Ігрові приставки для телевізора

Anonim

Ігрова приставка дає можливість використовувати телевізор як віртуальний майданчик для ігор. Користувач для управління процесом у більшості випадків користується джойстиком чи геймпадом. Також можуть застосовуватись інші види маніпуляторів.

Що таке ігрова приставка для ТВ

Ігрова приставка фактично є спеціалізованим комп'ютером, створеним для управління ігровим процесом. Деякі різновиди додатково можуть забезпечувати прослуховування музики, перегляд відео, серфінгу в інтернеті.

Види ігрових приставок

Якщо ігрова приставка призначена для використання з телевізором, вона забезпечує високу якість роботи. На ній можна насолоджуватися найсучаснішими іграми. Єдиним обмеженням є те, що для неї потрібна наявність телевізійного приймача.

Мобільні приставки працюють на акумуляторах і можуть використовуватись у будь-якому місці. Їх наявність телевізійного екрана перестав бути обов'язковим. Однак у цьому випадку буде використано вбудований екран, який має суттєво нижчу якість у порівнянні з телевізійним. У цьому випадку застосовується слабший процесор. Така приставка має набагато менше можливостей порівняно зі стаціонарною.

Кращі моделі для дітей

Якщо ігрова приставка купується для дітей, потрібно звернути увагу на такі моделі. Вони використовуються протягом багатьох років і встигли довести свою популярність.

Sega Retro Genesis Modern

Цей пристрій є бюджетним. Його можна підключити як до сучасних, так і до бюджетних моделей телевізійних приймачів. Основною перевагою є відносно низька вартість. Випускаються моделі на 8, 16, 32, 128 біт. Приставка має невисоку якість та слабкі апаратні характеристики.

Денді

Ця приставка за багато років завоювала велику популярність. Вона підключається до телевізора за допомогою шнура. Керування грою здійснюється за допомогою джойстика. Має відносно невисоку ціну.

Підійде дітям і тим з дорослих, хто захоплюється ретроіграми. Незважаючи на слабкі апаратні характеристики, її використання дуже поширене.

Назва Опис Рейтинг
Sega Retro Genesis Modern Приставка за багато років не втратила своєї популярності завдяки низькій ціні, великій кількості ігор та високій надійності роботи. ★★★★★
Денді Цей гаджет, незважаючи на слабкі апаратні характеристики, продовжує активно використовуватися завдяки наявності на ньому ігор великої кількості цікавих ігор. ★★★★★

Рейтинг кращих ігрових приставок

При виборі найкращих ігрових гаджетів можна звернути увагу на провідні світові бренди. Вони забезпечують високу якість ігрового процесу.

Sony Playstation 4

Це ігрова приставка останнього покоління, в якій забезпечено більш високе апаратне прискорення, враховані та виправлені проблеми, які мали місце у попередніх моделях.

Sony створювала цей гаджет, співпрацюючи з компанією Bungie, яка зробила важливий внесок у розробку ігрового контролера, що дозволило покращити якість зображення.

Приставка має такі характеристики:

  1. Обсяг ОЗУ становить 8 ГБ. Тут використовується оперативна пам'ять GDDR5. Вона має пропускну здатність, рівну 176 Гбіт/сек.
  2. Місткість жорсткого диска дорівнює 1 ТБ.
  3. Центральний процесор AMD включає 2 4-ядерні модулі Jaguar, що забезпечують частоту 2, 1 МГц.
  4. Графічний процесор містить 16 мікросхем. Він забезпечує швидкість обчислень, що дорівнює 1, 84 трлн операцій/сек.

У пристрої є аудіомодуль. Приставка має вбудовані можливості для роботи з WiFi та Bluetooth. Може працювати у складі мережі Ethernet. Є пристрій для читання Blue-Ray дисків та два USB 3.0 роз'єми. Зображення відображається як HDMI TV. Немає аналогових виходів для аудіо та відео.

Microsoft Xbox One

Це представник восьмого покоління ігрових приставок, розроблений фірмою Microsoft. Цей гаджет призначений не тільки для ігор, але і для виконання інших функцій. У ньому використовуються хмарні послуги, надається можливість працювати в соціальних мережах.

Тут забезпечується можливість робити скріншоти або записувати відео ігрового процесу та обмінюватися ними. Це можна зробити, зокрема, використовуючи відеосервіс Twitch. Ігрова приставка має такі характеристики:

  1. Графічний процесор використовує 12 обчислювальних блоків, що включають 768 ядер. Він працює на частоті 914 МГц і здатний забезпечити швидкість 1,31 трлн операцій/сек.
  2. Застосовується центральний процесор фірми AMD, який використовує у роботі 8 ядер. Він забезпечує тактову частоту, рівну 1, 75 ГГц.
  3. Вбудована пам'ять об'ємом 1 ТБ.
  4. В гаджеті є 8 ГБ ОЗУ. Для нього використовується пам'ять DDR3. Вона забезпечує пропускну здатність 68, 3 ГБ/сек.

Приставка може забезпечувати відео якості 1080p або 720p. Гаджет здатний обробляти відео 4K, але при цьому воно буде перетворено на вигляд 1080p. У приставці передбачено внутрішній контроль, який дозволяє стежити за температурою та відповідним чином керувати швидкістю обертання вентилятора.Ігри можна встановити лише з Microsoft Store.

Nintendo WII U

Цей гаджет забезпечує високоякісне зображення в іграх. Приставка має вбудований дисплей, кнопки для керування ігровим процесом, джойстики. Цей гаджет має такі характеристики:

  1. Пристрій має 2 ГБ ОЗУ. Для нього використовуються мікросхеми DDR3, що забезпечують пропускну здатність, що дорівнює 12, 3 ГБ/сек.
  2. Вбудована пам'ять становить 32 ГБ. Передбачена можливість її збільшення за допомогою додаткового накопичувача на 32 ГБ, SD карти та зовнішнього жорсткого диска об'ємом 2 ТБ.
  3. Тут застосовується графічний процесор фірми AMD, що працює на частоті 550 МГц. Він використовує архітектуру Radeon R600-700.
  4. В якості центрального процесора використовується 3-ядерний PowerPC-760, що працює на тактовій частоті 1, 24 ГГц.

Приставка має вбудований адаптер Bluetooth 4.0. Передбачено наявність чотирьох портів USB 2.0 та слота для картки SD/SDHC. Для виведення відео використовується HDMI. Також можуть бути використані рознімання SCART.

NVIDIA Shield

Це ігрова консоль восьмого покоління. Як графічний процесор у ній використовується Tegra 4. Комплект використовуваних мікросхем розроблений компанією NVIDIA. Користувачі дали високу оцінку якості цієї консолі. Як єдиний недолік відзначають те, що нові ігри для неї з'являються досить часто. Приставка має відносно високу вартість.

В цьому відео можна ознайомитися з використанням приставки NVIDIA Shield:

Однією з особливостей гаджета є використання оригінального дизайну. Пристрій не тільки підключається до телевізора, але й має власний екран. Підтримуються більшість відеоігор, створених для ОС Android 7.0 або пізнішої.

Гаджет має такі характеристики:

  1. Використовується процесор Cortex A-15, що працює з частотою 1, 9 ГГц.
  2. Застосовується активна система охолодження.
  3. Є 16 ГБ вбудованої пам'яті. Можливостей її збільшення не предусмотрено.
  4. Підтримує виведення зображення як 4K.
  5. Гаджет підтримує WiFi та Bluetooth.
  6. Пристрій під час роботи практично не видає шуму.

Для використання на цій приставці є мало ігор з високоякісним звуком та зображенням. Деякі користувачі вважають недоліком її відносно високу вартість.

Назва Опис Рейтинг
Sony Playstation 4 Приставка поєднує високі апаратні характеристики та великий вибір призначених для неї ігор. ★★★★★
Microsoft Xbox One Це чудова приставка від Microsoft. ★★★★★
Nintendo WII U Слабші апаратні характеристики, ніж у попередніх випадках, але має високу якість і надає доступ до великої кількості ігор. ★★★★★
Nvidia Shield Оригінальна приставка з відмінними апаратними характеристиками. Недостатня кількість по-справжньому високоякісних ігор. ★★★★★

Як вибрати ігрову приставку

При виборі потрібно враховувати, на кого орієнтована покупка приставки. Якщо передбачається, що будуть користуватися дорослі люди, то йдеться про ігри з високими системними вимогами. У цьому випадку рекомендується купувати гаджети одного з останніх поколінь.

Купуючи гаджет, потрібно враховувати, для якого телевізійного приймача його планується використовувати. Важливо те, як підтримуватиметься зв'язок між ними. У більшості випадків використовується кабель з одним із наступних роз'ємів:

  • AV;
  • RCA;
  • HDMI;
  • SCART.

Існують моделі, які забезпечують зв'язок за допомогою бездротового підключення: WiFi або Bluetooth. Найбільш затребуваним варіантом є використання кабелю HDMI.

При виборі необхідно враховувати технічні характеристики. Найбільш важливими є:

  • особливості процесора;
  • величина жорсткого диска;
  • Об'єм оперативної пам'яті.

Більш сучасний процесор і велика кількість оперативної пам'яті забезпечать швидкодію роботи приставки. Більш об'ємний вінчестер дозволить зберігати більше інформації - це особливо важливо для найбільш важких ігор. Якщо приставка має технічні характеристики на сучасному рівні, то вона забезпечить швидку та якісну роботу навіть із найсучаснішими версіями ігор.

Як підключити приставку

Підключення гаджета до телевізійного приймача за допомогою кабелю виконують у вимкненому стані. Найчастіше у таких приставках використовується HDMI. На обох кінцях він має однакові типи роз'ємів.

Якщо використовується AV кабель, то потрібно пам'ятати, що він має один вхід для підключення до приставки і п'ять - для телевізора. Такий спосіб з'єднання забезпечує отримання високої якості звуку та зображення.

RCA кабель має кілька штекерів, які необхідно вставити в гнізда, що підходять за кольором. Якість зображення, яке він забезпечує, буде нижчою порівняно з використанням попередніх варіантів.

З'єднання типу SCART – використовувалося у старих телевізорах. Штекер для підключення має 21 контакт. Якість зображення та кольору аналогічна тому, яке забезпечується при використанні RCA.

Деякі геймери люблять ігри на ПК, проте багато хто воліє для цієї мети використовувати приставки. Це пов'язано з тим, що в останньому випадку гарантується висока якість ігрового процесу, повна відповідність апаратним характеристикам приставки, що використовуються. Як правило, приставки забезпечують не тільки захоплюючий ігровий процес, але й найвищу якість зображення та звуку.