Як вивести зображення з Айфона на телевізор

Anonim

Айфон є досить зручним та практичним смартфоном. В даний час виробники намагаються випускати телефони з великим екраном, на якому легко можна переглядати відеофайли, фільми і навіть серіали. Тим не менш, багато користувачів запитують, чи можна вивести зображення з Айфона на телевізор і як це здійснити.

Як вивести екран Айфона на телевізор

Перегляд екрана телефону на телевізорі може знадобитися в різних випадках. Наприклад, якщо користувач бажає побачити фото та відео на великому екрані ТБ або ж подивитися фільм із телефону з компанією.Здійснити цю дію досить легко. Є безліч способів зробити це.

Основні варіанти виведення зображення телефону на екран телевізора:

  • HDMI або аналоговий кабель;
  • технологія DLNA;
  • USB-кабель;
  • медіаплеєр Chromecast;
  • приставка Apple TV;
  • трансмітер;
  • додаткове ПЗ.

Кожен із способів підключення зручний по-своєму. Користувачеві слід вибирати те, що йому більше підходить. Але для початку слід розібрати в кожному з варіантів.

1. За допомогою технології DLNA

У перекладі з англійської мови абревіатура DLNA розшифровується як «альянс домашніх цифрових мереж». Існує два види підключення за даною технологією: дротове за допомогою інтернету та бездротове за допомогою мережі Wi-Fi.Для того, щоб скористатися даною технологією, на свій iPhone потрібно завантажити програму Twonky Beam.

На телевізор, в залежності від його виробника, також доведеться встановити спеціальний додаток. Для ТБ марки LG слід встановити Smart Share, Samsung – AllShare. Існують також схожі програми, наприклад, iMediaShare, TV Assist, Belkin MediaPlay.

Після того, як програма встановлена, її слід запустити на обох пристроях і підключити Айфон до телевізора. Потім на ТБ можна вибирати файли та переглядати їх. Також у програмі є функція передачі зображення на телевізор, тобто все, що буде в телефоні, користувач побачить і на екрані ТБ.

Якщо iPhone і телевізор підтримують функцію Wi-Fi Direct, то користувач може підключити пристрої за допомогою неї. Цей спосіб набагато простіше і зручніше, тому що не доведеться завантажувати додаткові програми. Щоб увімкнути функцію, потрібно зайти до параметрів телефону, знайти розділ «бездротові мережі та підключення», знайти назву функції та натиснути «увімкнути». Далі на телевізорі необхідно знайти цю опцію, найчастіше вона знаходиться в налаштуваннях у розділі «Мережа». У списку пристроїв потрібно вибрати свій iPhone і підключитися. Коли з'єднання буде встановлено, на екрані ТБ почне дублюватися дисплей смартфона.

2. Через HDMI чи аналоговий кабель

Якщо телевізор не оснащений Wi-Fi модулем або у користувача немає можливості підключитися до нього з телефону, то можна підключити смартфон за допомогою дротів. Для цього знадобиться аналоговий кабель або HDMI. Провід слід вибирати такий, щоб за його допомогою можна було без проблем з'єднати смартфон і телевізор, оскільки якщо на пристроях немає відповідних роз'ємів, то здійснити це не вдасться.

Щоб активувати передачу зображення, слід вимкнути з мережі телевізор і вимкнути Айфон. Після цього з'єднати обидва пристрої кабелями, а потім знову увімкнути. Якщо все зроблено правильно, з'єднання з'явиться автоматично, і зображення почне транслюватися на екран.

3. Через USB-кабель

USB роз'єм присутній практично на всіх сучасних пристроях, тому цей спосіб є одним із найпростіших. Для початку слід з'єднати смартфон і телевізор за допомогою кабелю USB, після чого перейти в налаштування ТБ. У параметрах необхідно як джерело сигналу вибрати USB, після чого дочекатися, поки з'єднання встановиться.

4. Через медіаплеєр Chromecast

Незважаючи на те, що пристрій Chromecast був створений Google, ним можна користуватися і на iPhone.За допомогою нього можна як завантажувати різні відео, так і підключити передачу контенту з інтернету. Також за допомогою медіаплеєра можна виводити зображення з дисплея смартфона на екран ТБ.

Зовні медіаплеєр нагадує собою невеликий пристрій з кількома роз'ємами для підключення телефону та телебачення. Підключення здійснюється дуже просто: достатньо з'єднати спеціальними кабелями смартфон та телевізор, встановити на Айфон потрібну програму та налаштувати з'єднання.

Такий спосіб схожий на той, який передбачає під собою використання приставки Apple TV. Його єдина відмінність - це вартість, медіаплеєр Chromecast набагато дешевше за приставку Apple. Щоб вивести на екран телевізора відео на YouTube з телефону, достатньо скористатися Flipps.

5. Використовуючи Apple Apple TV

Приставку слід підключити відповідними кабелями до обох пристроїв. Після цього необхідно на Айфон встановити програму AirServer або Reflector. У ньому необхідно знайти назву моделі телевізора і встановити з'єднання. Після цього потрібно перевірити працездатність приставки. Протягом кількох хвилин після підключення з'єднання має встановитись і зображення з'явиться на екрані.

6. За допомогою додаткового ПЗ

Окрім іншого, передати зображення з Айфона на телевізор можна, скориставшись адаптером Miracast. Апарат слід підключити до ТБ та настроїти відповідним чином. Після цього на iPhone необхідно запустити функцію "Повторення екрану". Зазвичай вона розташовує в нижній панелі телефону, але якщо її там немає, можна пошукати в налаштуваннях.

Після того, як функція активована, зі списку доступних пристроїв потрібно вибрати назву моделі свого телевізора.Коли з'єднання з'явиться, користувач побачить зображення з телефону на екрані ТБ. Якщо щось виконано неправильно, і зображення не відобразилося, слід повторити вищеперелічені дії.

Слід пам'ятати, що телевізор та телефон повинні бути підключені до єдиної мережі Wi-Fi.

7. Використання трансмітера

Якщо на телевізорі відсутній Wi-Fi модуль, то підключити до нього телефон вийде тільки за допомогою трансмітера. Це досить зручний і простий спосіб, що нагадує технологію DLNA. Для цього слід придбати трансмітер у будь-якому магазині електроніки та не забути придбати відповідні дроти для підключення. Потім слід з'єднати пристрої через трансмітер, встановити на смартфон програму Flipps або iMediaShare. Необхідно перейти до програми та підключитися до телевізора. Після того, як з'єднання буде встановлено, користувач зможе легко переглядати медіафайли зі смартфона на телевізорі.

У кожного із способів підключення є свої плюси та мінуси, тому нижче представлена ​​таблиця, що відображає переваги та недоліки кожного варіанту.

Спосіб Плюси Минусы
Технологія DLNA Зручна технологія не потребує додаткового ПО Якщо рівень сигналу недостатньо високий, то підключення не буде здійснено
HDMI або аналоговий кабель Бюджетний спосіб, доступний практично для кожного пристрою Користувач може не знайти відповідний кабель, не виключені пошкодження кабелів
Медіаплеєр Chromecast або приставка Apple TV Зручний спосіб, підключитися до ТБ зі смартфона можна, зробивши всього кілька кліків Дороге ПЗ, яке потрібно купувати окремо
Трансмітер Трансмітер коштує відносно недорого і для його підключення не потрібно додаткового ПЗ Більшість телевізорів працюють повільніше після підключення трансмітера через додаткове навантаження

Як дивитись відео з Youtube на телевізорі через Айфон

Часто відео на Ютьюб зручніше дивитися саме з телевізора, особливо, коли користувач переглядає медіафайли в компанії кількох людей. На жаль, здійснити подібне вийде не на всіх ТВ пристроях, а лише на тих, які підтримують Wi-Fi та передачу відео.

Існує кілька способів підключення смартфона до телевізора з метою перегляду відео на YouTube.Один із найпростіших – це включення онлайн трансляції. Для цього в телефоні потрібно активувати функцію «повтор екрана», потім вибрати свій телевізор зі списку та підключитися.

Також підключення можна здійснити за допомогою програми YouTube. Для початку його слід встановити на обидва пристрої, якщо це можливо. Після цього потрібно запустити програму на телефоні та натиснути «підключити до телевізора». На екрані з'явиться спеціальний код. Потім користувач повинен запустити програму на телевізорі та активувати ту ж функцію, після чого ввести код у спеціальне поле. Після з'єднання з'явиться синхронізація, і зображення з телефону почне транслюватися на ТБ.

Особливості виведення зображення на різні ТВ

Через часто на телевізорах різних виробників функціонал відрізняється, підключення телефону до ТБ може відбуватися по-різному.

Samsung

Щоб підключити смартфон до телевізора Samsung, достатньо запустити програму AllShare, яка спочатку встановлюється на пристроях даної марки. Щоб з'єднати підключення, подібну програму слід встановити на свій Айфон. Після цього обидва пристрої необхідно підключити до єдиної мережі Wi-Fi та встановити з'єднання. Коли з'єднання буде встановлено, зображення з Айфону виведеться на телевізор.

Sony

Якщо на телевізорі Sony є Wi-Fi модуль, то підключити його до смартфону можна, скориставшись технологією DLNA, або ж запустивши на телефоні функцію «повтор екрана». В іншому, функціонал ТБ даної марки не сильно відрізняється від інших, тому ніяких особливих способів підключення для нього немає. Тобто, з'єднати з'єднання можна, як і за допомогою приставки Apple TV або Chromecast, оскільки скориставшись кабелем HDMI або USB.

LG

На більшості телевізорів LG є вбудований Wi-Fi адаптер, який дозволяє підключити смартфон до ТБ за допомогою DLNA, Airplay або Chromecast.Також у пристрої є кілька роз'ємів для підключення кабелів типу HDMI, VGA і таке інше. Тому до цієї марки телевізора можна підключитися абсолютно будь-яким способом.

Таким чином, стає зрозуміло, що підключити iPhone до телевізора будь-якої марки не так складно, як здається. Достатньо вибрати зручний спосіб підключення та придбати необхідне ПЗ, якщо воно потрібне. Але перед покупкою слід переконатися, що телевізор підтримує обраний спосіб підключення.