Чому перестали продавати 3D-телевізори

Anonim

3D-подання картинки на екрані телевізора з'явилося в 2012 році. Саме тоді на ринку з'явилися перші моделі пристроїв. Підтримують цю функцію. У лінійці кожного виробника, що поважає себе, було кілька моделей, що підтримують показ об'ємних картинок.

Найпопулярніші за підсумками 2020 року моделі 3D-телевізорів випускаються під брендами Samsung, Філіпс, Соні, LG і Панасонік.

Але зараз це, швидше, екзотика, ніж повсюдний тренд на споживчому ринку. Чому ж так сталося?

Аргументи «проти» технології 3Д

  • Головна причина низької популярності 3D-телевізорів – їхня висока вартість у порівнянні з аналогами. Незважаючи на те, що рік у рік пристрої ставали доступнішими, їх середня ціна на 15-20 тисяч рублів вище, ніж у найпоширеніших в даний час гаджетів з високою чіткістю картинки. Це такі стандарти зображення, як 4К, 8К, UltraHD, а також HDR.
  • Наступний мінус 3D-телевізорів – для них потрібен спеціальний контент, якого катастрофічно мало. У пік поширення технології знімалося досить багато фільмів у форматі 3Д, зараз цьому параметру приділяється значно менше уваги. Багато виробників техніки називають саме цю причину головною у прийнятті рішення про зупинення виробництва. За словами технологічних гігантів, світ ще не готовий до повноцінного використання тривимірних технологій у телебаченні.
  • Ще один фактор, який обмежив попит на 3D-телевізори - особисті переваги клієнтів. Погодьтеся, не хочеться вдома в розслабленому стані одягати спеціальні окуляри, щоб подивитися на об'ємну картинку.

  • Крім того, деякі люди погано сприймають цю технологію. Перегляд фільму може викликати дискомфорт і запаморочення.
  • Слід також визнати, що якість картинки та створення вау-ефекту було не настільки критичним, щоб миритися з усіма перерахованими негативними факторами.

Нова іграшка швидко набридає

За відгуками нечисленних власників 3D-телевізорів, використання цієї функції актуальне лише в перші тижні після покупки. Приблизно через місяць опція докучає і практично не використовується. Відбувається це з низки причин:

  • втома очей;
  • мало якісних відеоматеріалів з підтримкою функції;
  • неправильне розташування телевізора, через який ефект присутності руйнується.

Однак, є категорія користувачів, яка оцінила 3D-телевізори та вважає їх вигідним придбанням. Ось один із позитивних відгуків

Але саме переважна більшість клієнтів диктує попит на ринку і поки він не на користь тривимірних гаджетів, які масово знімають з виробництва.