Як поміняти тариф на МегаФоні з телефону безкоштовно

Anonim

Рано чи пізно клієнтам оператора MegaFon доводиться змінювати тарифний план. Як правило, це відбувається через те, що нові пропозиції є більш вигідними, а також задовольняють потреби різних людей.

В додатку

Незалежно від того, на який тариф ви хочете перейти, найпростішим способом переходу буде використання програми. Спеціальна програма для мобільних пристроїв так і називається - "Мегафон". Її можна завантажити безкоштовно через Google Play або App Store.

Далі буде потрібно пройти досить легкий процес авторизації. Для цього необхідно ввести свій номер телефону і одноразовий код, який прийде в СМС у відповідь. Потім буде доступна опція самостійної зміни пароля, якщо ви не захочете входити за одноразовим кодом.

Безпосередньо для того, щоб перейти на інший ТП, необхідно відкрити розділ особистого профілю та натиснути кнопку «Змінити тариф». Далі система запропонує вибрати один із тарифних планів, що є на даний момент. Користувачеві залишиться лише підтвердити виконання операції натисканням кнопки «Перейти на тариф», обравши цікаву пропозицію.

На сайті

У оператора MegaFon є власний інтернет-ресурс, розташований за адресою megafon.ru. На сайті компанії клієнт може ознайомитися з поточними пропозиціями та акціями, а також змінити чинний тарифний план. Для цього знадобиться перейти до особистого кабінету.

Вхід у систему здійснюється так само, як і через мобільний додаток «Мегафон». Тобто людині потрібно ввести номер телефону та одноразовий код, який прийде у повідомленні у відповідь. Після цього буде доступний весь функціонал особистого кабінету.

Щоб поміняти тариф, потрібно відкрити розділ особистого профілю та перейти у відповідне меню, яке так і називається – «Тариф». Тут перед користувачем відкриваються всі актуальні пропозиції, якими можна скористатися на даний момент.

Виберіть тарифний план, що вас цікавить, і натисніть кнопку «Перейти на тариф». За кілька секунд буде здійснено перехід, і ви помітите оновлення пакета хвилин, гігабайт, СМС та інших послуг, що входять до складу опції.

Дзвінок оператору

Якщо зараз відсутній доступ до інтернету, або ж ви просто не хочете займатися реєстрацією в системі особистого кабінету, поміняти тариф можна через дзвінок оператору. Для цього передбачено універсальний номер служби підтримки – 0500.

Набравши вказані цифри та натиснувши кнопку дзвінка, ви потрапите в голосове меню оператора. Автовідповідач запропонує кілька дій, які можна зробити через це меню. Серед них буде зміна тарифного плану. Уважно вислухайте інструкцію та натисніть кнопку, яка відповідає за виконання цієї операції.

Крім того, якщо вам виявиться незручно налаштовувати тарифікацію через голосове меню, за номером 0500 можна зв'язатися з живим оператором кол-центру. Для цього знову ж таки доведеться натиснути номер кнопки, який озвучить автовідповідач.

Коротка команда

Досить швидко змінити тарифний план виходить за допомогою короткої USSD-команди. Це код, який складається з кількох символів, який потрібно ввести через номеронабирач та натиснути кнопку дзвінка. Після цього відразу здійснюється перехід на опцію, що цікавить.

Залежно від того, який тарифний план бажає обрати клієнт, USSD-команда відрізнятиметься. Дізнатись, з яких символів складається конкретний запит, можна на офіційному сайті компанії – megafon.ru. Також є можливість отримати консультацію, набравши номер служби підтримки (0500).

В салоні зв'язку

MegaFon – дуже великий мобільний оператор. Салони зв'язку цієї компанії розташовуються у більшості міст Росії. Тому для вирішення питання зі зміною тарифу можна завжди звернутися до офісу Мегафону.

Щоб дізнатися адресу найближчого представництва, рекомендується відвідати сайт megafon.ru. Вся необхідна інформація про адреси та графік роботи наводиться в розділі «Підтримки».

Потім, коли ви знайдете адресу найближчого офісу MegaFon, рекомендується відвідати представництво, взявши з собою паспорт та мобільний телефон із SIM-картою оператора.Наявність документа, що засвідчує особу, дозволить визначити вас як діючого клієнта, а сімка буде необхідна для виконання дій щодо зміни тарифного плану.

Як оновити тариф на МегаФоні на модемі

Серед тарифікацій, які пропонує компанія MegaFon, є ті, які передбачені не для користувачів смартфонів, а для власників домашніх роутерів та модемів. Зрозуміло, у такому разі виникає чимало питань про те, як можна змінити тарифікацію.

На щастя, перейти на інший ТП, використовуючи модем, вдається без будь-яких труднощів. Операція виконується кількома способами:

  • в салоні зв'язку;
  • за номером гарячої лінії;
  • за допомогою USSD-команди;
  • в особистому кабінеті на сайті або в додатку.

Найраціональнішим варіантом є зміна тарифікації через особистий кабінет.Зробити це можна при підключенні до інтернету через модем із SIM-карткою Мегафона. Просто відкрийте сайт megafon.ru, перейдіть до особистого кабінету та виконайте авторизацію під номером сімки, яка використовується в модемі. Далі залишиться відкрити розділ «Тарифи» і вибрати пропозицію, що цікавить.

Дзвінок за номером гарячої лінії та відправка USSD-команди - теж діючі способи. Але тут доведеться переставити SIM-карту з модему на телефон, з якого можна здійснити виклик або надіслати запит. Зрештою, будь-яке питання, включаючи зміну тарифного плану, вирішується шляхом особистого відвідування офісу оператора. Так що цей варіант виключати не варто.

Як дізнатися чинний тариф

Щоб переконатися в доцільності зміни ТП, клієнту важливо знати, який тарифний план підключений на його SIM-карті зараз. Зробити це можна кількома способами:

  • подивитися в особистому кабінеті;
  • зателефонувати за номером 0500;
  • набрати коротку команду.

Перший варіант є найзручнішим. При вході в особистий кабінет з комп'ютера або смартфона перед клієнтом відкривається профіль. У ньому завжди вказується поточний тариф.

Крім того, голосове меню, доступне за номером 0500, пропонує користувачам не тільки вибрати нову тарифікацію, а й отримати інформацію про діючу. А USSD-команда 1053 дозволяє отримати пояснення про поточний ТП у відповідному SMS.

Умови зміни тарифу

Зміна тарифного плану – досить звична операція, що має цілу низку підводних каменів, з якими може зіткнутися клієнт. Щоб цього не сталося, рекомендується ознайомитися з усіма особливостями виконання переходу з одного ТП на інше.

Запитання експерту Скільки коштує зміна тарифу?

Операція щодо переходу на новий тарифний план здійснюється безкоштовно. Але з однією умовою. Клієнт не повинен змінювати більше 1 разу на місяць. Якщо зараз він змінює ТП вже вдруге, з особового рахунку спише сума в розмірі 100-150 рублів залежно від тарифу. Чи можна змінити тарифний план при нульовому балансі?

Ні. Для того, щоб здійснити перехід, на особовому рахунку має бути сума, що дорівнює розміру щомісячної абонентської плати відповідно до нового тарифу. Чи можна перейти з тарифу для модему на тарифікацію для мобільного зв'язку?

Так, Мегафон не забороняє виконувати такий перехід. При цьому мають бути дотримані всі раніше зазначені умови: наявність суми, яка дорівнює розміру щомісячного платежу, а також відсутність зміни ТП за останній місяць.