Підсилювач ТВ-сигналу для телевізора

Anonim

Існує кілька поширених причин погіршення телевізійного сигналу. Кожна проблема має свої нюанси усунення.

Чому погіршується телесигнал

Перелічити всі причини в рамках цієї статті не вийде, тому варто обмежитися лише найпоширенішими з них:

  1. Проблеми на лінії провайдера. Як правило, компанії, що надають подібні послуги, регулярно проводять профілактичні та ремонтні роботи, які призводять до тимчасового погіршення ефіру, виникнення шумів та перешкод. Те саме стосується і окремо взятих ТБ каналів.
  2. Несправність обладнання. Якщо користувач отримує аналоговий сигнал від антени, він повинен бути готовий до постійних перешкод і зниження якості зображення. Такі антени зазвичай висять надворі і піддаються впливу зовнішніх природних чинників, що негативно б'є по їх термін експлуатації. Вийти з ладу також може і TV приставка, яка стоїть поряд із телевізором.
  3. Проблема з кабелем або телевізором. Наприклад, поламатися може провід, яким протікає сигнал, чи роз'єм у телевізорі. У такій ситуації сигнал не повністю зникає, а лише погіршується.

  4. Проблеми з інтернетом. У багатьох людей робота ТБ безпосередньо залежить від роботи домашнього інтернету. Якщо Wi-Fi роутер видає слабкий сигнал, швидкість передачі даних по мережі зменшується. Таким чином, інтернет працює повільніше, а телесигнал втрачається або слабшає.
  5. Сторонні шуми. Якщо поруч із телевізором включити інші пристрої, наприклад, мікрохвильову піч, сигнал ТБ може погіршитися, т.к. прилад працює на іншій частоті, створюючи перешкоди для TV.

Повідомлення про відсутність ТБ сигналу може виглядати так:

Методи забезпечення впевненого прийому ТБ сигналу

Щоб регулярно не спостерігати відсутність або погіршення прийому, можна скористатися такими методами стабілізації ТБ сигналу:

  • Використання підсилювача. Це прилад, який не дозволяє сигналу падати, опускатися нижче за певну межу, якщо прийом повністю не відключений. При цьому у користувача з'являється можливість завжди бачити чітке зображення на екрані без перешкод і шумів. про особливості підсилювачів буде розказано у наступних розділах статті.

  • Заміна старої антени на нову. Даний варіант є актуальним для тих людей, хто досі користується можливостями аналогового сигналу. Можливо, стара антена застаріла або частково зламалася і вже не здатна видавати високий телесигнал.

Зовнішній вигляд телевізійної антени:

  • Ізолювання телевізора від місць. де спостерігаються сторонні шуми, викликані застосуванням пристроїв, які працюють на іншій частоті, тим самим заглушаючи телесигнал.
  • Ремонт або заміна телевізора. Ще один поширений метод, що дозволяє досягти покращення TV сигналу. Іноді у виникненні проблем зі слабким прийомом винен сам телевізор, і його необхідно віддати до сервісного центру для проведення діагностики.

Що таке антенний підсилювач і коли він допоможе

Як і було сказано вище, це прилад, що вичавлює зі звичайної антени всі соки. Тобто. цей пристрій змушує антену видати потужніший сигнал для стабілізації зображення.

Телепідсилювач монтується безпосередньо на антену за допомогою спеціальних кріплень, що поставляються в комплекті з апаратом.

Щоб зрозуміти, чи допоможе підсилювач покращити сигнал, необхідно виконати ряд простих маніпуляцій відповідно до алгоритму:

  1. Поставити телевізор максимально близько до антени. У цій ситуації зручніше пересувати антену, ніж сам ТБ.
  2. Перевірити, чи покращився сигнал після здійснення попередньої маніпуляції. Тобто. якість картинки на екрані повинна покращитися.
  3. Якщо зображення дійсно стало кращим за якістю, то підсилювач можна придбати та встановити.Якщо результат негативний, і картинка ніяк не змінилася, то сенсу в монтуванні телепідсилювача немає. Негативний результат свідчить про часткову поломку антени.

Переваги та недоліки антенних підсилювачів

У антенних телепідсилювачів є ряд відмінних рис, які зручніше розглянути у вигляді невеликої таблички.

Плюси та мінуси Можливість покращення якості трансляції у кілька разів залежно від особливостей та функціоналу антени. Можливість налаштовувати телевізійні канали, які мають слабкий сигнал. Наприклад, "Перший канал" на аналоговому ТБ. Збільшення діапазону частот каналів. Блокування більшої кількості перешкод, що стабілізує зображення, робить його якіснішим. Можливість спотворення відеопотоку під час використання кількох пристроїв одночасно. Висока вартість якісних моделей. Висока ймовірність швидкого виходу з ладу під впливом зовнішніх факторів, якщо антена встановлена ​​на вулиці.Складність монтажу, необхідність постійної перевірки якості картинки, що передається при установці підсилювача на антену, а також його часткового розбирання.

Як вибрати підсилювач ТВ сигналу

В першу чергу, необхідно ознайомитися з технічними характеристиками виробу та перевірити, чи підходить цей пристрій під ситуацію користувача. На бренд, марку підсилювача звернути увагу не варто, т.к. більшість моделей виготовляються в Китаї.

Пристрої для покращення телевізійного сигналу, вибираються, виходячи з їх видів. Далі буде представлено докладну класифікацію приладів подібного призначення, завдяки якій людина зможе визначитися з вибором.

За дальністю прийому сигналу

Посилення сигналу приладами, що розглядаються, може здійснюватися на відстані від 30 км до 150 км.

За коефіцієнтом посилення

Тут також не варто вибирати моделі з максимальним коефіцієнтом посилення. Оптимальним показником, якого буде цілком достатньо для домашньої антени, є 26 ДБ. Такий підсилювач зможе посилювати телесигнал на відстані 50 км. від ТБ. Тим більше, пристрої з таким показником посилення зможуть забезпечувати стабільний сигнал навіть за несприятливих погодних умов.

За частотним діапазоном

При вивченні технічних характеристик того чи іншого підсилювача необхідно уважно ознайомитися з діапазоном частот його роботи. Також важливо переконатися, що телевізор та антена підтримують такі частоти, тобто. можуть із нею працювати. Якщо ТБ не приймає частоти підсилювача, пристрій не зможе покращити телесигнал або працювати не на повну силу, не розкриється до кінця.

За місцем встановлення

Підсилювачі можуть монтуватися як всередину корпусу антени, так і з його зовнішнього боку.Вибираючи той чи інший варіант, слід керуватися індивідуальними особливостями телевізійної антени, а також власними уподобаннями. Якщо в людини активна антена, то підсилювач, швидше за все, можна встановити лише з зовнішньої сторони, тобто. монтаж всередину буде недоступний.

За коефіцієнтом шуму

Підсилювач для TV пристроїв повинен не тільки підвищувати якість сигналу, але й стабільно працювати протягом кількох років. Термін служби приладу зазвичай заявлено виробником апарату. Тому рівень шуму телепідсилювача має перевищувати 10 ДБ. У такому режимі термін служби приладу значно збільшиться.

За харчування

Підсилювачі, що служать для покращення ТБ сигналу, можуть працювати як від мережі, так і від акумулятора. У першому випадку прилад живиться від антенного кабелю, а в другому від вбудованої в корпус батареї.

Антенний підсилювач, що працює від акумулятора:

За типом корпуса

Вибираючи підсилювач, важливо ознайомитися з технічними характеристиками матеріалу, з якого він виготовлений. Якщо антена не піддається впливу природних факторів, наприклад, встановлена ​​на заскленому балконі, можна вибрати пластиковий телепідсилювач. Також у магазинах можна знайти прилади з міцним корпусом, який захистить мікросхему від опадів.

Як підключити антенний підсилювач

Процедуру монтажу можна виконати самостійно. Для цього необхідно ознайомитись лише з деякими рекомендаціями або переглянути навчальне відео в інтернеті щодо підключення підсилювача «под зажим».

Щоб довго не шукати інформацію щодо виконання поставленої задачі в глобальній мережі, можна скористатися наступним алгоритмом:

  • Взяти до рук телевізійний кабель, що йде від антени. та акуратно зачистити його кінець. Для цього можна скористатися невеликим, але гострим ножем. Зрізати ізоляцію дроту рекомендується круговими рухами. Цей процес слід виконувати гранично акуратно, щоб уникнути неприємних наслідків надалі.

  • На мікросхемі підсилювача є спеціальне кріплення, в яке і треба встановити обробний кабель, а потім затягнути його за допомогою гайки для фіксації в одному нерухомому положенні. Щоб було зрозуміло, про що йдеться, треба ознайомитися із зображенням:

Після здійснення вищезгаданих маніпуляцій залишиться тільки повністю затиснути провід гайкою і обрізати зайве, скориставшись тим же ножиком або ножицями.

Далі підсилювач кріпиться на саму антену або безпосередньо встромляється в розетку 220 Вольт.

ТОП кращих підсилювачів для антен

Дослідні фахівці пропонують ознайомитися з рейтингом кращих моделей пристроїв, призначених для покращення телевізійного сигналу. Кожна модель має свої технічні характеристики та індивідуальні особливості.

Отже, представимо найпоширеніші та надійніші марки ТБ підсилювачів:

  1. Широкополосний телепідсилювач SWA9001/999/9701. Ця модель безпосередньо приєднується до телевізійної антени і живиться від кабелю прийому сигналу. Вона не має вбудованого перемикача діапазону частот роботи та спочатку функціонує на одній частоті. Має хороші експлуатаційні якості, надійність і довговічність використання.Має міцний корпус, здатний захистити пристрій від несприятливих погодних умов. Крім того, прилад коштує не дорого, що повністю виправдовує його призначення.

  2. Італійський телепідсилювач Televes. Він має п'ять виходів, що дозволяє підключати одночасно одразу 5 антен. Живлення прилад отримує від знімного акумулятора, що постачається в комплекті. При поломці батареї її можна буде легко замінити на нову, яка коштує копійки. Незначним недоліком моделі вважається відносно невеликий коефіцієнт посилення всього на 16 ДБ. Однак апарат має низький рівень шуму і відмінно перешкоджає різним перешкодам. Цей підсилювач можна рекомендувати для домашнього використання.

  3. Gecen A05-02. Така модель часто використовується для посилення супутникового сигналу TV.Пристрій має широкий діапазон частот від 950 до 2400 МГц. Цих показників цілком достатньо домашнього застосування. Також пристрій не потрібно підключати до мережі, т.к. він отримує живлення від інтегрованого в корпус акумулятора.

  4. RTM LNA02. Ця модель підійде власникам телевізійних приставок, які вже втомилися мучитися із постійним пропаданням сигналу. Відрізняється простотою монтажу на антену, а також не потребує додаткового налаштування після підключення та активації. Здатний підсилювати телесигнал до 20 дБ. Цього вистачить для домашнього вжитку. Крім цього, якість складання підсилювача, що розглядається, знаходиться на високому рівні.

  5. Alcad Al-200. Одна з найпоширеніших моделей, які підходять для застосування в квартирах. Має середній показник коефіцієнта посилення 24 ДБ, а також два виходи. Цей прилад працює від розетки 220 Вольт.

  6. Wisi VM 8351. Має схожі з попередньою моделлю технічні характеристики. Пристрій відрізняється низькою вартістю та високим терміном експлуатації. Це потужний прилад щоглового типу. Має два виходи та монтується безпосередньо на антену. Крім того, здатний пережити несприятливі погодні умови.

  7. Terra HA126. Цей телепідсилювач призначений виключно для домашнього використання. Його коефіцієнт посилення може сягати 20 ДБ. Обладнаний вбудованим перемикачем регулювання зображення телевізійних каналах. Це обладнання широкосмугового типу, частота якого варіюється від 49 до 873 МГц.

Скомпонувати вищенаведену інформацію зручніше у вигляді таблиці для повного розуміння.

Назва Опис Ціна
SWA9001/999/9701 Це широкосмуговий підсилювач, що безпосередньо підключається до антени і отримує живлення від акумулятора до посилення в 16 ДБ. 80 рублів
Televes Італійська модель з 16 ДБ посилення, зі знімним акумулятором та високим рівнем опірності перешкодам. 2500 рублів
Gecen A05-02 Має широкий діапазон частот, призначений для посилення сигналу супутникового телебачення. Має вбудовану батарею з високим запасом міцності. 300 рублів
RTM LNA02 Телепідсилювач для приставок з високою якістю складання та граничним коефіцієнтом посилення в 20 ДБ. 290 рублів
Alcad Al-200 Якісний та потужний прилад з посиленням до 24 ДБ. Пристрій потрібно підключати до антени, т.к. воно працює від мережі 220 В. 990 рублей.
Wisi VM 8351 Один із найнадійніших підсилювачів, що має міцний корпус, який захищає мікросхему від зовнішніх природних впливів. Виробник гарантує пристрою довговічність експлуатації. 2750 рублів
Terra HA126 Коефіцієнт посилення даного пристрою досягає 20 ДБ. Крім того, підсилювач має можливість регулювання якості зображення на окремому каналі за допомогою вбудованого перемикача. має діапазон частот від 49 до 873 МГц. 1990 рублів

Вибираючи підсилювач для свого телевізора, не забудьте уважно оглянути прилад з усіх боків щодо наявності сколів, подряпин та інших дефектів. Такі нюанси можуть стати причиною відмови у проведенні гарантійного обслуговування під час поломки апарату. Також звертайте увагу на поведінку продавця-консультанта.

На підставі вищесказаного можна зробити висновок, що підсилювачі ТБ сигналу чудово справляються з поставленим завданням і здатні покращувати якість зображення, що подається на екран. Щоб краще вникнути в тему, необхідно ознайомитися з матеріалом статті.