IPTV приставка для телевізора

Anonim

Інтерактивне телебачення дозволяє отримати доступ до великої кількості телеканалів, дозволяє насолоджуватися високою якістю показу, дозволяє користуватися різними додатковими функціями під час перегляду. У деяких сучасних моделях телевізійних приймачів є вбудована можливість перегляду IPTV. Якщо цього не передбачено, то можна скористатися відповідною приставкою.

Для чого потрібна IPTV приставка

IPTV-приставка забезпечить отримання таких можливостей:

  1. Можна скористатися спеціальним програмним забезпеченням, яке відкриє доступ до отримання відповідних можливостей.
  2. Є модуль для обробки цифрової інформації.
  3. Забезпечується захист даних, що отримуються або надсилаються по інтернету.
  4. Приставка забезпечує доступ до серверів, які розповсюджують контент та інших відеоресурсів.
  5. Приставка забезпечує контроль над процесом трансляції даних, забезпечуючи високу якість показу відеоконтенту.

При використанні приставки IPTV користувач отримує можливість для наступного:

  1. Перегляд фільмів, що знаходяться у відкритому або платному доступі.
  2. Є можливість використання плейлистів або рейтингів або створення власних.
  3. Доступний перегляд відеофайлів із зовнішніх носіїв.

Демонстрація IPTV контенту відбувається відповідно до таких моделей:

  1. Користувач сам попередньо вибирає те, що він хоче подивитися, потім здійснює оплату. Такі послуги надає, наприклад, Netflix.
  2. Вказаний спосіб застосовують зазвичай постачальники інтернету. При цьому підключається пакет послуг від провайдера, що включає перегляд IPTV.
  3. Надається можливість здійснювати перегляд телепередач у режимі онлайн. Постачальники контенту за це беруть абонентську плату.

Важливо розуміти, у чому полягає відмінність інтерактивного телебачення від потокового:

  1. При звичайній трансляції потік відео відразу потрапляє до телевізійного приймача. Коли використовується IPTV, спочатку відбувається буферизація відеопотоку, потім він передається для показу. Це дозволяє проводити додаткову обробку зображення з метою підвищення його якості.
  2. Проходить програмна обробка потоків введення та виведення контенту.
  3. Проходить більш якісний контроль якості контенту.

На жаль, в деяких випадках інтерактивна відеотрансляція демонструє недоліки. Одним із них є можливе розшарування звуку при низькій швидкості з'єднання зі всесвітньою мережею. Для якісної роботи обов'язковою умовою є отримання якісного інтернету.

Вимоги до інтернету для smart IPTV ресиверів

Інтерактивне телебачення забезпечує якісний показ лише за умови наявності швидкісного каналу доступу до інтернету.

Як вибрати IPTV-приставку

Інколи аналізовані послуги надають найбільші провайдери. Часто вони пропонують як послуги, а й необхідні технічні пристрої. До таких компаній відносяться Білайн, Ростелеком, МТС та інші. У цій ситуації якість роботи приставки гарантується інтернет-провайдером.Він попередньо тестує роботу пристрою на предмет сумісності з роботою у своїх мережах та гарантує високу якість роботи.

В комплекті постачання разом з приставкою надається інструкція до обладнання, а також все необхідне для підключення. Користувачеві не потрібно шукати необхідний кабель або перехідник. При налаштуванні немає необхідності вводити параметри, оскільки компанія сама забезпечує їхню установку.

Існує можливість придбання універсальних приставок, які будуть якісно працювати з різними постачальниками контенту. У цьому випадку при виборі рекомендується звертати увагу на таке:

  1. Важливо, якому бренду відповідає приставка. Наприклад, якщо є телевізійний приймач LG, він буде гарантовано працювати з IPTV приставкою цієї фірми. Зрозуміло. Найчастіше він зможе нормально працювати з продуктами інших фірм.Але в цьому випадку залишається ризик виникнення несумісності між пристроями.
  2. Потрібно, щоб процесор був достатньо потужним, щоб він міг забезпечити якісну обробку відео. Рекомендується вибирати приставки із чотириядерним чіпом. Більш слабкі пристрої не зможуть працювати нормально при трансляції відео з високою роздільною здатністю.
  3. Об'єм ОЗУ понад 2 ГБ забезпечить високу швидкість роботи пристрою.
  4. Деякі приставки можуть мати можливість вбудованої пам'яті. Це корисно, якщо користувач планує перегляд не тільки трансляцій, а й відеофайлів.

Важливо враховувати з якою операційною системою повинен працювати пристрій. Найбільш поширеною є Андроїд.

ТОП найкращих приставок для IPTV

В інтернеті існує велика кількість моделей IPTV приставок. Далі будуть розглянуті найбільш популярні їх різновиди.

Google Chromecast 2

Це один з найчастіше використовуваних пристроїв такого типу. Приставка має невеликі розміри та привабливий зовнішній вигляд. Корпус виконаний із спеціального пластику, що гарантує захищеність пристрою. Цей пристрій можна придбати за ціною від 950 рублів.

У приставці використовується чіп Marvel Armada, який включає двоядерний процесор. ВІН забезпечує високу швидкість роботи пристрою. Об'єм ОЗУ дорівнює 512 МБ. Його достатньо для забезпечення швидкої та стабільної роботи.

Користувач має можливість провести синхронізацію зі смартфоном. Це дає можливість швидко та зручно виконувати налаштування девайсу. Приставка не тільки забезпечує перегляд на телевізорі, але й може передавати зображення на смартфон або інший пристрій за умови, що він використовує операційну систему Android.

Apple TV Gen 4

Ця приставка поєднує високу якість та стильний зовнішній вигляд. Усі роз'єми знаходяться на задній стороні приставки. Apple запропонувала пульт дистанційного керування з незвичайним, але зручним дизайном. Вартість цього пристрою становить від 12300 руб.

В гаджеті використовується потужний процесор A8, що забезпечує ефективну роботу з відео. У пристрої використовується продуктивний графічний блок. 2 ГБ ОЗУ та використовувані чіпи гарантують високу надійність та якість роботи. Користувачі відзначають чудову якість звуку під час використання цієї приставки. Це пов'язано з використанням технології Dolbi Digital 7.

Тут є 64 ГБ флеш-пам'яті. Приставка може з'єднуватись через Ethernet, Wi-Fi або Bluetooth. Забезпечується перегляд як Full HD. Доступне керування за допомогою голосового помічника Siri.

У відео представлені поради для вибору IPTV приставки:

Xiaomi Mi Box International Version

Ця модель багатьма користувачами вважається однією з найкращих у цьому ціновому сегменті. Крім відмінних функціональних можливостей, пристрій може похвалитися особливим покриттям, зробленим за технологією софт-тач. На ньому не залишається слідів пилу або пальців. Цей пристрій доступний за ціною від 5500 руб.

Для роботи тут використовується операційна система Android TV 6. За потреби тут можуть бути встановлені будь-які сумісні програми з інтернет-магазину Google. Для керування можна використовувати вбудований голосовий помічник. Наприклад, при пошуку фільму потрібно натиснути на відповідну кнопку та вимовити його назву. Після цього приставка здійснить необхідний пошук.

Назва Опис Ціна Рейтинг
Xiaomi Mi Box International Version Приставка поєднує в собі багату функціональність та гарний дизайн. Забезпечує високу якість роботи та має хороші технічні характеристики. від 5500 руб ★★★★★
Apple TV Gen 4 Приставка від відомого високою якістю техніки виробника. Поєднує стильний вигляд, якість та надійність роботи. від 12300 руб ★★★★★
Google Chromecast 2 Модель має всі необхідні функції. Можна завантажувати та встановлювати програми з магазину Google. від 950 руб ★★★★★

Як налаштувати та підключити

Для використання приставки потрібно провести її підключення до телевізійного приймача. Щоб це зробити, треба виконати такі дії:

  1. Підключити приставку до телевізора через відповідний роз'єм. Зазвичай для цього використовується HDMI або RCA «тюльпан».
  2. Встановлюється підключення до Інтернету. Для цього можна використовувати бездротовий зв'язок або дротове підключення до домашнього маршрутизатора.
  3. Після включення телевізора потрібно відкрити налаштування здійснити підключення до інтернету.
  4. Для безпосереднього налаштування IPTV заходять у розділ «Системні налаштування», потім - у «Відео». Потрібно встановити такі параметри: «Режим відеовиходу» та «Графічна роздільна здатність».
  5. Затем потрібно підтвердити введені дані та вийти з налаштувань.

У відеоролику показані особливості налаштування IPTV приставок

Якщо вдома використовується роутер, який забезпечує роботу з IPTV, то для його правильного налаштування потрібно виконати такі дії (послідовність дій буде показана на прикладі маршрутизатора D-LINK):

  1. Необхідно увімкнути комп'ютер і запустити будь-який браузер. В адресний рядок потрібно ввести IP-адресу роутера та перейти на сторінку входу в налаштування.
  2. Потім потрібно ввести логін і пароль. Якщо вони не змінювалися, то для введення потрібні стандартні значення. Якщо користувач встановив нові параметри входу, потрібно використовувати їх.
  3. Після входу на сторінку налаштувань з лівого боку сторінки можна буде побачити головне меню. Потрібно вибрати розділ «Advanced Network» і перейти до нього.
  4. Необхідно зробити позначку навпроти напису «Enable Multicast Streams».
  5. У деяких моделях потрібно поставити пташку навпроти «Включити IGMP».
  6. У меню налаштувань потрібно відзначити «Keep Alive».
  7. Потім зберігають зроблені зміни і виходять з налаштувань.

При використанні інших типів роутерів виконуються аналогічні дії.

При використанні IPTV для встановлення потрібних програм можна скористатися відповідним інтернет-магазином. Кожен бренд має свій. З нього скачують додаток для роботи з IPTV та встановлюють його. Зазвичай після налаштування доступу до Інтернету потрібно вибрати плейлисти для перегляду. Їх беруть на ресурсах провайдера і вказують у настойках програми.

Використання IPTV робить перегляд відео більш комфортним та якісним. Для того, щоб скористатися такою можливістю, потрібна наявність швидкого доступу до всесвітньої мережі та правильно обрана приставка.