Телевізор з інтернетом та WiFI

Anonim

Для багатьох людей телевізор є застарілим пристроєм, який стоїть без діла в квартирі або приватному будинку. Але подібна думка складається лише у тих, хто не знайомий із сучасними функціями ТВ-приймачів. Адже можливості телевізора не обмежуються переглядом аналогового чи цифрового телебачення кабелем або через антену.

Що таке телевізор з Wi-Fi

У магазинах електроніки часто можна зустріти моделі з підтримкою Wi-Fi. Молоде покоління приблизно розуміє, для чого телевізору модуль вайфай, а ось люди старшого віку навіть не підозрюють, які переваги дає ТБ-приймач з WiFi.

Wi-Fi – це технологія бездротової локальної мережі, створена ще 1998 року. Але свою популярність вона набула в 10-х роках XXI століття у зв'язку з тим, що більша кількість пристроїв отримала її підтримку. Говорячи простою мовою, вайфай на телевізорі дозволяє власникам отримати бездротовий доступ до інтернету.

Для чого потрібен вайфай у телевізорі

Оскільки інтернетом переважна більшість людей користується на смартфоні або комп'ютері, то для багатьох наявність модуля WiFi в телевізорі є спірним рішенням. Але це помилкове судження. Адже за допомогою вайфаю розширюються можливості звичного ТВ-приймача. Наприклад, за допомогою бездротового інтернету можна дивитися канали без кабелю або антени, переглядати інтернет-ресурси, відвідувати онлайн-кінотеатри і навіть грати в ігри.

Як правило, Wi-Fi є тільки на телевізорах з підтримкою технології Smart TV.

Таким чином, наявність вайфая є визначальною функцією при виборі телевізора. Сучасний користувач з високою ймовірністю зупинить свій погляд саме на ТБ-приймачі з підтримкою бездротового інтернету, тоді як класичний телевізор використовуватиметься хіба що на дачі.

Як працює Вай-Фай у телевізорі

Технологія Wi-Fi працює на ТВ-приймачі так само, як і на комп'ютері або смартфоні. Тобто для підключення до бездротового інтернету людині потрібно знаходитись у безпосередній близькості від маршрутизатора. Радіус покриття в такому разі залежатиме від потужності роутера.

При першому запуску телевізор з підтримкою технології пропонує користувачеві відразу ж підключитися до однієї з мереж вайфай. Для цього необхідно вибрати назву мережі та ввести пароль.Тільки після підключення до бездротового інтернету телевізор зможе оновити операційну систему та надати доступ до повного спектру своїх функцій.

Надалі власник ТВ-приймача може у будь-який момент відключитися від мережі, вибравши іншу або просто деактивувати модуль Wi-Fi, якщо в ньому немає необхідності.

Телевізор з Wi-Fi та інтернетом: переваги та недоліки

Щоб остаточно зрозуміти, чи потрібен вам телевізор з підтримкою Wi-Fi, пропонуємо ознайомитися зі списком переваг та недоліків даної технології, вбудованої у ТВ-приймач.

Плюси та мінуси Можливість переглядати сайти в інтернеті Перегляд YouTube та інших майданчиків, включаючи онлайн-кінотеатри Бездротове підключення до інтернету Наявність операційної системи з магазином програм Більш висока ціна у порівнянні з телевізорами без інтернету

Як бачите, недоліків у подібних телевізорів практично немає. Вони мають ті ж функції, що й класичні ТБ-приймачі, але при цьому мають і додаткові можливості, які з'являються завдяки інтернету. У зв'язку з цим більш висока ціна видається виправданим явищем.

Види телевізорів з інтернетом

Технологія Wi-Fi може бути по-різному реалізована у телевізорі. Це також слід враховувати під час вибору пристрою. Сьогодні ми зосередимо свою увагу на двох типах таких ТВ-приймачів:

  • з вбудованим модулем вайфай;
  • з підключенням до інтернету через адаптер.

Обидва види відрізняються за вартістю та своїми можливостями. Залежно від того, як саме людина збирається використовувати телевізор, їй потрібно зробити вибір на користь одного з представлених типів ТВ-приймачів.

Підтримка WiFi через вбудований модуль

Коли мова заходить про телевізор з вайфаєм, маються на увазі саме такі моделі. Пристрої, що мають вбудований модуль Wi-Fi, прості у використанні і дарують користувачу максимальний набір функцій.

Зазвичай це телевізори з підтримкою технології Smart TV. Оскільки блок вже вбудований у корпус, власнику техніки не потрібно турбуватися про придбання додаткового обладнання. Все вже передбачено заздалегідь для комфортного використання.

Моделі з підтримкою Wi-Fi зазвичай дорожчі за аналогічні моделі без нього на 15-20%. Це не така вже й велика сума з огляду на всі переваги технології бездротового інтернету. На телевізорі з вбудованим Wi-Fi вже встановлено операційну систему з набором додатків першої необхідності.Додаткові програми завжди можна завантажити через магазин додатків.

Підтримка через зовнішній адаптер

Підключитися до вайфаю можуть і люди, які купили телевізор без Smart TV. Це стає можливим завдяки спеціальному адаптеру, який вставляється в роз'єм USB. Подібний пристрій є функціональним блоком, що володіє модулем Wi-Fi.

Адаптер пропонує користувачеві не так багато можливостей, як можна припустити. Через відсутність у телевізорі операційної системи він використовується лише для синхронізації з іншими пристроями. Тобто для перегляду онлайн-кінотеатру потрібно відкрити відповідну сторінку, наприклад, ноутбук, а потім вивести зображення на екран телевізора.

Куди кориснішим гаджетом для доступу в інтернет є розумна ТВ-приставка або невеликий блок зі смарт-функціями.Обидва пристрої підключаються до ТВ-приймача через порт HDMI. Вони мають встановлену операційну систему, завдяки чому власник телевізора без вайфай отримує доступ до всіх можливостей бездротового інтернету.

На приставці є магазин додатків, з якого можна завантажити будь-яку програму, будь то онлайн-кінотеатр або гра. ТБ в цьому випадку виступає не як розумний пристрій, а як монітор для виведення зображення.

Як вибрати телевізор з вайфаєм

Тепер настав час розібратися, як слід вибирати телевізор з підтримкою технології Wi-Fi. По-перше, зауважимо, що не потрібно розглядати моделі без вбудованого модуля вайфай. Використання приставок та додаткових адаптерів – це дуже незручне заняття. Тому потрібно придивлятися лише до моделей з підтримкою Smart TV.

Інші критерії вибору будуть такі ж, як і у випадку зі звичайним телевізором.Виняток становить лише вид операційної системи, оскільки на пристроях без Wi-Fi ОС не встановлено. Від операційної системи залежить зручність використання. Отже, вибирайте телевізори з Android TV, Tizen OS або Web OS. Звичайно, є й інші операційки, але всі вони не йдуть у жодне порівняння з перевіреними ОС.

Ну а тепер виділимо ті критерії, які поєднують телевізори з інтернетом і без нього:

  • діагональ;
  • Роздільна здатність екрану;
  • тип матриці;
  • потужність звуку;
  • наявність додаткових можливостей.

Перший критерій повністю залежить від переваг користувача. Але в той же час існують певні стандарти щодо діагоналі екранів. Так, на кухню можна поставити 32-дюймовий телевізор, у невелику кімнату – ТВ-приймач на 40 дюймів, а у великий зал – на 50 дюймів та вище.

Роздільна здатність екрана – характеристика, яку не можна розглядати у відрізі від діагоналі. Чим більший діагональ, тим більша роздільна здатність потрібна. На телевізорах 32-40 дюймів вистачить роздільної здатності FullHD. А для великих моделей необхідна вже підтримка 4K.

Від типу матриці залежить якість передачі кольору. Найдешевшою є матриця TN, середній клас - IPS, та й флагманський сегмент - OLED і його різні підвиди (AMOLED, Super AMOLED і так далі).

Потужність звуку також вказується в характеристиках будь-якого телевізора. Вона вимірюється у ватах. Чим вона вища, тим голосніше і насиченіше звучання. Але ще важливу роль має наявність додаткових функцій. Вони можуть стосуватися різних аспектів ТВ-приймача від екрану і звуку до дротових і бездротових інтерфейсів.

Кращі телевізори з інтернетом та вайфаєм – ціни та рейтинг

Зараз дуже легко заплутатися у всьому різноманітті телевізорів з підтримкою Wi-Fi, які зустрічаються на полицях магазинів електроніки. Ми відібрали 8 найкращих моделей з різних цінових діапазонів, на які варто звернути увагу.

Telefunken TF-LED43S21T2SU

Характеристика Параметр
Екран TN, 43 дюйми, 3840х2160
Потужність звуку 20 Вт
Пам'ять 1, 5/8 Гб
Операційна система Android 7.0
Додаткові функції Wi-Fi 4
Розміри 960x555x65 мм
Вага 7, 4 кг (з підставкою)
Ціна Від 15000 руб

Модель для тих, хто звик отримувати максимальні характеристики за адекватні гроші. Ця модель коштує всього 15 тисяч рублів, але в той же час вона пропонує діагональ 43 дюйми, дозвіл 4К і 8 Гб вбудованого сховища.

На жаль, цифри далеко не завжди виправдані. Telefunken TF-LED43S21T2SU – саме той випадок. Півтора гігабайт оперативної пам'яті не вистачає для швидкої роботи Android 7.0, а матриця дисплея не готова похвалитися чудовою передачею кольорів.

Sony KDL-43WG665

Характеристика Параметр
Екран IPS, 43 дюйми, 1920х1080
Потужність звуку 10 Вт
Пам'ять Не вказано
Операційна система Linux
Додаткові функції Motionflow XR, Wi-Fi 4
Розміри 974x572x68 мм
Вага 8, 2 кг (з підставкою)
Ціна Від 27000 руб

Дивлячись на характеристики моделі, її складно віднести до кращих телевізорів за співвідношенням ціна/якість. Але, коли вдивляєшся ближче, стає ясно, що Sony KDL-43WG665 – один із найкращих бюджетних телевізорів.

По-перше, тут встановлена ​​якісна IPS-матриця. По-друге, інтегровано декілька технологій покращення зображення. А дозволу FullHD цілком достатньо, щоб з комфортом дивитися фільми та серіали в невеликій кімнаті.

Philips 50PUS6504

Характеристика Параметр
Екран TN, 50 дюймів, 3840х2160
Потужність звуку 20 Вт
Пам'ять 2/4 Гб
Операційна система Android TV
Додаткові функції HDR10 Plus, Dolby Vision, Wi-Fi 4
Розміри 1128x655x86 мм
Вага 11, 5 кг (з підставкою)
Ціна Від 27000 руб

Дуже доступна модель, що поєднує в собі значну діагональ і високу роздільну здатність екрану. Так, до якості матриці є певні претензії. Але в той же час наявність функцій, що покращують зображення, нівелюють різницю між IPS та TN.

Телевізор працює на популярній операційній системі Android TV, яка передбачає встановлення величезної кількості різних додатків. При цьому потрібно враховувати, що вбудована пам'ять 8 гігабайт.

Samsung QE-55Q70TA

Характеристика Параметр
Екран QLED, 55 дюймів, 3840х2160
Потужність звуку 20 Вт
Пам'ять Не вказано
Операційна система TizenOS
Додаткові функції HDR10 Plus, Quantum Dot Colo, Wi-Fi 5
Розміри 1230x706x57 мм
Вага 17, 4 кг (з підставкою)
Ціна Від 60000 руб

Телевізор з найкращим екраном у своєму ціновому класі. Матриця QLED не тільки оснащена роздільною здатністю 4К, але і має купу додаткових функцій, що покращують яскравість і контрастність.

До швидкості та функціональності операційної системи немає питань, а ось якість динаміків влаштує далеко не всіх. Хоча підтримка Dolby Digital Plus.

LG 49SM9000

Характеристика Параметр
Екран IPS, 49 дюймів, 3840х2160
Потужність звуку 40 Вт
Пам'ять 2/4 Гб
Операційна система WebOS
Додаткові функції HDR10, Nano Cell Color Pro, Wi-Fi 5
Розміри 1096x638x64 мм
Вага 16, 5 кг (з підставкою)
Ціна Від 50000 руб

Середньобюджетна модель, здатна порадувати покупця високою роздільною здатністю екрану та підвищеною частотою зміни кадру (100 Гц). ТБ відмінно підходить як для перегляду фільмів, так і для геймінгу через консоль.

За звук тут відповідає пара динаміків загальною потужністю 40 Вт, які видають об'ємне звучання для повного занурення у процес. За інтерфейс відповідає операційна система WebOS з підтримкою асистента Google і 2 Гб оперативної пам'яті.

Samsung UE-43RU7090

Характеристика Параметр
Екран IPS, 43 дюйми, 3840х2160
Потужність звуку 20 Вт
Пам'ять Не вказано
Операційна система TizenOS
Додаткові функції HDR10, PurColor
Розміри 970x563x58 мм
Вага 9, 7 кг (з підставкою)
Ціна Від 25000 руб

Один із найдоступніших телевізорів з екраном 4К. Так, передача кольорів далеко не найкраща, а частота оновлення картинки обмежується показником в 60 Гц, але для перегляду телеканалів і серіалів в середньостатистичній кімнаті Samsung UE-43RU7090 годиться на всі 100%.

Samsung QE-55Q95TA

Характеристика Параметр
Екран QLED, 55 дюймів, 3840х2160
Потужність звуку 60 Вт
Пам'ять Не вказано
Операційна система WebOS
Додаткові функції HDR10 Plus, Contrast Enhancer, Wi-Fi 5
Розміри 1228x706x35 мм
Вага 24, 1 кг (з підставкою)
Ціна Від 120000 руб
Мабуть, найкращий телевізор, який тільки можна знайти в російському роздробі.Модель має неймовірно вузькі рамки і бездоганну передачу кольору екрану. Пристрій ідеально вписується в будь-який інтер'єр, а потужні динаміки гарантують повне занурення в те, що відбувається на екрані, не гірше, ніж у кінотеатрі.

LG OLED55C9

Характеристика Параметр
Екран OLED, 55 дюймів, 3840х2160
Потужність звуку 40 Вт
Пам'ять 3/8 Гб
Операційна система WebOS
Додаткові функції HDR10 Pro, Perfect Colour, Wi-Fi 5
Розміри 1228x706x47 мм
Вага 32 кг (з підставкою)
Ціна Від 95000 руб

Преміальний телевізор, який є одним з найпопулярніших у 2020 році. Його попит на ринку пояснюється дуже крутим екраном з діагоналлю 55 дюймів. Наявність технологій, що покращують зображення, здатна здивувати навіть найвибагливіших користувачів.

Також існує версія телевізора на 65 дюймів.

Пристрій працює на базі власної операційної системи WebOS, яка відрізняється стабільністю та функціональністю. За продуктивність не варто переживати, оскільки на борту знаходиться 3 Гб ОЗУ.

Найменування Опис Ціна Рейтинг
Samsung QE-55Q95TA Телевізор з приголомшливою картинкою та потужним звуком. Від 120000 руб ★★★★★
LG OLED55C9 Просунута модель, що має якісний екран і спритну ОС. Від 95000 руб ★★★★★
LG 49SM9000 ТБ-приймач з хорошим звуком і стабільним з'єднанням по Wi-Fi. Від 50000 руб ★★★★★
Samsung QE-55Q70TA Якісний QLED-екран – це лише одна з безлічі переваг моделі. До них також належить фірмова ОС і наявність функцій, що поліпшують зображення. Від 60000 руб ★★★★★
Samsung UE-43RU7090 Недорога модель, що має безліч плюсів, які зустрічаються в більш просунутих пристроях. Від 25000 руб ★★★★★
Philips 50PUS6504 Телевізор на Android TV, що поєднує в собі відмінні характеристики та невисоку вартість. Від 27000 руб ★★★★★
Sony KDL-43WG665 Модель з гарною якістю зображення, але не найкрутішим звуком. Від 27000 руб ★★★★★
Telefunken TF-LED43S21T2SU Найдешевший телевізор з 4К і Смарт ТВ. Від 15000 руб ★★★★★

Як підключити Wi-Fi на телевізорі

Щоб налаштувати з'єднання з вайфаєм на телевізорі, потрібно перейти в налаштування пристрою і вибрати пункт «Мережа». Тут потрібно натиснути на потрібний вид підключення. У випадку з Wi-Fi він повинен бути бездротовим.

Для підтвердження підключення залишиться ввести пароль і натиснути кнопку «ОК». Після цього можна користуватися інтернетом, переглядаючи фільми та відео через одну з наявних програм.

Якщо телевізор не має вбудованого модуля вайфай, пропонуємо звернутися за допомогою наступної відеоінструкції.