Як витягти дані з розбитого телефону

Anonim

Перед початком відновлення необхідно вивчити запропоновані варіанти роботи. Потрібно зарядити пристрій. Потрібно встановити на комп'ютері необхідні програми, підключити гаджет. Далі переходять до обраної процедури відновлення.

Як витягти дані з розбитого телефону

Щоб вийняти дані, потрібно зарядити телефон, підключити до нього клавіатуру та передачу зображення на інший дисплей. Далі необхідно скористатися способами. Викладеними у статті.

Підключити USB клавіатуру та мишу

Для відновлення даних потрібно мати мишу або клавіатуру. Якщо пошкоджений дисплей, зазвичай відсутня можливість віддавати команди з його використанням. Для того, щоб здійснити підключення, знадобиться OTG перехідник. Він підключається на смартфоні до microUSB та має кілька USB виходів. До них можна підключити мишу та клавіатуру.

OTG перехідник

Щоб це підключення було успішним, необхідно, щоб смартфон підтримував роботу OTG перехідника. Після цього можна буде більш комфортно працювати з телефоном.

Підключити Bluetooth-мишу та зовнішній дисплей

Підключення зовнішнього дисплея є вбудованою можливістю операційної системи. На версіях нижче 5.0 вона недоступна.

Трансляція екрана на ПК або Smart TV

Можливість транслювати зображення на екран комп'ютера з'явилася в смартфонах, на яких використовується версія операційної системи 5 або пізніше. Зображення можна передавати не лише на дисплей комп'ютера або ноутбука, але й на телевізор за допомогою Smart TV.

Для того, щоб скористатися такою можливістю, необхідно попередньо підключити мишу або клавіатуру. Потім потрібно перейти в налаштування. Активація передачі зображення на великий екран здійснюється за допомогою MTP підключення і скріншот.

Як отримати інформацію зі зламаного телефону через Google аккаунт

Для повноцінної роботи смартфон Андроїд повинен бути підключений до облікового запису Google. Він дозволяє проводити синхронізацію даних між рахунком та телефоном. Щоб зробити це, потрібно підключити мишу до смартфону і вивести зображення на екран комп'ютера.

Для отримання інформації можна скористатися другим телефоном. З його допомогою підключаються до цього облікового запису Google. І тому виконують такі действия:

  1. Заходять у свій обліковий запис (це відбувається в автоматичному режимі).
  2. Відкривають меню та вибирають рядок «Додати обліковий запис».

  3. Вводять логін та пароль.
  4. Відновлюють інформацію на смартфоні з даних, збережених на Google.

Після цього інформація стане доступною на новому телефоні.

Вийняти інформацію можна на комп'ютер. Для цього можна скористатися вказаним обліковим записом Google. Це можна зробити так (на прикладі відновлення контактних телефонів):

  1. Потрібно на комп'ютері відкрити браузер і увійти в потрібний аккаунт Google.
  2. Після цього потрібно перейти до розділу «Контакти».

  3. Потрібно виділити один із рядків і клікнути по іконці зі знаком мінуса.

  4. Надається вибір: можна витягти всі номери або лише деякі.
  5. Потім вибирають формат для експорту і підтверджують дію.

Після цього на комп'ютері з'явиться файл, який міститиме потрібну інформацію. Якщо експорт було зроблено у форматі VCF, то дані можна скопіювати на смартфон і імпортувати їх з файлу.

Імпорт контактів у телефонну книгу

Як отримати дані з непрацюючого телефону через Viber

Багато на смартфоні використовують програму Viber. Воно може допомогти у відновленні даних із розбитого телефону. Щоб провести процедуру, необхідно цю програму інсталювати на комп'ютері. Для цього потрібно виконати такі дії:

  1. Перейти на сайт Вайбер.
  2. Завантажити програму.
  3. Запустити його та провести установку відповідно до інструкцій.

Щоб відновити контакти, потрібно зробити наступне:

  1. Зарядити Андроїд і включити його.
  2. Піднести його до екрана комп'ютера, де в цей час відкрито Viber.
  3. Смартфон повинен бачити дисплей через вбудовану камеру. Після цього буде здійснено вхід до облікового запису.

Після цього на комп'ютері можна буде відкрити вкладку «Контакти». Вони будуть тими ж, які використовувалися на пошкодженому смартфоні.

Як дістати файли з розбитого телефону за допомогою програми синхронізації

Для цього можна скористатися програмою My Phone Explorer. Якщо підключити смартфон за допомогою кабелю до комп'ютера, програма отримає до нього повний доступ і дозволить отримати необхідні дані на комп'ютер. Програма доступна на наступному сайті

Як витягти дані за допомогою вбудованого Recovery

Існує можливість скористатися процедурою Recovery. При цьому дані з несправного телефону будуть скопійовані на карту SD, звідки їх можна буде легко відновити. Якщо смартфон не підтримує використання таких карт, то описуваний спосіб для нього не підійде. При цьому будуть збережені такі дані:

  • налаштування програм;
  • дані, що стосуються додатків;
  • фото та відеофайли;
  • контакти;
  • Інші види даних.

Для виконання Recovery потрібно виконати такі дії:

  1. Перед початком роботи треба зарядити гаджет. Потрібно, щоб у SD карти був такий обсяг, який дозволить вмістити всі дані, що зберігаються.
  2. Смартфон потрібно вимкнути та вимкнути від зарядного пристрою.
  3. Одночасно виконують тривале натискання двох кнопок: «Гучність -» «Живлення». Його продовжують доти, доки телефон не увійде в режим відновлення.
  4. Далі буде відкрито меню, в якому потрібно вибрати потрібну дію. За допомогою клавіші «Гучність» можна пересуватися по ньому. Після того, як буде вибрано потрібний рядок, натискання виконується за допомогою клавіші «Живлення». Вибрати потрібно команду «Backup user data».
  5. Потім рекомендується поставити пристрій на зарядку. Протягом тривалого часу створюватиметься копія, необхідно, щоб протягом цього часу у гаджета не виникало проблем із зарядкою.

Після закінчення процедури з'явиться повідомлення «Complete». На карті буде записано файли з розширенням backup. Їх можна скопіювати на настільний комп'ютер або хмарне сховище.

Дані можна отримати на комп'ютері за допомогою архіватора 7zip. Якщо його немає там, то його потрібно завантажити та встановити. Потрібний файл копіюють на настільний комп'ютер чи ноутбук. По ньому потрібно клікнути правою кнопкою миші. У меню потрібно вибрати пункт «Відкрити за допомогою», потім вибрати архіватор 7zip. Далі потрібні файли можна отримати та відкрити.

Щоб отримати контакти, можна скористатися програмою Sqlite Browser. Її можна завантажити на сайті. Щоб отримати інформацію, треба зробити таке:

  1. Необхідно файл contact2.db перетягнути мишкою у вікно програми.

  2. Перейти на вкладку SQL і скопіювати код.

  3. Код вставляють у вікно програми та запускають.

  4. Після цього потрібно вибрати формат імпорту та підтвердити дію.

Потім дані будуть витягнуті та представлені у вибраному форматі.

Підключення налагодження по USB показано на відео:

Управління Android за допомогою увімкненого USB налагодження

У смартфонах Андроїд є можливість увімкнути режим налагодження. В якому користувачеві надається додаткові можливості. Якщо вона була включена раніше, це можна зробити з допомогою наступних действий.

Якщо на смартфоні встановлена ​​операційна система версії 8.0 або старша, то для включення режиму налагодження потрібно зробити наступне:

  1. Потрібно зайти в налаштування гаджета і вибрати розділ «Про пристрій».
  2. Потрібно тапнути 5-7 разів за рядком «Номер зборки».
  3. Перейти до розділу «Система».
  4. Вибрати «Меню розробника» та віддати потрібну команду.

Якщо йдеться про версії 4.2-7.1, то порядок дій має бути наступним:

  1. Заходять до налаштувань.
  2. Вибирають «Про смартфон».
  3. За рядком «Номер складання» тапають 7-10 разів.
  4. Повертаються до налаштувань.
  5. Переходять до «Меню для розробників».
  6. Вибирають рядок «Налагодження по USB» і ставлять навпроти неї галочку.

На смартфоні Xiaomi у нових версіях необхідно перейти в розділ «Про телефон». По рядку «Версія MIUI» топають 7-10 разів. Потім переходять до «Налаштування розробника» і включають налагодження USB.

У старих версіях Xiaomi процедура виконується аналогічно, але тапати 7-10 разів потрібно за написом «Номер зборки» замість «Версія MIUI».

Програми для керування телефоном Android

При роботі в режимі налагодження по USB можна скористатися такими програмами:

  1. Seven Square працює на комп'ютері під керуванням Ubuntu. Програма дозволяє бачити на комп'ютері екран Андроїда. За допомогою програми можна віддавати команди на смартфон. Таким чином можна працювати з гаджетом вільно, незважаючи на те, що він пошкоджений.
  2. Ви можете виймати дані за допомогою браузера Chrome. Якщо він не встановлений, його необхідно завантажити та інсталювати. Далі потрібно перейти до магазину програм і вибрати для встановлення додаток Vyzor. При роботі з гаджетом необхідно, щоб на ньому було встановлено режим налагодження USB. Для роботи потрібно підключити телефон через кабель.

За допомогою цих програм можна за допомогою комп'ютера віддавати команди для смартфона та отримувати всю ту інформацію, яка має відображатися на екрані. Навіть якщо дисплей розбитий, таким чином на ньому можна легко виконати необхідні дії.

У відеоролику показано, як увімкнути налагодження по USB:

Як скопіювати дані за допомогою ADB

Для того, щоб скористатися цією утилітою, потрібно запустити консоль від адміністратора. Далі слід виконати такі дії:

  1. Спершу переходять до директорії adb.
  2. Потім ведуть команду «adb pull /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contact2.db /home/user/phone_backup/».
  3. В каталозі adb з'являться скопійовані файли, у тому числі contacts2.db. З нього можна буде отримати інформацію про контакти.

Коли потрібно йти в сервісний центр

Ушкодження смартфона може бути настільки серйозним, що всі спроби отримати потрібну інформацію виявляться невдалими. Якщо необхідно отримати інформацію, потрібно буде звернутися до сервісного центру. Вони мають кошти.Що дозволяють здійснити читання даних безпосередньо з мікросхеми. Наявність такої можливості залежить від того, наскільки сильно було пошкоджено гаджет. У деяких випадках цей варіант допомогти не зможе.

Можливі проблеми

Наведені у статті способи вилучення інформації працюють у більшості випадків. Але не завжди. У разі невдачі рекомендується спробувати решту доступних варіантів. У деяких випадках може знадобитися звернення до фахівців сервісу.

Успішність процедури копіювання залежить від ступеня пошкодження гаджета. Іноді може не підключатись кабель або навіть не вмикатися телефон. Витягти потрібні дані не завжди.

Питання експерту Чи завжди можна отримати дані зі зламаного смартфона?

Це можна зробити лише в деяких випадках, якщо пошкодження не надто сильні. Чи є сенс звертатися в сервіс?

Так, якщо інформація потрібна. Вони мають кошти, що дозволяють допомогти у більшості випадків. Чи завжди допомагають описані у статті способи?

Вони ефективні здебільшого. Але не завжди.