Що буде

Anonim

В інтернеті іноді висміюють користувачів, які завертають мобільники у фольгу. Більшість людей не розуміють, навіщо це робити, тому такі дії нічого, крім сміху, не викликають. Спробуємо розібратися, для чого це роблять і чи є в таких маніпуляціях сенс.

Фольга допоможе позбутися настирливих дзвінків

На мобільний телефон, який загорнуть у фольгу, неможливо додзвонитися. Мережа просто зникає. Це, звичайно, не вихід, але іноді просто необхідно стати недосяжним для всіх, не вимикаючи мобільник.

Приватність передусім

Для користувачів, які стурбовані питаннями приватності, придумані навіть спеціальні чохли та сумки для мобільних пристроїв, які не пропускають сигнал мережі. Знайти такі аксесуари можна на китайських торгових майданчиках. Примітно, що в описі до таких товарів сказано, що чохол, що блокує, працює надійніше, ніж якби ви просто вимкнули мобільник або витягли з нього акумулятор.

Звичайно, довіряти цій інформації повністю не варто, оскільки продавцю головне продати свій товар. Але після прочитання стає зрозумілим, що сенс у обертанні телефону фольгою все-таки є. В інтернеті є навіть інструкції, як самостійно виготовити надійний захисний чохол із фольги.

У звичайному житті такі складності може бути ні до чого. Можна просто активувати режим польоту або вимкнути мобільник.

Захист від випромінювання

Вже багато років точаться суперечки щодо шкідливого впливу мобільних телефонів на організм людини. Дійсно, електромагнітне випромінювання може бути шкідливим, тому для людей, які переживають за своє здоров'я, екранування мобільного телефону також має певний сенс.

В мережі є багато лайфхаків, які так чи інакше пов'язані з фольгою та смартфонами. Наприклад, можна обернути шматочком фольги кінець ручки або олівця і вийде примітивний стілус. Зі звичайної фольги можна швидко зробити і підсилювач сигналу Wi-Fi.