Як вибрати приставку Смарт-ТВ для телевізора

Anonim
Що таке смарт приставка для телевізора і які види бувають. Також у статті буде розказано про те, як обрати найкращу приставку. Найкращі моделі смарт ТВ.

Що таке Smart TV приставка для телевізора

Смарт приставка – це невеликий блок, який має досить великі можливості. Необхідно відзначити, що приставки, вироблені відомими компаніями, мають більшу кількість можливостей, ніж телевізори, які мають вбудовану Smart функцію. Після того, як користувач підключає та налаштовувати приставку до звичайного телевізора, він перетворюється на справжній комп'ютер із безмежною кількістю можливостей.

У базовий набір входять такі функції:

  • Вбудовані браузери такі, як Opera, Google Chrome;
  • Вбудований онлайн ТБ, в якому надається величезний вибір різних програм, фільмів та серіалів;
  • Безкоштовна телефонія;
  • Перегляд онлайн-сайтів;
  • Доступ до різних соціальних мереж, наприклад, Instagram, Вконтакте, Однокласники і так далі;
  • Доступ до різних месенджерів, наприклад, WhatsApp, Telegram, Skype;
  • Доступ до різних онлайн ігор;
  • Користувач може прослуховувати музику на різних сервісах;
  • Доступ до різних поштових сервісів, наприклад, Яндекс. Пошта і так далі;
  • Доступ до величезного вибору програм у Google Play.

Вище були перераховані не всі доступні функції розумних приставок, оскільки їх список неймовірно величезний.

Необхідно відзначити, що більшість моделей може працювати тільки за допомогою спеціальної операційної системи, яка має обмежений функціонал. Перед тим, як купувати розумну приставку, користувач повинен чітко зрозуміти, для яких цілей даний пристрій купується.

Які бувають приставки

В даний час доступний неймовірно широкий вибір різних Smart приставок, які володіють різними розмірами та формою, версіями операційної системи, а також іншими вбудованими функціями. Однак основним показником доступних можливостей у приставці є її начинка. Саме від неї залежить кількість доступних можливостей користувача.

Для того щоб пристрій максимально підходив до телевізора, а всі його можливості могли повністю задовольнити побажання користувача, перед придбанням рекомендується ознайомитися з такими характеристиками, на які поділяються приставки:

  1. Тип підключення, а також комплектація роз'ємів;
  2. Тип встановленої операційної системи у пристрої;
  3. Можливості приладу;
  4. Доступні відеоформати;
  5. Спосіб встановлення додаткових портів;
  6. Спосіб підключення до інтернету;
  7. Тип електричного живлення. А саме: наявність вбудованого блоку або окремого;
  8. Доступна комплектація.

Вибір кращої приставки Смарт ТВ

Для вибору найкращої смарт приставки користувач повинен розібратися у всіх характеристиках пристрою.

Підтримка дозволу

Як правило, в смарт приставках встановлюється роздільна здатність 4К UHD, 1080 або 720. Придбати максимально наворочену приставку варто тільки в тому випадку, якщо вона буде використовуватися в парі з сучасним телевізором. Перед придбанням ресивера варто перевірити всі характеристики пристрою для того, щоб з'ясувати максимально допустиму роздільну здатність.

Слід зазначити, що більш старі моделі пристроїв можуть не підтримувати розумні ресивери.

Операційна система

Розумні приставки поділяються на такі типи за операційною системою, що підтримується:

  • IOS. В даному випадку користувачеві буде доступна обмежена кількість програм, а більша частина контенту платна;
  • Windows. Ця операційна система може поєднуватися з усіма продуктами від компанії Windows, а основною її перевагою є високий рівень якості, незважаючи на досить велику вартість;
  • Android. Ця операційна система надає користувачеві досить широкий вибір різних додатків за середню вартість.

Вибір форми

За формою розумні ресивери поділяються на два типи: стікер, який виглядає як флешка, і невеликий бокс, який схожий на медіаплеєр. Пристрій може бути як з внутрішньої, так і зовнішньої антеною.

Приставка у вигляді флешки відрізняється максимально простим дизайном та компактністю. Також у ній є вбудований WI-FI адаптер. Ресивер підключається максимально зручно через роз'єм USB. Розумний бокс володіє внутрішньою системою, яка повністю охолоджує всі внутрішні деталі, що дозволяє вбудовувати в пристрій більшу кількість додаткових функцій.

Формати підтримуваних файлів

Практично кожна модель розумного ресивера може підтримувати відтворення будь-якого формату файлу. Найбільш популярними форматами є:

  • Формати, що відтворюють відеофайли – AVI, Divx, WMW, MKV, WMA;
  • Формати, що відтворюють аудіофайли – WAV, MP3, AAC.

У випадку, якщо користувач придбав пристрій, на якому встановлено невідоме програмне забезпечення, а на ньому не підтримуються певні формати, потрібно встановлювати прошивку.

Окрім цього, рекомендується уточнювати наявність підтримки необхідних форматів перед придбанням пристрою. Як правило, дана інформація вказується на сайті виробника та на технічному описі приладу.

Інтерфейс підключення

Дуже важливо, щоб у телевізорі були всі необхідні для підключення приставки роз'єми. Наприклад, користувач не зможе підключити стікер в тому випадку, якщо модель телевізора занадто застаріла.

Для підключення розумного стику в телевізорі повинен бути USB порт, а для підключення смарт боксу в пристрої повинні бути роз'єми типу VGA, AV, HDMI.

Апаратні вимоги

Вибираючи приставку, користувач повинен також звернути увагу на всі її характеристики. А саме:

  1. Кількість ядер у процесорі. Як правило, для звичайного використання вистачає двоядерного процесора, а такі пристрої мають невисоку вартість. Апарати з більш високою вартістю мають чотириядерні процесори;
  2. Кількість оперативної пам'яті. Ця характеристика дуже впливає на швидкість роботи пристрою. Рекомендується придбати пристрої з оперативною пам'яттю не менше 2 ГБ;
  3. Кількість доступних ГБ в основному сховище. Даний показник не має особливої ​​важливості в процесі вибору приставки, оскільки якщо в основному сховище закінчиться обсяг пам'яті, користувач може просто докупити флешку та встановити її;
  4. Видеокарта. Більш потужна відеокарта може бути потрібна в тому випадку, якщо ресивер буде використовуватися в ролі ігрової консолі. Дані пристрої мають достатню високу вартість, проте саме завдяки їм все працює плавно.

Спосіб підключення до Інтернету

Підключати розумні приставки можна такими способами:

  • За допомогою кабелю. Для цього необхідна наявність LAN порту або USB-LAN;
  • Бездротове з'єднання. Для цього використовується з'єднання по мережі WI-FI.

За посиланням можна переглянути відео, в якому розповідається про всі можливості SMART-приставок:

Кращі ТВ-приставки Smart-TV

Не кожен користувач може придбати найдорожчий пристрій. Саме тому було створено величезну кількість бюджетних моделей, усередині яких є всі необхідні функції та програми. Нижче представлені найкращі розумні приставки в середньому ціновому сегменті.

Google Chromecast

Ця розумна приставка з класу плеєрів для відтворення різних типів медіа була випущена Google. Прилад має досить невеликі габарити, а також у ньому підтримується з'єднання WI-FI. Більше того, цей пристрій може використовуватися не тільки як смарт ресівера, але і як бездротовий зв'язок між персональним комп'ютером та телевізором. Також, ресивер має сумісність із ноутбуками, на яких підтримуються всі типи операційних систем. У комплекті йде сама приставка, необхідні дроти, а також технічний паспорт.

Необхідно відзначити, що цей пристрій підійде тільки для трансляції зображення та аудіо завдяки синхронізації з мобільним пристроєм, персональним комп'ютером або ноутбуком.

Apple TV Gen 4

Основною перевагою цієї приставки є її невеликий розмір, а також простота налаштування та підключення.У комплекті з пристроєм йде пульт для дистанційного керування, який має зручну навігацію, блок живлення, технічний паспорт пристрою та всі необхідні дроти.

Ця приставка надає користувачеві величезний вибір різних ігор. Для підключення пристрою до телевізора використовують Bluetooth 4.0, Enternet, WI-FI, HDMI 1.4. Крім цього, пристрій підтримує iPhone, AirPlay, iPad.

Beelink GTmini-A

У приладі встановлений неймовірно потужний процесор, а його операційна система працює на основі Android 8.1. Завдяки новому чіпсету зображення передається у максимально якісному форматі. Основною особливістю пристрою є простий та лаконічний інтерфейс, розроблений компанією Google.

Для підключення також використовуються порти HDMI, AV, LAN, RJ45. Крім цього, пристрій також має підтримку знімних зовнішніх носіїв.

Xiaomi Mi Box International Version

Основною перевагою цього пристрою є наявність Bluetooth-пульта, який оснащений голосовим керуванням, а також наявність російської мови в стандартній прошивці. Крім цього, в приладі є 8 ГБ вбудованої пам'яті, підтримка зображення в роздільній здатності HDR10.

Після придбання цієї розумної приставки користувачеві буде надано необмежений доступ до всього контенту, що знаходиться в магазині Google Play. А також, ще однією перевагою цього ресивера є гарантійний термін на один рік.

Rombica Smart Box V006

SMART-приставка, що має досить компактні розміри, не має вбудований жорсткий диск, а також створена на основі чотириядерного процесора.Представлений пристрій відмінно підійде як для використання з моделями старих телевізорів, так і більш просунутих моніторів, які мають HDMI порт.

У приставці користувачеві відразу будуть доступні такі сервіси:

  • Netflix;
  • YouTube;
  • Megogo;
  • AVI.

Зображення передається в максимально високій якості завдяки роздільній здатності 4К UHD.

IconBIT XDS104K

Представлений пристрій відрізняється високим рівнем продуктивності, а зовсім невеликий розумний бокс повністю відповідає своїй вартості. Основним призначенням приставки є передача зображення з роздільною здатністю 4К UHD. Доступні інтерфейси: USB 2.0, WI-FI та Ethernet.Більше того, представлена ​​приставка має підтримку знімних накопичувачів.

Після придбання цього пристрою у користувача буде абсолютно вільний доступ до всього контенту в Google Play. У комплекті з приладом іде блок живлення, необхідний для підключення кабель, пульт для дистанційного керування, а також технічний паспорт.

Необхідно відзначити, що багато користувачів виділяють основною перевагою даного пристрою те, що він може відразу підтримувати абсолютно всі види форматів без глюків та перешкод. Більше того, користувач не повинен робити будь-які складні налаштування приладу, оскільки вбудована програма Kodi може дозволити створювати власну бібліотеку.

X96 MINI

Це невеликий бокс за невисоку вартість, який має підтримку дозволу ULTRA HD 4К. Основною перевагою цього пристрою є невеликі розміри, високий рівень продуктивності та багатозадачність.У приладі встановлений неймовірно потужний процесор і є 2 ГБ оперативної пам'яті, завдяки чому SMART-ресивер працює максимально швидко та плавно.

Selenga A1

Пристрій має досить широкий функціонал і доступну ціну, а також його можна максимально легко налаштувати. Для підключення до телевізора або персонального комп'ютера використовують LAN, AV, HDMI роз'єми. Крім того, пристрій також може підключатися до бездротових мереж, а також підтримує знімні картки пам'яті. Незважаючи на невисоку вартість, пристрій може повністю задовольнити користувача.

Завдяки цьому розумному пристрою користувач зможе переглядати фільми, слухати аудіофайли і матиме доступ до соціальних мереж.

Модель приставки Тип вбудованого процесора Операційна система Кількість пам'яті Наявність підтримки HD Вартість

Apple TV Gen 4.

Apple A8 tvOS 32 ГБ 1080 FULL HD 10 640 рублів

Beelink GTmini-A.

Amlogic S905X2 Android 8.1 4 ГБ 4K UHD 5 190 рублів

Xiaomi Mi Box International Version.

Amlogic S905 Android 6.0 2 ГБ 4K UHD 4 990 рублів

Rombica Smart Box V006.

ARM Cortex Android 7.1 2 ГБ 4K UHD 3 990 рублів

IconBIT XDS104K.

ARM Cortex A53 Android 6.0.1 1 ГБ 4K UHD 3 900 рублів

Google Chromecast.

Marvell DE3005-A1 Windows 7, Mac, Android, IOS 512 МБ 1080 FULL HD 2 800 рублів

X96 MINI.

Amlogic S509W Android 7.1.2 2 ГБ HDR10 HLG HDR 2 090 рублів

Selenga A1.

Amlogic S905W Android 7.1.2 1 ГБ FULL HD 4K UHD 1 890 рублів