Не працює пульт від приставки МТС

Anonim

Послуга цифрового телебачення МТС користується великою популярністю. Як правило, для підключення опції клієнту потрібно дбати про покупку спеціального обладнання. У його якості виступає ТВ-приставка та пульт дистанційного керування.

Пульт МТС ТБ не реагує на натискання – причини

Зазвичай використання комплектуючих не викликає труднощів у клієнтів МТС. Але в той же час дається взнаки деякі проблеми, пов'язані з роботою пульта. Зокрема, багато хто відзначає, що керуючий елемент не реагує на торкання кнопок.Цей факт не дозволяє перемикати канали та настроювати гучність. Таким чином, користуватися цифровим пультом практично неможливо.

На щастя, практично всі проблеми, пов'язані з функціонуванням ПДУ, можна вирішити самостійно без допомоги майстра. Але для початку потрібно провести зовнішній огляд пристрою щодо наявності дефектів. Не виключено, що вам спочатку дістався несправний пульт, який потребує заміни.

Якщо ж зовні нічого не говорить про те, що пульт зламаний, але він все одно не реагує на натискання, рекомендуємо ознайомитися з таблицею, в якій наведено поширені проблеми та способи їх вирішення. Застосувавши на практиці один із запропонованих алгоритмів, ви з високою ймовірністю зможете усунути неполадки ПДУ.

Проблеми та рішення ПДУ не реагує на жодне натискання будь-якої кнопки

Спочатку рекомендується переконатися, що у пульт вставлені батарейки.Іноді користувачі просто забувають виконати таку просту операцію або, наприклад, встановлюють несправне джерело живлення. Також при натисканні кнопок на ПДК потрібно спрямовувати даний елемент у бік приставки, а не телевізор. Адже цифрове телебачення від МТС використовує спеціальне обладнання в особі ТВ-боксу. Таким чином, включення самого ТВ-приймача здійснюється за допомогою основного пульта, а керування командами МТС ТВ – через ПДК, що йде в комплекті з приставкою. Не перемикаються канали.

Якщо всі основні команди на кшталт відкриття меню або зміни рівня гучності працюють, але не вдається переключити канали, слід шукати причину проблеми у працездатності плати ПДУ. Рекомендується розібрати пульт за допомогою виїмки на задній кришці. Далі слід протерти плату сухою ватяною паличкою або трохи змочити її перекисом водню. Після того, як всі елементи висохнуть, пульт можна зібрати та спробувати знову переключити канали.Не змінюється гучність.

Проблема вирішується так само, як і проблеми, пов'язані з перемиканням каналів. Але водночас потрібно переконатися у правильній зміні гучності. Адже ПДУ, що розглядається, змінює гучність тільки на приставці. Для телевізора слід використовувати інший пульт. Тому не виключено, що гучність не змінюється через виставлення на самому ТБ-приймачі низького рівня звуку.

Приставка МТС ТБ не реагує на пульт

Вина в тому, що клієнт МТС не може переключити канали або виконати інші дії з телебаченням компанії, далеко не завжди пов'язана виключно з пультом. Ще одним важливим ланкою є приставка, з якою ПДУ нерідко входить у конфликт.

В ідеальному стані при натисканні кнопки ПДУ на ньому спалахує світлодіод, те саме відбувається з аналогічною лампочкою на корпусі приставки. Як правило, якщо ТВ-бокс не реагує на пульт, то і світлодіод не спалахує.

Спершу потрібно перевірити, наскільки правильно встановлена ​​приставка. Вона повинна знаходитися на деякому віддаленні від телевізора, але водночас не надто далеко від місця, звідки користувач збирається керувати ТБ. Відстань не повинна перевищувати 7 метрів. А краще, щоб ПДУ та приставка розташовувалися не далі, ніж на 5 метрів один від одного, адже за керування функціями відповідає не найсильніший інфрачервоний датчик.

Далі для виконання тих чи інших дій, пов'язаних із роботою МТС ТБ, потрібно направляти пульт чітко на приставку. Приблизно те місце, де в неї розташований світлодіод. Зазвичай поряд з ним і встановлений інфрачервоний датчик, тому будь-які дії повинні здійснюватися при прямому попаданні віртуального променя від ПДК до пристрою МТС.

Зрозуміло, потрібно перевірити, чи заряджені батарейки, які вставлені в пульт.За потреби їх доведеться замінити. Крім того, враховуйте, що на одному ПДК джерело живлення може функціонувати без проблем, а на іншому – погано. Тому рекомендується не економити на покупці змінних батарейок.

Як розблокувати пульт МТС

Нерідко відбувається так, що приставка не реагує на дії клієнта просто через те, що він керує заблокованим пультом. Вірніше заблокованою послугою, яка увійшла в такий стан через включення функції батьківського контролю.

Розблокування можна виконати так:

  1. Включити все необхідне обладнання та перейти до розділу приставки, використовуючи пульт від телевізора.
  2. Вибрати канал, який заблоковано.
  3. Натиснути кнопку «Вниз» на ПДК від приставки і утримувати її доти, доки рівень доступу не зрівняється з кількістю червоних точок на екрані.

  4. Підтвердити збереження нових параметрів одноразовим натисканням кнопки «ОК».

Після виконання зазначених дій блокування повинне вимкнутись. Ви зможете без проблем дивитися будь-які канали, доступні у вашому тарифному плані МТС ТВ.

Що робити, якщо не працює пульт МТС ТБ

Якщо проблема пов'язана саме з тим, що не функціонує ПДУ, потрібно діяти за іншим принципом. Зняття блокування з каналів вирішити проблему не допоможе. Потрібно виконати кілька кроків з наступної інструкції:

  1. Провести візуальний огляд обладнання щодо виявлення пошкоджень.
  2. Перевіритися у правильному підключенні приставки та телевізора, а також у справності встановлених батарейок.
  3. Скинути налаштування ПДУ, натиснувши одночасно кнопки «TV» та «0».

Якщо і це не допоможе вирішити проблему, вам потрібно звернутися до МТС з метою заміни обладнання або технічного обслуговування. Але перед цим рекомендується виконати налаштування пульта. Про те, як виконати вказану операцію, розповімо далі.

Налаштування пульта МТС

Насправді більшість проблем управління МТС пов'язана з тим, що виробник не налаштував ПДК перед видачею обладнання користувача. На щастя, таку операцію можна виконати самостійно, дотримуючись усіх вимог, наведених в інструкції нижче.

Также зазначимо, що виконати налаштування можна кількома способами:

  • за кодом виробника;
  • в автоматичному режимі;
  • в ручному режимі.

Кожен спосіб хороший по-своєму, тому ви можете перебрати всі варіанти, перш ніж у вас вдасться налаштувати ПДУ від МТС ТВ.

При виникненні проблем з управлінням МТС рекомендується телефонувати за номером гарячої лінії 8-800-250-08-90.

За кодом виробника

Це перший варіант, який обов'язково потрібно взяти до уваги. Він передбачає введення коду сервісу. У кожного ТВ-приймача він свій. Тому потрібно вивчити інформацію з наведеної нижче таблиці, де вказані всі можливі цифрові значення.

Запам'ятайте їх або перенесіть на листок, а потім дійте за інструкцією:

  1. Увімкніть телевізор і перейдіть в режим роботи ТВ-приставки.
  2. Натисніть і утримуйте кнопку «TV» на ПДУ МТС ТВ протягом 5 секунд (при вдалій дії світлодіод повинен блимнути).
  3. Ввести код від моделі свого телевізора.
  4. Спробувати переключити канали або змінити рівень гучності.

Перевіривши те, чи виходить за допомогою ПДУ переключити канали або налаштувати рівень гучності, можна зробити висновок щодо справності обладнання.

В автоматичному режимі

Налаштувати пульт МТС ТВ можна і без використання сервісного коду виробника. Але при цьому потрібно виконати кілька простих дій за допомогою кнопок. Допоможе у виконанні цієї операції наступна інструкція:

  1. Перевірте установку справних батарей, а потім увімкніть телевізор і перейдіть до меню приставки.
  2. Направити ПДУ на ТВ-приставку, натиснути та утримати протягом 5 секунд кнопку «TV». Після цього повинен моргнути світлодіод.

  3. Підібрати код, використовуючи кнопку «CH+» (перемикання каналу вперед). У деяких випадках потрібна кнопка гучності.
  4. Натисніть кнопку «Menu» для збереження параметрів.

Тепер спробуйте скористатися пультом після виконання автоматичного налаштування. Не виключено, що зараз обладнання працюватиме без будь-яких проблем.

В ручному режимі

Операцію також можна виконати і в ручному режимі. Незважаючи на те, що він багато в чому нагадує автоматичне налаштування, деякі дії виконуються інакше:

  1. Підключіть обладнання до електромережі.
  2. Натисніть на пульті від приставки кнопку «TV» та утримуйте її 5 секунд.
  3. Кілька разів натисніть кнопку перемикання гучності для підбору коду з найкращою синхронізацією.
  4. Для збереження нових параметрів один раз натисніть кнопку «TV» без подальшого утримання.

Практика показує, що один із запропонованих способів налаштування обладнання все-таки дозволяє раз і назавжди вирішити проблему. А якщо нічого не допоможе, доведеться замінити пульт.

Чим замінити «рідний» пульт

Зрозуміло, компанія МТС чудово розуміє, що далеко не всі ПДУ працюють стабільно. Іноді їх доводиться замінювати, і тоді виникає питання про вибір того чи іншого елемента управління. З цією метою слід звернутися до спеціалізованого магазину МТС. Консультанту потрібно повідомити модель приставки, після чого він підбере найкращий варіант пульта.