Чому не працює пульт від приставки Білайн

Anonim

Білайн – це не тільки популярний телефонний провайдер, але й хороший телевізійний оператор. Компанія Білайн надає послуги показу ТБ – передач. Як правило, люди взаємодіють з приставками за допомогою пульта, але як тільки він виходить з ладу, то починається паніка і стрес.

Види використовуваних пультів

На сайті офіційного провайдера часто виникають питання щодо того, що робити, якщо та чи інша модель пульта перестала працювати. Пристрій просто не реагує на натискання або виконувати певні функції на кнопках частково.На це впливають багато факторів, які залежать не тільки від техніки, а й від самої людини.

Щоб зробити певні дії, людина повинна зрозуміти, яка модель пульта перестала працювати, тому що від цього залежать багато правил налаштування, а також дії, які варто вжити для вирішення проблеми.

Компанія Білайн представляє такі види пультів:

  1. Motorola MXv3;
  2. Tatung TTI;
  3. Motorola RCU300T.
Перший пульт - це пристрій від компанії Моторола, яка випустила універсальний пульт практично під всі приймачі, що є на ринку. Перед тим, як почати застосування, користувач повинен встановити блок живлення - батарейки, а потім вибрати необхідний режим, налаштувавши кнопки так, як потрібно.

Другий пульт – це пристрій із трьома головними командами автоматичного пошуку, ручного режиму та процесу скидання.Про те, як правильно налаштовувати пульт, а також докладні пояснення з повним описом, можна подивитися прямо в інструкції, яка йде разом з пультом дистанційного керування.

Третій пульт мало чим відрізняється від першого. Для того, щоб налаштувати його, необхідно клікнути на кнопку пошуку режиму, а потім тапнути на «Встановити». За допомогою клавіш користувач може ввести потрібну комбінацію, щоб прив'язати пульт до приставки. Як правило, якщо приставка не реагує на використання пульта, варто перевірити його на наявність будь-яких механічних пошкоджень, а потім спробувати скинути.

Все три види ПДУ використовуються універсально, тобто підходять практично всі приставки на Білайн. Більш детально про те, як працюють ПДУ від компанії Білайн, можна переглянути в цьому відео.

Чому пульт Білайн не реагує на перемикання

Якщо пульт не реагує на перемикання або ж видає результат частково, то варто подивитися найпоширеніші причини.Як правило, працює пульта залежить від багатьох факторів, серед яких є і користувальницькі косяки, а також і технічна сторона питання, деталі, які не продумала компанія до кінця.

Проблеми та рішення Несправна приставка.

Якщо таке сталося, необхідно переконатися в тому, що пристрій підключено до живлення, тобто в розетку, а також у тому, що всі необхідні для користувача індикатори в повній готовності. Буває складно з'ясувати причину самостійно, тому багато хто звертається до фахівців. Розряджені батареї.

Буває й таке, що користувачі поспішають і дзвонять на всю ремонтну службу, при цьому забувають про деталі, а також дрібні речі, наприклад, про батарейки. У пульті просто могли розрядитися батарейки, через що той зовсім переставав працювати або працював частково. Заміна батарей – типове рішення для цієї абсурдної ситуації.Потрапила волога чи бруд.

Якщо приставка ніяким чином не реагує на натискання користувача, а причина не в батарейках, то, швидше за все, всередину пульта могла потрапити або бруд, або вода. Щоб це перевірити, фахівці радять розкрити пристрій. Не варто самостійно прочищати пульт, оскільки є ризик зачепити схеми чи іншу важливу частину. Помилкові дії можуть призвести до втрат. Липкість на кнопках.

Багато хто не знає, але липкість на кнопках може заважати роботі пристрою. Щоб її прибрати, варто просто за допомогою ватного диска, змоченого у спиртовому розчині, пройтися по пульті і забути про липкість. Зношування кнопок.

Якщо кнопки практично не видно, то означає, що пульту вже багато років і він зносився. Таке також можливо, тому що далеко не всі пристрої вічні. Знос кнопок не полагодити, тільки за допомогою зміни керуючого пристрою. Механічний дефект.

Якщо пульт часто падав, можливо, що всередині він механічно пошкоджений. Механічне пошкодження автоматично свідчить, що пульту потрібен ремонт. В цьому випадку варто пройтися на діагностику, віддати ремонт до рук професіоналу, щоб той не напортачив і не зламав телефон остаточно. Як видно, багато факторів впливають на те, що пульт від компанії не реагує на натискання. Головне – з'ясувати причину, щоб почати з нею працювати, а надалі вирішити, можливо і без допомоги професіонала.

Не працює пульт від приставки Білайн - інструкція з ремонту

Незважаючи на те, що пульти, які можуть керувати приставкою, різні, користувач може застосувати універсальний алгоритм, який підходить під абсолютно всі ПДУ.

Для початку користувач виявив, що пульт зламаний. Насамперед йому необхідно переконатися, що:

  • Батарейки в пульті повністю заряджені;
  • Приставка підключена до розетки;
  • Нет бруду в ПДУ і в нього не потрапляла вода;
  • Немає фізичних пошкоджень та причин.

Якщо ніяких факторів немає, то необхідно ознайомитися з універсальною інструкцією, яку варто застосувати в тій ситуації, коли немає моментів, що відволікають, а пульт чомусь відмовляється працювати:

  1. Оглядаємо пульт повністю. Користувачеві варто знайти на ньому необхідну кнопку, яка називається STB. Вона вказує на меню пульта. Клацаємо на неї, щоб перейти до наступного кроку;
  2. Після цього почнеться свічення індикаторів – світлодіодів. Якщо таке сталося, варто виконати скидання налаштувань. Це виконується кожної моделі по-своєму. Алгоритм варто шукати на офіційному сайті та в інструкції;
  3. Якщо ж індикатори не загорілися, то варто перевіряти ще раз пульт, а також замінити ті батарейки, які є в ПДУ.

Здійснення скидання залежить від тієї моделі пульта, якою користується людина. Розглянемо деякі основні пульти:

Універсальний пульт: для початку необхідно натиснути на STB. Після цього затиснути цю кнопку з «Встановити». Затискаємо доти, доки індикатори не почнуть блимати. Вводимо на пульті "997". Якщо налаштування виконано правильно, то лампочка моргне 4 рази;

Motorola MXv3: затискаємо кнопки STB і ОК рівно протягом 3 секунд. Після цього топаємо на кнопку «Видалити». Після цього користувач може скинути налаштування;

Tatung TTI: алгоритм такий самий, як і на моделі вище;

Motorola RCU300T: користувачеві варто затиснути кнопки STB і ОК до того моменту, поки не загориться лампочка. Як тільки таке сталося, топаємо на кнопку Mute. Світлодіоди повинні блимнути кілька разів.

Як видно, користувач самостійно може впоратися з тим, щоб полагодити пульт. Однак це працює не на всіх моделях, а також не на всі ПДУ. Користувачеві варто відштовхуватися від моделі власного пульта.

Як розблокувати пульт Білайн

Якщо пульт не реагує на натискання користувача, це означає, що він може бути заблокований. Якщо користувач при натисканні певної кнопки STB бачить, що говорить індикатор, це означає, що стоїть блокування.Щоб її правильно зняти, користувач може знову натиснути на неї, а потім спробувати переключити канал.

Розблокування – це зняття заборони натискання. Вона може з'явитися тоді, коли користувач випадково зачепив пульт, натиснувши певну комбінацію. Також розблокування може вимагати введення спеціального коду, який завжди написано в інструкції.

Пульт від приставки Білайн не перемикає канали

Якщо всі інші кнопки активні, але кнопки, які відповідають за перемикання каналів, перестали працювати то це означає, що користувач міг раніше виконати скидання. Варто клацнути на клавішу STB. Якщо це торкання не дало результатів, необхідно виконати самостійне налаштування та регулювання. Для того, щоб зробити це, потрібно вжити таких дій:

  1. Для початку переконуємось у тому, що робота пульта нормальна, він повністю виправлений;
  2. Після цього затискаємо певні комбінації клавіш, які залежать від моделі пристрою: SET + AUX, SET + TV. Як тільки з'явиться індикатор, прибираємо пальці з клавіш;
  3. Тепер необхідно ввести те цифрове значення, яке користувач може знайти на сторінках інструкції. Як правило, це 19 - 20 сторінки;
  4. На пульті повинна засвітитися кнопка, яка говорить про те, що налаштування успішно завершено. Вона залежить від того, яка у користувача модель ПДУ.

Це один із способів налаштування, який досить популярний і серед користувачів, і серед майстрів. Існує й інший спосіб:

  1. Для початку необхідно підключити всі ті пристрої, які будуть задіяні в налаштуванні, а також перевірити їхню працездатність;
  2. Тепер варто клацнути на клавішу установки, а потім на кнопку, яка відображає три пристрої. Затискаємо їх і чекаємо, коли загориться індикатор;
  3. Тепер за допомогою кнопок напрямку активуємо налаштування пульта;
  4. Налаштування відбувається автоматично, пристрій відображається самостійно. Як тільки все пройде успішно, гаджет відключиться;
  5. Тепер, після відключення, тапаємо на кнопку, яку підсвітить пульт.

Таким чином можна налаштувати пульт. Докладніше про це можна переглянути в цьому відео

Як перезавантажити пульт Білайн

Альтернативним варіантом, який підійде лише за наявності необхідного ПЗ, може стати перезавантаження. Для її здійснення необхідно затиснути кнопку живлення та дочекатися того моменту, поки загориться світлодіод. Тепер виконуємо подібне перезавантаження до 3-х трьох. Якщо користувач робить перезавантаження, варто вийняти батарейки, а тільки потім вставляти їх назад.

Зверніть увагу! Перезавантаження є актуальним у тому випадку, коли користувач вводить нові параметри.

Приставка Білайн не бачить пульт

Якщо проблема не в пульті, а в приставці, то варто спробувати виконати якесь перезавантаження або конфігурацію на ній. Для цього необхідно виконати прив'язку пульта, а після:

  • Перевіритися в тому, що приставка справна. Виключаємо її;
  • Тепер затискаємо кнопку живлення до моменту миготіння індикаторів;
  • Чекаємо 5-6 секунд до того, коли загориться зелений діод;
  • Тепер знову затискаємо кнопку живлення і чекаємо на загоряння індикаторів;
  • Проробляємо подібний алгоритм близько 4 разів;
  • Після цього процес запуститься самостійно.

Як тільки приставка виконає перезавантаження, пристрій повинен повністю перезапуститися, а пульт почне працювати справно.

Як видно, робота пульта від компанії залежить від багатьох факторів. Варто перевірити все, щоб не потрапити в халепу і не викликати майстра, який швидко знайде причину.