Що таке Тік Тік

Anonim

Програма Tik-Tok - це сервіс, що дозволяє викладати короткі відеозаписи та обмінюватися ними з іншими користувачами мережі. Програма об'єднала в собі караоке та відеоролик.

Що таке Тік Тік

На даний момент програма доступна 75 мовами в 150 країнах. В аудиторію Тік-Тока входить близько 500 мільйонів осіб, кількість активних користувачів, згідно з даними січня 2020 року, дорівнює 400 млн осіб. Щомісяця у програмі сумарно переглядають понад 8 мільярдів відеозаписів.

За інформацією, наданою порталом Globalwebindex, 41% «тіктокерів» складають люди віком від 16 до 24 років, 55, 6% користувачів сервісу - чоловіки, 44, 4% - жінки.

Згідно з даними організації App Annie, Тік-Ток став найшвидше зростаючим соц. мережею у Росії. Також сервіс популярний у країнах СНД, де він став популярним за рахунок агресивної реклами на You Tube та соціальних мережах.

Саму програму було створено ще в 2016 році в Китаї, більшість її користувачів також знаходяться в цій країні. Спочатку сервіс називався інакше - Douyin. Популярність та визнання програма набула у країнах Азії. Після закріплення успіху розробники вирішили висунути програму на світовий ринок.

Восени 2017 року програма Douyin була перейменована на відомий сьогодні сервіс Tik-Tok. та Google Play.

Крім придбання нової назви, Tik-Tok був об'єднаний із програмою Musical.ly, яка також була спрямована на завантаження коротких музичних кліпів. Об'єднання програм також відбулося у 2017 році, купівля Musical.ly коштувала 1 млрд. доларів США. За таку ж суму Facebook придбав Інстаграм.

Хто створив Тік Ток

Основатель Тік Току - китайський бізнесмен Чжан Імінь. На даний момент йому 35 років, він не тільки заснував Тік-Ток, але і є генеральним директором відомої компанії ByteDance. Крім того, раніше Чжан працював над створенням спеціальної пошукової системи нерухомості.

Про засновника відомо не так багато, зокрема таке:

  • перед пресою бізнесмен виступає не так часто;
  • про його життя можна дізнатися лише за фотографіями, які Чжан Імінь викладає на своїй сторінці в мережі Інстаграм;
  • в 2015 році засновник Tik-Tok давав інтерв'ю в Нанкайському університеті, він трохи відкрив своє життя публіці та розповів, що є любителем біографій і може годинами просиджувати за читанням книг;
  • зі своєю майбутньою дружиною Чжан познайомився, коли ще навчався у коледжі та підробляв розробкою сайтів, усуваючи їх проблемні зони.

На сьогоднішній час автор сервісу Tik-Tok вважається світовою громадськістю одним з найбагатших людей. Його капітал сягає 16 мільярдів доларів. Чжан Імінь займає 70 рядок у рейтингу Форбс, у 2018 році він посів 25 місце у China Rich List - китайський аналог журналу Forbes.

На сторінці Чжана Іміня в Інстаграмі, нік «yimzhang», представлено багато фото з особистого життя бізнесмена. Наприклад, робочий колектив, улюблені напої, автомобіль та захоплюючі місця, в яких побував бізнесмен.

В цілому можна сказати, що творець популярної мережі Тік-Ток є людиною багатою і розумною, але скромною. Він не часто дає інтерв'ю і не розкриває своє особисте життя громадськості.

Як виглядає логотип Тік Ток і що він означає

На сьогоднішній день логотип Тік-Тока є комбінованою емблемою, що включає графічний і текстовий елемент. Графічна складова значка має вигляд стилізованої ноти, це символ прояву творчого початку. Текстовий елемент представляє назву сервісу англійською.

Логотип містить мінімальну кількість кольорів - білий напис на чорному тлі без будь-якого фону. Також присутні кольори 3D ефекту - червоний та синій.

Це рішення зробило значок яскравим і контрастним, він у будь-якому вигляді привертає увагу користувачів. Шрифт написи було змінено. Якщо в 2017 році назва була рівною і розділеною на 2 частини, а літери не мали засічок, то в 2018 році шрифт змінюється, набуває рубаності, пробіл між словами скорочується і стає майже непомітним.

На назву логотипу ключове вплив мала інтеграція Тік-Току з соц. мережею Musical.ly. Так, після об'їдання у 2017 році, логотип набув текстового напису, хоча у 2016 році він мав лише графічну емблему. Інші частини лого майже не змінилися, нота залишилася колишньою.

Можна сказати, що логотип програми повинен був відповідати аудиторії, на яку і був розрахований. Тобто на творчих людей, які не бояться бути в центрі уваги і готові самовиражатися.

Ім'я розробника логотипу не збереглося, користувачі мережі можуть лише здогадуватися і будувати версії того, що вплинуло на розробку та розвиток емблеми. Одна з найпопулярніших версій свідчить, що ідея логотипу зародилася, коли його розробник, присутній на рок-концерті, стояв у темній кімнаті і дивився на яскраво освітлену сцену.

У будь-якому випадку, рішення розфарбувати емблему саме в ці кольори було цілком правильним, оскільки таке поєднання приємне для очей і повністю відображає специфіку програми.

Всі функції та переваги Тік Ток

Основний інтерфейс програми схожий на те, що представлений в Інстаграмі. Самі функції та можливості такі:

  • запис невеликих відеозаписів від 15 до 60 сек;
  • додавання ефектів і масок під час зйомки;
  • редагування голосу та звуку;
  • використання музики без авторського права;
  • можна просувати обліковий запис за допомогою нових передплатників;
  • є загальний рахунок лайків;
  • гарна безпека, можна приховати свої записи;
  • коментування, а також запис ролика спільно з іншими користувачами;
  • опція прямої трансляції.

Програма наділена наступними перевагами та недоліками.

Плюси та мінуси Широкий вибір популярної музики Хороша адаптація під багато пристроїв Можна публікувати запис в різні соц.мережі Безліч ефектів та фільтрів Програма не підтримується на старих та слабких смартфонах Потрібно самостійно налаштовувати параметри конфіденційності Складно заробити на своїй сторінці, оскільки відсутня комерційна підтримка.

Чому Tik Tok популярний

Популярність програми великою мірою залежить від агресивної рекламної компанії, яку розробники Тік-Тока проводять досі. Реклама закуповувалась у топових блогерів у різних соціальних та рекламних мережах, наприклад, Google Adwords.

За допомогою цього була залучена основна аудиторія - молоді люди від 16 років, які хочуть не відставати від моди і бути в тренді.

Также багато хто вважає, що секрет популярності простоті сервісу. Розробники обрали правильний напрямок розвитку та вгадали з аудиторією, якій був потрібен музичний, розважальний та простий сервіс для того, щоб ділитися своєю творчістю.

Як встановити Tik-Tok

Встановлення залежить від телефону. Для користувачів iPhone потрібно перейти до AppStore, щоб завантажити програму. Власники Android можуть використовувати Play Market і завантажити програму звідти.

Після встановлення сервісу на телефон, потрібно пройти реєстрацію за допомогою телефону або облікового запису Google. На телефон або пошту облікового запису прийде пароль, він вводиться у відповідне поле і обліковий запис Tik-Tok стає активним. Можна знімати та завантажувати записи або дивитися, що знімають інші.

Як користуватися TikTok

Після стандартної реєстрації з використанням номера, користувачеві будуть доступні такі можливості:

  • перехід у стрічку рекомендацій та свіжих новин, тут можна побачити свої підписки та рекомендації, представлені алгоритмом сервісу;
  • в розділі «Цікаве» представлені популярні хештеги, а також рядок пошуку, алгоритм може працювати за піснями, відео та іншими параметрами;
  • кнопка «Плюс» дає можливість знімати та ділитися відеозаписом, саме в цьому розділі можна накладати різні фільтри та ефекти;
  • у вкладці «Вхідні» можна побачити всі повідомлення, тобто про лайки, перегляди та підписки можна дізнатися саме з цього розділу, з цього ж пункту можна перейти в особисті повідомлення, натиснувши кнопку в правому верхньому кутку ;
  • у розділі «Моє» користувач може редагувати профіль та викладені публікації.

Потрібно сказати, що в мережі діють свої права використання програми. Не рекомендується їх порушувати, оскільки за це можна отримати бан акаунту.

Бонус: найкращі акаунти в Тік Ток

Після реєстрації багато користувачів хочуть ознайомитися з новою мережею та дізнатися, хто є її головною зіркою. Облікові записи популярних блогерів як у російськомовному інтернет, так і за його межами, можна побачити далі.

Сharli d’amelio

Профіль 15-річної Чарлі налічує 78 мільйонів передплатників, популярність вона набула за рахунок танців. Зараз контент Чарлі різноманітніший.

Сharli d’amelio

Карина

Каріна Крос - не тільки красива, але й талановита особистість з російського Тік-Тока. Вона актриса, модель, а також популярний блогер.

Карина

DIANA ASTER

Діана Астер - вона є учасницею проекту Dream Team House, де блогери знімають і показують своє життя, також вона досить популярна в Росії.

DIANA ASTER

Spencer X

Даний аккаунт з англомовного інтернету, він зосереджений лише на гумористичному контенті.

Spencer X

Загалом, це одна з найпопулярніших та найпоширеніших додатків, де легко набрати передплатників та стати популярним. Інтерфейс зрозумілий і простий, ділиться записами можна вже в перший день реєстрації.