Як налаштувати цифрові канали на телевізорі DEXP

Anonim

Марка «DEXP» – порівняно молодий бренд телевізійної техніки, що характеризується оптимальним співвідношенням «ціна-якість». Досить широкий функціонал дозволяє здійснювати прийом аналогового та цифрового сигналу, а за допомогою вбудованої технології SMART – користуватися можливостями мережі Інтернет. Незважаючи на інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, просту навігацію меню, власники стикаються із проблемою пошуку програм. Однак, якщо слідувати інструкції, налаштувати цифрові канали на телевізорі DEXP можна за чверть години, причому самостійно без допомоги фахівця.

Як перевірити підтримку DVB-T2 на DEXP

Перше, що потрібно зробити після купівлі та розпакування нової ТВ-панелі DEXP, перевірити, чи підтримує він сучасний стандарт прийому сигналу. Наявність доступу до цифрового ТБ забезпечується за рахунок вбудованого модуля, що конвертує сигнал у формат DVB-T2. Для перевірки доцільно скористатися будь-яким із наведених нижче способів.

Перший варіант передбачає відвідування сайту виробника - dexp.club. Для цього потрібно:

  • вибрати категорію «Телевізійне обладнання»;
  • в пошуковий рядок ввести модель свого телевізора;
  • на сторінці товару перейти до вкладки «Характеристики»;
  • переконатися, що у розділі «Функції» є рядок «Підтримка DVB-T2».

Другий варіант має на увазі відвідування Яндекс Маркета. Тут знадобиться виконати аналогічні дії:

  • Перейти на головну сторінку;
  • Ввести в пошук модель ТВ-приймача;
  • На сторінці товару знайти та відкрити розділ «Прийом сигналу»;
  • Перевіритися, що навпроти рядка «Підтримка DVB-T2» стоїть напис «Є».

Що робити, якщо телевізор не підтримує цифрове мовлення

Якщо в характеристиках телевізора підтримка сучасного стандарту мовлення, то він не оснащений вбудованим DVB-T2 тюнером. Не варто впадати у відчай, оскільки існує як мінімум два способи вирішення подібної проблеми:

  • Покупка нового телевізора. Необхідно переконатися, що пристрій може приймати сигнал у форматі DVB-T2. Даний варіант вважається фінансово витратним, оскільки вартість подібних моделей починається від 8000 рублів.
  • Придбання цифрової приставки. З її допомогою користувач має можливість підключати будь-який телевізор до цифрового ТБ. У цьому випадку також доведеться витратитися, але значно менше, оскільки бюджетну модель можна купити за ціною 650 рублів.

Налаштування каналів на телевізорі DEXP в автоматичному режимі

Найпростішим і найшвидшим способом налаштування є автоматичний пошук. Якщо підключення виконано правильно, і відзначається високий рівень сигналу, після завершення телевізора виявить 20 цифрових каналів, що входять до базового пакета. Для цього знадобиться:

Підключити антену до ТВ-пристрою. Якщо вбудований модуль відсутній, необхідно підключити приставку через порт RCA.

  • На пульті дистанційного керування натиснути кнопку «Source». Пройти основні етапи налаштування: вказати країну, вибрати категорію програм, які потрібно відшукати, та підтвердити вибір кнопкою «Ок» або «Enter».

  • Далі відкрити меню телевізора однойменною кнопкою на пульті керування, перейти в розділ «Канали», вибрати режим «Автопошук».

Через 5-10 хвилин, протягом яких система просканує всі частотні діапазони, на екрані відобразяться всі знайдені канали та радіостанції.

Як налаштувати канали на телевізорі DEXP вручну

Якщо автоматичний пошук не дав потрібного результату: телевізор не зміг знайти жоден мультиплекс або підключив лише частину програм, можна активувати інший режим – налаштування каналів вручну. Алгоритм дій залежатиме від типу ТБ, тому доцільно докладно розглянути кожен варіант.

Кабельні канали

Ручний пошук програм кабельного мовлення зазвичай виконується в такій послідовності:

  • До телевізора DEXP підключити кабель провайдера.
  • Відкрити вікно налаштувань за допомогою ТВ-пульта, після чого перейти до розділу «Канали».
  • В якості джерела сигналу вказати «Кабель».
  • Вибрати функцію «Ручне налаштування» та встановити параметри пошуку. Дані можна дізнатися безпосередньо у провайдера або у чергового оператора гарячої лінії.
  • Після введення натиснути кнопку «Старт» і, дочекавшись закінчення процесу, зберегти всі знайдені канали.

Ефірні канали

Щоб зайнятися пошуком ефірних програм вручну, необхідно послідовно здійснити цілий набір дій.

  • Маніпулюючи пультом дистанційного керування, відкрити телевізійне меню.
  • Вибрати та перейти до розділу під назвою «Канали».
  • Активувати режим «Ручний пошук».
  • Оскільки приймання-передача сигналу здійснюватиме дециметрова антена, її і варто вказати як основне джерело.

Далі потрібно задати параметри пошуку. Для цього ввести частоту та номер ТВК для першого та другого мультиплексу. Оскільки дані є унікальними кожному за регіону, їх можна знайти на інтерактивної карті ЦЭТВ. Для правильного введення рекомендується використовувати клавіші зі стрілками «вліво/вправо».

На завершення необхідно запустити процес сканування кнопкою «Старт» і почекати, поки всі доступні канали відобразяться на ТВ-екрані. Їх слід зберегти, а потім відсортувати та впорядкувати.

Супутникові канали

Найбільше дій потрібно виконати при ручному налаштуванні каналів, що транслюються з супутника. Але якщо слідувати заданому алгоритму, пошук можна здійснити з мінімальною втратою часу. Для цього знадобиться:

  • Підключити до телевізора супутникову антену.
  • Шляхом натискання на клавішу «MENU», відкрити вікно налаштувань.
  • Перейти до розділу «Канали» та вибрати режим «Ручний пошук».

  • В якості джерела сигналу цього разу вказати «Супутник».
  • Тепер необхідно розпочати налаштування прийому сигналу. Для цього потрібно буде ввести дані, отримані від провайдера. Це стосується режиму DiSeqC, живлення LNB, та інших характеристик.
  • Використовуючи клавіші зі стрілками «↑↓», задати частоту та діапазон пошуку.
  • Після цього запустити процес сканування та дочекатися його завершення.

Як налаштувати цифрове ТБ на телевізорі DEXP без приставки

Якщо телевізор DEXP оснащений вбудованим тюнером, процес налаштування значно спрощується, і вже через 5-10 хвилин власник може насолоджуватися переглядом програм у високій якості. Запропонована інструкція підходить для всіх моделей, які підтримують стандарт DVB-T2.

В першу чергу необхідно підключити антену до телевізора. Оскільки ТВ-приймач самостійно ловить "цифру", на задній стороні корпусу потрібно відшукати відповідний вхід і ставити в нього штекер кабелю.

  • Далі на дистанційному пульті натиснути кнопку «Source». Коли на екрані з'явиться таблиця з режимами, які підтримує телеприймач, потрібно вибрати ЦТВ (цифрове телемовлення).Це той режим, в якому відбуватиметься налаштування каналів. Як тільки з'явиться вікно, натисніть «ОК» або «Enter».
  • Тепер потрібно потрапити в меню, натиснувши на ПДУ на відповідну кнопку «MENU». У списку розділів знайти "Канали". Для зручності перемикання краще використовувати стрілки «Вверх/вниз».

Щоб знайти 20 федеральних цифрових каналів, достатньо вибрати режим «Автопошук» і запустити сканування. Для цього за допомогою пульта знайти відповідний пункт меню та натиснути на «Enter» .

Пошук виконується за всіма доступними частотними діапазонами, і зазвичай займає 5-10 хвилин. Після завершення екрана будуть відображені всі знайдені канали та радіостанції.

Управління списком каналів

Після того, як всі необхідні канали будуть знайдені, їх для зручності та за бажанням користувача можна відсортувати та впорядкувати. Непотрібні програми краще просто видалити (за потреби їх можна буде повернути, виконавши повторне сканування). Спочатку потрібно вибрати потрібну програму зі списку знайдених. Потім виконати одну з таких дій:

  • Щоб перемістити канал, натиснути на жовту кнопку, розташовану на пульті дистанційного керування, а потім, використовуючи кнопки «вгору/вниз», змінити його розташування в списку.
  • Для перейменування необхідно скористатися кнопкою зеленого кольору. Після натискання на відповідне поле слід ввести нову назву вибраного елемента.
  • Щоб видалити канал, достатньо задіяти червону кнопку. Програма зникне зі списку, і телевізор не відстежуватиме її частоту.

Можливі проблеми та їх вирішення

Налаштування цифрових каналів на телевізорі DEXP зазвичай не викликає складності і під силу навіть недосвідченим користувачам. Однак ймовірність виникнення різних помилок все ж таки існує. Найчастіше їх можна виправити самотужки, якщо дотримуватися наступних рекомендацій.

Проблеми та рішення Проблема з відображенням ефірних каналів: телевізор не знаходить обидва мультиплекси або ловить не всі програми

Причинами можуть стати: низький коефіцієнт посилення антени;зміна спрямованості приймача. У першому випадку знадобиться придбати підсилювач, у другому – зорієнтувати антену прямо на ретранслятор. До того ж трапляються випадки зміни параметрів мовлення. Якщо збій відбувся, необхідно налаштувати вручну. Неправильно вибрано режим відображення.

На телевізорах DEXP в залежності від формату мовлення є кілька режимів.ЦТВ – трансляція цифрових каналів; АТВ – показ аналогових програм; AV - підключення зовнішнього пристрою; HDMI – приєднання приставки або іншого обладнання. Якщо телевізор використовується як монітор комп'ютера, рекомендується активувати режим ПК. Гальмування, низька якість зображення.

Погіршення трансляції зазвичай спостерігається за несприятливих погодних умов. Картинка починає зависати, розпадатися на кольорові фрагменти, а то й зовсім зникає. Необхідно перевірити: Надійність кріплення антени, правильність її розташування, цілісність кабелю з'єднання та інших елементів, встановлених на шляху до ТБ-приймача. Поганий прийом сигналу.

Це відбувається, коли: Антена не підтримує стандарт DVB-T2, а приймає лише аналоговий сигнал: Виникає системний конфлікт між приймальним пристроєм та телевізором. У першому випадку потрібно замінити антену, у другому – придбати додатковий тюнер.На екрані з'являється напис "Помилка програми ohdpluginlibrary".

Подібне повідомлення вказує на помилку в роботі програмного забезпечення. Для вирішення завдання потрібно виконати скидання налаштувань до заводських параметрів, а потім встановити нове програмне забезпечення.