WiFi-адаптер для телевізора Samsung

Anonim

Для чого потрібен Wi-Fi адаптер. Як дізнатися, чи телевізор підтримує вайфай адаптер. Адаптер для телевізора Samsung – як вибрати. Чи підійде адаптер іншого виробника до телевізора Samsung. Рейтинг кращих.

Для чого потрібен Wi-Fi адаптер

За наявності такого адаптера немає необхідності шукати для перегляду в інтернеті та заздалегідь завантажувати цікаві відео для перегляду. Бездротовий доступ до Інтернету дозволяє переглядати телепрограми, фільми та серіали онлайн.

Хоча є можливість насолоджуватися переглядом на смартфоні або настільному комп'ютері, проте використання телевізійного приймача набагато зручніше: тут використовується високоякісна графіка та звук.

Багато марок телевізорів фірми Samsung оснащені вбудованим адаптером Wi-Fi. Однак якщо його не передбачено. Потрібно вибрати та придбати його самостійно. Бездротове підключення зручніше за кабельне. У цьому випадку немає необхідності захаращувати квартиру мережним кабелем.

Зазвичай для використання Wi-Fi необхідно придбати домашній роутер. У квартиру на нього надходитиме інтернет від провайдера, а потім він передаватиметься на телевізор через Wi-Fi.

З цього ролика можна дізнатися про бездротові адаптери для таких телевізорів:

Покупка адаптера дозволяє скористатися такими перевагами:

  1. Доступ до всесвітньої мережі без використання кабелю.
  2. Можливість синхронізації з іншими пристроями, які є в будинку (наприклад, зі смартфоном або ноутбуком).
  3. За допомогою адаптера можна виводити зображення з ноутбука або настільного комп'ютера на телевізор.
  4. Показ на телевізорі дозволяє використовувати вищу роздільну здатність у порівнянні зі смартфоном або ноутбуком.
  5. Можливість приймати цифрові канали за допомогою бездротового зв'язку.

Тепер можна керувати показом по телевізору зі смартфона або через планшет.

Як дізнатися, чи підтримує телевізор вайфай адаптер

Щоб дізнатися про наявність вбудованого бездротового адаптера. Спочатку рекомендується уточнити рік, коли було випущено телевізор. Якщо це сталося в 2010 році або раніше, то вбудованого доступу до Інтернету немає.

Якщо мова йде про пізніші моделі, потрібно ознайомитися з інструкцією. У ній буде точно вказано. Чи є тут інтегрований адаптер. За наявності цього вузла немає необхідності купувати додатковий пристрій для цього.

Переважна більшість моделей, які були випущені, починаючи з 2014 року оснащені вбудованою можливістю доступу до всесвітньої мережі. Винятками у цьому правилі є лише кілька моделей бюджетного рівня.

Адаптер для телевізора Самсунг - як вибрати

Для того, щоб вибрати якісно працюючий адаптер, потрібно враховувати, що пристрої від Samsung повністю сумісні один з одним. Однак можна купити й ті, що виробляються іншими фірмами. Якщо погано вибрати, це може призвести до проблем під час перегляду.

При виборі потрібно розуміти, що адаптери бездротового зв'язку для комп'ютера та телевізора є різними пристроями. Для зв'язку з інтернетом в обох випадках використовуються однакові протоколи, але телевізор з ними працює за іншими алгоритмами, ніж комп'ютер.

Потужність

Рекомендується купувати адаптер, який працює з потужністю сигналу 17-20 дБ. Найчастіше це забезпечить сигнал потрібної якості. Однак перед покупкою необхідно уточнити потужність сигналу роутера. Можливості бездротового адаптера повинні відповідати його характеристикам.

Рознімання та комплектація

Мережні адаптери розрізняють залежно від інтерфейсу підключення:

  1. PCMCIA є застарілим інтерфейсом. Проте. Якщо в будинку є телевізор з таким інтерфейсом для підключення, цей варіант можна розглянути для покупки.
  2. HDMI – це сучасний інтерфейс, що дозволяє отримувати якісні відео та звук. Може використовуватися на більшості сучасних телевізорів.
  3. Підключення через роз'єм USB є найпоширенішим варіантом для адаптерів бездротового зв'язку.

Цей пристрій зовні нагадує флешку. Адаптер необхідно вибрати таким чином, щоб унеможливити виникнення проблем через несумісність з телевізійним приймачем.

Шифрування

Питання конфіденційності інформації, що передається, дуже важливі.Технічно захист здійснюється за допомогою шифрування сигналу, що передається. Існує кілька варіантів виконання цієї процедури. Найчастіше використовуються WPA та WPA2. Якщо роутер та адаптер будуть використовувати різні варіанти, це призведе до неможливості передавати сигнал.

Найбільш часто застосовується WPA2, це пов'язано з його вищою надійністю. Тому рекомендується використовувати саме цей вид шифрування.

Стандарт і робоча частота

Пристрої бездротового зв'язку можуть використовувати дві групи частот: 2, 4 та 5, 0 ГГц. У першому випадку є 11 чи 13 каналів залежно від конфігурації. З огляду на те, що в конкретному місці одночасно можуть працювати кілька десятків WiFi адаптерів. При цьому може виявитися, що канал зайнятий. У цьому випадку передача даних різко сповільниться або повністю припиниться.

У цьому випадку потрібно переключитися на вільний канал.Зазвичай для визначення використовуються спеціальні додатки. Можна перевірити кілька каналів. Поки що зв'язок не запрацює. Найпростіший спосіб – встановити в налаштуваннях маршрутизатора автоматичний вибір каналів. У цьому випадку при кожному включенні буде вибирати найменш завантажений канал. Якщо він виявиться перевантаженим. Достатньо буде провести перезапуск роутера.

Описана проблема відсутня під час використання частотного діапазону 5, 0 ГГц. Тут використовується понад сотню каналів. Проте використання такого частотного діапазону не завжди. При виборі потрібно враховувати, в яких з них працює роутер, що використовується вдома.

Вказані в інструкції характеристики діють за умови, що є ідеальні умови для поширення. Зазвичай проходження сигналу погіршується. Це з наявністю різних перешкод. Використання частотного діапазону 2, 4 ГГц передбачає збільшену дальність розповсюдження сигналу, проте для 5, 0 ГГц він працюватиме з вищою швидкістю.

На практиці оптимальною відстанню між роутером та адаптером є 5-10 метрів. При цьому передбачається, що між ними є одна або дві стіни. За наявності різних пристроїв у будинку або більшій кількості перешкод умови проходження сигналу погіршуватимуться, що призведе до погіршення якості показу.

Ще кілька рекомендацій

При виборі потрібно враховувати тривалість гарантії та можливості сервісного обслуговування. Купуючи фірмовий адаптер від Samsung можна бути впевненим, що проблем із цим не виникне. Якщо мова йде про китайський пристрій, то при поломці буде важко виправити ситуацію.

Потрібно звернути увагу на ступінь сумісності. Якщо купувати пристрої Samsung, проблеми не виникнуть. При використанні інших варіантів слід уточнювати. Наскільки добре працюватимуть пристрої з телевізором Samsung.

У різних моделей передбачена різна тривалість експлуатаційного терміну. Потрібно враховувати, що після виходу з ладу адаптера доведеться купувати новий пристрій. Найвигідніше у своїй ціновій категорії вибирати найбільш довговічний бездротовий адаптер.

Чи підійде адаптер іншого виробника до телевізора Samsung

При виробництві адаптерів Samsung використовує деталі, аналогічні іншим виробникам. Тому можна очікувати, що деякі пристрої будуть сумісні з телевізійним приймачем. Однак, перед покупкою цю характеристику необхідно уточнити. Це можна зробити кількома способами:

  1. Вивчивши інструкцію з експлуатації цього пристрою.
  2. Відвідавши офіційний сайт виробника.
  3. В інтернеті публікується велика кількість відгуків користувачів на спеціалізованих сайтах та форумах. Відвідавши їх, можна скласти свою думку про особливості конкретного бездротового адаптера.

Потрібно також враховувати, що при появі нової прошивки бездротовий адаптер, що раніше працював, може стати несумісним. Це малоймовірно, але повністю виключити таку ситуацію не можна.Таким чином можна вибрати відповідний пристрій іншого виробника. Однак повну гарантію сумісності може дати лише адаптер, зроблений фірмою Samsung. Купувати продукцію інших виробників має сенс лише за наявності вагомих причин для цього.

У відео розказано про одного з бездротових адаптерів для телевізора Samsung:

WiFi-модуль для телевізора Samsung - рейтинг найкращих

Тут розглянуті найбільш популярні моделі адаптерів для телевізорів Samsung. Для кожного варіанта наведено основні характеристики.

Модель Tenda U6

Це один з найпопулярніших варіантів бездротових адаптерів для телевізорів. Його перевагою є відносно низька ціна та надійна робота. Пристрій можна придбати за 680 рублів. Зовні адаптер виглядає як флешка з антеною. Від'єднання антени не передбачено. Це зроблено для того, що без неї якість прийому різко погіршиться.

Цей пристрій підтримує практично всі сучасні типи шифрування. Це дасть можливість встановити найбільш надійний варіант, який відповідає налаштуванням домашнього роутера. Забезпечується висока швидкість передачі даних – 300 Мбіт/сек. Цього достатньо для показу відео у найвищій якості. Потужність сигналу становить 20 дБ.

Tenda U6

Пристрій використовує частотний діапазон 2, 4 ГГц, але не працює в 5, 0 ГГц. Діяльність забезпечується виконання стандарту 802.11 n. Цей адаптер просто налаштовується і забезпечує дуже високу швидкість завантаження даних.

Характеристика Параметр
Швидкість доступу 300 Мбіт/сек
Інтерфейс для підключення до телевізора або приставки USB 3.0
Вживані варіанти шифрування WPA, WPA2 та WEP
Стандарти. Підтримувані пристроєм 802.11 класу n
Доступна потужність 20 дБ

Модель TP-Link Archer T2UH

Ця модель коштує більше попередньої, проте її не можна назвати дорогою. Придбати адаптер можна за 1063 рублі. Пристрій схожий на флешку з антеною, проте вона має значно більші розміри. Тут доступне від'єднання антени в цьому випадку потужність сигналу зменшиться, але це зручно зробити в тих випадках, коли телевізор вимкнено.Швидкість підключення досягає 433 Мбіт/сек. Це забезпечує можливість прийому якісного відео. Підтримуються найпоширеніші способи шифрування: WPA, WPA2 та WEP. Додатково є ще один: 802.1x.

TP-Link Archer T2UH

Адаптер підтримує роботу з частотними діапазонами 2, 4 та 5, 0 ГГц. Підтримуються стандарти 802.11 класів a, b, g, n та ac. Пристрій має потужність 20 дБ. Використання зовнішньої антени дозволяє отримувати сильніший сигнал. Підтримують майже всі основні стандарти зв'язку, зокрема перспективний клас ac. Естетичний зовнішній вигляд - це важлива особливість адаптера.

Характеристика Параметр
Швидкість доступу 433 Мбіт/сек
Інтерфейс для підключення до телевізора або приставки USB 3.0
Вживані варіанти шифрування WPA, WPA2 та WEP
Стандарти. Підтримувані пристроєм 802.11 класу a, b, g, n та ac
Доступна потужність 20 дБ

Модель ZYXEL NWD6605

Цей адаптер забезпечує швидкість доступу 867 Мбіт/сек для частотного діапазону 5, 0 ГГц. Для 2, 4 ГГц швидкість досягає 300 Мбіт/сек. Він має незнімну антену, що складається у його корпус. Забезпечує найпоширеніші варіанти шифрування: WPA, WPA2 та WEP.

ZYXEL NWD6605

Забезпечує використання стандартів 802.11 класів a, b, g, n та ac. Цей пристрій чудово підходить для прийому високоякісного відео. Для підключення використовується інтерфейс USB 3.0, він забезпечує швидкість передачі в 10 разів більшу в порівнянні з USB 2.0. Вартість пристрою становить 2300 рублів.

Характеристика Параметр
Швидкість доступу 867 Мбіт/сек
Інтерфейс для підключення до телевізора або приставки USB 3.0
Вживані варіанти шифрування WPA, WPA2 та WEP
Стандарти. Підтримувані пристроєм 802.11 класу a, b, g, n та ac
Доступна потужність 20 дБ

Модель WIS10/12ABGNX Fenvi FV-n700

Цей пристрій є розробкою Samsung і гарантує сумісність та високу швидкість при використанні. Воно було розроблено для використання із Samsung Smart TV. Виглядає на перший погляд так само, як флешка. Коштує 2340 рублів, що не є високою ціною, якщо враховувати його можливості.

WIS10/12ABGNX Fenvi FV-n700

Може працювати в частотних діапазонах 2, 4 та 5, 0 ГГц. Підтримує стандарти 802.11 класів a, b, g та n. Швидкість передачі досягає 300 Мбіт/сек. Це дозволяє забезпечити перегляд відео у високій якості. Модель поєднує високу продуктивність і надійність.

Характеристика Параметр
Швидкість доступу 300 Мбіт/сек
Інтерфейс для підключення до телевізора або приставки USB 2.0
Вживані варіанти шифрування WPA, WPA2 та WEP
Стандарти. Підтримувані пристроєм 802.11 класу a, b, g і n
Доступна потужність 17 дБ

Модель Samsung12ABGNX/NWT

Це найкращий варіант для користувачів телевізора Samsung.Він найдорожчий. Але при цьому і найякісніший варіант. Вартість адаптера складає 4500 рублів. Він розрахований на потужність 17 дБ. Вага адаптера – всього 51 г, довжина не перевищує 85 мм. Підтримує швидкість до 300 Мбіт/сек.

Samsung12ABGNX/NWT

У роботі використовує стандарти 802.11 класу n. Для підключення використовується USB 2.0. Використовує найпоширеніші сучасні стандарти шифрування: WPA, WPA2 та WEP. Пристрій має офіційну гарантію від виробника та розрахований на тривалий термін експлуатації.

Характеристика Параметр
Швидкість доступу 300 Мбіт/сек
Інтерфейс для підключення до телевізора або приставки USB 2.0
Вживані варіанти шифрування WPA, WPA2 та WEP
Стандарти. Підтримувані пристроєм 802.11 класу n
Доступна потужність 17 дБ
Samsung12ABGNX/NWT Найкращий, але й найдорожчий варіант. 4500 руб ★★★★★
WIS10/12ABGNX Fenvi FV-n700 Адаптер оригінального виробника. 2340 руб ★★★★★
ZYXEL NWD6605 Найбільш якісна модель сторонніх виробників. 2300 руб ★★★★★
TP-Link Archer T2UH Дозволяє за помірну ціну забезпечити потрібну якість роботи. 1063 руб ★★★★★
Tenda U6 Бюджетний та якісний варіант. 680 руб ★★★★★

Як підключити та налаштувати адаптер

Перед налаштуванням потрібно провести приєднання. Для цього підключають адаптер до відповідного гнізда. Після цього включають телевізійний приймач. Через кілька десятків секунд виявлено, що до нього підключено пристрій. Тепер потрібно виконати налаштування:

  1. За допомогою пульта дистанційного керування відкривають налаштування.
  2. Потім треба перейти в розділ мережевих параметрів. Залежно від моделі телевізора для нього можуть бути використані інші назви: «Бездротове з'єднання» або «Параметри бездротового з'єднання».
  3. В списку доступних мереж, що з'явився, вибирають ту, яка створена домашнім маршрутизатором. Для цього необхідно заздалегідь уточнити, як вона називається і дізнатися ключ доступу до неї.
  4. Знайшовши потрібну мережу, по ній кликають. Після цього необхідно ввести ключ безпеки. Потім дані, які було введено, підтверджують. Після цього адаптер Wi-Fi телевізора підключається до домашньої бездротової мережі.

Інколи не вдається підключити або налаштувати адаптер. У цьому випадку можуть бути такі причини:

  1. Якщо роутер і телевізор розташовані невдало, сигнал може бути занадто слабким. Для показу якісного відео необхідно забезпечити високу пропускну спроможність сигналу. У цьому випадку потрібно перемістити роутер так, щоб покращити якість сигналу.
  2. Для посилення сигналу можна використовувати спеціальний пристрій.
  3. Сигнал може бути відсутнім або бути слабким при неправильно встановлених параметрах. У цій ситуації потрібно увійти в налаштування роутера і зробити необхідні виправлення.

Відкривши налаштування потрібно перевірити SSID, ключ безпеки, встановити потрібний частотний діапазон і стандарти, що використовуються. Налаштування мережі потрібно ввести ті, які вказав провайдер інтернету.

Використання адаптера Wi-Fi необхідне тим власникам телевізорів Samsung, які не мають вбудованих. Для того, щоб можна було насолоджуватися переглядом високої якості відео, необхідно правильно вибрати модель бездротового адаптера. Найкраще скористатися пристроєм виробництва фірми Samsung.