Оператори хочуть закрити всі безліміти

Anonim

Мобільні оператори почали поступово відмовлятися від безлімітних тарифів та опції. Експерти пов'язують такий крок із падінням доходів телекомунікаційних компаній під час пандемії коронавірусної інфекції. Очікується, що всі безлімітні тарифи та послуги стануть дорожчими на 15-20% вже цієї осені.

Зміни у мобільних операторів

З 27 серпня компанія МТС змінила базові умови безлімітного тарифу «Тарифище». Представник компанії розповів журналістам, що зараз у користувачів є вибір, можна залишитися на безліміті і пати більше на 50-75 рублів або ж перейти на новий формат тарифного плану із збереженням тієї ж вартості, що була раніше.Але в останньому випадку про безлімітний інтернет вже не йдеться, на місяць дається всього 30 ГБ мобільного інтернету.

Зміни торкнулися й інших операторів великої четвірки. Компанія Теле2 з 26 серпня цього року закрила для підключення фізичних осіб послугу «Дуже багато інтернету».

Не відстають і невеликі телекомунікаційні компанії. Так СберМобайл з липня поточного року почав тарифікувати трафік популярної російської соціальної мережі «ВКонтакте» для своїх абонентів. Хоча раніше користуватися цією послугою можна було безкоштовно, і трафік з основного пакета не витрачався.

Чим пояснюється відмова від безлімітних тарифів та послуг

Головний аналітик компанії Mobile Research Group Ельдар Муртазін пояснив, що від безлімітних тарифів і послуг телекомунікаційні компанії відмовляються або підвищують на них ціни, оскільки їм вони невигідні. Дійсно, навіщо мобільному оператору давати абонентам безліміт, якщо можна дати певну кількість хвилин і гігабайт, а все, що вище за ліміт, надавати платно.