Портативний телевізор

Anonim

Портативний телевізор відрізняється від звичайного своєю легкістю та зручністю за рахунок невеликого розміру та ваги. Його можна брати із собою у поїздки, а також переносити з однієї кімнати до іншої. До того ж, такий пристрій не займає багато місця і є більш бюджетним варіантом.

Що таке портативний телевізор

Портативний телевізор – це невеликий пристрій, дисплей якого, як правило, не перевищує 30 см.Апарат може приймати аналогові, цифрові та інтернет сигнали. Від простого телевізора він відрізняється лише своєю компактністю та ціною, а також найменшою витратою енергії.

Сучасні смартфони оснащені великою кількістю функцій, і вони також дозволяють дивитися телепрограми прямо з телефону. Тим не менш, портативний телевізор виконає цю роль набагато краще, оскільки він має більший дисплей, ніж у смартфона і дивитися на ньому різні передачі, фільми та серіали буде набагато зручніше, особливо в компанії кількох людей.

Крім того, такий тип пристроїв дозволяє переглядати телевізійні програми не тільки вдома або в подорожі, але і під час поїздки, оскільки встановити такий телевізор можна прямо в салон автомобіля. За рахунок свого розміру апарат легко поміщається куди завгодно. Якщо в квартирі недостатньо місця для встановлення телевізора з великою діагоналлю, портативний пристрій легко вирішить цю проблему.

Види переносних телевізорів

Переносні телевізори можна умовно розділити на кілька категорій. На деяких типах є вбудований акумулятор, на інших – ставні батарейки. Існують телевізори з антеною, DVD-програвачем, а також універсальні, в яких вбудовані обидві функції. Крім того, пристрої можна розділити на складні та не складені.

Основні типи портативних ТВ:

  • складні з батарейками;
  • складні з вбудованим акумулятором;
  • нескладні з вбудованою АКБ;
  • складні із вбудованим DVD-програвачем;
  • Нескладні з антеною;
  • нескладні з антеною та DVD-програвачем.

Також існують телевізори, які мають невеликий розмір і при цьому вміщують велику кількість функцій, у тому числі підтримку Wi-Fi, Bluetooth і т.д.д. Але такі моделі, як правило, мають досить високу вартість, через яку попит на них не такий великий. Не варто купувати найдорожчий телевізор, нібито тому, що «чим дорожче, тим краще». Навпаки, до вибору портативного ТБ слід підійти з розумом, розібрати всі мінуси та плюси кожної моделі і тільки після цього приймати остаточне рішення.

Як вибрати портативний ТВ

При покупці слід звертати увагу не тільки на вартість та характеристики, але й вид телевізора. Його слід підбирати в залежності від цілей, для яких купується апарат. Наприклад, якщо користувач збирається перевозити пристрій у машині, то рекомендується купувати складний телевізор із батареями, які легко можна поміняти, якщо ті розрядяться. Це зручно, адже в дорозі не завжди буде можливість зарядити пристрій, а вставні батареї можуть запросто вирішити цю проблему.

У випадку, коли портативний телевізор купується з метою економії місця в приміщенні, наприклад, якщо кімната занадто мала і не дозволяє поставити телевізор великого розміру, необов'язково купувати саме складний апарат.Також можна придбати пристрій із вбудованим акумулятором, який час від часу доведеться заряджати. Як правило, така батарея не витрачатиме багато електроенергії, тому це досить економний варіант.

Також перед покупкою слід ознайомитися з різними видами моделей, щоб мати уявлення про те, які з них є найбільш відповідними.

Кращі моделі сучасних портативних телевізорів

При виборі портативного телевізора увагу варто приділяти не тільки роздільній здатності екрану, розміру діагоналі, потужності антени та вартості, але і моделі пристрою.

Найпопулярнішими моделями портативних телевізорів на сьогоднішній день є такі:

  • ERISSON 16LES16;
  • SUPRA STV-LC19;
  • Mystery MTV-970;
  • Eplutus EP-1019;
  • XPX EA-148D;
  • Eplutus EP-702T;
  • VIDEOVOX ATV-6000.

Нижче докладно розглянута кожна модель починаючи з найдорожчих і закінчуючи найбільш бюджетними варіантами.

ERISSON 16LES16

Цей пристрій відмінно підійде для економії простору, оскільки має досить невеликі габарити. Найчастіше його купують для користування на дачі, де немає потреби ставити телевізор з великим екраном.
Характеристика Параметр
Вага 1.2 кг
Роздільна здатність екрану 1366×768 Пікс (HD-Ready)
Діагональ 40.6 см
Співвідношення сторін 16 на 9
Споживана потужність 220 В
Комплектація Пульт ДУ
Роздільна здатність екрана 8 Діагонал 6 Зручність 5 Якість сигналу 7 Разом 6.5 Компактна модель з великим набором функцій

Через те, що телевізор не є складним, його не можна брати з собою в подорож. При цьому в ньому є безліч корисних функцій, наприклад, таймер сну, годинник, захист від дітей, телетекст і багато інших. Крім того, до пристрою необов'язково підключати антену, оскільки в ньому є вбудований тюнер на 199 каналів. Також є порти RCA, HDMI, USB та Jack 3.5 мм для навушників.

SUPRA STV-LC19

Дана модель телевізора також є портативною, але більше підходить для дому чи вулиці, ніж для подорожей. Найчастіше такі апарати купують власники невеликих магазинів чи барів, щоб переглядати з нього різні телепередачі. Цей телевізор підходить для таких цілей, оскільки має потужні вбудовані динаміки, а також великий набір функцій.

Характеристика Параметр
Вага 2 кг
Роздільна здатність екрану 1366×768 Пікс (HD-Ready)
Діагональ 47 см
Співвідношення сторін 16 на 9
Споживана потужність 220 В
Комплектація Пульт ДК, підставка
Роздільна здатність екрана 7 Діагонал 6 Зручність 3 Якість сигналу 7 Разом 5.8 Загалом зручний, але не підходить для поїздок

Mystery MTV-970

Завдяки вбудованій антені і компактному розміру цей телевізор відмінно підійде для установки в машині. Крім того, до пристрою можна підключити навушники, щоб спокійно дивитися ТВ-програми та не заважати при цьому навколишнім. Єдиний мінус даної моделі – це низька роздільна здатність екрану, яка не дозволить користувачеві дивитися фільми або серіали в високій якості.

Характеристика Параметр
Вага 0, 47 кг
Роздільна здатність екрану 640×234
Діагональ 22, 86 см
Співвідношення сторін 16 на 9
Споживана потужність 2 В
Комплектація Навушники, підставка, пульт дистанційного керування, адаптер 220В, адаптер 12В
Роздільна здатність екрана 3 Діагонал 6 Зручність 6 Якість сигналу 5 Разом 5 Компактний і недорогий автомобільний телевізор, але якість зображення залишає бажати кращого

Eplutus EP-1019

Дана модель також відмінно підходить для встановлення в автомобіль. Величезною перевагою є вбудований акумулятор, якого вистачає на 5 годин безперервної роботи.

Характеристика Параметр
Вага 0.5 кг
Роздільна здатність екрану 1280х800 пікс
Діагональ 25, 9 см
Співвідношення сторін 16 на 9
Споживана потужність 220 В
Комплектація Пульт ДК, навушники
Роздільна здатність екрана 8 Діагонал 7 Зручність 8 Якість сигналу 6 Разом 7.3 Відмінно підходить для установки в машині, але має маленький кут огляду

Також у пристрої є вбудований FM-тюнер, що дає можливість прослуховувати радіо. Єдиним мінусом даного апарату можна назвати маленький кут огляду, через що дивитися телевізор компанією навряд чи вийде.

XPX EA-148D

Це мультимедійний пристрій можна не тільки брати з собою, встановлювати в автомобіль і використовувати в поїздці, але і використовувати як монітор для ПК. Портативний телевізор оснащений вбудованим цифровим ресівером, знімною підставкою та акумулятором на 1800 mAh.

Характеристика Параметр
Вага 0, 97 кг
Роздільна здатність екрану 1920х1080 пікс
Діагональ 35, 25 см
Співвідношення сторін 16 на 9
Споживана потужність 220 В
Комплектація Мережевий кабель 220V, AV-кабель (три тюльпани), пульт дистанційного керування, цифрова антена (пасивна), демонстраційні 3D окуляри, інструкція російською мовою
Роздільна здатність екрана 6 Діагонал 7 Зручність 7 Якість сигналу 7 Разом 6.8 Має широкий кут огляду, що забезпечує хорошу видимість з усіх боків

Даний телевізор можна дивитися не тільки в домашній обстановці, а й під час поїздки. До того ж завдяки широкому куту огляду, його можна дивитися навіть компанією з кількох людей, зображення будуть мати чудову видимість з будь-якого кута. Крім того, апарат має досить невисоку вартість і досить хороші технічні характеристики.

Eplutus EP-702T

Ця модель також має вбудований цифровий ресивер, який дозволяє переглядати телевізійні канали без підключення антени. Крім того, телевізор оснащений роз'ємами для SD, MS і MMC карт, а також USB портом, за допомогою якого можна підключити зовнішній накопичувач, якщо це буде потрібно.

Характеристика Параметр
Вага 0, 97 кг
Роздільна здатність екрану 1024х600 пікс
Діагональ 17, 5 см
Співвідношення сторін 16 на 9
Споживана потужність 220 В
Комплектація Телескопічна антена, пасивна DVB T2 антена, адаптер живлення 220V, адаптер живлення 12V, кабель-перехідник для антени, AV-кабель для підключення зовнішніх пристроїв, демонстраційні 3D окуляри, універсальна поворотна підставка навушники, пульт
Роздільна здатність екрана 6 Діагонал 7 Комфорт 7 Якість сигналу 5 Разом 6.3 Завдяки компактним розмірам і великому набору функцій телевізор відмінно підходить для установки в авто

VIDEOVOX ATV-6000

Портативний телевізор оснащений 6-дюймовим рідкокристалічним екраном, вбудованою телескопічною антеною на 100 каналів, а також роз'ємом для навушників і AV входом.

Характеристика Параметр
Вага 1, 74 кг
Роздільна здатність екрану 1024х600 пікс
Діагональ 15, 2 см
Співвідношення сторін 16 на 9
Споживана потужність 220 В
Комплектація Пульт ДУ
Роздільна здатність екрана 5 Діагонал 4 Зручність 4 Якість сигналу 4 Разом 4.3 Досить бюджетний варіант портативного пристрою, підходить для установки в машину

Підсумковий рейтинг

Нижче представлений рейтинг, що наочно показує всю інформацію про кожен пристрій.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
ERISSON 16LES16 Невеликий переносний телевізор, підходить для розміщення в маленькій кімнаті або на дачі 12 000 р. ★★★★★
SUPRA STV-LC19 Портативне ТБ, що не особливо підходить для машини, зате його легко перенести з одного місця в інше за рахунок маленької ваги 11 000 р. ★★★★★
Mystery MTV-970 При необхідності можна взяти в подорож і встановити в авто 14 000 р. ★★★★★
Eplutus EP-1019 Портативний пристрій з вбудованим акумулятором і ресивером, відмінно підходить для установки в автомобіль 5000 р. ★★★★★
XPX EA-148D Багатофункціональний і при цьому недорогий апарат з високою якістю зображення, підходить для встановлення на торпедо автомобіля 6000 р. ★★★★★
Eplutus EP-702T Незважаючи на відносно невисоку вартість, апарат має непогані характеристики, його також можна взяти з собою в поїздку та встановити в авто 3500 р. ★★★★★
VIDEOVOX ATV-6000 Підходить для встановлення в автомобіль, але на жаль, має скромний функціонал 5000 р. ★★★★★

Слід пам'ятати, що вказана вартість може відрізнятися в залежності від обраного міста та магазинів. Реальну ціну краще дізнаватися безпосередньо в самому магазині, де користувач бажає придбати товар.

Таким чином, стає зрозуміло, що портативний телевізор - це досить зручний і при цьому недорогий пристрій, який може стати в нагоді в тих випадках, коли потрібно заощадити місце в квартирі або вирушити в подорож. У більшості моделей вбудований тюнер, який дозволяє переглядати телевізійні програми у будь-якому зручному для користувача місці. При покупці портативного пристрою слід звертати увагу не тільки на вартість, але і на загальні характеристики, щоб не помилитися з вибором.