Запитання експерту Серійний номер потрібно знати напам'ять?

Ні, у цьому немає потреби. Достатньо знати, у яких місцях користувач може його виявити. Що означає, якщо серійний номер відрізняється від усіх джерел?

Це означає, що телефон є підробкою, тому що серійний номер на всіх джерелах повинен бути один і той же. Чи може бути таке, що немає серійного номера?

У випадку з компанією Еппл, таке просто неможливе. Це говорить про те, що пристрій підроблений.

Перевірка Айфону за серійним номером

Пользователь не дарма так довго шукав серійний номер, щоб просто знати про його існування. Його необхідно використовувати, тому за допомогою його можна перевірити айфон на оригінальність.Особливо це актуально в тому випадку, якщо пристрій перекуповувався або купувався не на офіційних джерелах.

Зверніть увагу! Варто купувати техніку тільки на офіційних джерелах, таких як магазини техніки, магазини Еппл. Це гарантує оригінальність пристрою.

Офіційний сайт Apple

Перший спосіб перевірки – через офіційний сайт компанії. Епл придумали таку систему, що користувач може ввести серійний номер свого пристрою, а потім отримати достовірну інформацію про нього. Щоб перевірити айфон, необходимо:

  1. Перейти на офіційну сторінку компанії з перевірки Айфонов. Для переходу можна просто скористатися пошуком. Вбивши «перевірка айфону за серійним номером», варто тапнути на перше офіційне посилання;
  2. Після цього варто ввести той серійний номер, який користувач виявив у свого пристрою. Тапаємо на пункт «Продовжити»;

  3. Далі залишається тільки дочекатися, поки сторінка видасть результат. Користувач може ознайомитись з ним.

Цей спосіб зручний тим, що для нього немає необхідності що-небудь завантажувати додатково. Достатньо мати інтернет, знання про серійний номер. Цього достатньо для перевірки.

Сторонние сервисы

Якщо з якихось причин користувач не може скористатися офіційним сайтом компанії, то він може скористатися додатковими сервісами, які на такій же основі можуть перевірити справжність пристрою.

Один із таких сервісів – CNDeepInfo. Він дозволяє перевірити не тільки за серійним номером, але і за ІМЕІ.Перевірка справжності, зазвичай, завжди проходить успішно. Достатньо просто перейти на офіційний сайт, а після ввести серійний номер, при цьому у виробниках вибрати компанію Еппл. Після перевірки сайт видасть результат як сертифікат автентичності.

Як видно, користувач може перевірити свій пристрій досить легко. Можна використовувати як і офіційні