Цифрова антена своїми руками з кабелю

Anonim

У цій статті буде розказано про те, як працює цифрова антена і в яких випадках можна використовувати її. Крім цього, у статті буде розказано про те, як самостійно зробити диполь із коаксіального кабелю.

Як працює цифрова антена для телевізора

У зв'язку з появою аналогових мовлень, що виконує роботу на вищому рівні, цифрові диполі стали зникати в минулому. Вперше антени, що працюють, стали з'являтися в 1960 роках, після появи конструкції знаменитого інженера Харченка, яка більше нагадувала два складені між собою ромби.Завдяки цій системі можна було ловити сигнали навіть із США.

Конструкцію, яку було розроблено Харченком, після цього багато разів змінювали та покращували. В результаті було створено прилад, який у наш час встановлений практично в кожному будинку.

Два квадрати виготовлялися з товстого дроту з міді, а потім з'єднувалися один з одним у вигляді розімкнутих вузлів, що підключаються до телевізійного дроту. Для більш якісного проходження сигналу приєднувалися грати, які могли проводити електричний струм.

Імпульс повністю передавався електромагнітними хвилями, що приймають цифрові сигнали. Антени мають спеціальні вусами, які можуть читати повністю інформацію, а після переносити її на екран телевізора. Інформація надсилається за допомогою фотонів, а заряджені частинки сприяють виділенню всіх електромагнітних хвиль, які передають телевізійний імпульс.

Для максимально якісного проходу сигналу дуже важливо правильно встановити антену. Як показала практика, найбільш правильним становищем антени є горизонтальне. Таким чином сигнал передається більш якісно, ​​що безсумнівно впливає на подальший перегляд телебачення.

Коли підійде антена з кабелю своїми руками

Антени, які були виготовлені користувачем, відмінно підійдуть для експлуатації, наприклад, у похідних умовах. Крім цього, представлену антену можна використовувати в тому випадку, якщо покупна перестала працювати з якихось причин. Але, у будь-якому випадку, для використання на тривалий час вона однозначно не підходить.

Окрім цього, слід зазначити, що антена, яка була виготовлена ​​самостійно, за умови максимально якісної збірки, може пропрацювати дуже тривалий час.

Нижче наведені випадки, в яких найчастіше може знадобитися використання даного апарату з коаксіального кабелю:

  • В даний момент надзвичайно терміново потрібна передача телевізійної трансляції для перегляду певної програми;
  • Попередня антена вийшла з ладу, а користувачеві необхідно подивитися певну телевізійну передачу;
  • У користувача немає достатньої кількості коштів для придбання заводської телевізійної антени;
  • Антена необхідна для використання в похідних умовах.

Вище описані випадки, у яких необхідно виготовлення саморобної антени, як показала практика, найпоширеніші.

Антенна з коаксіального кабелю - покрокова інструкція

Диполь, виготовлений з коаксіального дроту, на даний момент є найбільш поширеним серед користувачів.І не дивно, адже прилад ідеально виконує свою роботу, передаючи сигнал без перешкод. Перед тим, як розпочати створення антени, користувач повинен зрозуміти для себе, які сигнали йому необхідні.

В даний час на території Росії без проблем ловляться пакети РТРС-1 і РТРС-2. Для визначення необхідної частоти користувач має використовувати середній показник цих пакетів, а саме 600 МГц. Саме він відмінно підійде для пошуку необхідного сигналу.

Після визначення необхідної частоти, користувач повинен з'ясувати потрібну довжину дроту, який буде потрібно для збору антени. Довжина дроту повністю залежить від частоти сигналу та швидкості світла. Для визначення довжини користувач повинен поділити швидкість світла частоту сигналу. Таким чином виходить, що довжина дроту дорівнює 0,5 метрам.

Слід зазначити, що без обчислень дуже важко самостійно збирати прилад, оскільки користувач повинен мати уявлення про те, що йому може знадобитися на наступному кроці.

Для створення антени потрібно підготувати наступне:

  1. Ніж і кусачки, вони будуть потрібні для створення прорізів;
  2. Коннектор F-типу;
  3. Провідник;
  4. Кабель з металу, який має бути довжиною не менше 0,5 метрів з маркуванням «РК-75».

Збирається антена наступним чином:

  1. Спершу зачищається провід для того, щоб його можна було підключити до порту в телевізорі. Для цього потрібно просто одягнути на один з кінців дроту перехідник і конектор;
  2. На іншому кінці дроту потрібно зробити відступ довжиною 5 см і прибрати ізоляційний шар. Після цього потрібно просто зняти обмотку з кабельної жили;

  3. Далі потрібно закруглити нитки з дроту, які могли вилізти після зняття обмоток. Повинен вийти джгут;

  4. На цьому етапі потрібно зробити відступ довжиною приблизно 25 см від краю зі джгутом, а потім зняти приблизно 3 см обплетення. У процесі роботи користувач повинен пам'ятати про те, що не варто торкатися центрального джгута, оскільки якщо на ньому будуть навіть найнезначніші пошкодження, він не зможе проводити телевізійний сигнал.

  5. Після необхідно відміряти ще 23 см і зробити надріз до фольги. Тепер потрібно зробити найважливіший етап – приєднати кабель. Для цього потрібно перший кінець під'єднати та прокрутити у зроблений надріз;

В результаті має бути потужна антена, яка може проводити телевізійний сигнал до приладу. Для її перевірки потрібно підключитися до телевізора, а потім зробити налаштування каналів. Встановлювати таку антену необхідно поруч із вікном горизонтально для передачі необхідного сигналу без завад

.

Необхідно відзначити, що конструкція, що вийшла, досить крихка і не годиться для занадто тривалого використання.

Штирева антена

Така антена виглядає, як величезна щогла, штир якої дорівнює приблизно ¼ довжини всієї телевізійної хвилі. Цей прилад можна використовувати на різних рухомих об'єктах, наприклад машинах.Для правильної роботи необхідне мати опір рівний 50 ОМ, яке допомагають добитися встановлені на кінцях конструкції противаги.

У процесі збирання знадобляться такі деталі:

  • Штир, довжина якого дорівнює 0, 8 метрів;
  • Шайба для кріплення конструкції з противаг;
  • Кабель зниження;
  • Коаксіальний провід;
  • 12 противаг, довжина кожного має бути 0, 75 метрів.

Спершу потрібно підготувати шайбу. Для цього необхідно зробити в ній 12 дірок, у які після цього користувач повинен вставити противаги. Крім цього, потрібно просвердлити отвір для штиря. Після того, як шайба буде готова, користувач повинен також підлаштувати всі розміри противаг і штиря. Наприкінці потрібно зібрати конструкцію повністю.

Для встановлення противаг рекомендується використовувати гвинти типу М4.Як тільки користувач встановить всі противаги, він повинен вставити штир у шайбу, а після закріпити їх за допомогою болтів М6 і обмотати конструкцію їх кабелем. Оскільки штир не має електричних контактів, кабель зниження необхідно встановлювати так, щоб він проходив усередині щогли. На завершення конструкцію потрібно заземлити та налаштувати.

Необхідно зазначити, що антену не можна вставляти землю, оскільки через це губиться сигнал.

Петлична антена

У процесі створення даної антени не потрібно наявність особливих знань. Для складання пристрою потрібно підготувати такі деталі:

  • Канцелярський ніж;
  • Жили;
  • Кабель.

Спершу користувач повинен оголити підготовлений кабель з двох сторін приблизно на 5 сантиметрів. Для цього потрібно зняти верхній шар ізоляції як з дроту, так і з внутрішньої жили.Після цього користувач повинен скрутити екранований шар з жилою, а далі потрібно відступити приблизно 5 сантиметрів, попередньо одягнувши термостійку усадку.

Після оголеним кінцем необхідно замкнути іншу частину на раніше зробленому розрізі. Жилу потрібно закрутити для міцності. Наприкінці потрібно буде зняти шар ізоляції в центрі, і прикрутити штекер. Після цього користувач може встановлювати антену та настроювати її.

Інший варіант петличної антени

Представлений варіант відмінно підійде для тих, хто зовсім не планує купувати готову антену. Для виготовлення знадобиться наступне:

  • Щітка;
  • Пісок;
  • Трубка, що має невеликий радіус;
  • Петлевий вібратор;
  • Кабель.

Вібратор необхідно купувати тільки з діаметром, починаючи від 8 і закінчуючи 24 мм, а дистанція між осями не повинна бути менше 7 см. Для виготовлення потрібно вигнути трубку, а потім засипати пісок і закрити всі отвори. Після цього користувач повинен приєднати до щогли вібратор. На вигляд готова модель антени повинна нагадувати звичайну вішалку.

Яка антена краще ловить сигнал

Без, сумнівів у порівнянні самостійно виготовленого приладу та покупного, виграє другий, оскільки він набагато якісніше ловить телевізійний сигнал, завдяки більш якісній конструкції. А якщо порівнювати саморобні антени, то можна зрозуміти, що кожен вид має як свої переваги, так і недоліки.

Нижче представлена ​​таблиця, в якій порівняли всі типи антенних конструкцій, описаних у цій статті вище.

Характеристика Петлична конструкція з вирізом. Штирьова конструкція. Петлічна конструкція.
Чутливість. 3/3 1/3 2/3
Необхідні прилади для складання. Для зборки потрібно підготувати кабель, ніж та жили. Для складання потрібно підготувати штир, шайбу, а також два дроти. Для складання потрібно підготувати матч, штир, кабель, трубка та вібратор.
Легкість складання. Цю антену збирати найскладніше, оскільки майстер повинен робити все максимально акуратно, не зачіпаючи важливі шари проводів. Цю конструкцію можна зібрати за лічені хвилини, оскільки в процесі складання не потрібно продумувати кожен етап. Цей тип конструкції виготовляється трохи довше, ніж попередній тип антени. Однак, процес складання також простий.