OTG функція на Андроїд

Anonim

OTG – це спеціальна можливість у телефоні, за допомогою якої користувач може підключити різні гаджети, у тому числі флешки, картридери, джойстики, клавіатури та багато іншого. Більш детально про пристрої, що підключаються, варто поговорити далі.

OTG - що це таке в телефоні

Існує спеціальний OTG USB, за допомогою якого саме і відбувається підключення. Це перехідник, який підключається до телефону. На одному кінці є Micro USB для підключення до гаджета, а з іншого – спеціальний відсік, який приєднує різні додаткові пристрої.Варто відзначити, що такий спосіб значно розширює всі можливості, якими володіє пристрій. Користувачеві надається більший спектр застосування свого апарату.

Так як у телефоні немає такого роз'єму, щоб підключити флешку або будь-який інший гаджет, то були придумані спеціальні перехідники. Вони виступають у ролі хоста, а також у ролі периферії. Якщо користувач підключить OTG до телефону, то у нього автоматично з'явиться багато можливостей:

  • Якщо підключити жорсткий диск, то можна буде переглянути всю ту інформацію, яка на ньому;
  • Якщо підключити камеру, можна використовувати його додаткову пам'ять, переглядати фотографії та редагувати їх;
  • Можна підключити джойстик. Зрештою можна буде навіть грати в телефонні ігри на керуванні пультом. Таке ж можна зробити і з мишкою.

Детальнішу інформацію про OTG можна переглянути в цьому відео: https://www.youtube.com/watch?v=G0-CIpMlDjc . Це дійсно корисна функція, яка є на пристрої.

Які пристрої можна підключати через OTG

За теорією можна підключити всі ті гаджети, які мають певний роз'єм. Однак на практиці користувачі стикаються з зовсім іншою картиною, тому що далеко не всі пристрої можна підключити за допомогою перехідника до телефону.

Будь-який пристрій може підтримувати флешку або USB - накопичувач всього до 32 ГБ. Це з пам'яті телефону. На деяких пристроях можна спробувати і більший формат, але, як правило, це далеко не завжди.

Можна спробувати підключити зовнішні накопичувачі, але багато телефонів зовсім не потягнуть подібну конструкцію. Якщо спробувати підключити живлення через звичайну розетку, то проблем не повинно виникнути.

З легкістю користувач може підключити комп'ютерну мишку, а також клавіатуру. Якщо користувачеві потрібно щось надрукувати, це зручно зробити за допомогою подібної клавіатури.

Також пощастило геймерам, так як практично завжди можна підключити джойстик або геймпад. Однак не всі ігри можуть підтримувати цю функцію, тому потрібно підлаштовуватися під програму.

Можна приєднати такий самий телефон для передачі файлів. Також дуже зручна функція, коли потрібно передати фотографію. Достатньо підключити пристрої за допомогою додаткового дроту.

Також можна підключити принтер або телевізор, навіть монітор. Якщо узагальнити все, користувач отримує пристрій, за допомогою якого можна керувати іншими гаджетами.

Зверніть увагу! Варто врахувати можливості власного девайсу, тому що далеко не всі смартфони можуть підключити OTG USB, а також скористатися технологією повною мірою.

Що потрібно для роботи OTG

Для роботи з подібною функцією не знадобиться багато. Достатньо мати:

  • Інформацію про те, що телефон підтримує функцію OTG;
  • Спеціальний кабель OTG USB.

Зручно те, що купити подібний провід можна в будь-якому магазині техніки. Він коштує недорого, тому користувач не розориться на покупку.

Як дізнатися, чи підтримує телефон OTG

Як говорилося раніше, щоб розпочати роботу з OTG, необхідно переконатися, що пристрій підтримує цю функцію. Це важливо дізнатися, оскільки не всі сучасні телефони можуть собі це дозволити.

Така функція підтримується на пристроях Андроїд, які вище версії 2.3. Деякі виробники ігнорують встановлення спеціального ПЗ під функцію, навіть незважаючи на те, що версія Android вище. Це робиться для зниження вартості телефону, а також витрати акумулятора.

Щоб подивитися, чи є на телефоні OTG, варто подивитися заводську коробку від телефону. Як правило, в інструкції також написано, що користувач може підключити подібний кабель.

Якщо ж людина нічого не знайшла, то вона може спробувати використовувати спеціальний додаток під назвою USB OTG Checker. Достатньо встановити додаток через офіційне джерело на Андроїд та відкрити його.

Після відкриття програма сама скаже користувачеві, якщо на його пристрої така функція. Докладніше про роботу програми можна переглянути в цьому відео: https://www.youtube.com/watch?v=71rBzJ76q80

Як підключати різні пристрої за допомогою OTG

Підключення різних пристроїв за допомогою кабелю OTG нічим не відрізняється. Варто розглянути на прикладі звичайної флешки як користувачу варто виконувати підключення:

  1. Для початку варто подивитися провід на наявність дефектів;
  2. Якщо дефектів немає, то варто вставити вузький кінець дроту в телефон;
  3. В інший кінець кабелю вставляємо флешку;
  4. Протягом кількох секунд пристрій повинен визначити підключення та відобразити всі файли, які є на флешці.

Єдине – деякі пристрої можуть не підключатися через те, що їм необхідна спеціальна програма. Спеціальні утиліти потрібні для принтерів, іноді для джойстиків.

Що робити, якщо телефон не підтримує OTG

Якщо виникла ситуація, коли пристрій не підтримує технологію OTG, необхідно просто змиритися. Але якщо виникає те, що пристрій має необхідну прошивку, але чомусь гаджет не підключається, потрібно:

  • Подивитися кабель на наявність пошкоджень;
  • Подивитися роз'єм на механічні неполадки;
  • Подивитися обсяг накопичувача, що підключається, він не повинен бути великий;
  • Подивитися формат флешки, що підключається, і файлів на ній. Можливо, знадобиться форматування.

Ризиковий варіант того, щоб на пристрої з'явилася технологія – використовувати рутовані права. Вони небезпечні, оскільки можуть вивести телефон із ладу. Щоб підключити їх, можна використовувати програми для взаємодії з гаджетами за допомогою технології OTG, наприклад, USB OTG Helper.

Можливі проблеми з роботою OTG

Єдині можливі проблеми – це не підключення кабелю. На це можуть впливати багато факторів, у тому числі:

  • Пристрій не підтримує технологію. В цьому випадку потрібно або змиритися, або зламати телефон і поставити рут-права;
  • Кабель зламаний. Варто замінити його, вони не коштують дорого;
  • Зламаний роз'єм. У цьому випадку варто звернутися до професіонала за ремонтом.

В інших випадках ця технологія робоча та багатогранна. Вона відкриває нові можливості, щоб користувач пристроєм було приємно та зручно.

Запитання експерту Чому розробники відразу не вбудовують порт у телефон, щоб не використовувати додаткові перехідники?

У самому питанні міститься відповідь: для початку така конструкція займатиме багато місця на корпусі пристрою. Як правило, компанії навпаки намагаються зробити товщину корпусу якнайменше, а якщо її розширювати для перехідника, то такий телефон не окупатиметься. Також такий перехідник займатиме багато об'єму батареї. Це, зокрема, не вигідно для розробників та користувачів. Остання заключна причина – це те, що на продажі таких аксесуарів можна непогано заробити, тому розробники залишаються у плюсі. Які ремонтні служби працюють з ремонтом роз'ємів?

Практично все. Ремонт роз'єму – не така складна процедура, яка б могла бути. Чи є сенс лагодити кабель?

Сенсу немає, тому що подібні кабелі лагодяться довго, а коштують дешево. Просто потрібно купити новий.