Як встановити Вайбер на Айфон і налаштувати його

Anonim

Viber – надпопулярний месенджер, який використовується людьми з усього світу. На сьогоднішній день кількість завантажень Вайбера перевалила за позначку в 100 мільйонів разів. А левову частку тих, хто завантажив, складають власники Apple iPhone.

Особливості установки та роботи Вайбера на Айфоні

Як і на будь-якому іншому смартфоні, на Айфоні Вайбер працює через однойменну програму, яка дає доступ до всіх функцій месенджера. Оскільки iOS є закритою операційною системою, завантажувати Viber рекомендується з офіційних джерел, а саме App Store.

При завантаженні Viber з офіційних джерел установка програми виконується автоматично. Жодних додаткових дій виконувати не потрібно.

Зовнішній вигляд і функціонал програми на iPhone не відрізняється від Вайбера, встановленого на Андроїд. Дизайн виконаний у звичних для месенджера фіолетових кольорах, а з функцій доступне відправлення текстових та аудіо-повідомлень, мультимедіа та здійснення відеодзвінків. Крім того, інтерфейс повністю перекладено російською мовою.

Звідки завантажити Вайбер на Айфон

У будь-якої людини, яку зацікавив даний месенджер, обов'язково виникне питання про те, де ж завантажити Viber. Сьогодні ми розглянемо не тільки основний варіант, але й додаткові способи завантаження Вайбера.

App Store

App Store – це стандартний магазин програм, встановлений за замовчуванням на всіх айфонах без винятку. ЕпСтор знаходиться на головному екрані пристрою. А при натисканні на логотип відкривається сам магазин з мільйонами додатків.

Користувачу, який бажає завантажити Вайбер, необхідно подбати про пошук відповідної програми в магазині. Для цього можна звернутися до пошукового рядка, куди слід вибити запит Viber.

Як правило, першим у видачі йде офіційний додаток Вайбера. Але, крім нього, в App Store є купа клонів. Для вибору правильної програми потрібно відштовхуватися від кількості завантажень. Сторінка офіційного Viber виглядає так:

Для завантаження програми через AppStore потрібно натиснути кнопку скачування, після чого почнеться завантаження Вайбера та його встановлення. Після завершення процесу користувач отримає повідомлення, яке сигналізує про готовність програми до подальшого використання.

iTools

Операційна система «від» і «до» контролює процеси, пов'язані з встановленням додатків. Це не дозволяє власникам «яблучних» аксесуарів отримувати доступ до новітніх версій програм. Але обійти подібне обмеження можна за допомогою програми iTools, яку слід встановити на комп'ютер.

Також не забудьте завантажити інсталяційний файл Вайбера у форматі .ipa на свій ПК.

Наступним етапом є підключення Айфона до комп'ютера. Для цього потрібно скористатися комплектним кабелем. У разі правильного виконання операції в інтерфейсі iTools відобразиться модель вашого пристрою і стануть доступні опції редагування параметрів.

У програми Айтулс широкий функціонал, але сьогодні нас цікавить установка Вайбера. Для виконання операції потрібно відкрити розділ «Програми», натиснути кнопку «Встановити» та вибрати необхідний файл ipa, раніше завантажений на комп'ютер.

Після цього почнеться процес інсталяції, після якого Вайбер з'явиться в загальному списку програм. Далі ви можете відключити iPhone від комп'ютера та розпочати використання Viber зі смартфона.

iTunes

На відміну від iTools, Айтюнс є офіційним програмним забезпеченням для взаємодії з Айфоном через комп'ютер. iTunes також працює через однойменну програму і дає користувачеві можливість встановити Вайбер на телефон.

По суті цей спосіб установки не дає жодних переваг у порівнянні з варіантом, представленим на самому початку матеріалу, коли використовувався магазин додатків AppStore. Але якщо він не працює, а ви не хочете стикатися з неліцензійними ресурсами, iTunes обов'язково допоможе.

Для початку потрібно встановити актуальну версію програми на свій комп'ютер. Далі необхідно підключити iPhone до ПК за допомогою комплектного USB-кабелю. Якщо все зроблено правильно, ваш Айфон відобразиться в Айтюнсі.

В якості наступного кроку потрібно трохи підправити меню ПЗ, щоб у ньому відображалися програми. Для цього потрібно натиснути лівою кнопкою миші за написом «Музика» у верхній частині інтерфейсу та поставити галочки навпроти пункту «Програми», після чого натиснути кнопку «Готово». І тепер, коли необхідний розділ меню додано, залишиться натиснути «Програми в App Store».

Відкриється магазин програм, де, як і у випадку з App Store на Айфоні, потрібно скористатися функцією пошуку. Знаходимо Вайбер і натискаємо кнопку «Завантажити».

Тепер можна сказати, що операція виконана, і користувачеві залишиться лише дочекатися процесу завантаження та відключити iPhone від комп'ютера.

Сторонние