Смарт-приставка для телевізора

Anonim
Що таке смарт приставка і які бувають види, як вибрати ТВ приставку. Крім цього, у статті будуть представлені моделі смарт приставок у різних цінових категоріях.

Що таке смарт-приставка для телевізора

У смарт-ресивері є процесор, сховище, а також всі необхідні роз'єми для підключення, як і в персональному комп'ютері або ноутбуку. Сама приставка працює завдяки операційній системі.

Для роботи ресивер підключається в мережі або за допомогою кабелю, або за допомогою WI-FI.Після підключення користувач може дивитися серіали та фільми, дізнаватися про останні новини, а також грати в різні програми на великому телевізорі. Крім цього, власник пристрою зможе відкривати різні інтернет сайти та соціальні мережі.

Смарт приставки можуть відтворювати зображення в різних форматах, завдяки чому користувач може дивитися будь-яку необхідну для нього інформацію. Більше того, при необхідності він може переносити необхідні дані на сторонні носії.

На розумних тюнерах власник може записувати фільми, які транслюються на телевізорі, для того, щоб подивитися його пізніше. У наборі з приставкою, як правило, йде пульт для дистанційного керування або клавіатура. Ці два предмети помітно полегшують користувачеві всі дії з обладнанням.

Розумні ресивери також називаються телевізійними коробками, завдяки яким користувач може підключати свій телевізор до мережі інтернет, а також використовувати всі доступні функції та виконувати необхідні дії.Купуючи розумну приставку, користувач отримує практично повноцінний персональний комп'ютер з невеликим дисплеєм.

Які бувають смарт ТБ приставки

Розумні ресивери поділяються на два типи. А саме:

  1. Моделі приставок, які були розроблені спеціально для перегляду різних відеофайлів, через мережу в тому числі;
  2. Моделі приставок, що мають велику кількість різних функцій. Більше того, завдяки таким приставкам користувач зможе також запускати різні ігри.

Вибір ТВ приставки - основні параметри

При виборі приставки користувач повинен звертати увагу на певні характеристики, які дуже впливають на роботу пристрою. А саме:

  • Показник потужності процесора. Він повинен бути дуже високим, оскільки тільки в такому випадку він зможе повністю задовольняти всі потреби користувача;
  • Обсяг внутрішнього сховища. Чим більше буде цей показник, тим якісніше буде функціонувати приставка. Більше того, якщо обсяг внутрішнього сховища буде досить великим, користувач зможе вмістити в ньому всі необхідні для нього файли;
  • Інтерфейси для підключення приставки. У процесі вибору користувач повинен також звернути увагу, завдяки якому способу ресивер підключається до телевізора. Це може бути як за допомогою WI-FI мережі, так і за допомогою кабелю. В даному випадку, рекомендується віддати перевагу саме тому методу, який буде найбільш зручним для користувача;
  • Кількість вбудованих роз'ємів. У корпусі приладу повинні бути всі порти та роз'єми для знімних носіїв, які можуть знадобитися користувачеві в процесі експлуатації;
  • Вигляд операційної системи приладу. Це може бути як Windows, так і Android. Пристрої на операційній системі Windows мають більш високу ціну, яка виправдовується досить широким функціоналом приладу. А прилади, виготовлені на основі операційної системи Android, мають нижчу ціну, але при цьому не можуть відзначитися великою кількістю функцій;
  • Покупець повинен звернути увагу на те, які елементи входять до комплектації приставки. Як правило, у комплекті з придбаним пристроєм також йде пульт для дистанційного керування та клавіатура;
  • Певним покупцям дуже важливий дизайн приладу, що купується, в той час, як іншій частині цей показник не має особливої ​​ролі. У зв'язку з цим вибір дизайну приладу повністю залежить від смаку та бажань покупця.

У випадку, якщо приставка купується тільки для перегляду різних фільмів або завантаження певних даних, рекомендується вибирати більш дешеві моделі.Але, якщо ресивер купується для роботи з важкими відеоіграми, різними документами або додатками, рекомендується купувати більш дорогі приставки.

Рейтинг ТВ-приставок цього року

Кожний сучасний смарт-ресивер має величезний функціонал. Розрізняються приставки лише характеристиками: певні ресивери підійдуть лише для перегляду фільмів, а інші зможуть без проблем працювати з іграми.

Нижче наведено опис приставок у різних цінових категоріях.

Бюджетні моделі

Більш бюджетні моделі не володіють широким функціоналом. Як правило, в них є тільки найбільш необхідні опції, за допомогою яких користувач зможе керувати приладом.

Модель Rockchip A5X Plus Mini

Це один із найкращих пріорів у даній ціновій категорії. У пристрої є 8 ГБ вбудованого сховища, а також Wi-Fi. На корпусі встановлено невеликий дисплей, а сама приставка працює на операційній системі Android 7.1.

У пристрої є підтримка всіх найбільш популярних форматів і 4 порти для USB. Пульт дистанційного керування дуже зручний у використанні.

Характеристика Величина
Тип процесора RK3328 Quad-Core Cortex A53
Кількість пам'яті 8 ГБ/ 1 ГБ
Вага пристрою 0, 3 КГ
Максимальний дозвіл 4К ULTRA HD
Частота сигналу 75 ГЦ

Корпус приладу виконаний з високоякісного пластику, а на верхній панелі є візерунки у вигляді трикутників. Крім цього, також є індикатор, на якому відображається статус приладу.

Модель NEXBOX A95X

У комплекті з приладом йде пульт для дистанційного керування, який має ергономічну конструкцію і виконаний з пластику. На пульті є кнопки, за допомогою яких власник пристрою може з'єднати його з телевізором.

На корпусі приставки встановлені спеціальні світлодіоди, які позначають режим роботи пристрою. Завдяки потужному процесору користувач зможе переглядати відео та гортати сайти, але для відеоігор ця приставка не підійде.

Характеристика Величина
Тип процесора Amologic S905
Кількість пам'яті 8 ГБ/ 1ГБ
Вага пристрою 0, 4 КГ
Максимальний дозвіл
Частота сигналу 120 ГЦ

Модель Selenga T81D

Виробник поєднав у цьому пристрої ТВ-приставку та модуль WI-FI, завдяки чому користувач може дивитися будь-які відео на практично всіх платформах в інтернеті.Крім цього, користувачеві надається 20 каналів кабельного та цифрового мовлення. Представлений апарат дуже легко налаштовується.

Слід зазначити, що цей ресивер більше підійде для використання в парі зі старими пристроями, які підтримують передачу аналогового сигналу.

Характеристика Величина
Тип процесора GX3235S
Кількість пам'яті 64 МБ
Вага пристрою 0, 330 КГ
Максимальний дозвіл 19201080
Частота сигналу 60 ГЦ

Нижче представлений рейтинг описаних моделей.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Selenga T81D Цей прилад максимально легко налаштовується, а також він може працювати за будь-яких обставин. Незважаючи на низьку вартість, прилад має гарну швидкість. Починається від 700 рублів. 3/5
Rockchip A5X Plus Mini Дана модель є однією з найшвидших у бюджетному сегменті. У приставці є досить кількість внутрішньої пам'яті, стабільний WI-FI, а також досить широкий функціонал. Починається від 2400 рублів. 5/5
NEXBOX A95X Приставка може передавати зображення в дуже високій роздільній здатності. Є інтерфейс російською. Більше того, в процесі роботи пристрій зовсім не гальмує. Починається від 1500 рублів. 4/5

Моделі середньої цінової категорії

У цій ціновій категорії представлені моделі, які мають ширший функціонал, а ціна починається від 4000 рублів.

Модель Dune Neo 4K Plus

Представлена ​​модель має досить великі розміри та стандартний вигляд. А саме: спереду на корпусі є індикатор роботи пристрою, а на задній панелі встановлені всі роз'єми, які необхідні для підключення.

Сама конструкція виготовлена ​​із пластику і має внутрішню систему для охолодження. Перевагою цього пристрою є те, що користувач може підключати його як до старих моделей телевізорів, так і до більш просунутих.

Окрім цього, користувач може підключати до приставки бездротову мишу або навушники, використовуючи Bluetooth, і розділяти всі відео на каталоги.

Характеристика Величина
Тип процесора AmLogic S905D
Кількість пам'яті 16 ГБ/ 2 ГБ
Вага пристрою 0, 3 КГ
Максимальний дозвіл 4К ULTRA HD
Частота сигналу 150 ГЦ

Модель Beelink GT1 Ultimate

Корпус приладу повністю виготовлений із пластику, а також у ньому відсутні вентиляційні отвори. Усі необхідні порти знаходяться на панелі ззаду, а спереду встановлений індикатор, який відображає режим, що працює. Модель має досить невеликі розміри, завдяки чому не займає багато місця.

На пульті для дистанційного керування є Bluetooth. Все обладнання працює російською мовою, завдяки чому користувач може швидко та просто налаштувати та використовувати приставку.Крім цього, у пристрої встановлений досить потужний процесор, який дозволяє користувачеві встановлювати ігри.

Характеристика Величина
Тип процесора AmLogic S912
Кількість пам'яті 32 ГБ/ 3 ГБ
Вага пристрою 0, 450 КГ
Максимальний дозвіл 4К ULTRA HD
Частота сигналу 200 ГЦ

Модель Xiaomi Mi Box S

Прилад відрізняється від тих, що були описані вище, невеликою вагою. Спереду на корпусі, виготовленому з матового пластику, також встановлений індикатор, який у процесі роботи пристрою горітиме білим кольором. А порти для підключення розміщені на корпусі ззаду.

Вся система ресивера працює російською мовою без будь-яких гальмувань. На пульті встановлено мінімум кнопок, яких вистачає управління ресивером. Крім цього, у приставці є голосове керування, яке приєднується за допомогою Bluetooth.

Характеристика Величина
Тип процесора AmLogic S905X-H
Кількість пам'яті 8 ГБ/ 2 ГБ
Вага пристрою 0, 150 КГ
Максимальний дозвіл
Частота сигналу 200 ГЦ

Нижче представлений рейтинг описаних моделей.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Dune Neo 4K Plus Користувач може розділяти відеофайли на каталоги. Процесор у тюнері легко може потягнути ігри з невеликою вагою. Крім цього, приставка підключиться практично до всіх моделей телевізорів. Починається від 8000 рублів. 5/5
Beelink GT1 Ultimate Завдяки цій моделі приставок користувач може встановлювати різні відеоігри. У корпусі встановлена ​​система пасивного охолодження пристрою. Починається від 6000 рублів. 4/5
Xiaomi Mi Box S Приставка має досить незвичайний зовнішній вигляд. Основною перевагою цього пристрою є голосовий пошук. Більш того, на пульті дистанційного керування є модуль Bluetooth. Починається від 4100 рублів. 3/5

Необхідно відзначити, що приставки в середньому ціновому сегменті більш затребувані на ринку. Це пов'язано з тим, що прилади мають досить широкий функціонал і невисоку вартість.

Преміум-моделі ТВ-приставок

Нижче представлені дорожчі моделі ресіверів, в яких є максимальна кількість доступних функцій.

Модель Dune HD Pro 4K

Ця модель є однією з найдорожчих серед ресіверів. Її вартість повністю виправдана, оскільки в пристрої є дуже велика кількість різних функцій. Основною перевагою гаджета є те, що користувач може самостійно налаштовувати якість зображення, що передається.

За потреби користувач може підключати телевізор до приставки, використовуючи LAN роз'єм. Завдяки досить добрим технічним показникам приладу швидкість програвання неймовірно висока. Налаштовувати пристрій дуже просто, оскільки в ньому встановлено російську мову. Також, на передній панелі корпусу є годинник.

Характеристика Величина
Тип процесора Re altek RTD1295
Кількість пам'яті 16 ГБ/ 2 ГБ
Вага пристрою 0, 510 КГ
Максимальний дозвіл 2160р 4К ULTRA HD
Частота сигналу 150 ГЦ

Модель Apple TV Gen 4

Корпорація Apple вважається найпопулярнішою на ринку завдяки тому, що виробляє пристрої з неймовірно високим рівнем якості. Приставка від цієї компанії має фірмовий дизайн, широкий функціонал, а також якісне програмне забезпечення.

У приладі є вбудовані датчики акселерометра та гіроскопа. Також, користувачеві надається частина онлайн кінотеатру, а решту він може придбати.

Характеристика Величина
Тип процесора Apple A8
Кількість пам'яті 32 ГБ/ 2 ГБ
Вага пристрою 0, 425 КГ
Максимальний дозвіл 4К ULTRA HD
Частота сигналу 236 ГЦ

Модель NVIDIA SHIELD TV

Прилад без сумнівів можна вважати одним з найкращих у цій ціновій категорії. Вироби, що випускаються відомою компанією NVIDIA, мають неймовірно відмінну якість.Цей пристрій має досить незвичайний дизайн і тонкий корпус, на верхній панелі якого є зелене підсвічування.

Приставка без проблем підтримує передачу великої кількості форматів, а завдяки високим показникам характеристик гаджет також можна використовувати для дуже важких ігор.

Характеристика Величина
Тип процесора NVIDIA Tegra X1
Кількість пам'яті 16 ГБ/ 3 ГБ
Вага пристрою 0, 250 КГ
Максимальний дозвіл 2160р 4К ULTRA HD
Частота сигналу 214 ГЦ

Нижче представлений рейтинг описаних моделей.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Apple TV Gen 4 На корпусі є датчики, які полегшують процес використання. Зображення з'являється якісно. Починається від 10900 рублів. 3/5
Dune HD Pro 4K Цю приставку можна дуже швидко налаштувати, а також вона підтримує роботу хмарних сервісів. Крім цього, в корпусі є безліч різних портів. Починається від 23300 рублів. 4/5
NVIDIA SHIELD TV Пристрій також підтримує різні формати. У ресивері встановлена ​​найпотужніша операційна система, а також є кулер, який охолоджує прилад під час перегріву. Починається від 32000 рублів. 5/5

Всі приставки в цьому ціновому сегменті більше підійдуть для ігор з великою вагою. Крім цього, такі приставки передають фільми та серіали у найкращому дозволі.

Переглянувши всі представлені вище моделі телевізійних приставок, користувач може знайти найбільш підходящий під його вимоги та бажання прилад, який зможе передавати зображення у необхідній якості.