Apple Apple знову знімає з виробництва кілька популярних айфонів

Anonim
Стало відомо, що компанія Apple планує зняти з виробництва найпопулярнішу модель iPhone. Перестане випускатися iPhone XR, крім цього вже восени цього року буде зупинено виробництво та продаж iPhone 11 Pro та 11 Pro Max. Тобто з виробництва буде знято майже всю лінійку айфонів, випущених у 2019 році.

Що відомо про плани компанії

Про найближчі плани яблучної компанії у своєму Twitter-акаунті повідомив інсайдер з ніком iAppleTimes.Блогер стверджує, що восени цього року буде зупинено випуск і продаж iPhone 11 Pro і 11 Pro Max, які зараз досить популярні у користувачів різного віку. З продажу буде знято і iPhone XR, випущений роком раніше, в 2018 році.

Блогер запевняє, що єдиним смартфоном цієї лінійки, який залишиться у продажу, стане базовий iPhone 11. При цьому вартість мобільного пристрою буде знижена майже на 150 доларів і складе 549 доларів.

Для зниження вартості телефону виробнику доведеться економити на комплектуючих. Було вирішено встановлювати більш дешевий блок живлення та повністю відмовитися від навушників у базовому комплекті. Любителям «яблучної» техніки доведеться купувати навушники окремо.

Для чого компанія йде на такий крок

Не зовсім зрозуміло, навіщо Apple йде на такий крок, але експерти припускають, що це буде зроблено для стимулювання продажів мобільників нової моделі.Інсайдер вважає, що користувачам не вигідно купувати iPhone XR за наявності iPhone 11 за доступною ціною. Ймовірно, саме це основна причина виведення з ринку моделі 2018 року.

Як Apple стимулює продажі

У 2019 році компанія зняла з виробництва iPhone XS і XS Max, ці пристрої протрималися на ринку всього близько року. Крім цього у 2018 році було зупинено продаж iPhone X, що дозволило збільшити продаж iPhone XS.

Влітку цього року компанія вперше перенесла традиційну презентацію нових айфонів. Презентацію iPhone 12 планувалося провести у вересні 2020 року. На ринок планувалося випускати не всі нові моделі одночасно.

Однак пізніше дати презентації були змінені. У середині серпня з'явилася офіційна інформація про те, що нова 12 модель буде представлена ​​широкому загалу в середині жовтня поточного року. Але вже 21 серпня ця дата була скоригована.Представник компанії заявив, що презентація iPhone 12 відбудеться вже на початку вересня поточного року.