Чому iPhone X зняли з виробництва і не продають

Anonim

Щосінь компанія Apple випускає нове покоління своїх смартфонів. Як правило, вони краще за попередні показники, що змушує вірних фанатів регулярно оновлюватися. Разом із виходом нових моделей опускаються ціни на старі. Крім того, деякі смартфони взагалі знімаються з виробництва. Тобто Apple перестає офіційно продавати ці девайси, пропонуючи вибрати одну з нових моделей.

Які Айфони знято продаж у 2020 році

У 2020 році «яблучники» зняли з виробництва iPhone 8, який був у продажу з 2017 року і користувався надзвичайно популярністю через низьку ціну. У підсумку на 2020 рік офіційно не збираються. Айфони наступних моделей:

  • 6 і 6 Plus;
  • 7 і 7 Plus;
  • 8 і 8 Plus;
  • X (10);
  • XS і XS Max.

Про моделі на зразок iPhone 5S або iPhone 4 і говорити не доводиться. Вони вже давно не випускаються і продаються хіба що з рук на вторинному ринку. Зрештою на 2020 рік у покупця залишається вибір із наступних моделей Айфонів:

  • XR;
  • SE (2020);
  • 11, 11 Pro, 11 Pro Max.

«Стариком» у цьому списку виглядає Айфон XR, адже він був випущений у 2018 році. Проте високий рівень попиту дозволяє компанії не зупиняти виробництво. Але, швидше за все, після виходу нового покоління iPhone восени 2020 року і XR зникне і перестане випускатися.

Чому Айфон 10 зняли з виробництва

iPhone X став проривним смартфоном, який з'явився восени 2017 року. Це був перший девайс із «чубчиком», який досі викликає суперечки серед фанатів та недоброзичливців Apple. Оскільки iPhone X був і залишається першим Айфоном з чубчиком, багато людей вибирають саме цю модель.

Але iPhone X вже досить давно не продається. Принаймні на офіційному сайті Apple. У магазинах його досі можна знайти у дуже обмежених кількостях. У зв'язку з цим цікаво дізнатися, чому компанія з Купертіно відмовилася від випуску нових партій Айфон 10.

Подібну логіку Apple використовує не перший рік. Тому і через якийсь час немає жодних передумов, що ситуація зміниться. Так що рекомендується уважно стежити за лінійкою американського бренду, щоб встигнути придбати смартфон, що цікавить.

Чому зняли з виробництва Айфон XS

iPhone XS спіткала та сама доля, що й Айфон 10. Айфон XS – це правонаступник iPhone X. У свою чергу правонаступником iPhone XS є Айфон 11 Про, випущений у 2019 році. Компанія Apple не тримає загалом кілька флагманів. Все заради того, щоб шанувальники якнайчастіше оновлювали свої пристрої і, як наслідок, платили більше грошей розробникам.

Доля iPhone X в Китаї

Китайський ринок є дуже складним для Apple. Якщо в Європі та Америці середньостатистичний покупець за інших рівних обов'язково купить Айфон, то в Піднебесній панує Huawei. Саме цей бренд є найпопулярнішим у Китаї.

Як би там не було, Apple намагається всіма силами захопити Аудиторію з піднебесної, адже на території країни проживає понад мільярд потенційних покупців. Тому компанія довше, ніж на будь-яких інших ринках залишає Айфони у продажу. Крім того, самі китайці нерідко збирають гаджети Apple, випускаючи так звані відновлені айфони. Їх легко можна знайти на AliExpress. Через дуже низьку ціну їх часто плутають з офіційною продукцією, припускаючи тим самим дуже серйозну помилку.

Через санкційне протистояння між США та КНР великий ризик того, що незабаром Айфони просто перестануть продавати в Китаї.

Де купити зняті з продажу Айфони

Як ми з'ясували, багато Apple iPhone зняли з виробництва. Нові партії не надходять у продаж, і потенційному покупцю стає дуже складно знайти модель, що цікавить.

Але все-таки зустріти iPhone X і вже тим більше iPhone XS можна без особливих зусиль. Смартфони досі реалізуються у великих торгових мережах на зразок Ельдорадо, Зв'язковий та Ситилінк.А в невеликих магазинах можна знайти навіть Айфон 7. Втім, якщо ви звертаєтеся до дрібних торгових мереж, ризик натрапити на підробку. Так що краще не замовляти старі айфони через інтернет. Потрібно помацати його в руках, а також провести всі необхідні тести, щоб відрізнити оригінал від підробки.

Порівняти ціни та пропозиції можна через спеціальні агрегатори на кшталт «Яндекс. Маркет» чи «Е-каталог». А якщо знайти Айфон, що цікавить, не вийде, можна звернутися до варіантів на вторинному ринку. На умовному Авіто та Юлі доводиться бачити старі Apple iPhone в ідеальному стані за дуже демократичною ціною.

Що буде далі з десятим Айфоном

Прочитавши інформацію про те, що iPhone X давно знято з виробництва, у потенційного покупця і поточного власника може виникнути чимало питань щодо майбутнього цього гаджета. Наш фахівець намагався дати відповіді, щоб розставити всі крапки над «i».

Питання експерту Чи можна купити iPhone X в 2021 році?

На даний момент смартфон продається обмеженими партіями. Про те, як буде ситуація через рік чи два, завантажити дуже складно. Можливо, в найближчі місяці покупці розберуть моделі, що залишилися, і Айфон 10 в новому стані знайти вже не вийде. Чи оновлюватиметься програмне забезпечення для iPhone X?.

Так, щодо цього фанатам Apple переживати не варто. Модель підтримуватиметься виробником ще 2-3 роки. Тобто потенційно власники смартфона отримають iOS 15 і навіть iOS 16. Втім, всю офіційну інформацію потрібно шукати на сайті Apple. Ймовірно, що позиціонування розробників зміниться. Який Айфон взяти замість «десятки»?

iPhone X хоч і є дуже популярним смартфоном, він відповідає не всім сучасним вимогам. Так що відносно недорогий Айфон 11 перевершить його за більшістю показників за винятком якості екрану.