Цифрове телебачення Ростелеком

Anonim

Компанія Ростелеком - великий гравець на ринку телекомунікаційних послуг Росії. Під цим брендом поширюється мобільний зв'язок, інтернет і навіть цифрове телебачення, про яке йтиметься у сьогоднішньому матеріалі.

З 2019 року в Росії перестало працювати аналогове мовлення. Це означає, що кожному потрібно подбати про підключення та налаштування цифрового ТБ.

Тарифні плани на цифрове телебачення від Ростелеком

Rostelecom пропонує клієнтам широкий вибір з різних тарифних планів цифрового телебачення. У зв'язку з цим компанія здатна задовольнити потреби різних категорій користувачів.Можна заощадити, обравши початковий тариф, або отримати максимум у разі просунутого ТП.

На 2020 рік у лінійці тарифів РТК представлено 4 пакетні пропозиції:

  • Стартовий;
  • Оптимальний;
  • Продвинутый;
  • Максимальний.

Нескладно здогадатися, що кожен тариф відрізняється набором каналів, а також має свою вартість. Щоб розібратися у всіх особливостях тарифної лінійки Ростелеком, рекомендується розглянути кожен ТП окремо.

Тариф «Стартовий»

Розмір абонентської плати – 260 р/міс.

Найпростіший і доступніший тарифний план, який можуть вибрати ті, хто нечасто дивиться телевізор. Незважаючи на низьку вартість, у рамках ТП є цілих 90 каналів. Це 24 ефірних, 11 пізнавальних, 7 спортивних, 7 музичних, 9 дитячих і купа інших каналів, здатних обов'язково знайти собі аудиторію.

Для роботи цифрового телебачення Ростелеком на цьому та будь-якому іншому тарифі необхідно придбати спеціальну приставку. Також обладнання можна взяти в оренду, що в свою чергу додасть ще 50 рублів розміру абонентської плати.

Тариф «Оптимальний»

Розмір абонентської плати – 360 р/міс.

Назва цього тарифного плану говорить сама за себе. Компанія Ростелеком запевняє, що в «Оптимальному» зібрано ідеальний набір каналів щодня. Їхня підсумкова кількість досягає позначки в 112 штук.

У порівнянні зі «Стартовим» пакетом помітно збільшилася кількість спортивних, музичних та дитячих каналів. Додалися такі популярні телепрограми, як КХЛ, пакет MTV та Boomerang. Це означає, що заняття у рамках «Оптимального» тарифного плану знайдеться кожному за члена сім'ї.

Тариф «Просунутий»

Розмір абонентської плати – 450 р/міс.

Як і у випадку з раніше розглянутими тарифними планами, тут назва теж говорить сама за себе. Якщо вас не влаштовує та кількість та різноманітність каналів, яка представлена ​​в «Оптимальному» пакеті, пропонується вибрати просунутий варіант.

У порівнянні з ТП за 360 р/міс у пакет додалася безліч каналів з кіно та серіалами, пізнавальні та спортивні телепередачі. Загальна кількість каналів на «Просунутому» досягає позначки 134. Це достатня кількість, щоб можна було знайти для себе заняття щовечора.

Тариф «Максимальний»

Розмір абонентської плати – 1350 р/міс

Безкомпромісна пропозиція для тих, хто хоче отримати максимум від цифрового телебачення Ростелеком. У даному тарифі провайдер зібрав не лише найпопулярніші, а й преміальні канали, які зазвичай доводиться підключати за окрему платню. Серед них:

  • Paramount Channel HD;
  • National Geographic HD;
  • МАТЧ ПРЕМ'ЄР;
  • Nickelodeon HD та інші.

У результаті на «Максимальному» стає доступно 163 канали. Так, це не така істотна різниця в порівнянні з «Просунутим» ТП, але наявність преміальних каналів говорить про те, що тариф, що розглядається, дійсно коштує своїх грошей.

Тариф Кількість каналів Преміальні канали Абонентська плата
Стартовий 90 Нет 260 р/міс
Оптимальний 112 Нет 360 р/міс
Продвинутый 134 Нет 450 р/міс
Максимальний 163 Є 1350 р/міс

Безкоштовні канали цифрового телебачення Ростелеком

Розглядаючи тарифні плани, які пропонує підключити РТК, може скластися враження, що за все треба платити. Але це не так. В рамках закону про надання громадянам доступу до послуг цифрового телебачення ефірні канали можна дивитися абсолютно безкоштовно.

Таким чином, без додаткових витрат можна дивитися 20 федеральних каналів та їх HD-версії. Всі телеканали умовно поділені на 2 мультиплекси. Їх склад може змінюватися, але в останні роки він залишається незмінним.

1 мультиплекс:

  • Перший канал;
  • Росія 1;
  • Матч ТВ;
  • НТВ;
  • 5 канал;
  • Россия К;
  • Росія 24;
  • Карусель;
  • Громадське телебачення Росії;
  • ТВ Центр.

2 мультиплекс:

  • РЕН ТВ;
  • Спас;
  • СТС;
  • Домашній;
  • ТВ 3;
  • Телекомпанія П'ЯТНИЦЯ;
  • Зірка;
  • Мир;
  • ТНТ;
  • Муз ТВ.

Крім позначених каналів Ростелеком пропонує дивитися HD-версії «Першого» та Росії-1, а також телеканали «Че» та «Ю». Це означає, що доступ до телепрограм не буде обмежений, якщо людина забуде внести абонентську плату. Канали продовжать свою роботу незалежно від стану особового рахунку користувача.

Додаткові пакети каналів цифрового телебачення Ростелеком

Якщо клієнту РТК недостатньо тієї кількості каналів, які пропонує йому той чи інший тарифний план, він може підключити один або кілька додаткових пакетів. Вони збільшують розмір абонентської плати, натомість дають доступ до преміальних телепрограм.

Кіно

Розмір абонентської плати – 150 р/міс.

Пропозиція для любителів дивитися кіно не виходячи з дому. У складі пакету присутні 15 каналів, що цілодобово транслюють фільми та серіали з усього світу. Серед них:

  • Будинок кіно;
  • Російський ілюзіон;
  • Російський бестселер;
  • Paramount Channel та інші.

Багато з представлених у пакеті «Кіно» телеканалів ведуть мовлення у форматі високої чіткості. Це означає, що клієнт може насолодитися не тільки різноманітністю фільмів і серіалів, але й прекрасною картинкою, яка з достовірною точністю передасть атмосферу того, що відбувається.

Ідеальний HD

Розмір абонентської плати – 299 р/міс.

Пакет для тих, хто цінує високу якість зображення. Ні для кого не секрет, що формат HD найактуальніший для перегляду телеканалів на сучасному телевізорі. А якщо його діагональ перевищує 40 дюймів, дивитися телепрограми в SD стає дуже некомфортно.

Додатковий пакет «Ідеальний HD» надає клієнтам Ростелекому цілий розсип каналів, що ведуть мовлення у форматі високої чіткості. Це інформаційні, пізнавальні, спортивні та кіно-канали. До них належать Eurosport, Матч ТБ, Живи та інші відомі телепрограми.

Пакет ViP

Розмір абонентської плати – 299 р/міс.

Великий набір каналів у форматі високої чіткості, які транслюють голлівудські кіно та серіали. У пакеті VIP клієнт може знайти все необхідне для організації сімейного дозвілля у вихідні або наприкінці робочого дня.

Amedia Premium

Канали виробництва Amedia користуються неймовірною популярністю у телеглядачів, оскільки вони мають ексклюзивні права на показ кіно та серіалів HBO у російському перекладі. На жаль, у рамках цифрового телебачення Ростелеком пакет Amedia Premium недоступний з 2020 року.

МАТЧ! Прем'єр

Розмір абонентської плати – 299 р/міс.

Спортивний телеканал, який спеціалізується на показі матчів Російської Прем'єр-Ліги та інших футбольних турнірів. Основну частину сітки мовлення становлять прямі трансляції. Окрім того, на Матч! Прем'єр виходять тематичні програми власного виробництва та документальні фільми.

МАТЧ! ФУТБОЛ

Розмір абонентської плати – 380 р/міс.

На відміну від Матч! Прем'єр!, до складу цього пакету входить не 1, а цілих 3 канали футбольної тематики. Канали показують прямі трансляції чемпіонатів Іспанії, Італії, Франції, Португалії, Шотландії та Росії. Крім того, у сітці мовлення присутні матчі Кубка Англії, Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. А прямі трансляції розбавляються величезною кількістю тематичних програм і студій.

Дорослий

Розмір абонентської плати – 250 р/міс.

У складі даного пакету 5 каналів для дорослої аудиторії. А саме:

  • Русская ночь;
  • Про ля ля;
  • Brazzers TV Europe;
  • Babes TV HD;
  • Шалун HD.

Оскільки контент зазначених каналів орієнтований на аудиторію 18+, рекомендується встановити PIN-код, щоб доступ до «дорослих» телепередач не отримав дитина.

ШАНТ Преміум HD

Як і у випадку з Amedia Premuim, з 2020 року цей пакет не входить до складу послуг цифрового телебачення Ростелеком. Але його досі можна знайти в рамках послуги «Інтерактивне ТБ» від Rostelecom.

НАСТРОЮ КІНО!

Розмір абонентської плати – 299 р/міс.

У складі цього пакета преміальні канали в HD-якості, що показують шедеври світового кінематографу та кращі твори російського ринку для дітей та дорослих. За допомогою «Налаштування Кіно!» скоротати час зможуть усі члени сім'ї від маленьких дітей до бабусь і дідусів.

Зверніть увагу, що підключення додаткових пакетів можливе лише за наявності одного з діючих тарифних планів Ростелеком.

Як підключити цифрове телебачення Ростелеком

Багато хто, хто прочитає опис тарифних планів цифрового ТБ Ростелеком та додаткових пакетів, зацікавлять способи підключення послуг відомої компанії. Зараз спробуємо розібратися, як можна оформити «цифру» від Rostelecom.

Для підключення послуг можна особисто звернутися до офісу РТК та укласти договір. Представництва компанії є в більшості міст Росії, тому знайти офіс не складе труднощів. Під час відвідування відділення Ростелеком необхідно взяти з собою паспорт.

Также підключитися можна онлайн, відвідавши сайт rt.ru. У верхній частині екрана виберіть своє місто, а потім перейдіть до розділу цифрового телебачення. Тут потрібно вибрати тарифний план, що цікавить, а потім натиснути кнопку «Налаштувати тариф». Після вибору всіх необхідних послуг потрібно натиснути на напис «Оформити заявку».

Далі буде потрібно вказати особисту інформацію про себе. До неї входить ПІБ, контактний номер, місто та конкретна адреса підключення.

Після заповнення всіх необхідних полів з користувачем зв'язується оператор кол-центру. Він уточнює деталі підключення та підтверджує обрану дату, в яку будинок або квартиру відвідає майстер з метою надання та налаштування обладнання.

Приставка для цифрового телебачення Ростелеком

Купувати або брати в оренду приставку для цифрового телебачення Rostelecom потрібно лише в тому випадку, якщо телевізор клієнта не підтримує вбудований тюнер DVB-T2. Якщо ж вдома встановлено старий ТВ-приймач, провайдер запропонує одну з доступних на сьогоднішній день моделей додаткового обладнання.

На жаль, Ростелеком не вказує моделі ТВ-приставок та їх особливості на своєму сайті. Всю необхідну інформацію, що стосується обладнання, можна отримати лише при відвідуванні офісу або вже на місці під час підключення послуг.

Як відключити цифрове телебачення Ростелеком

Оскільки класичне телебачення поступово втрачає популярність, у будь-який момент у клієнта РТК може виникнути потреба у відключенні цифри. Аналогічно підключення виконати операцію можна при особистому відвідуванні офісу Rostelecom.

З собою необхідно взяти паспорт, укладений раніше договір та обладнання, що надавалися в оренду. Якщо ви купували приставку, здавати її не потрібно. Далі провайдер запропонує погасити заборгованість з послуг Ростелеком. Якщо їх немає, вас миттєво відключать від цифрового телебачення.

Зрозуміло, відмовитися від цифрового ТБ можна через інтернет, використовуючи функціонал особистого кабінету Ростелеком. Завітайте на сайт rt.ru, увійдіть до свого облікового запису та подайте онлайн-заявку на відключення послуг. Після цього вам все одно доведеться відвідати офіс для того, щоб здати обладнання назад. Але якщо приставка була повністю викуплена, робити це не доведеться.

Крім того, при оформленні заявки на відключення онлайн доведеться завантажити відскановані документи, включаючи договір на надання послуг. Після заповнення всіх необхідних полів із клієнтом Ростелеком повинен зв'язатися оператор для уточнення деталей розірвання договору.

При виникненні складнощів із відключенням рекомендується звертатися за номером гарячої лінії РТК 8-800-100-08-00.

Добровільне блокування

Клієнт Ростелеком у тому числі може відмовитися від використання послуг цифрового ТБ на певний час. Це дуже зручно у тому випадку. Якщо ви вирушаєте у тривале відрядження чи відпустку. Подати заявку на тимчасове блокування можна трьома способами:

  • під час особистого відвідування офісу компанії;
  • в особистому кабінеті користувача на сайті rt.ru;
  • дзвінком за номером гарячої лінії 8-800-100-08-00.

Так чи інакше, для підтвердження добровільного блокування доведеться надати документи, включаючи договір про надання послуг та паспорт. Тому найбільш зручним варіантом тимчасового відключення є особисте відвідування офісу.

Відмова від платних послуг за допомогою особистого кабінету

Клієнт РТК може керувати будь-якими послугами, які надає компанія, на офіційному сайті rt.ru. Тут є власний кабінет користувача. Для входу достатньо ввести логін та пароль, зазначені у укладеному раніше договорі. Також до облікового запису прив'язаний номер телефону. Тому, якщо ви забули пароль, його можна відновити.

Після входу в ЛК перед користувачем відкривається докладне меню. У розділі «Послуги» він може відмовитись від зайвих опцій. Відмова відбувається дуже просто. Достатньо пересунути повзунок у неактивне положення навпроти тієї опції. Яка більше не потрібна.

Власники смартфонів можуть виконати цю операцію без комп'ютера. На телефон з App Store або Google Play потрібно скачати програму "Мій Ростелеком". У нього такий самий функціонал, як і у повноцінного особистого кабінету. Тому ви легко зможете відключити марні послуги, що входять до складу цифрового телебачення РТК.