Як перекинути гру з комп'ютера на телефон на Андроїд

Anonim

Чи можна запустити ПК-ігри на Android. Що потрібно, щоб встановити гру для Андроїд з комп'ютера. Кращі емулятори для Андроїд. Які ігри для ПК можна запустити на Android - список найкращих.

Чи можна запустити ПК ігри на Android

Дана можливість дійсно існує і можна скористатися, якщо врахувати кілька нюансів.

Прямо запускати комп'ютерні ігри на смартфонах, що працюють на операційній системі Андроїд, не вийде, т.к. у мобільників зовсім інші процесори. Такі процесори несумісні з комп'ютерними, тому не підтримуються іграми.

Також безпосередньо запускати розглянуті програми не вийде через різну архітектуру операційних систем Windows і Android.

Для виконання поставленої задачі доведеться користуватися стороннім програмним забезпеченням, яке здатне емулювати роботу ПК.

Що потрібно, щоб встановити гру з комп'ютера на Android

Для завантаження ігор на Андроїд пристрою зі стаціонарного комп'ютера або ноутбука знадобиться:

  1. Взяти провід micro USB та за його допомогою синхронізувати ПК з телефоном. Для цього один кінець кабелю необхідно вставити у роз'єм ЮСБ на комп'ютері, а другий у порт для заряджання на смартфоні.

  2. Підтвердити синхронізацію на мобільному телефоні. Після підключення дроту на дисплеї мобільного телефону має з'явитися повідомлення, в якому користувачеві потрібно підтвердити синхронізацію, натиснувши кнопку «Дозволити передачу інформації по USB».

  3. Запустити програму Мій комп'ютер на робочому столі, двічі клацнувши ЛКМ по відповідному значку.
  4. Ввійти у файловий менеджер свого смартфона.

  5. Среди представленого списку параметрів необхідно вибрати директорію, в яку надалі буде встановлено програму з комп'ютера. Це може бути папка «Завантаження».
  6. Завантажити одну з програм-емуляторів з Google Play Market для запуску комп'ютерної гри та поставити її на свій смартфон, дотримуючись інструкцій установника.
  7. Від'єднати мобільник від комп'ютера і спробувати запустити завантажену гру через емулятор.

Найкращі емулятори для Андроїда

Уявити цю інформацію зручніше у вигляді невеликої таблички. Представлені в ній програми можна рекомендувати до скачування, не побоюючись, що вони завдадуть будь-якої шкоди мобільному телефону.

Назва Опис Ціна Рейтинг
ExaGear Емулятор для запуску класичних стратегій типу Герої. Безкоштовно
★★★★★
KinoConsole Працює через інтернет, передаючи картинку з комп'ютера на смартфон. Підійде для запуску практично будь-якої іграшки, що працює серед Windows. Безкоштовно з Google Play Market. ★★★★★
Steam Link Програма-емулятор, призначена для відкриття ігор, які були куплені в офіційному магазині Steam. Тобто. розглянутий додаток не підійде для запуску піраток. Безкоштовно. ★★★★★
Google Stadia Нещодавно розроблена програма від компанії Google, що дозволяє проходити комп'ютерні ігри на телефоні Android. При чому запускати програми на стаціонарному або портативному комп'ютері не потрібно. Програма функціонує лише при підключенні ПК та телефону до інтернету. Безкоштовна демоверсія ★★★★★
MEmu Додаток з розширеними функціональними можливостями. Дозволяє відкривати ігри з Windows на операційній системі Android. Безкоштовно. ★★★★★

ExaGear

Плюси та мінуси – можливість безкоштовного скачування повноцінної версії програмного забезпечення. Низькі системні вимоги до технічних характеристик смартфона. Дана обставина дозволяє встановлювати емулятор практично на всі Андроїд телефону. Просте встановлення з Google Play Market. Завантажити та встановити такий софт можна за кілька секунд. Можливість роботи без root-прав. Швидке видалення за потреби. Вузька спеціалізація. Програма в основному запускає тільки стратегії. Можливість збоїв та зависань, якщо вибрана гра погано оптимізована. Серйозні витрати заряду акумулятора. Англійська інтерфейс. Можливість обману при завантаженні програми.

Розглянутий додаток-емулятор має наступний інтерфейс:

Steam Link

Плюси та мінуси Безкоштовне скачування. Наявність російської мови інтерфейсу. Стабільність роботи, т.к. використовуються лише оригінальні продукти. Можливість запуску ігор різних жанрів. Підтримка всіх версій операційної системи Android, починаючи з 5.1. Високі вимоги до смартфону. Необхідність у підтримці постійного інтернет-з'єднання. Необхідність купувати ігри у Steam, щоб запустити їх на телефоні. Висока витрата акумулятора, що змушує користувача регулярно заряджати свій телефон. Важливо, щоб на телефоні була встановлена ​​остання версія прошивки, інакше можуть виникнути проблеми із запуском розглянутого емулятора.

Зовнішній вигляд інтерфейсу програми Steam Link можна представити так:

KinoConsole

Плюси та мінуси Можливість запускати на телефоні будь-яку гру, встановлену на ПК. Є технологія захоплення екрану, яка трохи підвищує продуктивність програм, що запускаються. Підтримує не тільки Андроїд, а й повноцінну iOS. Зручний та зрозумілий інтерфейс. Швидке встановлення. Для встановлення ПЗ потрібно дотримуватися наведених рекомендацій. Це не забере в користувача багато часу. Необхідність наявності високошвидкісного інтернету. Для функціонування програмного забезпечення, що розглядається, швидкість мережа на комп'ютері повинна бути не менше 30МБ. Для комфортної гри на смартфон та комп'ютер, з якого запускається софт, повинні мати потужну начинку, тобто. сучасного заліза. Незручність управління, що у програмі реалізовано як геймпада від XBOX. Можливі вильоти та збої під час проходження погано оптимізованої гри. Під час роботи емулятора телефон може нагрітися до критичних значень.

Зовнішній вигляд KinoConsole можна подати на наступному зображенні:

Google Stadia

Плюси та мінуси Можливість проходити комп'ютерні на телефоні Android без необхідності їх запуску на ПК. Наявність безкоштовної демонстраційної версії. Низькі вимоги до технічних характеристик телефону. Відсутність проблем із запуском програми. Можливість роботи без root прав. Для відкриття та нормального функціонування емулятора потрібне стабільне та високошвидкісне інтернет з'єднання. Необхідність придбання підписки для скачування повноцінної версії емулятора. Наявність збоїв та помилок на перших версіях програмного забезпечення. Не підтримує стратегії та онлайн проекти. Серйозно витрачає заряд акумулятора смартфона.

Додаток Google Stadia не працюватиме на операційних системах Андроїд молодше восьмої версії.

Інтерфейс програми можна представити наступним чином:

MEmu

Плюси та мінуси Можливість самостійно виділяти оперативну пам'ять із загальної кількості для роботи тієї чи іншої гри. Швидкий процес встановлення, що не потребує багато часу. Можливість встановити обмеження FPS. Можливість автоматичного запису екрана під час проходження комп'ютерних ігор. Високі вимоги до начинки смартфона. Відсутність екранної клавіатури. Не можна призначити деякі кнопки виконання певної дії у грі. Для роботи аналізованого емулятора важливо, щоб зображення на екрані комп'ютерного монітора не пропадало.

У загальному вигляді інтерфейс програмного забезпечення MEmu виглядає так:

Які ігри для ПК можна запустити на Android - список кращих

Виділяють кілька ігрових проектів для комп'ютера, в які без проблем можна пограти на Андроїд смартфонах:

  • XCOM: Enemy Within;
  • This Is the Police;
  • Erraria;
  • Hearthstone;
  • Max Payne;
  • Mini Metro.

Таким чином, пройти комп'ютерні ігри на Андроїді можливо, використовуючи сторонні ПЗ, емулятори.