Хуавей запропонував росіянам заміну Гуглу і знайшов обхід для оновлення Андроїд

Anonim

Компанія Huawei офіційно оголосила про запуск програми Petal Search в Росії. Цей сервіс є альтернативою Google від китайської компанії. На стадії бета-тестування сервіс мав назву Huawei Search.

Де можна завантажити новий додаток

Завантажити програму можна в офіційному магазині AppGallery. Це сервіс із підтримкою HMS (HUAWEI Mobile Services). Компанія Хуавей позиціонує новий додаток як оптимальне рішення для власників смартфонів та планшетів Huawei та Honor.

На головній сторінці нового сервісу є пошуковий рядок та стрічка новин. Передбачено тут систему рекомендацій, добірку додатків. Дуже зручним є і глобальний пошук, який дозволяє шукати інформацію з прив'язкою до регіонів.

Слід враховувати, що у пошуковій видачі спочатку будуть запропоновані програми з AppGallery, оскільки саме цей сервіс інтегрований з Petal Search. Представник компанії Huawei заявив, що фірмовий магазин не буде єдиним джерелом програм. Керівництво компанії обіцяє, що у пошуковій видачі будуть і програми сторонніх джерел.

Власники смартфонів Huawei отримають оновлення

Власники смартфонів Huawei та Honor, у яких встановлений магазин програм Google Play зможуть отримувати оновлення безпеки від Андроїд, так само, як і власники мобільних телефонів без встановленого магазину програм від Google.Про це журналістам повідомили у службі підтримки Huawei.

У компанії розповіли, що заборона на співпрацю з американськими компаніями ніяк не позначиться на виробництві розумних годинників та інших подібних пристроїв. Нагадаємо, що Міністерство торгівлі США внесло компанію Huawei до чорного списку як виробника, який випускає продукцію, що загрожує безпеці країни.

Компанія IDC опублікувала звіт, з якого видно, що бренди Huawei та Honor зберегли лідерство на вітчизняному ринку смартфонів за підсумками другого кварталу. За вказаний період компанія відвантажила до Росії 6,48 млн. смартфонів загальною вартістю $1,27 млрд.