Що таке Месенджери в МегаФоні простими словами

Anonim

Оператор мобільного зв'язку MegaFon чудово знає, як важливо клієнтам компанії спілкуватися з іншими людьми. І смартфон у цьому сенсі стає головним інструментом. Встановлюючи в нього SIM-картку оператора та обираючи актуальний тарифний план, клієнт Мегафону отримує повний доступ до послуг зв'язку. Він може здійснювати дзвінки, надсилати SMS-повідомлення та виходити в інтернет.

Що таке Месенджери в МегаФоні

За останні кілька років система дистанційного спілкування людей зазнала серйозних змін. Так, якщо в нульових основним способом зв'язатися з іншою людиною був дзвінок через мобільні мережі або відправлення короткого текстового повідомлення, то переважна більшість клієнтів MegaFon та інших операторів користуються месенджерами.

До переваг месенджерів крім можливості обмінюватися картинками і відео, варто віднести той факт, що використання подібних додатків є абсолютно безкоштовним. Людині не потрібно платити за скачування ПЗ, а дзвінки та відправлення повідомлень не тарифікуються, на відміну від звичайних послуг зв'язку.

Для спілкування в месенджерах необхідне підключення до інтернету.

Зрозуміло, компанія Мегафон чудово усвідомлює всю важливість месенджерів у житті сучасних людей. Тому в лінійці послуг оператора нещодавно з'явилася спеціальна опція «Месенджери+», яка дозволяє отримати максимальну вигоду від спілкування.

Опис послуги

Оскільки спілкування в месенджерах відбувається за допомогою підключення до інтернету, при надсиланні повідомлень та відеороликів враховується мобільний трафік. На багатьох тарифних планах Мегафона він обмежений кількома десятками гігабайт.

Спочатку подібний обсяг видається достатнім. Але, якщо клієнт приділяє багато часу месенджерам, то незабаром він починає помічати, як трафік випаровується на очах. Ближче до кінця місяця вже не залишається доступних гігабайт, через що спілкування через інтернет стає практично неможливим.

Послуга «Месенджери+» здатна раз і назавжди вирішити цю проблему. При підключенні опції трафік, який пройшов через месенджер, не враховуватиметься. Таким чином, людина зможе відправляти та приймати максимальну кількість контенту, не турбуючись про залишок пакета гігабайт.

Підключення опції є абсолютно безкоштовним. За активацію з особового рахунку клієнта не спишеться жодної копійки. Але водночас щодня з його балансу списуватиметься 2 рублі за використання послуги. Таким чином, назвати опцію повністю безкоштовною не можна.

Що входить у Месенджери на МегаФоні

Сьогодні середньостатистичний користувач має величезний вибір серед додатків-месенджерів. Часом йому складно зробити вибір, і він одночасно переписується до Telegram, WhatsApp та ICQ. І це лише мала частина месенджерів, до яких може звернутися людина. Усього їх налічується кілька десятків.

На жаль, в рамках дії послуги «Месенджери+», трафік перестає враховуватися лише у додатках-партнерах MegaFon. А це:

  • WhatsApp;
  • Viber;
  • eMotion;
  • Facebook Messenger;

Там Там.

Як бачите, у вказаному списку відсутні такі популярні програми, як ICQ, Telegram та купа інших подібних програм.Це означає, що при підключенні опції в умовному телеграмі трафік все одно враховуватиметься. У такому випадку використання даної послуги є марним і нераціональним.

Але в той же час, як показує офіційна статистика, найбільше користувачів в Росії віддають перевагу WhatsApp. Це найпопулярніший месенджер, якому немає рівних. Значить, переважна більшість клієнтів MegaFon все-таки зможе оцінити переваги опції, почавши заощаджувати на листуваннях.

Умови надання

Як і у випадку з будь-якою іншою послугою, «Месенджери+» мають цілу низку обмежень та особливих умов. Раніше ми вже з'ясували, що опція сумісна далеко не з усіма додатками-месенджерами. Але є у цієї пропозиції й інші особливості, про які розповість наш фахівець.

Проблеми та рішення Чи на всіх тарифах сумісна опція?

Ні. Послуга доступна лише на тарифах з обмеженим інтернет-трафіком. Уточнити сумісність ви завжди можете в особистому кабінеті оператора на сайті megafon.ru або мобільному додатку. На яких пристроях працює послуга?

Тільки на смартфонах та планшетах. Таким чином, на модемах та роутерах опція не працює. Чи можна використовувати безліміт при включеному VPN?

Ні. При зміні своєї геопозиції трафік починає витрачатися у звичайному режимі. Тобто скористатися опцією потрібно без підключеного VPN. Крім того, послуга перестає функціонувати у браузері Opera. Де діє опція?

На всій території Російської Федерації. У разі виїзду за кордон надання послуги обмежується.

Як підключити Месенджери+

Незважаючи на наявні обмеження, опція все одно користується великою популярністю. У зв'язку з цим багатьом користувачам буде цікаво дізнатися про те, як можна активувати послугу. Отже, «Месенджери+» підключаються кількома способами:

  • у розділі управління послуг в особистому кабінеті на сайті або в додатку;
  • за допомогою USSD-команди 4565;
  • шляхом відправки СМС з текстом «ТАК» на номер 05004565;
  • через голосове меню, доступне за номером 05004565.

В результаті клієнт МегаФон має широкий вибір можливих варіантів підключення. Можна вибрати будь-який із них, але найзручнішим способом є активація послуги через особистий кабінет. Адже тут ви завжди будете в курсі того, як витрачаються кошти на вашому особовому рахунку.

Як відключити Месенджери+

У відключенні опції теж немає нічого складного. Тут клієнт Мегафону знову може звернутися до кількох способів деактивації:

  • використання особистого кабінету;
  • набір команди 4565;
  • надсилання SMS-повідомлення з текстом «СТОП» на номер 05004565.

Зрозуміло, найбільш зручно виконувати операцію через ЛК. Для відключення «Месенджерів» необхідно відкрити список активованих послуг і натиснути кнопку «Вимкнути» навпроти опції, що цікавить. Відразу після цього ви отримаєте SMS-повідомлення, яке сповістить вас про відмову у використанні послуги. Те саме стосується інших способів відключення, які представлені в матеріалі.