Налаштування цифрових каналів на телевізорі Samsung

Anonim

Налаштування цифрових каналів на телевізорі Samsung можливе як на старих, так і на нових моделях. Достатньо знати модель телевізійного пристрою, вибрати спосіб налаштування та зробити процедуру. Цей процес проводиться одноразово, а якщо потім з якихось причин канали зіб'ються, їх легко можна буде відновити через ручне або автоматичне налаштування.

Які телевізори Samsung підтримують цифрове ТБ

Самсунг почав виробництво телевізійної та іншої техніки ще в 1930 році. Саме ця фірма ще в минулому столітті (1998 року) представила світові перший телевізор з 30-дюймовим широкоформатним рідкокристалічним екраном.Зараз нові моделі не вимагають додаткових пристроїв, типу приставок та антен, щоб налаштовувати стандартний пакет каналів.

Це пов'язано з тим, що в них вбудований тюнер DVB-C, що підтримує цифровий сигнал DVB-T, але це не означає, що немає способу налаштувати стару модель телевізора Samsung. З 2019 року вся Росія поступово перейшла на цифрове ТБ, але не всі розуміють як самостійно налаштувати свій телевізор. Перш ніж розпочати цей процес, слід розглянути, які бувають моделі Samsung TV. Їх випускають трьох варіацій:

  1. Моделі з вбудованим тюнером для прийому DVB-T-сигналу.

  2. Варіанти із зовнішнім пристроєм HDMI 2.1.
  3. Без підтримки сигналу, які працюють через спеціальну приставку.

Трансляція може проводитись через інтернет-з'єднання для Smart TV або через IPTV.Щоб почати налаштування, важливо з'ясувати, чи має телевізор DVB-T2, знати рік випускати і модель обладнання. Нижче наведено список сучасних моделей, які мають підтримку HDMI 2.1:

Щоб з'ясувати, яка модель обладнання, можна прочитати цю інформацію на етикетці телевізора, що знаходиться позаду. Також це легко дізнатися через телевізійне меню. У ньому потрібно вибрати за пунктами: "Підтримка", "Звернення до Samsung", "Код моделі". Наприклад, UE32F6800. Розшифровка:

  • UE – тип телевізора;
  • UE/LE – рідкокристалічний;
  • PS/PE – плазмовий;
  • 32 – діагональ;
  • F – рік випуску;
  • 6800 – модель.

Виробники вказують цю абревіатуру не тільки на самому телевізорі, але також на документах і коробці.За цими даними людина відразу зможе зрозуміти, чи підходить його телевізор для трансляції телебачення без обладнання або доведеться купувати ресивер/антенне обладнання.

Як налаштувати цифрові канали на телевізорах Samsung

Якщо в телевізорі Samsung є тюнер, тобто наклейка «DVB-T2», то для налаштування каналів не потрібно додаткового обладнання. З ним користувач зможе перевести на цифрове мовлення одразу 20 каналів. Щоб з'ясувати, чи апарат має цю підтримку, слід відвідати ресурс Самсунга. Там вибирається: "Технічні характеристики", "Система мовлення" або "Тюнери". У порожньому рядку, що з'явилася на екрані, вводиться модель телевізора. Система покаже, чи доступне для пристрою цифрове телебачення чи ні.

Якщо на офіційному сайті Samsung програма видала Smart TV, то телевізор також підтримує цифру.

Автоматичний пошук

Автопошук є навіть у найстаріших моделях телевізорів Samsung. На сучасному устаткуванні цей процес проводиться набагато швидше, не вимагаючи безліч додаткових маніпуляцій. Користувач може застосувати універсальну покрокову інструкцію:

  1. На устаткуванні зайти до «Меню».
  2. Знайти вкладку «Трансляція».
  3. Вибрати підпункт Автоналаштування».
  4. У новій вкладці повторно вибирати Автоналаштування».
  5. Підтвердити дії клавішею «Пуск».

Щоб система правильно здійснила пошук, додатково слід вибирати «Повний режим», який знаходиться в розділі «Сканер». Як тільки телевізійне обладнання закінчить шукати всі доступні канали, достатньо завершити процедуру клавішею «Закрити».

Ручний пошук

Якщо у користувача не вдалося запустити автоматичний режим, то він може провести налаштування вручну. Покроковий алгоритм действий:

  1. Зайти до розділу «Меню», вибрати пункт «Кабель».
  2. Клікнути у вкладці «Країна» - «Східна Європа».
  3. Іноді система вимагає введення ПІН-коду, Найчастіше він стандартний (якщо сама людина не змінювала його) і може бути трьох комбінацій: 0000, 1111, 1234.
  4. Важливо перед початком ручного пошуку налаштувати частоту: від 298 до 362 тис кГц.
  5. Затем зайти в «Налаштування» та вибрати тип каналів «Цифрові». Додатково виставляється «Режим пошуку» - «Мережа».

Після цих маніпуляцій, потрібно натиснути на пошук доступних варіантів. Як тільки програмне забезпечення телевізора знайде всі доступні канали, достатньо натиснути клавішу Зберегти.Якщо якісь канали не потрібні користувачеві, він може сміливо видалити їх. Ця процедура проводиться за алгоритмом: «Меню» – «Трансляція» – «Диспетчер». Щоб усунути небажаний канал, потрібно надати клавішу «Tools».

Налаштування старих моделей

Якщо у людини старий апарат Samsung, не обов'язково міняти його на новий, але автоматично налаштувати канали не вийде. Для успішної процедури знадобиться придбання антени або приставки, а також кілька маніпуляцій з ручного введення. Покрокова інструкція:

  1. Зайти до «Меню» телевізійного обладнання.
  2. Знайти вкладку «Канал», потім перейти до розділу «Країна».

  3. У ряді випадків потрібно ввести кодову комбінацію. Класичні варіанти паролів: 1234, 0000 або 1111. Найчастіше підійде перша варіація.
  4. Коли система пустить користувача в основне меню, потрібно знайти пункт «Інше».
  5. Далі потрібно здійснити повернення до первинного меню і знайти підрозділ: «Кабельні параметри пошуку».
  6. Програма вимагатиме ввести частоту 290 000 kHz, а швидкість - 6875 KS/s та модуляцію порядку 256 QAM.
  7. Після чергового повернення в меню, вже можна вибирати «Автонастройку».
  8. Вибрати джерело майбутнього постійного сигналу - «Кабель».
  9. Вибрати вид канального мовлення - «Цифрове» або «Аналогове та цифрове ТБ».
  10. Фінальний етап: знайти розділ «Мережа» та почати налаштування каналів за допомогою клавіші «Вхід».

Кількість каналів, які будуть доступні, залежить від регіону, де проводиться налаштування. У деяких містах працюють одразу цифрові та ефірні ТВ-канали.

Самсунги іноді запитують ПІН-код також при самодіагностиці пристрою.

Як додати місцеві канали

Найчастіше місцеві телевізійні канали налаштовуються в автоматичному режимі, навіть при ручному введенні. Вони додаються на згадку про обладнання в першу чергу. Після них відбувається завантаження федеральних каналів. Незалежно від того, працює телевізор через приставку або інтернет-з'єднання, схема налаштування ТВ-каналів проводиться за стандартним алгоритмом:

  1. Взяти пульт від телевізора або приставки та натиснути клавішу «Меню». Іноді ця кнопка називається "Sourc".
  2. Відкриється віконце, в якому потрібно натиснути на пункт HDMI 1 (це кабель, без якого не може здійснюватися цифрове телебачення).
  3. Після важливо вибрати два пункти: спочатку «Автоматичний пошук», а потім «Запуск програми».

Ресивер або мережне з'єднання самостійно налаштовуватимуть частоту для пошуку і автоматично збереже всі знайдені канал. Потім користувач зможе їх відсортувати. Час на обробку даних та завершення процесу може тривати від однієї до 10 хвилин.

Як настроїти порядок каналів

Існує кілька способів налаштування порядків каналів, залежно від того, за допомогою якого пристрою працює телевізійне обладнання, а також який провайдер підтримує телемовлення. Якщо підключити вперше телевізор до антеної установки, то система в автоматичному режимі запропонує налаштувати ТВ-канали і розташує їх за замовчуванням. Щоб змінити цей порядок, важливо знати нюанси переміщення:

  1. Вибираючи «Антенна», «Кабель», «Супутник» - система сама виставить канали за принципом, прописаним у договорах з телекомпаніями.
  2. Вибираючи конкретного провайдера – програми виставляються в порядку, в якому їх встановила компанія-партнер, за допомогою якої працює цифрове телебачення.
  3. Номерная підміна каналів можлива лише після автоматичного налаштування (коли телевізійна система виставить їх самостійно).
  4. Якщо обрано «Кабель», «Антенна» або «Супутник», то можна відразу переходити до переміщення ТВ-каналів.
  5. Провайдер не завжди дозволяє змінювати порядок телепередач. Щоб це змінити, доведеться зробити скидання, а потім знову запустити автоматичне налаштування.

Якщо у користувача телевізор Samsung J-серії, то алгоритм дій буде трохи іншим:

  1. Увійти до телевізійного «Меню».
  2. Знайти пункт «Трансляція».
  3. Вибрати підпункт «Змінити номери каналу».

Якщо ця вкладка активна, то людина легко змінить послідовність ТВ-каналів. Для цього потрібно вибрати потрібну телепередачу та натиснути клавішу «Введення», ввести потрібний номер та підтвердити свої дії. Можна здійснити цю процедуру через переміщення.Для цього потрібні стрілки на пульті по центру пристрою. Усі дії необхідно підтверджувати кнопкою «Введення».

У багатоквартирних комплексах найчастіше проводять IPTV. Робота цього телебачення проводиться через інтернет-протокол, для якого виходу в мережу не потрібно. У цьому випадку налаштування каналів проводиться фахівцем від компанії і людині слід одразу попросити зробити потрібний порядок. Самостійно за інструкцією: «Налаштування», «Пошук каналів», «Автоналаштування».

Як дивитись цифрове ТБ без антени

Щоб не підключати антену, достатньо, щоб на телевізорі Samsung була присутня функція Smart TV. Для доступу до цифрового телебачення необхідно включити в інтернет-кабель або Wi-Fi адаптер. Важливо розуміти, що без антени дивитися цифрове ТБ без договору з провайдером не вийде. Тому спочатку потрібно укласти договір і придбати необхідний пакет каналів.

У перегляді телемовлення без антени є свої нюанси:

  1. Якщо людина збирається проводити цю процедуру через інтернет-з'єднання, то важливо переконатися в стабільності інтернету, інакше програми постійно зависатимуть або перериватимуться.
  2. IPTV транслюється лише через приставку та споживчий договір. Якщо мешканець багатоквартирного будинку не бажає укладати контракт, то він може придбати роутер і дивитися ТБ через мережу.
  3. У програмі Smart TV є особливі пропозиції для користувачів. Про них можна дізнатися на офіційному порталі Samsung.

Можливі проблеми та шляхи їх вирішення

При первинному налаштуванні та керуванні каналами або в подальшому застосуванні цифрового телебачення у людини можуть виникнути додаткові труднощі. У наступній таблиці відображено найпопулярніші проблеми та їх самостійні рішення:

Питання експерту Як налаштувати цифрове ТБ Samsung на телевізорі Samsung Smart TV

Спочатку варто вибрати шлях отримання мовлення: інтернет, Wi-Fi чи окремий кабель. Далі варто вибрати будь-який пакет у розділі "Смарт ТВ". Основні програми: Форкплеєр, Peers TV. Завантажено програму, але не вдається налаштувати канали на Смарт ТВ

Коли придбано пакет, слід зайти в плейлист зі списком каналів. Можливо, активація каналів не відбувається тому, що не пройдено реєстраційних заходів. Телевізор не ловить канали після налаштування

Іноді від телевізійного обладнання відходять кабелю або проблема може бути в антені. Якщо в ній є доступ, її можна «покрутити». Не працює кнопка на пульті

Слід перевірити батареї. Якщо проблема не в них, потрібно з'ясувати, чи коректно працює пульт. Справа може бути не в самому механізмі, а в тому, що приладу просто потрібне чищення. Інтернет "хороший", а канали на Самсунзі все одно працюють некоректно

Якщо інтернет-з'єднання має високу швидкість, але є перешкоди, спочатку варто перезавантажити роутер, а потім переконатися, що цифрове обладнання правильно підключено. Як перевірити, чи все правильно підключено

На телевізорі Samsung потрібно натиснути клавішу HDMI 1. якщо на екрані висвітиться табличка "немає сигналу", значить підключення неправильне або не працює додаткове обладнання Телепрограми працюють не правильно (зникли деякі канали)

Потрібно скинути налаштування ресивера або на телевізорі до заводських, провести повне перезавантаження. Інструкція: "Меню" - "Параметри" - "Скинути" або "Відновити заводські". При цих діях система Самсунга або приставки може вимагати пароль. Він стандартний у трьох варіаціях: 0000, 1111 чи 1234. Канали на Самсунзі не працюють, навіть після скидання та введення налаштувань повторно.

Алгоритм дій може змінюватися, залежно від моделі телевізійного устаткування. Уточнити інформацію можна на офіційному порталі Samsung: https://www.samsung.com/ua/tvs/ Телевізор Samsung не працює через приставку

Спочатку потрібно підключити ресивер, а потім включати телевізійний пристрій та проводити налаштування. Іноді проблема може ховатися в тому, що ТБ просто не підтримує роботу через приставку. Телебачення на Самсунзі не працює через антену

Можливо, антена знаходиться надто далеко від місця, де стоїть телевізор. Якщо змінювати розташування цього пристрою проблематично, варто придбати такий прилад, як підсилювач сигналу. Після демонтажу антени ТБ Samsung перестало транслювати канали

Швидше за все, монтаж або демонтаж приладу було здійснено неправильно. Кожен виробник антен і тарілок пропонує докладну інструкцію щодо цього заходу у паперовому варіанті, що дублюється на офіційному сайті компанії. Ресивер підключено до Самсунга, але трансляції не відбувається

Можливо, неправильно вставлені штекери. Телевізори Samsung мають кілька виходів: тюльпани, HDMI, кабель антени. Якщо обладнання застаріле, можна придбати спеціальний перехідник.

Практично будь-який телевізор Samsung транслюватиме цифрове телебачення, якщо правильно провести налаштування. Важливо розуміти, що сучасні моделі здатні працювати без додаткового обладнання, але для застарілих моделей потрібно придбати приставку або антену.