5 характеристик смартфона

Anonim

Щоб не потрапити в пастку послуг, що нав'язуються, пропонуємо розібрати ряд характеристик, які вже не актуальні в 2020 році.

Ємність аккумулятору

Проблеми минулого, коли телефон доводилося заряджати по кілька разів на день, вже не актуальні. Сучасні моделі забезпечуються батареями з оптимальною ємністю під технічні можливості всієї системи в цілому.

Стандартна ємність акумулятора в смартфоні становить від 4 до 6 тисяч мАгод, зустрічаються моделі навіть на 10 тисяч мАгод.У рамках денного використання цього достатньо, а от зарядити смартфон раз на тиждень і не згадувати про поповнення запасів енергії – поки що фантастика.

Мегапікселі в основній камері

Божевільна гонка в гонитві за мегапікселями почалася ще з ери цифрових фотоапаратів. Проте в даний час цей параметр вже не такий актуальний, адже побачити неозброєним оком різницю між знімком на камеру 12 мегапікселів і 108 мегапікселів практично нереально. Звичайно, якщо ви не займаєтеся графічною обробкою.

Великий дозвіл зараз навіть заважає, оскільки фотографія з такою якістю займає набагато більший обсяг пам'яті.

Якщо все ж таки якість фотознімків на камеру смартфона для вас є одним з головних критеріїв – зверніть увагу на якість та параметри матриці та оптику.

Кількість камер

Цей параметр особливо марний для бюджетних моделей з простими малопотужними матрицями. Яка користь у кількох оптичних лінзах, якщо знімки все одно будуть посередніми?

На ринку можна зустріти екземпляри з чотирма або навіть п'ятьма камерами з різними параметрами зйомки.

Як показує практика, більшість повсякденних завдань середньостатистичного користувача цілком закриває одна головна камера з гарною оптикою та роздільною здатністю. Переплачувати на додаткові об'єктиви не варто.

Діагональ дисплея

Вибирати смартфон за принципом «що більше діагональ екрану, тим краще», вже давно не актуально. Зараз оптимальною стратегією є підбір розміру гаджета під потрібні користувача та його переваги.

Погодьтеся, що мало зручностей доставить використання телефону-«лопати» з великою діагоналлю. При цьому людям з поганим зором великий екран може здатися зручнішим.

Матеріал корпуса

З погляду пошуку пристрою з матеріалів, які не утворюють відбитків, це справа невдячна. Сучасні телефони все зроблені з досить міцних (наскільки це може ставитися до телефону) і тактильно приємних матеріалів.

А ось хвалений металевий корпус на практиці мало рятує смартфон від серйозних ударів. Навіть якщо корпус не постраждає, ніжна начинка електронного пристрою все одно може постраждати.

Навіть колір корпусу не такий важливий. Адже швидше за все ви думатимете про додатковий захист у вигляді чохла або бампера.

Запитання експерту На які параметри зазвичай звертають увагу покупці?

Найчастіше дивляться на швидкодію процесора (у тому числі кількість ядер), обсяг внутрішньої пам'яті та можливість підключення додаткової картки, а також вартість. Чи є мінуси у смартфонах із потужною батареєю?

Головний недолік акумулятора великої ємності – його вага. Тому будьте готові до того, що гаджет важитиме більше, зате час автономної роботи у нього буде збільшено. Які діагоналі зараз найбільш популярні?

Найпоширеніший сегмент пропозицій - телефони з діагоналлю екрана від 10-11 сантиметрів або 4, 7 дюймів. Також приділіть увагу дозволу. Стандарт для 5-дюймової матриці складає 1280×720. У такому випадку ви можете дивитися фотографії та ролики у режимі високої якості (HD). А ось для Full HD стандарт вже 1920 на 1080 пікселів. Як підібрати «шустрый» смартфон?

На швидкість відгуку, виконання операцій, запуск програм впливають параметри процесора. Актуальні станом на 2020 рік Snapdragon 820, 821, 835 або Helio X25, 27, 30 або інші з подібними технічними характеристиками. На який обсяг пам'яті орієнтуватись при виборі?

Для сучасних соціальних мереж, месенджерів та спілкування буде достатньо 16 Гб. Проте, будьте готові до того, що доведеться періодично чистити вміст пам'яті пристрою, щоб звільнити місце для нової інформації.

Якщо ви не хочете розбиратися в параметрах, то пропонуємо огляд на шість бюджетних моделей смартфонів, які можна придбати для спілкування та простих щоденних завдань: