WiFi-адаптер для телевізора LG

Anonim

Використання Смарт-ТБ зробило телевізор порівнянним за своїми можливостями з комп'ютером. Однак іноді буває так, що купивши приставку, користувач бачить, що відсутній модуль для бездротового зв'язку. У цьому випадку можна виправити ситуацію, підключившись до інтернету іншим чином.

Що таке Wi-Fi адаптер

У цьому випадку допоможе використання домашнього роутера. До нього можна підключитися двома способами: за допомогою кабелю або WiFi. Перший спосіб іноді використовувати небажано. Наприклад, така ситуація виникає тоді, коли маршрутизатор та телевізійний приймач перебувають у різних кімнатах.

Як вибрати адаптер для телевізора LG

Придбана модель телевізора може не мати вбудованого вузла для бездротового підключення. Однак це не означає, що проблему неможливо вирішити. Необхідно знати, як правильно вибирати відповідну модель.

Якщо в будинку раніше не використовувався роутер. Рекомендується придбати його тієї ж марки, що і телевізор. Зазвичай пристрої, що відносяться до одного бренду, мають високий рівень сумісності. Потрібно пам'ятати, що на відміну від комп'ютера на телевізор не вдасться встановити драйвера. Тому важливо, щоб пристрої мали сумісність прямо з коробки.

При виборі потрібно враховувати, що адаптер, який використовують для персонального комп'ютера, для телевізора не підійде. :

  1. Ступінь апаратної сумісності.
  2. Стандарт сигналу, що приймається.
  3. Важливою характеристикою є потужність. Зазвичай достатньо, коли характеристика сигналу досягає 17-20 дБ. Якщо вона буде меншою, то сигнал стане нестійким.
  4. Потрібно, щоб радіус дії був достатнім для якісної передачі сигналу. Він може зменшитися, якщо на шляху зустріне перешкоди.
  5. Важливо враховувати алгоритм шифрування, що застосовується. Якщо він буде неправильно встановлений, це не дозволить отримувати сигнал.

Для того, щоб перевірити наявність сумісності, потрібно перевірити, до якого бренду належить адаптер. Необхідно уточнити стандарт, який застосовується у пристрої. Зазвичай використовуються:

  • 11а;
  • 11b;
  • 11g;
  • 11n.

Вибір одного з них визначає швидкість передачі даних. Кожен з них визначається параметрами максимальної та реальної пропускної спроможності. Фактична пропускна спроможність становить:

  1. Для 11a – 2 Мбіт/сек.
  2. Для 11b – 3 Мбіт/сек.
  3. Для 11g – 24 Мбіт/сек.
  4. для 11n – 150 Мбіт/сек.

Потрібно враховувати. Що бездротовий зв'язок може використовувати два частотні діапазони: 2, 4 та 5 ГГц. Перший вважається більш традиційним, але він має істотні недоліки. Зв'язок може відбуватися через 11 або 13 каналів, залежно від стандарту, що використовується. Якщо використовується варіант одночасно встановлений у кількох пристроях (наприклад, у сусідніх квартирах), це призведе до різкого погіршення якості сигналу.

Діапазон 5 ГГц не має такого недоліку - в ньому використовується більше сотні каналів. Він забезпечує якісніший сигнал. Цей діапазон використовується не так широко, як 2, 4 ГГц. Найбільш безпечним варіантом шифрування вважається WPA2.

У відео розглянуто підключення WiFi до телевізора LG:

Моделі адаптерів на ринку

При виборі відповідних пристроїв потрібно враховувати, що для телевізорів LG можна придбати не тільки оригінальні пристрої, але й їх аналоги. Останні коштують дешевше, але забезпечують всі необхідні параметри.

Все-таки краще купувати оригінальні адаптери. Вони не тільки мають більшу надійність, але й забезпечуються відносно тривалою гарантією на відміну від аналогів. Інша причина – наявність оновлень для прошивки. Вони гарантовано працюватимуть тільки для оригінальних пристроїв. При використанні аналогів або доведеться користуватися старою прошивкою, або ризикувати, що пристрій з новою версією припинить працювати.

Модель Wi-Fi LG AN-WF100

Цей зовнішній пристрій підключення є одним з найпоширеніших.Цей адаптер дозволяє використовувати для підключення обидва діапазони частот: 2, 4 та 5, 0 ГГц. До його переваг відноситься простота процедури підключення, незначні габарити Вартість адаптера становить від 2950 рублів.

У цього пристрою є такі недоліки:

  1. У нього недостатньо висока для впевненої роботи потужність сигналу.
  2. Ця модель може не забезпечувати достатньо якісну передачу даних.
  3. Цей адаптер має відносно високу вартість.

Він виконаний у вигляді, що нагадує флешку. Його вага дорівнює 14 р. Адаптер призначений для роботи лише з пристроями LG. При підключенні до телевізійних приймачів інших брендів працювати не буде.

Максимально доступна потужність сигналу, яку можна отримати за допомогою цього адаптера, становить 16, 5 дБ. Тому для ефективного використання рекомендується розміщувати телевізійний приймач поблизу роутера.

У роботі використовує стандарт 802.11ac. Доступна швидкість доступу не може перевищувати 300 Мбіт/с. Через це з таким адаптером недоступний перегляд відео як 4K. Аналогічні пристрої інших виробників у середньому коштують у півтора рази менше.

Характеристика Параметр
Вартість Від 2950 рублів.
Забезпечуваний сигнал 16, 5 Дб
Швидкість передачі даних До 300 Мбіт/сек
Спосіб монтажу Вставляється в USB роз'єм
Оригінальна або сумісна модель Оригінальна модель
Вартість 8 Якість сигналу 7 Швидкість доступу 7 Надійність роботи 10 Простота монтажу 10 Разом 8.4 Оригінальний адаптер, але забезпечує недостатньо високий сигнал.

Модель TP-LINK ARCHER T6E

Такий адаптер є сумісним пристроєм. Він вважається дуже популярною моделлю. Його перевагою є те, що він забезпечує високу швидкість передачі даних. Ціна пристрою знаходиться в межах 4-5 тисяч рублів.

Адаптер зроблений у нетрадиційній формі. Він виконаний у вигляді плати для підключення. Це створює певні незручності при монтажі, які цілком компенсуються високою якістю сигналу, що отримується.

Адаптер має великий радіатор, який ефективно забезпечує тепловідведення навіть за тривалої роботи. Гаджет забезпечує отримання сигналу потужністю 23 дБ. Він забезпечує швидкість прийому даних до 1167 Мбіт/сек, дозволяючи здійснювати показ відео у високій якості.

Характеристика Параметр
Вартість 3000-4000 рублів
Забезпечуваний сигнал 23 Дб
Швидкість передачі даних До 1167 Мбіт/сек
Спосіб монтажу Зроблено на платі, яку необхідно встановлювати.
Оригінальна або сумісна модель Сумісна модель
Сумісний адаптер, забезпечує відмінну якість сигналу.
Вартість 8 Якість сигналу 10 Швидкість доступу 10 Надійність роботи 8 Простота монтажу 7 Разом 8.6 Сумісний адаптер забезпечує відмінну якість сигналу.

Модель ZYXEL NWD6605

Цей пристрій відноситься до категорії сумісних. Гаджет зовні нагадує флешку. Для того щоб використовувати, достатньо провести підключення до USB роз'єму. До його переваг відноситься компактність і простота підключення.

Ця модель адаптера є універсальною. Вона може бути використана на телевізорах різних брендів, зокрема LG. Пристрій забезпечує високу швидкість доступу.Якщо провайдер забезпечує досить високу швидкість доступу, то адаптер, що розглядається, забезпечить перегляд на телевізорі якісного потокового відео.

Забезпечує отримання сигналу 20 дБ, що достатньо для забезпечення безперебійної роботи. Максимально доступна швидкість складає 867 Мбіт/с. Адаптер для своєї роботи використовує частотний діапазон 5, 0 ГГц.

Характеристика Параметр
Вартість 2000-3000 рублів
Забезпечуваний сигнал 20 Дб
Швидкість передачі даних До 867 Мбіт/сек
Спосіб монтажу Підключається в USB роз'єм
Оригінальна або сумісна модель Сумісна модель
Сумісний адаптер, забезпечує гарну якість сигналу.
Вартість 10 Якість сигналу 8 Швидкість доступу 8 Надійність роботи 8 Простота монтажу 10 Разом 8.8 Сумісний адаптер забезпечує гарну якість сигналу.
Назва Опис Ціна Рейтинг
Wi-Fi LG AN-WF100 Оригінальний адаптер, але забезпечує недостатньо високий сигнал. 2950 руб. ★★★★★
Модель TP-LINK ARCHER T6E Сумісний адаптер, забезпечує відмінну якість сигналу. 3000-4000 руб ★★★★★
ZYXEL NWD6605 Сумісний адаптер, забезпечує гарну якість сигналу. 2000-3000 руб ★★★★★

Сумісність вай-фай адаптерів

Повну сумісність можна гарантувати лише за умови використання оригінальних адаптерів від LG. В іншому випадку залишається високий ризик неякісної роботи та передчасного виходу з ладу.

Підключення та налаштування

Для використання адаптера недостатньо підключити його до USB роз'єму. Процедура налаштування не викликає труднощів навіть у недосвідченого користувача. Налаштування необхідно зробити акуратно. Для цього потрібно виконати такі дії:

  1. Підключають пристрій і чекають, поки телевізор його розпізнає.
  2. За допомогою пульта дистанційного керування відкривають налаштування телевізора.
  3. Необхідно перейти до розділу «Мережні настройки».
  4. Потрібно натиснути на рядок «Налаштування мережі: бездротовий».
  5. Відкривають список доступних бездротових мереж.
  6. Далі потрібно знайти ту, яка створена за допомогою домашнього маршрутизатора. За допомогою пароля потрібно отримати доступ до неї.

Якщо підключення не забезпечить відповідну якість сигналу, необхідно звернути увагу на наступне:

  1. Іноді буває так, що сигнал є надто слабким. Щоб перевірити це, рекомендується підключити до роутера інший пристрій (наприклад, смартфон). Він дозволить точно визначити рівень доступного сигналу. У цьому випадку потрібно зробити все необхідне для покращення його рівня.
  2. За відсутності підключення потрібно перевірити правильність введення ключа безпеки.
  3. Іноді допомагає перезавантаження роутера. Якщо на ньому встановлено автоматичний вибір відповідного каналу. То в результаті буде обрано найбільш підходящий.
  4. Потрібно перевірити налаштування маршрутизатора та адаптера. Зокрема, у них має бути встановлений один і той же частотний діапазон, а також однаковий тип шифрування.

При недостатності сигналу проблему можна вирішити, якщо інакше розташувати джерело і приймач сигналу. Їх можна поставити ближче або зробити так, щоб між ними було менше перешкод. Також для цього можна придбати підсилювач сигналу.

Як зекономити при покупці

Можна вибрати один із сумісних адаптерів. Він коштуватиме дешевше, але забезпечить виконання необхідних функцій. Існує ризик того, що можуть виникнути проблеми з часом. Тому ті, хто вирішив скористатися такою можливістю, повинні ретельно вибирати модель такого пристрою.

Перед тим, як вибрати потрібний гаджет, має сенс ознайомитися з відгуками користувачів. Це допоможе вибрати варіант, який зарекомендував себе якісним та надійним.

При покупці має сенс заощадити шляхом отримання кешбеку. Ця можливість доступна тим, хто використовує відповідні сервіси. У цьому випадку на картці повернеться невелика частина сплаченої за цей гаджет суми.

Питання експерту Які моделі кращі, оригінальні чи сумісні?

Високу надійність забезпечують лише оригінальні варіанти. Сумісні можуть мати вищий рівень сигналу. Наскільки складним є налаштування адаптера?

Вона проста, доступна навіть для новачка. Що робити, якщо зникає сигнал?

Необхідно підсилити його, наблизивши роутер або встановивши підсилювач сигналу.

Якщо телевізійний приймач LG не забезпечує прийом WiFi сигналу, то користувач може скористатися бездротовим адаптером. Щоб забезпечити якісний прийом сигналу, потрібно правильно вибрати відповідну модель.