Як підключити телевізор до вай-фай

Anonim

Бездротовий інтернет за протоколом Wi-Fi активно розвивається в останні роки. За допомогою роутера користувач може не підключати до ПК, планшета чи смартфона зайві дроти для виходу в мережу. Таким чином, вихід в інтернет через вайфай є ідеальним способом спілкування між людьми та споживання контенту.

Навіщо підключати телевізор через вай фай

Wi-Fi підтримується на різних пристроях. Протягом останніх 10 років відповідний датчик почали встановлювати навіть у ТВ-приймачі. І тут у деяких людей може мимоволі виникнути питання, а для чого взагалі потрібний вайфай на телевізорі.

Насправді, відповісти на задане запитання може будь-яка людина, яка активно користується сучасними технологіями. Як ми знаємо, інтернет дозволяє людям споживати різний контент:

  • дивитись фільми;
  • користуватися YouTube;
  • слухати музику;
  • переглядати фотографії;
  • грати в ігри.

Через прихильність людини до глобальної мережі, виконання зазначених операцій було б неможливим без підключення до інтернету. На жаль, на екрані комп'ютера чи смартфона дивитися фільми та користуватися всіма перевагами відеохостингу YouTube виявляється не дуже зручно. Діагональ дисплея не дозволяє влаштувати сімейний перегляд і навіть самостійно насолодитися контентом в повній мірі.

Інша справа, якщо організовувати домашній кіносеанс на телевізорі.Екрани ТВ-приймачів значно більші, ніж на смартфонах та комп'ютерах. А це означає, що телевізор був і залишається ідеальним засобом для перегляду фільмів та серіалів онлайн. І тут ніяк не можна уникнути підключення до вайфаю. Так що дана функція обов'язково необхідна кожній людині, яка любить користуватися всіма благами цивілізації.

Визначаємо, чи підтримує телевізор Wi-Fi

Головна проблема при підключенні телевізора до інтернету полягає в тому, що далеко не всі подібні пристрої мають вбудований адаптер Wi-Fi. А він, як правило, встановлюється у моделі з підтримкою технології Smart TV. Таким чином, для розуміння того, чи можна підключити телевізор до вайфаю, потрібно перевірити наявність сумісності зі Смарт ТВ.

Smart TV є збірним чином ТВ-приймача з розумними функціями. Такий телевізор має власну операційну систему (як на комп'ютері, але трохи простіше), функціонування якої вкрай обмежене без підключення до інтернету.

Виходить, що для визначення сумісності з Wi-Fi необхідно перевірити підтримку функції Smart TV. Зробити відповідний висновок дуже просто. Достатньо включити ТВ-приймач та звернути увагу на меню. Якщо вона має велику кількість програм, а не тільки розділ налаштувань, то ваш телевізор однозначно підтримує Smart TV і вайфай.

Крім того, необхідна інформація завжди вказується на коробці та в інструкції ТВ-приймача. Також наявність Wi-Fi іноді позначається маркуванням на корпусі пристрою. А якщо знайти відповідну інформацію не вдалося, достатньо відвідати сайт виробника, а потім вивчити характеристики своєї моделі.

Порядок підключення та налаштування

Налаштувати з'єднання телевізора з інтернетом може будь-який власник пристрою, оскільки інструкція підключення докладно описана в інструкції, а також наводиться на екрані ТВ-приймача під час першого увімкнення.Однак, у посібнику користувача описуються далеко не всі можливі способи підключення. А ще розробники обходять стороною перелік необхідних компонентів обладнання.

Тому, якщо ви не знаєте, як підключити телевізор до Wi-Fi, пропонуємо ознайомитися з нашою інструкцією. Для кожного окремого способу налаштування з'єднання представлено свій алгоритм. Так що рекомендується вивчити всі можливі варіанти для вибору найбільш підходящого.

Як підключити телевізор через вай фай без проводів

Це оптимальний метод підключення, який використовується більшістю користувачів. Щоб налаштувати вайфай на телевізорі, потрібно мати кілька пристроїв, а також дотриматися деяких умов:

  • вай фай роутер;
  • оплачені послуги інтернету;
  • телевізор зі Smart TV.

В принципі, нічого специфічного у вказаному списку немає, так що можна відразу переходити до підключення. Спочатку потрібно переконатися у працездатності маршрутизатора. Для цього достатньо перевірити вихід в інтернет через комп'ютер або смартфон.

Якщо все функціонує стабільно, переходимо до налаштування телевізора. Підключати додаткові дроти не доведеться, так що просто вмикаємо ТВ-приймач і відразу бачимо пропозицію підключити інтернет. Вибираємо бездротовий тип мережі, а потім ім'я свого роутера.

Для підтвердження підключення потрібно ввести пароль від маршрутизатора. Також підключитися можна вже після того, як телевізор пройшов процедуру першого увімкнення, у розділі налаштувань «Мережа» (назва може відрізнятися залежно від марки та моделі пристрою). Тут також слід вибрати бездротову мережу, ім'я роутера, а потім ввести пароль.

Весь процес підключення займе не більше 5 хвилин. Але враховуйте, що сигнал Wi-Fi може просто не дотягнутися до телевізора. Особливо якщо він стоїть в іншій кімнаті. Тому обов'язково перевіряйте потужність та якість сигналу.

За допомогою WPS, One Foot Connection або Plug & Access

Для спрощення підключення розробники телевізорів вигадують різні функції. Наприклад, WPS, OFC чи Plug & Access. Вони можуть допомогти в тому випадку, якщо користувач забув пароль від вайфай-роутера, або у нього виникли інші проблеми з налаштуванням.

Найпоширенішою є функція WPS. Вона підтримується більшістю телевізорів. Для реалізації підключення необхідно переконатися, що WPS є в тому числі на роутері. А для безпосереднього підключення потрібно відкрити відповідний пункт меню телевізора і натиснути кнопку WPS на маршрутизаторі.Таким чином, з'єднання буде налаштовано без введення пароля.

Технологія One Foot Connection – унікальне рішення для телевізорів Samsung. Налаштування підключення відбувається так само, як і у випадку WPS. Відрізняється лише назва технології.

Крім того, існує опція Plug & Access. Вона передбачає налаштування простого підключення ТВ-приймача до вайфа за допомогою портативної флешки. Вона вставляється в телевізор, після чого в меню пристрою вибирається бездротова мережа за допомогою технології Plug & Access.

Підключення через Wi-Fi адаптер

Як зазначалося раніше, далеко не всі телевізори мають підтримку Wi-Fi. Щоб уникнути цього обмеження, можна придбати вайфай-адаптер. Зовні він нічим не відрізняється від звичайної флешки і як штекера використовує USB або HDMI.

Для підключення ТВ-приймача до Wi-Fi потрібно вставити адаптер у відповідний роз'єм, а потім виконати пошук точок доступу. З'єднатися з роутером вдасться навіть без введення пароля, якщо задіяти технологію Plug & Access, про яку ми розповідали в попередньому пункті.

Як підключити роутер до телевізора через кабель

Бездротовий інтернет за протоколом Wi-Fi є не у кожної людини. Деякі люди продовжують використовувати стандартний вихід у мережу за допомогою роутера, який з'єднується з комп'ютером по дроту. Крім того, далеко не завжди сигнал вайфай дістає до тієї точки, де знаходиться телевізор. Вирішити проблему може підключення по дроту.

Додатково вам доведеться купити LAN-кабель (патчкорд). Слід вибирати шнур такої довжини, щоб його вистачило для покриття відстані між маршрутизатором та ТВ-приймачем.Далі одну частину кабелю потрібно вставити у вільний роз'єм роутера, а другу – у відповідний порт телевізора.

Потім залишиться виконати налаштування обладнання, яке дуже схоже на сполучення по Wi-Fi. У розділі «Мережа» потрібно вибрати дротове, а не бездротове підключення. Далі залишиться обрати ім'я маршрутизатора та ввести пароль.

Налаштування підключення телевізора до інтернету через Wi-Fi

Процес налаштування підключення відрізняється залежно від марки ТВ-приймача. Виробники по-різному ставляться до реалізації пунктів меню, тому далеко не завжди для поєднання роутера та телевізора підходить загальний алгоритм, представлений раніше. Пропонуємо розглянути різні варіанти підключення для Samsung, LG та Sony.

Samsung

Телевізори Samsung неймовірно популярні у покупців. Пристрої даного виробника найчастіше оснащуються вбудованим адаптером Wi-Fi, а підключення до інтернету виконується так:

  1. Натискаємо кнопку «Home» на пульті та переходимо в розділ налаштувань.

  2. Вибираємо пункт «Загальні», а потім – «Мережа».

  3. Клацаємо на «Відкрити налаштування мережі» та вибираємо бездротовий тип підключення.

  4. Із запропонованого списку вибираємо ім'я свого роутера та вводимо пароль.

Як бачите, підключення виконується всього за кілька дотиків. На операцію піде не більше 3 хвилин часу, завдяки чому телевізори Samsung можна назвати одними з найпростіших у плані налаштування Wi-Fi.

LG

Телевізори LG, як і пристрої Samsung, також розробляються в Південній Кореї. Але принцип підключення у компанії, чия назва міститься в 2 літери, трохи інший. Щоб налаштувати вайфай, знадобиться:

  1. Натиснути кнопку «Settings» на пульті дистанційного керування.
  2. Відкрити розділ «Мережне підключення».

  3. Виберіть бездротовий тип підключення.

  4. Знайти ім'я свого роутера та ввести пароль.

Зверніть увагу, що досить часто меню телевізорів відрізняється не тільки залежно від виробника, але й залежно від конкретної моделі. Тому на вашому LG деякі пункти налаштувань можуть називатися інакше. Головне – відштовхуватися від розділів «Мережа» або «Мережеві підключення».

Підключення до інтернету ТБ Sony Bravia

Sony Bravia – преміальні телевізори від відомого виробника. Розробники даних пристроїв морочаться не лише над технічним оснащенням, а й над реалізацією меню.Для деяких людей воно здається незручним, через що знайти пункт для підключення до інтернету виходить далеко не завжди.

Щоб налаштувати Wi-Fi на Sony Bravia, потрібно:

  1. Натиснути кнопку «Home» на пульті.
  2. Вибрати пункт «Мережа».

  3. Натиснути «Налаштування мережі».
  4. Клікнути «Бездротова настройка».
  5. Вказати тип налаштування (звичайний або через WPS).

  6. Вибрати ім'я свого роутера та ввести пароль.

З'єднання з інтернетом на пристроях Соні налаштовується всього за пару хвилин. Особливо, якщо вибирати підключення WPS Тут не потрібно вводити пароль від маршрутизатора, а достатньо натиснути відповідну кнопку на його корпусі.

Можливі проблеми та способи їх вирішення

Як правило, процес підключення телевізора до Wi-Fi, не викликає труднощів у досвідчених користувачів. Проте, новачок може мати справу з деякими проблемами. У зв'язку з цим рекомендується вивчити можливі варіанти неполадок та способи їх усунення.

Проблеми та рішення У меню телевізора немає пункту для підключення до Інтернету

Зазвичай вайфай на телевізорі налаштовується через розділ «Мережа» та інші подібні пункти. Якщо ви не можете його знайти, рекомендується вивчити інструкцію пристрою. У випадку, якщо розташування опції не буде вказано і там, з високою ймовірністю ваш телевізор просто не підтримує підключення Wi-Fi. ТБ не знаходить мою мережу.

Радіус дії роутера вайфай дуже обмежений. Можливо, що сигнал просто не дотягується до телевізора. У такій ситуації рекомендується підключитись по дроту або докупити репітер, що підсилює сигнал. Підключення налаштоване, але інтернет не працює

Найчастіше подібна проблема виникає через те, що людина не встигла вчасно внести платіж за послуги свого провайдера. Крім того, могли збитися налаштування маршрутизатора. Тому на корпусі рекомендується натиснути кнопку «Reset».