Потужність телевізора, що споживається

Anonim

Часто та інформація, яку виробники друкують у характеристиках приладів, не повністю відповідає тому, що є насправді.

Від чого залежить, скільки кіловат споживає телевізор

Бує в характеристиках виробник вказав, що телевізор споживає певну кількість енергії, то ця інформація вказується без урахування інших не менш важливих факторів. А саме:

  1. Клас споживання, до якого налаштовувався телевізор.Розрізняється достатня велика кількість різноманітних дій. Найбільш енерговитратним вважається клас "А". У випадку, якщо користувач бажає трохи заощадити на енергії, яку споживатиме телевізор, то йому варто звернути увагу на ті моделі приладів, які відносяться до нижчих класів. Для економії відмінно підійдуть пристрої, що відносяться до «А ++» або «А +++» класів. Саме завдяки їм користувач може зберегти кошти, оскільки вони споживають найменшу кількість енергії;
  2. Діагональ екрану. Чим більші розміри екрана у телевізора, тим більше енергії споживатиме пристрій для максимально якісної передачі зображення. Якщо користувач хоче заощадити гроші на електроенергії, йому необхідно купувати телевізор з більш маленькою діагоналлю. Завдяки цьому він зможе не переплачувати величезні гроші за споживану електрику, а також здоров'ю його очей нічого не загрожуватиме, оскільки вони менше напружуватимуться під час перегляду;
  3. Рівень яскравості зображення, що передається. Це також відіграє важливу роль у споживанні електричної енергії телевізором. Для більш чіткого відображення зображення користувач може підвищити яскравість екрана. В результаті телевізор починає споживати помітно більшу кількість енергії;
  4. Рівень гучності звуку. Чим вище рівень гучності виставляється власником пристрою, тим більше електроенергії споживатиметься телевізором.

Витрата енергії в процесі використання приладу також залежить від кількості кіловат, які споживає сам телевізор.

Маркування енергоспоживання

Маркування клеїться на пристрій у вигляді звичайної наклейки.Як правило, на маркуванні відображається 7 смуг. Кожна смужка є позначенням певного ступеня споживання енергії. Також кожна така смужка відповідає одному класу, кожен з яких відзначається певною буквою алфавіту від А до G. Це стандартне маркування, в якому буквою А відзначаються найвитратніші енерговитрати, а буквою G відзначаються більш економні. Після проведення поправок у 2014 році літери F, E та D отримали нове позначення. Тепер буква F означає А+, тобто 2 клас споживання енергії, а буква Е стала А++. Літера D стала позначати як А+++. Це було зроблено для того, щоб користувачам було легко запам'ятати позначення класів. А є найвищим класом, після якого йдуть додаткові плюсики. Чим більша кількість плюсів йде після літери А, тим менша кількість енергії споживатиме пристрій. Таким чином покупці можуть без проблем розуміти рівень споживання енергії телевізором, не запам'ятовуючи складні цифри.

Окрім цього, на маркуванні також часто присутня шкала, на якій буква А відзначається зеленим кольором, а потім він змінюється на червоний.

Як визначити потужність телевізора у ватах

Найчастіше в документації, що йде в комплекті з телевізором, вказується вся інформація про придбаний прилад, у тому числі кількість споживаних кіловат. Однак, на практиці може з'ясуватися, що насправді телевізор споживає велику кількість енергії.

Ватметр

Завдяки цьому приладу, який має досить велику кількість доступних функцій, можна полегшити всі роботи з вимірюванням. Даний девайс може неймовірно швидко обчислити максимальну точну кількість споживання енергії пристроями у всіх станах.

Вольтметр і амперметр

Якщо у користувача є хоча б базові знання про роботу побутових приладів, а також у його будинку присутній амперметр і вольтметр, то він без будь-яких проблем зможе дуже швидко з максимальною точністю з'ясувати кількість енергії, що витрачається.

Робиться це так:

  1. Для початку необхідно використовуючи вольтметр виміряти рівень напруги мережі, а після зняти ці показання;
  2. Після, на ланцюгу, що знаходиться поруч із входом до приладу, користувач повинен підключити амперметр. Отримані показники необхідно зняти;
  3. Отримані результати після зняття показань з двох приладів необхідно перемножити. У результаті повинна вийти потужність харчування.

Завдяки цьому способу кожен користувач може дуже швидко з точністю до сотих з'ясувати, скільки споживається приладом у процесі роботи.

Квартирний лічильник

Для того щоб виконати цей спосіб необов'язково мати спеціальні знання. Потрібно лише подивитися свідчення на лічильнику, а потім зробити невеликі математичні розрахунки. Робиться це так:

  • Спершу користувач повинен відключити всі прилади в будинку, які можуть споживати електричну енергію, на час проведення роботи;
  • Далі необхідно подивитися початкові показники на лічильнику та записати їх на аркуші паперу. Після цього можна включати телевізор;
  • Потрібно прочекати одну годину, а потім знову виписати показники лічильника;
  • В кінці для обчислення споживаної енергії потрібно просто відняти з нових показників старі. В результаті повинна вийти споживана енергія за годину роботи телевізора.

Види та потужність телевізора

Кількість споживаної енергії також залежить від потужності телевізора.

З електропроменевою трубкою

Цей вид телевізорів вже дуже давно застарів і такі моделі вже довгий час не виробляються у великих партіях. Подібні прилади могли залишитися тільки у старшого покоління.

Зовні телевізори виглядають дуже великими, через що вони не найзручніші. Пристрій працює на основі старих технологій, за якими вже багато років не виробляють нові моделі телевізорів. ТБ з електропроменевою трубкою споживають приблизно 100 Вт в одну годину, а за добу такий пристрій може мінімально споживати електрики в межах 0, 5 кВт. Якщо провести нескладні математичні розрахунки, можна з'ясувати, що максимально такий пристрій може споживати за місяць приблизно 18 кВт.

ЖК-телевізори

Після електропроменевих телевізорів стали вироблятися рідкокристалічні пристрої. Масово такі телевізори стали вироблятися відомими компаніями, такими як Philips, Sony і таке інше.

Завдяки цим телевізорам користувач міг отримати досить якісну передачу зображення на невеликому телевізорі за прийнятну вартість. А споживання електрики в таких пристроях залежить від ширини його діагоналі. Максимально такий телевізор може споживати за місяць приблизно 9 кВт, а годину Ватт.

Плазмові моделі

В даний час плазмовий телевізор стоїть практично в кожній квартирі чи будинку. Завдяки розвитку технологій зображення стало в рази кращим, а сам телевізор не займає багато місця в просторі.Однак така гарна якість також вимагає дуже високого споживання електроенергії. Після години активного перегляду приладу на лічильнику може бути приріст приблизно 300 Вт. Така дорога розвага не завжди виправдовує свою ціну.

Скільки електроенергії споживає телевізор у режимі очікування

Телевізор продовжує споживати електричну енергію навіть після того, як він був вимкнений, якщо користувач не витягнув його з розетки. Тобто, якщо прилад підключений до мережі, то він у будь-якому випадку витрачатиме певну частину енергії, навіть якщо в даний момент ним ніхто не користується.

Як показала практика, якщо телевізор включений, то за одну годину роботи він може витрачати приблизно 4 Вт за одну годину. А якщо телевізор просто підключений до мережі, але в даний момент його ніхто не дивиться, то через одну годину він витрачатиме приблизно 1 Вт. Якщо користувач проведе невеликі розрахунки, він може з'ясувати те, що протягом року він переплачує досить великі грошові суми.У зв'язку з цим варто вимикати телевізор саме від джерела живлення для того, щоб уникнути переплат за порожню роботу електричних приладів.

Як знизити енергоспоживання телевізора

Якщо кожен користувач зменшить споживання електричної енергії телевізора або будь-якого іншого приладу в його будинку, то це не тільки врятує його від порожніх переплат за марну роботу пристроїв, але й також сприятиме захисту всього навколишнього середовища та економії ресурсів.

Слідуючи наведеним нижче порадам, кожен власник пристрою може помітно знизити споживання енергії:

  • В першу чергу рекомендується повністю вимикати прилади з мережі живлення. Тобто після того, як власник перестав використовувати пристрій, його необхідно вимкнути, витягнувши штекер з розетки. Завдяки цьому власник пристрою може заощаджувати приблизно одну тисячу за місяць;
  • Встановлювати телевізійний пристрій варто в добре освітленому приміщенні, оскільки це дасть можливість також знизити всі зайві витрати на електроенергію, що споживається. Таким чином телевізор не витрачатиме занадто багато енергії для відображення яскравого зображення;
  • Также, користувач може дуже добре заощадити на споживанні електричної енергії, якщо в телевізорі є екорежим. Завдяки цьому режиму, який виробники встановлюють у телевізори, можна знижувати рівень яскравості екрану, що також помітно знижує кількість енергії, що витрачається телевізором. Функція працює в автоматичному режимі завдяки спеціальним датчикам, які без допомоги власника можуть заощаджувати енергію;
  • Рекомендується вибирати пристрої з меншою діагоналлю. Як було зазначено вище, що ширше діагональ пристрою, тим більше енергії вона витрачати. Таким чином, користувач може також заощадити, віддавши перевагу пристрою з меншою діагоналлю;
  • Опція, яка може самостійно вимикати пристрій через певний час, також може допомогти не витрачати зайву енергію в тому випадку, якщо користувач, наприклад, заснув під час перегляду телевізора. Якщо протягом певного часу власник не робить дій з телевізором, він самостійно вимкнеться.
Питання експерту Чи впливає включений канал на кількість енергії, що споживається телевізором?

Це ніяк не впливає на енергію, що витрачається телевізором, оскільки це залежить від інших факторів, які були описані вище. Скільки можна заощадити, дотримуючись порад?

Якщо власник пристрою буде дотримуватися всіх порад, які були описані вище, він може заощадити близько 4 тисяч за рік. Найголовніше у цій справі виробити звичку. Який вид телевізора споживає меншу кількість енергії?

Це залежить від бажань користувача. Якщо йому необхідно мати гарне зображення, варто звернути увагу на плазмові телевізори. А якщо йому важливіше заощадити, то варто придбати рідкокристалічний телевізор. Однак, не варто купувати променеві телевізори, оскільки вони витрачають величезну кількість енергії.