Як відключити інверсію на Айфоні або включити її назад

Anonim

Функція «інверсія кольору» з'явилася в гаджетах від Apple після виходу операційної системи IOS 7.0. Ця функція може повністю змінювати кольори в телефоні на протилежні, наприклад, робить білий колір чорний, а чорний робить білим. Цей режим був розроблений для допомоги користувачам, яким через поганий вигляд необхідна більш висока контрастність зображення на екрані мобільного пристрою.

Що таке інверсія кольору

Дана функція, яка змінює кольори на екрані телефону, також може бути корисною і користувачам з гарним зором.Наприклад, якщо користувач досить часто використовує мобільний пристрій у нічний час доби, то, швидше за все, йому приносить певні незручності свічення від екрану телефону. Вирішується ця проблема за допомогою функції інверсії кольору, завдяки якій все тло на екрані стає чорного кольору, а текст, який раніше був чорним, стає білим. Таким чином, використовувати пристрій у темному приміщенні набагато зручніше, оскільки очі користувача не напружуються через яскравий екран телефону, а вся інформація сприймається набагато легше.

Як відключити інверсію на Айфоні

Кожний власник iPhone може самостійно відключити функцію інверсії кольору на своєму мобільному пристрої. Робиться це так:

  1. Для початку потрібно перейти в меню налаштувань у телефоні та відкрити там розділ під назвою «Основні»;
  2. Далі користувач повинен знайти вкладку «Універсальний доступ» і відкрити її. У меню необхідно знайти пункт «Інверсія кольору»;

  3. Для вимкнення цієї функції користувач повинен змінити положення перемикача так, щоб він загорівся білим кольором.

Необхідно зазначити, що на певних версіях операційної системи IOS, ця функція може знаходитися у вкладці «Адаптація дисплея», яка знаходиться також у розділі «Універсальний доступ». Для вимкнення або увімкнення опції необхідно перейти до пункту «Інверсія кольору».

Як увімкнути інверсію кольору на Айфоні

Для включення даної опції власник мобільного пристрою повинен зробити наступні кроки:

  1. Для початку, як і у разі вимкнення цієї функції, власник гаджета повинен перейти в меню налаштувань;

  2. Після цього потрібно також відкрити розділ під назвою «Основні», а після цього необхідно відкрити вкладку «Універсальний доступ»;
  3. У меню, що відкрилося, користувач повинен знайти вкладку під назвою «Зір» і перейти в нього. У цьому розділі має бути пункт «Адаптація дисплея»;
  4. Відкриється меню, в якому необхідно натиснути на пункт «Інверсія кольору»;
  5. Після цього користувач зможе увімкнути функцію, вибравши пункт «Смарт інверсія» у вікні.

Смарт-інверсія може повністю змінити відтінки на дисплеї пристрою, однак вона не змінює кольори на зображеннях, що використовують темний стиль, у медіафайлах, а також у певних програмах. Опція «Класична інверсія» може змінити всі кольори на екрані мобільного пристрою, включаючи всі медіафайли.

Як активувати інверсію в додатках та браузері

Для активації інверсії кольору в різних програмах, а також у браузері потрібно спочатку активувати цю функцію в мобільному пристрої. Як це було описано у статті вище.

Після того, як функція буде включена користувач повинен відкрити меню налаштувань на своєму телефоні і перейти в розділ «Основні», а потім у вкладку під назвою «Універсальний доступ». Далі потрібно відкрити розділ під назвою «Швидкі команди», в якому користувач повинен поставити галочку поруч із пунктом «Смарт-інверсія кольору».

Для активації функції смарт-інверсії кольору потрібно запустити потрібну програму або відкрити браузер, а потім натиснути три рази або на кнопку «Додому», або на кнопку «Живлення». Після цього все оформлення сторінки має змінитися на темне. Вимкнути функцію можна також натиснувши три рази на ті ж кнопки.

Як настроїти інверсію на Айфоні

Так само, власник мобільного пристрою може налаштувати функцію, завдяки якій зможе набагато швидше вмикати та вимикати цю функцію. Робиться це так:

  1. Спершу потрібно відкрити меню налаштувань у мобільному пристрої;
  2. Після цього необхідно перейти до розділу «Основні», а далі у вкладці «Універсальний доступ»;
  3. У вкладці «Поєднання клавіш» користувач повинен поставити галочку поруч із рядком «Смарт-інверсія кольору».

Після виконання цих дій власник гаджета зможе включати цю функцію, натиснувши три рази на кнопку «Додому».

Рекомендується вивчити роботу цієї функції у різних додатках для зручнішого використання гаджета.

Якщо щось не працює

Як правило, проблем у роботі даної функції практично ніколи не виникає. Якщо інверсія кольору не включається до певних програм, то власник пристрою може спробувати ввімкнути її самостійно, натиснувши три рази на кнопку «Додому».

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про інші цікаві функції в iPhone:

Запитання експерту Як відображаються кольори на скріншоті, зробленому на екрані з інверсією кольору?

Якщо користувач зробить скріншот екрана, на якому встановлено цю функцію, всі кольори будуть відображатися у звичайних кольорах, як при звичайному режимі. Чим відрізняється класична інверсія кольору від смарт-інверсії?

Перша опція може повністю змінити всі кольори на екрані мобільного пристрою, в той час, як смарт-інверсія змінює все крім відтінків на зображеннях, певних програмах і медіафайлів. Які функції ще є для адаптації екрана в iPhone?

У iPhone також є опція, що робить текст на екрані жирнішим, опція, що збільшує текст. Також користувач може змінювати форму кнопок, знижувати прозорість, збільшувати контрастність і так далі.
Питання Ответ
Як відображаються кольори на скріншоті, зробленому на екрані з інверсією кольору? Якщо користувач зробить скріншот екрана, на якому встановлено цю функцію, всі кольори відображатимуться у звичайних кольорах, як при звичайному режимі.
Чим відрізняється класична інверсія кольору від смарт-інверсії? Перша опція може повністю змінити абсолютно всі кольори на екрані мобільного пристрою, в той час як смарт-інверсія змінює все, крім відтінків на зображеннях, певних програмах та медіафайлів.
Які функції ще є для адаптації екрана в iPhone? У iPhone також є опція, що робить текст на екрані жирнішим, опція, що збільшує текст. Також, користувач може змінювати форму кнопок, знижувати прозорість, збільшувати контрастність і таке інше.